Bi
door Bijenaf Apr 21, 2018 om 17:38
Geldzaken & recht

Betaling bij levering

Wij hebben een keuken gekocht bij keukenkampioen en nu moeten we als ze de keuken komen brengen gelijk het volledige bedrag betalen terwijl ze pas de volgende dag de keuken komen plaatsen. Is dit normaal, ik wilde een gedeelte de dag van brengen betalen en het restant pas als het apparatuur het doet en ikkan zien of er geen beschadiging zijn. Zij gaan hier niet mee akkoord en zeggen dat ze in hun recht staan en dat wij getekend hebben voor de offerte

9063 8 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

hansje klein
door hansje klein - Apr 21, 2018 om 17:52
3037 Antwoorden / 62 Vragen
0

Dat is natuurlijk een goed idee van u ...

De Keukenkampioen vraagt géén aanbetaling bij de koop ... da's mooi meegenomen, maar dat er bij aanlevering alles betaald moest worden, dàt heeft u waarschijnlijk op het koopcontract NIET veranderd en gelden dus de door u ondertekende voorwaarden. Zo voorkomt een leverancier dat er spullen met de noorderzon vertrekken ... zònder betaling.

CITAAT: Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat het bezorgen en monteren van uw keuken niet op één dag gebeurt. Eerst bezorgen we alles, zodat de keuken zich goed kan aanpassen aan de temperatuur en vochtigheid in de ruimte. De volgende dag monteren we de keuken.



edrick3
door edrick3 - Apr 21, 2018 om 18:02
27632 Antwoorden / 85 Vragen
1

dat wij getekend hebben voor de offerte

ARTIKEL 11 - De betaling

Koop en verkoop
1. De algemene betalingsconditie is betaling bij aflevering (contant of pinbetaling), ook als er aanneming van werk in de overeenkomst is begrepen. Afnemer mag er ook voor zorgen dat het bedrag voor aflevering al is bijgeschreven op de bankrekening van de ondernemer.
2. Een andere betalingsconditie afspreken mag, maar het is wettelijk verboden om een consument alleen betaling vooraf van de (restant)koopsom als betalingsconditie aan te bieden.
3. De ondernemer die in gedeelten levert mag bij elke deellevering betaling van het geleverde deel vragen. Voor elke deellevering ontvangt de afnemer een deelfactuur.

marita5
door marita5 - Apr 21, 2018 om 18:16
11512 Antwoorden / 15 Vragen
0

Hallo Bijenaf , 

Lees hier de voorwaarden , klik op de rode regel .

https://www.keukenkampioen.nl/voorwaarden/algemene-voorwaarden/

wi
door willems123 - Apr 21, 2018 om 18:42
117 Antwoorden / 16 Vragen
0

Niet alleen bij KK maar bij alles keukenwinkels, badkamer, kunststof kozijnen... Moet je altijd volle pond betalen voordat de materialen bij je aangeleverd wordt, dus niet bijzonder!

tijger1
door tijger1 - Apr 21, 2018 om 18:59
42060 Antwoorden / 21 Vragen
0

Dat had u voordien moeten bedenken. Nu bent u te laat.

panter22
door panter22 - Apr 22, 2018 om 10:28
6599 Antwoorden / Vragen
0

Denk je nu werkelijk dat er voor €10.000 aan spullen bij jou in huis wordt gezet en dat je pas achteraf mag betalen?
Als je niet betaalt en je houdt de deur dicht, hoe krijgt de Keukenkampioen dan hun keuken terug.
Dat risico is veel te groot voor de Keukenkampioen. 
En de monteur hoeft niet bij hen in dienst te zijn.
Een kwestie van gelijk oversteken. 


gerbera
door gerbera - Apr 22, 2018 om 10:39
7364 Antwoorden / 14 Vragen
0

het restant pas als het apparatuur het doet en ikkan zien of er geen beschadiging zijn. 
De keuken wordt geleverd en betalen bij afleveren is normaal. Eventuele schade of niet werkende apparaten is te constateren als de boel is geplaatst en aangesloten. Vanaf dat moment kunt u dit direct melden en aanspraak maken op garantie.



heremietkreeft
door heremietkreeft - Apr 23, 2018 om 14:23
16845 Antwoorden / 202 Vragen
0

Oh ja, sommige antwoorden? Hierover zijn al vaker problemen geweest met o.a. Keukenkampioen.
Ik vraag mij af wat u dan heeft ondertekend want normaliter is het zo dat de volledige betaling eerst plaats dient te vinden nadat aan de gehele opdracht is voldaan.
Het leveren maar nog niet plaatsen betekent m.w. rechtens dat er (nog) niet aan de overeenkomst tot levering en plaatsingen is voldaan.

Zo u wel alles al betaalt voordat aan de volledige overeenkomst is voldaan en er is het een en ander niet ok! Zie dan meer eens om uw  recht te halen bij Keukenkampioen.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

AHAZEL1955
AHAZEL1955 - Apr 25, 2024 om 14:53
Vakantie & reizen

Gevonden goederen terug zien te krijgen lukt maar niet

Ik ben een weekje op vakantie geweest in Spanje en heb daar een auto gehuurd bij Europcar. Je vliegt op Madrid (Barajas) en dan moet je een flink eind naar T1 lopen waar je Europcar ergens zult vinden.

De gehuurde auto bracht ik op 22 april 2024 terug, maar helaas heb ik mijn koker met zonnebril op sterkte in de auto laten liggen en ik kwam daar pas achter toen het te laat was om terug ... Lees meer

To
Toica - Apr 21, 2024 om 11:38
Voeding & gezondheid

De water electrolizer, kraanwater en schadelijke stoffen

De water electrolizer, zou aantonen dat kraanwater(en sommige fleswater) vol zit met allerlei scadelijke stoffen.
Heeft iemand hier ervaring mee ? Lees meer

Be
BergAn - Apr 25, 2024 om 12:11
Huishouden & energie

Kapotte energiemeter

Toen we in januari jl ( van 8 tm 27 ) op vakantie waren ontdekte ik dat onze energiemeter niet meer werkte. Ik heb toen meteen Energie Direct hiervan op de hoogte gesteld. Immers we hadden de meter op 15 graden gezet. En het was in deze periode koud, dus praktisch geen verbruik tov dat we wel aanwezig waren geweest. Ze vertelden mij dat ik, zodra we weer terug waren de meter moest checken. Helaas ... Lees meer