sv
door svt Jan 10, 2012 om 19:21
Geldzaken & recht

Bijzonder vermogen inkomstenbelasting

Mijn dochters hebben een behoorlijk bedrag ontvangen als erfenis na het overlijden van hun vader. Dit bedrag staat vast tot het 21e levensjaar van de kinderen. Nou heb ik begrepen dat je voor huurtoeslag dit als bijzonder vermogen kunt beschouwen en dat dit dus niet meegerekend wordt als inkomen. Maar hoe zit dit met de inkomstenbelasting? Moet ik hier belasting over betalen ondanks dit geld nooit mij zal toekomen?

2906 1 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

fi
door fisbel - Jan 10, 2012 om 21:10
851 Antwoorden / 3 Vragen
0

Het vermogen van een minderjarig kind waar u, uw partner, uw medebewoners en uw kind niet aan kunnen komen wordt als bijzonder vermogen voor de huurtoeslag gezien. Zoals u zult weten moet u wel zelf verzoeken dit vermogen (spaargeld) niet mee te rekenen as vermogen Box 3.
Zie hier

Er is helaas voor u geen reden waarom dit vermogen voor u niet zou meetellen voor de inkomstenbelasting in Box 3. Het vermogen (spaargeld) van uw dochters moet u dus meenemen in uw aangifte. Hier moet jaarlijks 1,2 % belasting over worden betaald.Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

ha
harry.oonk@gmail.com - Jul 1, 2022 om 13:29
Geldzaken & recht

Schenking kleinkinderen

Ik heb 12 jaar mijn kleinkinderen 2000 euro geschonken op de bankrekening van mijn zoon,hun vader.
Op hun 18e jaar mogen ze hierover beschikken.
Mijn zoon moet dan 24000 euro overboeken naar hun bankrekening. 
Kan dit fiscaal een probleem opleveren? Lees meer

Va
Van Nimmerdor - Jul 1, 2022 om 11:09
Garantie & verzekeringen

Anwb fietsverzekering

Ik heb onlangs een ongeluk gehad. Mijn fiets is daarbij zwaar beschadigd en moet gerepareerd worden. Zo kan er absoluut niet mee gefietst worden. De fiets is verzekerd bij de ANWB. Nu blijkt dat de fietsenmaker sommige onderdelen niet kan bestellen bij de fabrikant. Ze zijn simpelweg niet leverbaar en als ze al geleverd gaan worden, wordt dat op zn vroegst in het najaar, aldus de fabrikant, maar z ... Lees meer

Fu
Furie644 - Jun 13, 2022 om 11:35
Huishouden & energie

Zonnenpanelen van nederland wekt op

ben gebeld door Nederland wekt op is dit een betrouwbaar bedrijf

Lees meer