Mi
door MirandaHuijbers 10 apr. 2019 om 13:57
Geldzaken & recht

Bruidsschoenen

Goedendag,

 Verleden jaar (november ongeveer)heb ik een bruidsjurk gekocht; in een winkel.
De schoenen die ze mij er bij verkochten waren er niet in mijn maat maar die konden ze bestellen, deze heb ik wel betaald (staan op de nota als betaald, maar nog in bestelling)
Binnen 5 dagen had ik er al niet zo'n goed gevoel bij en heb ik gemaild of ze die bestelling achterwege kon laten en mijn geld terug kon storten.
Dit was geen optie volgens haar, nu was de bestelling al de deur uit; wel kon ik voor dit geld bv sieraden oid uitzoeken.
Inmiddels heb ik al 3x geïnformeerd of mijn schoenen nu al binnen zijn en ik word elke keer afgescheept.
Waar heb ik recht op? Wat kan ik eisen?

2151 10 Rapporteer
door marita5 - 10 apr. 2019 om 14:03
7515 Antwoorden / 12 Vragen
2

Hallo MirandaHuijbers , 

Belachelijk na 5 maanden nog geen schoenen . Welke winkel is dit ?

Mi
door MirandaHuijbers 10 apr. 2019 om 19:37
Antwoorden / 1 Vragen

Ik zal haar niet met naam en toenaam noemen maar het is een winkel in Dordrecht

ep
door epcot - 10 apr. 2019 om 14:18
767 Antwoorden / 17 Vragen
1

Bezint eer ge begint is het toch?
Je ziet bruidsschoenen, vind ze mooi en laat ze bestellen omdat ze niet op voorraad zijn. Na 5 dagen heb je je twijfels en wil ze niet meer maar ze zijn besteld speciaal voor jou dus nee daar kom je niet zomaar onderuit. En wat nou als ze er wel waren geweest dan had je ze ook gehad en het is geen recht om iets terug te brengen als het niet online is gekocht.

Mi
door MirandaHuijbers 10 apr. 2019 om 14:31
Antwoorden / 1 Vragen

EPCOT; Ik kreeg ze eigenlijk min of meer in mijn maag gesplitst, ik kreeg daar schoenen aan om de jurken te passen. Deze schoenen zaten inderdaad lekker en vond ze best mooi. Toen werd er gevraagd of ik de maat goed vond; ik wilde ze dan liever iets groter (deze zaten nogal krap) Dit zou besteld worden.. Het lijkt me dat ze deze schoenen dus veel vaker verkoopt en "mijn" schoenen dan ook echt wel kan verkopen als ik ze niet had gekocht. Als deze schoenen er al waren, of binnen redelijke tijd geleverd zouden worden kon ik er inderdaad niet meer onderuit, dat snap ik.
Maar het duurt nu al zolang dat ik er serieus aan twijfel of die schoenen toen echt zijn besteld of dat ze dat gewoon heeft geroepen om ervanaf te zijn, geld was toch al binnen.
Het is inmiddels meer een principekwestie geworden

ep
door epcot 10 apr. 2019 om 14:39
767 Antwoorden / 17 Vragen

Als het een principe kwestie is geworden geef ik je vooralsnog weinig kans want in een stenen winkel is koop is koop. Heb je je bruidsjurk al wel of komen de schoenen Mischien gelijktijdig?

ma
door malty 10 apr. 2019 om 15:41
111 Antwoorden / Vragen

Geen geld terug omdat de order voor de schoenen al de deur uit was en de winkel met de schoenen zou blijven zitten is duidelijk niet de reden want waarom kan de TS voor het geld anders sieraden oid. uitzoeken.

Mi
door MirandaHuijbers 10 apr. 2019 om 19:34
Antwoorden / 1 Vragen

Precies Malty, en daardoor heb ik hier een nare bijsmaak aan overgehouden. Bruidsjurk heb ik mee naar huis genomen, dus dat is het niet EPCOT. Misschien is "principe kwestie" niet helemaal het juiste woord, het voelt gewoon alsof ik aan het lijntje gehouden wordt en dat vind ik vervelend. Zij heeft haar geld en ik nog altijd geen schoenen

door tenormin - 10 apr. 2019 om 14:42
14745 Antwoorden / 86 Vragen
1

Is de trouwdag naderend? Tenzij je een heel afwijkende schoenmaat hebt, lijkt het mij niet zo moeilijk voor deze bruidsjurken zaak de schoenen te houden en, als je daar niet uitkomt, neem dat het aanbod aan van de sieraden o.i.d. en koop je schoenen in een schoenenzaak. Ben wel benieuwd bij welke Bruidszaak je dit gekocht hebt. Je mag namen noemen hoor, alleen niet van personeelsleden.

Mi
door MirandaHuijbers 10 apr. 2019 om 19:44
Antwoorden / 1 Vragen

We trouwen over 2 maanden, ik heb een heel gangbare maat inderdaad. Als ik de winkel noem heb je ook een naam dus dat kan ik niet doen dan. Dankzij een reactie op mijn vraag heb ik een voorbeeld brief kunnen bekijken, dat ga ik proberen, ben er namelijk eigenlijk een beetje klaar mee. Mijn jurk moet nog een beetje vermaakt worden, dat ga ik daar overduidelijk niet meer laten doen. Ik had het idee dat het een persoonlijke benadering had, deze winkel, helaas houdt de klantvriendelijkheid schijnbaar op als het geld binnen is

door tenormin 10 apr. 2019 om 19:52
14745 Antwoorden / 86 Vragen

Nou ja, dan maar die voorbeeldbrief. Succes bij het zoeken naar schoenen en.... een prachtige bruiloft toegewenst.

Mi
door MirandaHuijbers 11 apr. 2019 om 14:33
Antwoorden / 1 Vragen

Dankjewel! Dat gaat zeker lukken

Topantwoord

door diumenge - 10 apr. 2019 om 19:58
10380 Antwoorden / 13 Vragen
11

Koop is koop, maar nu ze niet lijken te leveren kan je ze in gebreke stellen. Eis levering van de schoenen binnen twee weken en dat als dat niet lukt dan je dan wilt ontbinden.

door PerCeptie - 11 apr. 2019 om 10:03
26 Antwoorden / 2 Vragen
1

Zo jammer dat dit soort mensen bestaan. Een beetje vertrouwen in elkaar moet toch mogelijk zijn. Ik denk dat je vooral eens goed in gesprek moet gaan met die mensen. Misschien hebben ze dan door dat je niet zo met een medemens omgaat.

Mi
door MirandaHuijbers 1 mei 2019 om 13:16
Antwoorden / 1 Vragen

Nou, in gesprek gegaan (en een brief) gestuurd. Mevrouw beroept zich nu ineens op dat ze wettelijk gezien pas een week voor de bruiloft hóeft te leveren, dus ze is nog ruim op tijd. Maar, geeft ze aan, zo gaat het altijd; ze zal het me nogmaals (?) uitleggen; pas als je komt afpassen staan de schoenen klaar dus ze begrijpt mij dan ook niet. Overigens ben ik natuurlijk helemaal klaar met deze winkel en gang van zaken dus ook meteen gemeld dat ik mijn jurk niet bij hen laat vermaken; dit vindt ze jammer en stelt nu voor om de schoenen zodra ze de mogelijkheid heeft naar me op te sturen.. Bleghh

ro
door ron503 - 11 apr. 2019 om 18:05
799 Antwoorden / 0 Vragen
0

U had wel een keuze, de schoenen niet afnemen en daarvoor in de plaats voor het bedrag van de schoenen sieraden o.i.d. uit te zoeken of toch de schoenen af te nemen. Zolang u geen keuze heeft maakt worden de schoenen ook niet besteld want het blijft dan onduidelijk wat precies wil.

door diumenge 11 apr. 2019 om 18:50
10380 Antwoorden / 13 Vragen

De bestelling was al de deur uit.

Mi
door MirandaHuijbers 12 apr. 2019 om 13:49
Antwoorden / 1 Vragen

U leest inderdaad niet goed, ik kon niet onder mijn schoenen uit omdat deze al besteld waren. Inmiddels al 3x contact gehad over wanneer ik mijn schoenen zou kunnen komen ophalen, daar gaat het mis.. en heb ik helaas dus allang betaald maar nog niets mogen ontvangen/ophalen

Topantwoord

door wimmi20 - 12 apr. 2019 om 14:33
2080 Antwoorden / 6 Vragen
11

Beroep je op wanprestatie.
Dat is een wettelijke grond om je geld terug te vorderen.

Topantwoord

mo
door mof - 12 apr. 2019 om 16:25
1225 Antwoorden / 2 Vragen
10

Ondertussen mag je voor de schoentjes gewoon je geld terug eisen. En als het niet los kan van de vruidsjurk, dan ook nog eens van de bruidsjurk.

door edrick3 - 1 mei 2019 om 13:22
26789 Antwoorden / 85 Vragen
1

TS schrijft:

Mi
door MirandaHuijbers 1 mei 2019 om 13:16
Antwoorden / 1 Vragen

Nou, in gesprek gegaan (en een brief) gestuurd. Mevrouw beroept zich nu ineens op dat ze wettelijk gezien pas een week voor de bruiloft hóeft te leveren, dus ze is nog ruim op tijd. Maar, geeft ze aan, zo gaat het altijd; ze zal het me nogmaals (?) uitleggen; pas als je komt afpassen staan de schoenen klaar dus ze begrijpt mij dan ook niet. Overigens ben ik natuurlijk helemaal klaar met deze winkel en gang van zaken dus ook meteen gemeld dat ik mijn jurk niet bij hen laat vermaken; dit vindt ze jammer en stelt nu voor om de schoenen zodra ze de mogelijkheid heeft naar me op te sturen.. Bleghh

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Ly
Lyd81 - 23 jun. 2019 om 23:22
Winkels & webshops

Is Siebel weer failliet ?

Horloge gekocht voor €225, na ontvangst contact opgenomen omdat het horloge flink beschadigd was. Afgesproken dat ik het terug zou sturen op 11-6. 
Via postnl app te zien dat het horloge bij Siebel aangekomen is op 13-6. 

Vervolgens hoor ik maar niks waarop ik contact opneem, de medewerker van het hoofdkantoor geeft aan dat er een storing is, dus ze kunnen niks verwerken.  ... Lees meer

Je
Jetje177 - 24 jun. 2019 om 00:25
Auto & vervoer

Auto gekocht, maar waar is mijn trekhaak?

Ik heb afgelopen zaterdag een autootje gekocht bij een garage. Mijn eerste autootje was toe aan vervanging. En ik wilde deze keer een betrouwbare koop. Nu had ik een super mooie auto gevonden, koopovereenkomst geregeld. De auto zou een week duren voordat deze rijklaar was. Nu ging ik hem ophalen en ik weet zo zeker dat er een trekhaak aan zat. En die zat er niet meer aan. Ik heb helaas geen foto's ... Lees meer

Ma
Marlies en Jos - 24 jun. 2019 om 10:27
Huishouden & energie

Total Gas en Power heeft ongevraagd contract met Nuon opgezegd.

Total gas en power heeft ongevraagd het contract dat we hebbne met Nuon opgezegd. Via Nuon kregen wij 21 juni een opzeggingsbrief, met bijbehorende boete. Bij navraag hoe dit kon, lieten zij ons weten dat wij een contract met een andere levernacier zouden hebben afgsloten. Bij navraag gaat het om Total G&P. We hebben contact opgenomen met Total G&P omdat wij hier nooit een contract mee heb ... Lees meer