Li
door LindseyPardoel 16 mei 2017 om 11:41
Geldzaken & recht
Camelot europe

Camelot europe

Camelot Europe verhuurt appartementen in onder andere regio Eindhoven. Afgelopen winter heb ik een tijdje gewoond op het TU terrein in het pand La luna van Camelot Europe. Telefonisch is deze organisatie erg slecht bereikbaar. Mocht je iemand te pakken krijgen, dan is het vaak een receptioniste die van niks weet. Inmiddels ben ik daar al een tijdje weg mede door deze reden. In het contract staat vermeld dat de 1000,- borg na 8 weken wordt terug gestort. 8 weken vind ik persoonlijk al erg lang, maar inmiddels zitten we in week 11 en heb ik nog steeds niks ontvangen. Ik heb meerdere keren gebeld en gemaild. Omdat ik niet serieus genomen werd heb ik ook mijn vader meerdere keren laten bellen. Inmiddels vele telefoon gesprekken later weten we dat het niet goed gaat met dit bedrijf. Er zijn verkeerde inschattingsfouten gemaakt betreft de service kosten. Hierdoor laten ze nu iedereen wachten totdat zij weten wat ik zou moeten terug krijgen. Dit kan en mag toch niet gebeuren in een land zoals Nederland? dit is pure oplichting. Er is namelijk contractueel vast gelegd dat ik na 8 weken mijn borg moet terug krijgen. Dat Camelot verkeerde berekeningen heeft gemaakt is niet mijn fout. Inmiddels heb ik veel social media al veel mensen benaderd en ben ik er achter gekomen dat ik niet de enige ben met dit probleem. Camelot Europe jullie zijn oplichters!!!!

Kassa kunnen jullie samen met mij nog meer gedupeerde vinden? ik heb er al een aantal gevonden. Ik ben een student en kan de 1000,- hard gebruiken!!!!

4877 11 Rapporteer

Deze vraag is gesloten. De vraag kan niet meer worden beantwoord.

door tijger1 - 16 mei 2017 om 11:52
36022 Antwoorden / 20 Vragen
1

Als u wilt dat Kassa zoekt, kan mij dat niet voorstellen, moet u contact opnemen met Kassa. Dit is het forum.

En wat wordt u wijzer van meer gedupeerden? Ga bij dat bedrijf langs en haal uw geld op.

ne
door neodutchio - 16 mei 2017 om 12:13
2080 Antwoorden / 11 Vragen
0

Overigens is de term oplichting hier niet van toepassing. Laster en smaad overigens dan wel weer na die uitspraak.

U zegt zelf al dat ze er financieel niet goed voor staan en dat ze orde op zaken moeten stellen. Dus nu is er schijnbaar geen cent te halen. U kunt natuurlijk altijd een incassoburo inschakelen nadat u een nieuw untimatum gesteld hebt, maar als er nu niets is, is er straks ook niets.

door hansje klein - 16 mei 2017 om 12:24
3038 Antwoorden / 62 Vragen
0

Lotgenoten zoeken?

Zoekmachine gebruiken: borgsom niet terug camelot europe

door panter22 - 16 mei 2017 om 12:33
1632 Antwoorden / Vragen
2

Hieronder vindt u een tekst van het Juridisch Loket. De tekst is een voorbeeld. U kunt er zelf een brief van maken die geschikt is voor uw situatie. U bent zelf verantwoordelijk voor uw brief.

Verstuur de brief aangetekend én per gewone post. Bewaar een kopie voor uzelf.

 

 

AANGETEKEND EN PER GEWONE POST

 

<uw naam>

<adres>

<postcode en woonplaats>

 Aan

<naam verhuurder of woningcorporatie>

<adres>

<postcode en plaats>

 

 

Onderwerp: teruggave waarborgsom

 

<woonplaats, datum>

  

Geachte heer/mevrouw <naam verhuurder>,

 

Sinds <begindatum> heb ik een woning van u gehuurd aan de <adres> te <woonplaats>.

Bij het aangaan van de huurovereenkomst heb ik een waarborgsom betaald van <bedrag>.

Inmiddels is de huurovereenkomst per <einddatum> beëindigd. In de huurovereenkomst staat dat u mij de waarborgsom moet terugbetalen binnen <termijn> na afloop van de huurovereenkomst. Tot nu toe heb ik echter nog niets van u ontvangen.

 

Ik stel u hierbij in gebreke en verzoek u binnen 14 dagen na datum van deze brief het genoemde bedrag over te maken op rekeningnummer <rekeningnummer> ten name van <naam> te <woonplaats>. Bovendien maak ik aanspraak op de wettelijke rente over dit bedrag vanaf <datum na 14 dagen> tot u betaald hebt.


Als u niet binnen de gestelde termijn tot betaling overgaat, zal ik juridische stappen tegen u moeten ondernemen. Hierbij stel ik u ook alvast aansprakelijk voor alle kosten die ik daarvoor zal moeten maken.

 

Ik reken erop dat u aan uw verplichtingen voldoet. Uw bericht daarover verwacht ik binnen vijf dagen na datum van deze brief.

 Met vriendelijke groet,

 <naam en handtekening> 


Voorbeeldbrief van het juridisch loket

 

door Gerry1969 - 16 mei 2017 om 18:20
3428 Antwoorden / 23 Vragen
3

Er zijn verkeerde inschattingsfouten gemaakt betreft de service kosten.

Dan is het dus goed gegaan !

door boppe1943 - 16 mei 2017 om 19:35
1129 Antwoorden / 98 Vragen
1

Had nou eerst even gegoogeld voordat je met Camelot in zee ging.
Klik: http://bondprecairewoonvormen.nl/wp-content/uploads/2013/01/Vijf-getuigenissen-Camelot.pdf
Er staat trouwens een lotgenoot van je tussen de klachten. 

ha
door halex - 16 mei 2017 om 20:23
1375 Antwoorden / 4 Vragen
0

Geen idee wat u huurde, maar het als probleem ligt in verkeerd berekende servicekosten dan kan ik me er nog iets bij voorstellen dat ze u niet alles terugbetalen. Als u huurt, betaalt u normaal gesproken een voorschot op de servicekosten. Het teveel betaalde krijgt u terug, als de daadwerkelijk te betalen servicekosten bekend zijn. Ik zou ook niet alle borg teruggeven, als ik misschien nog wat van u te vorderen heb omdat de servicekosten te laag zijn ingeschat.
Hou u verder even gedeisd als het gaat om beschuldigingen uiten van oplichting. U weet overduidelijk niet waar u het over hebt in dat kader.

door aurora1 - 16 mei 2017 om 23:02
12742 Antwoorden / 6 Vragen
0

Hoezo "in een land zoals Nederland"? Wat heeft dat waarmee te maken?
En hoezo "opgelicht". Zoek eens op wat dat woord betekent.

Bo
door BorgTerug - 1 jun. 2017 om 21:41
1 Antwoorden / Vragen
0

Inderdaad ik ben ook een van de gedupeerden die nog zijn BORG terug moet krijgen.

Inmiddels ben ik over de 8 weken heen en er is steeds nog niets gestort.

Het vervelende is dat ik niet aanwezig was tijdens de eindinspectie en nu willen ze mij beddengoed en kussens toerekenen, terwijl ik dit nooit in het begin heb gekregen. Het hele verhaal wordt door mij en de huismeester bevestigd, echter heb ik hierover nog steeds geen duidelijk bericht gehad.

Ze zeggen zelfs dat de studio niet goed is schoongemaakt, terwijl iemand anders de ruimte is komen schoonmaken. Uiteindelijk heb ik te horen te gekregen dat ze van de €632 borg ongeveer €200 willen terug geven, omdat ik zogenaamd de kussens/beddengoed heb meegenomen en omdat er niet goed was schoongemaakt.

Ik heb hierover nagevraagd en meneer zegt dat er een mail naar mij is verstuurd, met daarin foto's van de niet goed schoongemaakte plekken. Deze foto's zijn nooit verstuurd! Ik heb hierover een bericht terug gestuurd en gevraagd een tweede mail te sturen, echter tot heden geen antwoord hierop. Zeer slechte telefoonlijnen, niemand is bereikbaar en de receptioniste zelf weet van niks!

Op mails wordt er maar traag gereageerd, dus als je de borg nodig hebt voor een andere woning kun je vergeten het op tijd te betalen. In het gebouw zelf aan de Bomansplaats te Eindhoven is het een sauna zowel in de zomer als in de winter. Meerdere bewoner hebben meerdere keren dit aangegeven, er wordt gewoon niets aan gedaan.

Inmiddels ben ik aan het overwegen juridische stappen te nemen tegen Camelot.

Iedereen die last heeft van Camelot graag reageren.

door tijger1 1 jun. 2017 om 22:17
36022 Antwoorden / 20 Vragen

Uitermate onverstandig om niet zelf bij de oplevering van een huurwoning te zijn en dat aan anderen over te laten. Dat maakt uw positie uiterst zwak.

sw
door swat1500 2 jun. 2017 om 10:55
2519 Antwoorden / 0 Vragen

Als destijds bij de aanvang van de huur is getekend voor aanwezig beddegoed dan dient dat bij vertrek ook aanwezig te zijn. Als een ander in uw opdracht schoon maakt dient u het resultaat te controleren. U kunt niet blindelings vanuit gaan dat dit wel goed gedaan is.

Bo
door BorgTerug 12 okt. 2017 om 20:47
1 Antwoorden / Vragen

Bedankt voor jullie antwoord.

Ik weet voortaan hoe ik moet handelen.

door aurora1 - 13 okt. 2017 om 00:56
12742 Antwoorden / 6 Vragen
2

Dit is geen oproeprubriek. En ook niet voor oproepen met teveel nutteloze uitroeptekens. Schreeuwen doet u maar tegen anderen.
Lees de Spelregels hier bijvoorbeeld eens door.
Oproepen kunt u in kranten doen, ook al zou ik niet weten wat u daar aan zou hebben. Ga anders met spandoeken op het Malieveld staan. Overigens kan iedereen 1000 euro goed gebruiken, daarvoor hoef je geen (niet zo arme) student te zijn, integendeel. Dat is ook overbodige informatie waar niemand iets aan heeft.
Het is me wat: "in een land zoals Nederland...." Wat een onzinkreet.

Pr
door Precare - 12 feb. 2018 om 18:14
3 Antwoorden / Vragen
0

Vreemd dat mensen hier menen dat Camelot geen oplichters zouden zijn en dat dit onder laster valt. Camelot is een bedrijf dat bekend staat om haar misstanden. Dood door schuld, gedwongen arbeid en vele gedwongen huisuitzettingen zijn hier onderdeel van. 

Mocht u hier iets aan willen doen dan raad ik u aan contact op te nemen met de Bond Precaire Woonvormen. U kunt zich bij hen aansluiten of advies vragen over uw rechten. 

Dat Camelot de servicekosten verkeerd berekent kan wel kloppen, echter zal het niet te weinig zijn maar juist te veel.

www.bondprecairewoonvormen.nl

jo
door jorisw 12 feb. 2018 om 20:47
3639 Antwoorden / 1 Vragen

Noem eens concrete voorbeelden (met controleerbare bron) van deze beschuldigingen?

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

mi
misterc180 - 15 jul. 2018 om 21:06
Geldzaken & recht

tuinman meerwerk

We laten onze tuinman doen volgens een offerte. Even afgezien dat het nog niet helemaal goed is hadden we bij nader inzien ook een nieuwe  tuindeur laten plaatsen.
Ik heb van te voren gevraagd wat een nieuwe tuindeur zou kosten en als antwoord 200 euro gekregen. Op basis daarvan heb ik akkoord gegeven
Nu blijkt dat hij er 365 euro voor wil rekenen. Onder het mom van deur + plaatsen M ... Lees meer

Ro
RosaDeJager - 15 jul. 2018 om 13:04
Vrije tijd & tuin

Mijn buren lokken vogels, wat kan ik doen?

Ik woon al ruim achttien jaar in hetzelfde huis, nooit echt problemen gehad met de buurt. Al die tijd heb ik ook al dezelfde buren. Ze voerden de vogels altijd wel, maar nooit meer dan acceptabel. Echter, de laatste tijd trekt hun tuin steeds meer vogels aan. De vogelpoep komt ook bij mij in de tuin terecht en 's morgens is het één groot gekwetter. Ik erger me er mateloos aan. Heb ik even een CD ... Lees meer

af
afje96 - 15 jul. 2018 om 12:14
Winkels & webshops

Smsje van Marktplaats met nep ING inlog link gelijk oversteek service

Goeiendag,
Vandaag bij een poging tot verkoop op marktplaats een rare sms gekregen met daarin een link naar mijn ING die volgens mij niet klopt. 

De koper zou me zogenaamd aanmelden voor de gelijk oversteken service van marktplaats, wat op zich al apart is omdat ik daar al aangemeld voor ben. ik kreeg vervolgens een sms die van marktplaats afkomstig leek te zijn. Hierin stond een ... Lees meer