AM
door AMD15 14 jul. 2019 om 09:34
Geldzaken & recht

Contract dakkapel ontbinden?

Wij hebben getekent voor een dakkapel. In het advies gesprek werd aangegeven dat het dakbeschot kon blijven staan en dat daarbij de vloer (gietvloer) niet gewijzigd/aangelengd hoefde te worden, ook zouden de huidige zonnepanelen wel op het dak kunnen worden geplaatst. Voorbereiding was hiervoor was in de offerte meegenomen. Echter vanwege het specialistme gaven ze wel aan dat de zonnepanelen door een specialist moeten worden verplaatst. Prima wij hadden er zin in. 

Bij inmeten blijkt dat het dakbeschot wel moet worden weggehaald. De vloer moet dus wel worden aangepast. Dit in combinatie met een flinke offerte van de zonnepanelen boer (omvormer moet anders a 1000 eur) en ivm met minder panelen en optimalisators per zonnepaneel omdat er schaduw op gaat vallen door de dakkapel maakt de hele situatie anders. We willen daarom graag af van de overeenkomst. Er is nog niets betaald en alleen een handtekening gezet in de winkel. 
Welke rechten heb je?2290 9 Rapporteer
door tijger1 - 14 jul. 2019 om 09:40
40605 Antwoorden / 21 Vragen
0

Welke recht heb je?

Heel erg weinig als er in het contract geen voorbehouden zijn gemaakt inzake de vloer en de kosten van het opnieuw plaatsen van de zonnepanelen. 

Dat een dakkapel schaduw geeft op die panelen had een klein kind kunnen bedenken. 

Dat er nig niets betaald is, is niet relevant. Uw handtekening staat onder het contract.

door heremietkreeft - 14 jul. 2019 om 09:49
11910 Antwoorden / 173 Vragen
4

Ik zie wel mogelijkheden, zie o.a. dit: https://www.amsadvocaten.nl/blog/verbintenissenrecht/ontbinding-overeenkomst-bij-wanprestatie-verzuim-vereist/  welke info ik bedoel als tip en niet als verwijzing naar dit kantoor. Zie ook:  http://www.wetrecht.nl/wanprestatie-wat-zijn-de-mogelijkheden/       U kreeg een advies dat in het geheel niet bleek te kloppen nadat u ook de specialist inzake het verplaatsen van de zonnepanelen heeft benaderd.
Het verschil in de kosten die aanvankelijk zijn berekend en de werkelijkheid is zodanig relevant dat ik ontbindingsgronden zie.

Ik moet hier wel aan toe voegen dat de bewijslast aan u is. Degene die aan u het advies gaf m.b.t. het plaatsen van de dakkapel kan het volstrekt oneens zijn met hetgeen door de 'zonnepaneelverplaatser' is aangeven. M.a.w. ook dat advies kan foutief zijn.

Het lijkt mij zeer zinvol om een tweede opinie te vragen aan een bouwkundige. Bent u lid van de Ver. Eigen Huis benader die dan.

Met de aanvulling bedoel ik dat indien u niet met goede argumenten komt aan u wanprestatie kan worden verweten met de eventuele consequenties daarvan.
Heeft u al overleg gehad met de aannememer die de dakkapel zou regelen? Dan weet u in ieder geval diens mening en kunt u mogelijk ook in goed overleg het probleem oplossen.


door tijger1 14 jul. 2019 om 09:53
40605 Antwoorden / 21 Vragen

En hoe groot is dat verschil in kosten dan?

ma
door malty - 14 jul. 2019 om 10:27
616 Antwoorden / Vragen
0

U wist dat er het een en ander aan de zonnepanelen moest gebeuren.
U had ook eerst daar een offerte voor aan kunnen vragen voordat u tekende voor de dakkapel.
Er mag toch ook wel wat denkwerk van de koper worden verwacht.
Denk daarom niet dat u zondermeer onder het contract uitkomt.
Lees eens
https://www.rechtblog.nl/2013/recht-praktijk-annuleringskosten/

ro
door ron503 - 14 jul. 2019 om 10:51
1200 Antwoorden / 0 Vragen
2

Vreemd, u tekent voor de aanschaf van een dakkapel zonder dat de ruimte ingemeten is en of het plaatsen van de dakkapel in uw situatie wel mogelijk zou zijn. Normaliter wordt een offerte pas gemaakt als de ruimte bekeken en ingemeten is want ter plaatse wordt pas helder of e.e.a. ook mogelijk is. Kan het niet zo zijn dat in het adviesgesprek uitgegaan is van de tekeningen die heeft aangelevert en die acheraf niet juist zijn geweest.

mo
door mof - 15 jul. 2019 om 15:44
1854 Antwoorden / 3 Vragen
0

Als de dooru genoemde zaken in de overeenkomst zijn vastgelegd kunt u er onder uit. Ook als deze niet zijn vastgelegd maar we l op andere manier kunnen worden aangetoond, geluidsopname bijv, kunt u van de overeenkomst af.

door 1paul - 16 jul. 2019 om 09:38
1276 Antwoorden / 0 Vragen
0

u kunt aangeven dat u het niet eens bent, schriftelijk, met deze gang van zaken en dat u iets anders is voorgespiegeld als dat er nu uitkomt, dit word ookw el dwaling genoemd...

rj
door rjw - 30 jun. 2020 om 19:32
1439 Antwoorden / 5 Vragen
0

De dakkapelleverancier geeft heel netjes aan dat je voor de zonnepanelen naar een specialist moet. Het was handiger geweest om die specialist eerst te raadplegen over de impact. 

En v.w.b. de rest: staat dat zwart op wit in het contract?

door gerbera 30 jun. 2020 om 21:47
5776 Antwoorden / 10 Vragen

Heeft u de datum gezien? juli 2019 dus zijn we bijna 1 jaar verder.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Li
Lili - 4 jul. 2020 om 20:14
Winkels & webshops

Mag je je bestelde bh niet ruilen

Ik heb 2 bh's besteld bij Soft beauty, deze beloofde mij een levertijd van 10 tot 14 dagen. Ik heb langer dan een maand op deze gewacht, en heb dan ook bh's in de winkel gekocht. Uit eindelijk komen deze binnen, en heb het bedrijf gemaild dat ik deze graag retour wil sturen. daar ik ze zelf al had gekocht vanwege de lange levering, Nadat ik inmiddels verschillende keren heb gemaild, kreeg ik dit a ... Lees meer

ka
kaloba - 4 jul. 2020 om 16:02
Auto & vervoer

Waarom levert TomTom niet

Per 19-06-2020 heb ik op de side van TomTom een auto navigatie besteld en betaald.
Maar tot heden geen TomTom ontvangen.
Na telefoneren en verschillende mails, met de vraag wat de oorzaak van het niet leveren is.
Krijg ik geen inhoudelijk antwoord.
Wat ik me afvraag; heb ik iets fout gedaan of hebben meer mensen hiet last van? Lees meer

Ci
Ciska-K - 30 jun. 2020 om 12:41
Voeding & gezondheid
Gezondheidsrisico's saunagebruik met Lage temperatuur Infraroodtechnologie

Gezondheidsrisico's saunagebruik met Lage temperatuur Infraroodtechnologie

Weet iemand of er gezondheidsrisico's kleven aan veelvuldig gebruik van infrarood sauna gebruik met lage temperatuur infraroodtechnologie?
We kennen het gebruik ervan en ervaren het als aangenaam.
En we kennen ook het gebruik van infraroodcabines met stralers die rood licht stralen.
We zoeken naar onafhankelijke wetenschappelijke onderbouwing om voor het één of het ander te kie ... Lees meer