hu
door huiseigenaar 26 jan. 2010 om 07:36
Geldzaken & recht

De Topmakelaars

Beste lezer,

Al googlend kwam ik terecht op de site van "De Topmakelaars", een bedrijf in Maastricht dat zich richt op het razendsnel verkopen van je huis middels hun 'verkocht-in-1-week-systeem'.
Ze claimen dit te kunnen waarmaken door hun diepgaande marketing.
Kent iemand dit bedrijf?
Alle positieve en negatieve reacties zijn welkom.

Groet, huiseigenaar

22491 40 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ve
door verwijderd - 26 jan. 2010 om 08:28
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Volgens mij ben je met het verkopen van een huis nog altijd afhankelijk van een koper. Natuurlijk werkt een ijzersterke marketing in je voordeel. Wat zijn de consequenties als het huis niet binnen een week verkocht is? Wordt het huis onder de marktprijs verkocht? Allemaal dingen om rekening mee te houden. We kennen de praktijken dat een huis zwaar onder de marktprijs wordt verkocht aan een investeerder, daarna doorverkocht aan voor de normale vraag prijs...

Succes ermee

ve
door verwijderd - 26 jan. 2010 om 08:45
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Oh ja,

En meer bezichtigingen op een woning houdt nog niet in dat deze sneller wordt verkocht, het blijft een kwestie van smaak in combinatie met ligging, inkomen en prijs van het huis.

ve
door verwijderd - 26 jan. 2010 om 09:26
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Hallo Huiseigenaar,

In aanvulling op correcte reactie van Pino.

Vaak word je door de makelaar (niet alleen dus Topmakelaars) "bewerkt" om klant bij hun te worden. Ze geven aan dat je een behoorlijk bedrag voor je woning kunt vragen. Na verloop van tijd komt de aap uit de mouw en wordt u geadviseerd om de prijs naar beneden bij te stellen omdat de verkoopprijs te hoog is.
Een makelaar gaat het erom zoveel mogelijk woningen te verkopen.

Kijk maar eens op de volgende website waar huizen van De Topmakelaars te koop staan. En zie vooral de prijsverlagingen.

http://www.huizenzoeker.nl/makelaar/de-topmakelaars-8134/koop/

Opvallend ook dat Tm geen eigen website heeft waarop je o.a. de algemene voorwaarden kunt nalezen.

ve
door verwijderd - 26 jan. 2010 om 09:36
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Via een omweg toch hun website ontdekt.

http://makelaarstarieven.com/makelaarsite.php?vergelijk=true&website=http://www.topmakelaars.com&m=12038

Ze adverteren met de garantie dat woning in 1 week wordt verkocht.
Maar op website dus niet de algemene voorwaarden.

Wat u dus kunt doen is uw huis bij hen te koop laten aanbieden onder de 1 week-verkoop-garantie. Daarbij stelt u als eis "nu cure - no pay". Dus alleen betalen voor verkoop v.d. woning tegen een marktconforme prijs (de WOZ-waarde kán een handvat zijn vwb de prijsbepaling). Bij niet-nakoming van die garantieverkoop eindigt de overeenkomst zonder dat u daar kosten voor bent verschuldigd.

Ze zullen dat dus niet doen neem ik aan.
Dan is mijn vraag: Wat bete4kent dan die garantie?

ve
door verwijderd - 26 jan. 2010 om 09:41
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Hoi,

Ik heb even rondgezocht, website ziet er erg onproffesioneel uit, staat ook advertentie op Marktplaats waarin vermeld wordt dat er voor dit `unieke`systeem maar steeds 25 mensen in aanmerkingen kunnen komen en er bestaat momenteel een wachtlijst, vreemd genoeg staan er maar 14 huizen in de verkoop, dus wachtlijst ?!

Bij enkele woningen zag ik een datum van juni en juli, blijkbaar dus niet in 1 week verkocht.................

En last but not least, ze zijn Niet aangesloten bij de NVM.

Ik zou die `wachtlijst` dus maar laten voor wat hij is ;-)

Succes,

ve
door verwijderd - 26 jan. 2010 om 09:50
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Zat nog even verder te kijken, er zitten 3 topmakelaars op hetzelfde adres, de advertentie van marktplaats is van nr.3 in rij, maar deze verkoopt volgens de advertentie niet binnen 1 week maar binnen 124 dagen, zijn dus blijkbaar 2 `unieke` systemen die gehanteerd worden door deze firma.............

ve
door verwijderd - 26 jan. 2010 om 10:01
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Advies; niet doen! Vage site, geen algemene voorwaarden, vage formule. Spreekt al boekdelen dacht ik.

ve
door verwijderd - 26 jan. 2010 om 10:06
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Beste Huiseigenaar, het is niet aan ons (respondenten op uw vraag) een waardeoordeel te geven over in dit geval een makelaardij.
Het enige is dat wij u een richting aangeven.

Als ik alles in beschouwing neem tot nu toe kan ik niet anders concluderen dat deze makelaar weinig informatie biedt behoudens een aantal reclamekreten, wat hun goed recht is. Ook de prijsverlagingen van bij hun in aanbod zijnde woningen geeft mij te denken.
Ook hun activiteiten via Markplaats, waarover Stacey schreef, lijkt mij niet erg hoopvol.
U kunt m.i. een beetje meer geld uitgeven voor een makelaar die bijv. is aangesloten bij de NVM o.d. Maar ook dat is natuurlijk niet zaligmakend. Vergeet nooit: de makelaar wil (terecht) z'n centjes verdienen, niet rechts om dan maar links om.

Veel succes met de verkoop van uw woning.

ve
door verwijderd - 26 jan. 2010 om 10:48
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Dag eigenaar,

Wedden dat ik dat ook kan! Wanneer je je huis voor een "appel en een ei" aanbied vind je altijd een koper.

Let op: Er zijn maar weinig makelaars die te vertrouwen zijn. Naar mijn mening allemaal de firma "list en bedrog".
Huizen zijn ook zelf te verkopen voor een goede prijs wanneer je niet op je achterhoofd gevallen bent.

Hardware ERror MAN.

ve
door verwijderd - 26 jan. 2010 om 14:46
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Dag huiseigenaar,

Ik heb zelf geen ervaring met dit bedrijfje, maar een vriend van mij wel. Zijn ervaringen waren zachtjes gezegd niet positief. Zelf heb ik nog even de site bekeken. Die vindt ik nogal schreeuwerig en ik vraag mij af of ze kunnen waarmaken wat ze beweren. Al met al, zou ik geen zaken met hen doen.

Met vriendelijke groet, ReadAC.

ve
door verwijderd - 24 mrt. 2010 om 21:11
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Yeah right, ik heb ook het huizenaanbod gekeken op hun site en de prijzen liggen ver onder de marktwaarde. Bieden vanaf.....tuurlijk.

Als je een van hun aangeboden woningen wilt vergelijken met dezelfde of soortgelijke woningen, google dan de adressen van de koopwoningen en zoek de postcode op.
Ga vervolgens naar Funda en zoek naar koopwoningen met dezelfde postcode of in ieder geval binnen een straal van een paar kilometer. De prijs is 10 duizenden euro's onder de normale vraagprijs. Vet verlies dus.

ve
door verwijderd - 1 mei 2010 om 23:49
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Zojuist ook eens contact gezocht en onder heel bijzondere argumenten afgewezen. Men moet een vragenlijst invullen op basis waarvan de heren beoordelen of ze je huis willen verkopen.
Alle vragen goed beantwoord, echter op de vraag wat er gebeurt als het huis langer dan 6 maanden te koop staat was het antwoord hen niet welgevallig. Ik had namelijk geantwoord dan chagrijnig te worden, immers men claimt een huis binnen één week te verkopen, dan is het een zwaktebod om te vragen wat er gebeurt als het huis 6 maanden te koop staat. Kortom dit opgeteld met de knullige website en de slechte eMail correspondentie versterkt het idee hier met charlatans van doen te hebben, die zodra ze denken met een te intelligente verkoper van doen te hebben geen deal durven aangaan. Vreemde werkwijze..

ve
door verwijderd - 17 jun. 2010 om 21:05
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Via een opmerking van een klant kwam ik op deze discussie terecht over het Verkocht in 1 Week systeem. Ik ben degene die de communicatie doet voor het Verkocht in 1 Week Systeem en de marketing voor de woningen.

De reacties die ik zie zijn sceptisch en veelal negatief. Jammer genoeg zijn ze ook vooral gebaseerd op 'Googlen' en het uitgangspunt van 'alle makelaars zijn oplichters'.

Die dingen wil ik niet eens proberen uit de wereld te helpen, want dat is onbegonnen werk. Ik kan wel ophelderen wat wij doen.

Het Verkocht in 1 Week Systeem is bedoeld voor mensen die bijzonder gemotiveerd zijn om hun huis te verkopen. Dagelijks krijgen we tientallen aanvragen binnen van mensen die hun huis in een week willen verkopen. Wij kunnen maar een beperkt aantal woningen behandelen. Daarom is er een selectieprocedure. Het is lastig om in 1 zin samen te vatten wat voldoende motivatie betekent. Maar in de praktijk betekent het dat wij vaak samenwerken met:

- mensen die al heel lang bezig zijn met verkopen en er nu echt genoeg van hebben
- mensen die willen verkopen om executieverkoop te voorkomen (of langdurige problemen hebben met dubbele lasten)

Plus nog een aantal andere situaties als echtscheidingen, erven die een woning willen verkopen en nog 101 andere scenario's.

Bij de selectie kijken we dus naar de situatie en bepalen met wie we in gesprek gaan. Een voorbeeld dat hier al voorbij kwam: We vragen wat iemand doet als de woning niet binnen 6 maanden wordt verkocht. Hij vult in dat hij chagrijnig wordt. Of dat hij het op een zuipen zet (beide antwoorden hebben we al meerdere malen gehad).
Dan wijzen we de aanvraag dus af. Wij gaan serieus om met aanvragen. Als iemand dan bijdehand wilt doen dan steken we er weinig tijd in.

Jammer genoeg heeft dat een vervelend gevolg. Want juist die mensen worden boos als ze worden afgewezen. Dus zodra ze onze brief hebben gelezen sprinten ze schuimbekkend naar hun PC om iedereen voor ons te 'waarschuwen' op elk forum dat ze kunnen vinden.

Tsja.

Kort samengevat; wat wij doen is ontzettend veel tijd, moeite en energie steken in een klein aantal dossiers. We selecteren klanten die we kunnen helpen en vertellen het ook eerlijk wanneer wij niet de juiste partij zijn voor klanten. Dat heeft als voordeel dat we een bijzonder hoog percentage van onze woningen verkopen. Het heeft als nadeel dat we dagelijks een aantal mensen moeten afwijzen. Sommige mensen vatten dit persoonlijk op, maar dat is hun keus.

Voor wat betreft het argument "Dat kan ik ook, want ze verkopen gewoon voor een ton minder dan de marktprijs'. Denk even na; in 95% van de gevallen hebben we te maken met woningen waar een hypotheek op rust. De bank taxeert het huis. Als je als makelaar met een koper aankomt voor een ton minder dan de realistische waarde... dan lacht de hypotheekgever (=bank) je uit. Vervolgens scheuren ze het contract door en geven ze de verkoopopdracht aan een makelaar die wel enigszins weet waar hij of zij mee bezig is.

Dan... het NVM argument. Het merendeel van de mensen op dit forum zal slim genoeg zijn om te beseffen dat een lidmaatschap van een brancheorganisatie niet zaligmakend is. We hebben verkopen gedaan voor tientallen consumenten en je kunt video's van die mensen zien op onze site.
Maar we hebben ook verkopen afgerond voor 8 verschillende banken. Daarnaast lopen er nog samenwerkingen met 5 andere banken. Nee, we zijn (bewust) geen NVM makelaars, maar banken weten inmiddels dat we woningen snel verkocht krijgen, anders zouden ze ons geen volmacht geven voor een verkoop.

Als je kritiek wilt leveren, prima. Als je de website niks vind, prima. Als je het systeem en de selectieprocedure niks vind, ook prima. Het is een vrij land en wij respecteren het als iemand een andere mening heeft.
Maar als we het hebben over de feiten, over marketing van huizen, verkopen van huizen en alles wat daarmee samenhangt, dan is het vervelend wanneer mensen zich voordoen als 'experts' en vervolgens advies spuien dat feitelijk onjuist is.

Het systeem is niet voor iedereen, dat geef ik graag toe. Als iemand een aanvraagformulier bij ons invult hebben ze niks te verliezen en alles te winnen. Als we iets voor mensen kunnen betekenen, dan vertellen we het en geven we de mensen de kans om voor zichzelf een beslissing te maken. Als we niks voor ze kunnen betekenen, of als we niet de juiste partij zijn voor ze, dan vertellen we het ook.

Hopelijk werpt dat wat meer licht op de zaak.

vriendelijke groet,

Arno Wingen
Verkocht in 1 Week Systeem

ve
door verwijderd - 17 jun. 2010 om 23:35
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Er loopt ook al een topic bij trosradar.
Daar is dezelfde reactie geknipt en geplakt. Ik vond de uitleg daar al zo vaag

[url=http://forum.www.trosradar.nl/viewtopic.php?f=17&t=81802[/url]

ve
door verwijderd - 17 jun. 2010 om 23:49
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

arnowingen schreef op donderdag 17 jun 2010, 21:05: Via een opmerking van een klant kwam ik op deze discussie terecht over het Verkocht in 1 Week systeem. Ik ben degene die de communicatie doet voor het Verkocht in 1 Week Systeem en de marketing voor de woningen.

De reacties die ik zie zijn sceptisch en veelal negatief. Jammer genoeg zijn ze ook vooral gebaseerd op 'Googlen' en het uitgangspunt van 'alle makelaars zijn oplichters'.

Die dingen wil ik niet eens proberen uit de wereld te helpen, want dat is onbegonnen werk. Ik kan wel ophelderen wat wij doen.

Het Verkocht in 1 Week Systeem is bedoeld voor mensen die bijzonder gemotiveerd zijn om hun huis te verkopen. Dagelijks krijgen we tientallen aanvragen binnen van mensen die hun huis in een week willen verkopen. Wij kunnen maar een beperkt aantal woningen behandelen. Daarom is er een selectieprocedure. Het is lastig om in 1 zin samen te vatten wat voldoende motivatie betekent. Maar in de praktijk betekent het dat wij vaak samenwerken met:

- mensen die al heel lang bezig zijn met verkopen en er nu echt genoeg van hebben
- mensen die willen verkopen om executieverkoop te voorkomen (of langdurige problemen hebben met dubbele lasten)

Plus nog een aantal andere situaties als echtscheidingen, erven die een woning willen verkopen en nog 101 andere scenario's.

Bij de selectie kijken we dus naar de situatie en bepalen met wie we in gesprek gaan. Een voorbeeld dat hier al voorbij kwam: We vragen wat iemand doet als de woning niet binnen 6 maanden wordt verkocht. Hij vult in dat hij chagrijnig wordt. Of dat hij het op een zuipen zet (beide antwoorden hebben we al meerdere malen gehad).
Dan wijzen we de aanvraag dus af. Wij gaan serieus om met aanvragen. Als iemand dan bijdehand wilt doen dan steken we er weinig tijd in.

Jammer genoeg heeft dat een vervelend gevolg. Want juist die mensen worden boos als ze worden afgewezen. Dus zodra ze onze brief hebben gelezen sprinten ze schuimbekkend naar hun PC om iedereen voor ons te 'waarschuwen' op elk forum dat ze kunnen vinden.

Tsja.

Kort samengevat; wat wij doen is ontzettend veel tijd, moeite en energie steken in een klein aantal dossiers. We selecteren klanten die we kunnen helpen en vertellen het ook eerlijk wanneer wij niet de juiste partij zijn voor klanten. Dat heeft als voordeel dat we een bijzonder hoog percentage van onze woningen verkopen. Het heeft als nadeel dat we dagelijks een aantal mensen moeten afwijzen. Sommige mensen vatten dit persoonlijk op, maar dat is hun keus.

Voor wat betreft het argument "Dat kan ik ook, want ze verkopen gewoon voor een ton minder dan de marktprijs'. Denk even na; in 95% van de gevallen hebben we te maken met woningen waar een hypotheek op rust. De bank taxeert het huis. Als je als makelaar met een koper aankomt voor een ton minder dan de realistische waarde... dan lacht de hypotheekgever (=bank) je uit. Vervolgens scheuren ze het contract door en geven ze de verkoopopdracht aan een makelaar die wel enigszins weet waar hij of zij mee bezig is.

Dan... het NVM argument. Het merendeel van de mensen op dit forum zal slim genoeg zijn om te beseffen dat een lidmaatschap van een brancheorganisatie niet zaligmakend is. We hebben verkopen gedaan voor tientallen consumenten en je kunt video's van die mensen zien op onze site.
Maar we hebben ook verkopen afgerond voor 8 verschillende banken. Daarnaast lopen er nog samenwerkingen met 5 andere banken. Nee, we zijn (bewust) geen NVM makelaars, maar banken weten inmiddels dat we woningen snel verkocht krijgen, anders zouden ze ons geen volmacht geven voor een verkoop.

Als je kritiek wilt leveren, prima. Als je de website niks vind, prima. Als je het systeem en de selectieprocedure niks vind, ook prima. Het is een vrij land en wij respecteren het als iemand een andere mening heeft.
Maar als we het hebben over de feiten, over marketing van huizen, verkopen van huizen en alles wat daarmee samenhangt, dan is het vervelend wanneer mensen zich voordoen als 'experts' en vervolgens advies spuien dat feitelijk onjuist is.

Het systeem is niet voor iedereen, dat geef ik graag toe. Als iemand een aanvraagformulier bij ons invult hebben ze niks te verliezen en alles te winnen. Als we iets voor mensen kunnen betekenen, dan vertellen we het en geven we de mensen de kans om voor zichzelf een beslissing te maken. Als we niks voor ze kunnen betekenen, of als we niet de juiste partij zijn voor ze, dan vertellen we het ook.

Hopelijk werpt dat wat meer licht op de zaak.

vriendelijke groet,

Arno Wingen
Verkocht in 1 Week Systeem


Wellicht dat u uw woorden kunt staven met controleerbare feiten. Daar lijkt het aan te ontbreken in uw verhaal waar ik na het lezen van 3 alinea's de pijp aan Maarten heb gegeven. Uw schijnbaar uitvoerige antwoord heeft bij mij een averechts effect. Waarom zoveel moeite stoppen in volgens u 'onwaarheid'. De indruk is door uw verhaal slechts versterkt. Ik neem aan dat dit niet het gewenste effect voor u is. Helaas krijgt u niet zoveel kansen. De geloofwaardigheid, waar of onwaar, is al weg.

ve
door verwijderd - 18 jun. 2010 om 00:03
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

@ Arno Wingen:

Mag ik zo vrij zijn je te beschouwen als een beunhaas? Want iemand die zich niet verdiept in de materie waar hij mee werkt en zo maar wat aanklooit mag toch zo genoemd worden. Je weet zelf niet waar je het over hebt. Je schrijft:

"... dan lacht de hypotheekgever (=bank) je uit." Hier sla je de plank finaal mis. Denk eens 180 graden om, dan kom je er misschien achter.
Mocht je er dan nóg niet achter komen, kijk dan in om het even welk woordenboek naar de definitie van hypotheekgever. Gratis tip, waar een zich makelaar noemend persoon niets voor hoeft te betalen.

Ik heb ervaring in het verkopen en kopen van de huizen waar we in gewoond hebben, dat ik daarom nooit meer met een makelaar of bemiddelaar in zee zal gaan. Dat kan ik zelf ook gemakkelijk verdienen. Appeltje eitje, weet je wel.

Ook maakte ik enkele jaren geleden mee dat een makelaar nog van 2 walletjes at: enerzijds de verkoper die hem ingeschakeld had en anderzijds de koper die (naar achteraf bleek) een goede bekende van hem was. In de "voorlopige" koopakte waren alle frases doorgehaald welke de verkoper tot zekerheid dienen dat de koper zich niet zonder geldige reden terug kan trekken nadat de koop bevestigd was en de borgsom die opeisbaar zou zijn wanneer koper zulks wél doet. Dat was in die plaats gebruikelijk, was zijn leugenachtige argumentatie. Hij kreeg opdracht een nieuw contract met de bedoelde frases erin te maken, alvorens getekend zou worden.
Bij navraag bij drie lokale makelaars, waarbij ik man en paard noemde, bleek dat dit doorhalen zeker niet gebruikelijk is en door hem uit de duim gezogen.

Bij het woord makelaar en bemiddelaar zou in ieder woordenboek moeten staan: manier om op een gemakkelijke wijze mensen geld uit de zak te kloppen.
Dat jij selectief bij mensen die in een financiële dwangpositie zijn gekomen om het huis te verkopen het geld uit de zak klopt, vind ik des te verfoeilijker.

H.

ve
door verwijderd - 18 jun. 2010 om 08:20
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

@ Arno Wingen,

Grappig dat uw website en bedrijf uitgaat van het verkocht in 1 week systeem en aan uw klanten vraagt wat ze doen als hun huis na 6 maanden nog niet verkocht is.... Zullen we het even hebben over een knappe marketing. Haal hier maar lekker je eigen systeem onderuit.

ve
door verwijderd - 13 mrt. 2012 om 21:22
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

verzin eer ge er aan begint mensen topmakelaar/ systeemmakelaardij vage verhalen, ik heb de negatieve ervaringen uit eerste hand. En ik weet inmiddels dat ze steengoed zijn in ellenlange verhalen die nergens op slaan. Die zelfs niet te begrijpen zijn voor mensen die rechten hebben gestudeerd.

ve
door verwijderd - 19 apr. 2012 om 13:51
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Beste mensen.

Ik ben zelf ervaringsdeskundige, en ben helaas in de gladde praatjes van deze mensen getrapt. Maar kan nu vertellen dat deze mensen het verkopen van mijn huis alleen maar moeilijker hebben gemaakt, door te zeggen dat ons huis was verkocht onder voorbehoud, door ons huis aan te bieden voor de helft van wat de redelijke prijs zou zijn, en zelfs een geintreseerde koper te hebben afgehouden, die vervolgens zelf contact met mij zocht en mij waarschuwde voor deze mensen.
Vervolgens willen ze zelfs nadat ons huis niet verkocht is nog een hoop geld hebben ook.
Niet doen dus!!!!!!!!

ve
door verwijderd - 19 apr. 2012 om 16:10
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Als het begrip "Marketing"al totaal verkeerd gebruikt wordt geeft dit al de kwaliteit aan; en zeker de genoemde term "diepgaande marketing "want dat is helemaal flauwekul"
Immers, marketing is de verzameling kennis over de 4 P's
1/ De plaats van vestiging (die voor een bedrijfsresultaat het beste zou zijn)
2/ De prijs (die voor een product gevraagd kan worden=prijselasticiteit.)
3/ Het product (qua concurrentie en kwaliteit t.o.v. vergelijkbare producten)
4/ De promotie = reclame

En juist die laatste wordt dan veel te vaak ten onrechte "Marketing "genoemd en geeft dan ook vaak de kennis die zo'n bedrijf heeft.
Bedrijven die met hun grootspraak men beter al kan mijden.Zoals hier.

De Vrije Vogel

ve
door verwijderd - 17 jul. 2012 om 11:38
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Wij hebben onze woning al 4 jaar te koop staan, en met ons nog velen denk ik. Het zou ideaal zijn als er een ketting doorbroken wordt door dit systeem, maar een restschuld zit niemand op te wachten. We zouden graag een positieve reactie willen horen van mensen die wel met Arno Wingen goede ervarinen hebben?

ve
door verwijderd - 17 jul. 2012 om 11:54
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

huisjeboompje schreef op dinsdag 17 jul 2012, 11:38: Wij hebben onze woning al 4 jaar te koop staan, en met ons nog velen denk ik. Het zou ideaal zijn als er een ketting doorbroken wordt door dit systeem, maar een restschuld zit niemand op te wachten. We zouden graag een positieve reactie willen horen van mensen die wel met Arno Wingen goede ervarinen hebben?


Waarom wil je dat zo graag?

ve
door verwijderd - 17 jul. 2012 om 12:23
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Omdat wij graag! snel van onze woning af willen, staa al 4 jaar te koop, kunnen het momenteel door ww niet meer betalen!

ve
door verwijderd - 21 jul. 2012 om 19:14
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Een huis verkoop je en koop je in een gevoel van vertrouwen, naar mijn idee is de beste weg nog steeds een nvm makelaar. het is jammer maar waar ook nvm jongens zijn niet altijd te vertrouwen, in 1 dorp lopen ze de hele dag om elkaars kont te draaien ze kennen elkaar van haver tot gort, en dat wereldje zou opgeschud moet worden door de minister. oplossing alle makelaars weer kopen en verkopen geen gezeik meer van aankoop makelaar en verkoopmakelaar want dat is de dood in de pot, oorlog moet er weer komen op die markt dan komt de boel weer een beetje vlot. kijk als je een makelaar nodig hebt eerst naar zijn schoenen dan weet je wat je voor een vleessoort je in de kuip hebt. als het riekt naar pc dan weet je het al jammer maar ja ze hebben het aan zich zelf te danken, jarenlang veel te veel geld in de zakken gestopt.

ve
door verwijderd - 21 jul. 2012 om 19:18
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

hrdwerrorman schreef op vrijdag 18 jun 2010, 00:03: @ Arno Wingen:

Mag ik zo vrij zijn je te beschouwen als een beunhaas? Want iemand die zich niet verdiept in de materie waar hij mee werkt en zo maar wat aanklooit mag toch zo genoemd worden. Je weet zelf niet waar je het over hebt. Je schrijft:

"... dan lacht de hypotheekgever (=bank) je uit." Hier sla je de plank finaal mis. Denk eens 180 graden om, dan kom je er misschien achter.
Mocht je er dan nóg niet achter komen, kijk dan in om het even welk woordenboek naar de definitie van hypotheekgever. Gratis tip, waar een zich makelaar noemend persoon niets voor hoeft te betalen.Ik heb ervaring in het verkopen en kopen van de huizen waar we in gewoond hebben, dat ik daarom nooit meer met een makelaar of bemiddelaar in zee zal gaan. Dat kan ik zelf ook gemakkelijk verdienen. Appeltje eitje, weet je wel.

Ook maakte ik enkele jaren geleden mee dat een makelaar nog van 2 walletjes at: enerzijds de verkoper die hem ingeschakeld had en anderzijds de koper die (naar achteraf bleek) een goede bekende van hem was. In de "voorlopige" koopakte waren alle frases doorgehaald welke de verkoper tot zekerheid dienen dat de koper zich niet zonder geldige reden terug kan trekken nadat de koop bevestigd was en de borgsom die opeisbaar zou zijn wanneer koper zulks wél doet. Dat was in die plaats gebruikelijk, was zijn leugenachtige argumentatie. Hij kreeg opdracht een nieuw contract met de bedoelde frases erin te maken, alvorens getekend zou worden.
Bij navraag bij drie lokale makelaars, waarbij ik man en paard noemde, bleek dat dit doorhalen zeker niet gebruikelijk is en door hem uit de duim gezogen.

Bij het woord makelaar en bemiddelaar zou in ieder woordenboek moeten staan: manier om op een gemakkelijke wijze mensen geld uit de zak te kloppen.
Dat jij selectief bij mensen die in een financiële dwangpositie zijn gekomen om het huis te verkopen het geld uit de zak klopt, vind ik des te verfoeilijker.

H.heel goed onder woorden geracht makelaars.. rillend volk

ve
door verwijderd - 21 jul. 2012 om 19:23
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

huisjeboompje schreef op dinsdag 17 jul 2012, 12:23: Omdat wij graag! snel van onze woning af willen, staa al 4 jaar te koop, kunnen het momenteel door ww niet meer betalen!


zet die tent dan asap....op jaap en speurders en marktpl. enzo voort of ga naar stienstra hr rick visser leg je sit. uit.

ve
door verwijderd - 22 jul. 2012 om 03:03
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

@ kamphuysen:

Bedaaaankt voooor die bloeoeoemen.

Mijn idee over makelaars en andere bemiddelaars is in die twee jaar nog geen steek veranderd! Maar gezien de situatie op de woningmarkt zullen er nu toch verschillende moeten zijn die eindelijk eens echt moeten gaan werken......

Je advies van gisteren 19:23 aan huisjeboompje deel ik volledig.

Voor huisjeboompje en andere in die situatie:
Zorg dat je van die zich makelaar/bemiddelaar noemende opvreter af komt! Je kunt het zelf! Bijvoorbeeld zo:

Bepaal de vraagprijs aan de hand van vergelijkbare, in de buurt te koop staande huizen. Overvraag niet meer dan 10 % dan je er redelijkerwijze voor moet hebben. Ga er zeker niet meer dan 5 % onder! Wees het samen met je partner eens over die prijs.

Vóór een verkooppoging dan eerst de tuin in orde (laten) maken, het huis opruimen en goed in de verf (laten) zetten. Wat je aan spullen in huis niet direct nodig bent: wegdoen, desnoods in opslag. Rommel verkoopt niet!

Dan op een zaterdag, niet té snel na de landelijke vakanties, breeduit adverteren (evt. met foto) met beknopte omschrijving in een lokale én landelijke krant. Tegelijk ook met foto op verkoopsites van Internet.
Stap over de kosten van een advertentie over twee kolom met vet kader heen. Dat kóst een paar centen, maar dat moet je bij een makelaar ook betalen! In de krant is een foto erbij plaatsen te duur.

Zorg op de dag van van verschijning van de advertenties en bezichtiging zelf voor voldoende parkeerruimte bij je huis. Zet je eigen auto(s) tijdelijk een straat verder. Laat evt. kinderen, hond en/of poes opvangen door familie of goede kennis. De kamers blijven dan opgeruimd. Sommige mensen hebben angst vóór of een hekel aan beesten. Wees dat vóór!

Dan ook een lekkere cake of iets anders lekkers bakken. Dat moet geroken worden tijdens bezichtiging. Dit werkt zeer positief en je kunt er van presenteren tijdens een kop koffie. Dat móét succes hebben.

Daar heb ik zelf steeds snel succes mee gehad.

H.

ve
door verwijderd - 22 aug. 2012 om 23:02
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Ik heb 2 keer met dit bedrijf te maken gehad. Misschien is het handig om een praktijkervaring te geven.

Ik heb de 1ste keer met ze te maken gehad toen een klant van mij een huis kocht bij hun. Toen had ik er mijn bedenkingen bij, net als velen hier. Mijn klant kreeg vooraf te horen wat er zou gebeuren en wat de tijdsplanning was. Afspraken werden gemaakt op papier. Papierwerk was netjes in orde. Minpunt was dat ik ze moeilijk telefonisch kon bereiken, duurde vaak even voor ik werd teruggebeld. Maar over het geheel heb ik het al stukken slechter gehad bij makelaars, zoals velen hier ook al zullen hebben ervaren. Al met al meevaller in positieve zin.

De 2de keer toen een klant van mij in zwaar weer kwam en betalingsproblemen kreeg na een scheiding. Eerst heb ik ze aangeraden om het zelf te proberen, zoals hardwareman hier al stelt. Heb zelf ook al eens zo verkocht, is toen prima gegaan.

Ondanks gedane moeite kwamen bezoekers niet, ook niet na prijsverlaging, opknappen, schilderen etc.. Toen heeft klant een (NVM) makelaar ingeschakeld. Ik kan daar een heel lang verhaal over schrijven maar ik zal het jullie besparen. Kort gezegd, die maakte er een potje van. Mijn klant had aan het begin van de rit nog reserve, maar na 1,5 jaar verkopen zonder resultaat was die reserve op. Toen was ook duidelijk dat er verlies geboekt zou worden, want er zat meer hypotheek op het huis dan het waard was, maar de bank wilde niet meedenken over een oplossing. Niks nieuws onder de zon bij de banken zullen we maar zeggen.

Ik heb klant toen het idee gegeven om eens te praten met Arno Wingen en Willem Nijs omdat het in hun straatje leek te passen. Min of meer als laatste redmiddel. Wel met de tip om alles op papier te laten zetten.
-Inmiddels zijn ze trouwens wel NVM makelaar, dus ik denk dat het een oud bericht is dat ze het niet zijn?-

Zij besloten ermee in zee te gaan. Ik heb het contract zelf gezien en het komt erop neer dat zij betaald worden bij verkoop, bij mijn klanten werden ze door de bank betaald uit de opbrengst. Niks vooraf betalen en bij geen succes geen kosten. Ben geen jursit maarvoor zover ik kon zien was het 1 a4 zonder verrassingen.

Woning is verkocht in een termijn van 6 weken. Notaristransport 6 weken daarna. Het verlies is besproken met de bank en in deze situatie is het uitgelopen op een volledige kwijtschelding. Al het papierwerk is geregeld door hun, klant hoefde niks te doen. Teleofnisch contact ging nu beter, maar kan nog steeds beter. Toch moet ik eerlijk toegeven dat zowel klant als ik hijna van de stoel rolden toen er ook echt een aanvaardbaar bod kwam na het weekend.

Voordat ik nu aan de schandpaal wordt genageld: ik zeg niet dat het Heiligen zijn. Ik zeg niet dat het voor iedereen de oplossing is. Ik zeg niet dat ze geen fouten maken. Ik zeg al helemaal niet dat alle makelaars geweldige types zijn, integendeel eerlijk gezegd.
Maar voor mijn klant was dit de beste oplossing dus ik vond dat ik ook mijn ervaring mocht geven, vooral omdat veel mensen bij voorbaat al heel negatief doen. Niet alles wat anders is is slecht. Dat argument zien we al veel te veel in de politiek, hoeven we niet meteen door te trekken naar andere dingen.

Ik zie dat Arno 2 jaar geleden zelf heeft gereageerd. Misschien dat hij dat opnieuw kan doen om vragen te beantworden. Zou misschien wel wat opheldering geven?

ve
door verwijderd - 22 aug. 2012 om 23:04
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Gast, stop met posten op oude topics en wacht op nieuwe.

ve
door verwijderd - 22 aug. 2012 om 23:09
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

hk_mr308 schreef op woensdag 22 aug 2012, 23:04: Gast, stop met posten op oude topics en wacht op nieuwe.


Ik ben je gast niet. Bedankt voor jouw nuttige bijdrage. Heb je überhaupt gelezen wat er stond?

Iets minder snel schieten aub.

ve
door verwijderd - 22 aug. 2012 om 23:13
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

victorrijnsberg schreef op woensdag 22 aug 2012, 23:09:
hk_mr308 schreef op woensdag 22 aug 2012, 23:04: Gast, stop met posten op oude topics en wacht op nieuwe.


Ik ben je gast niet. Bedankt voor jouw nuttige bijdrage. Heb je überhaupt gelezen wat er stond?

Iets minder snel schieten aub.


Heb je ook gelezen dat TS dit heeft gestart in 2010, en dit misschien nooit meer wordt gelezen door TS?

ve
door verwijderd - 22 aug. 2012 om 23:21
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

hk_mr308 schreef op woensdag 22 aug 2012, 23:13:
victorrijnsberg schreef op woensdag 22 aug 2012, 23:09:
hk_mr308 schreef op woensdag 22 aug 2012, 23:04: Gast, stop met posten op oude topics en wacht op nieuwe.


Ik ben je gast niet. Bedankt voor jouw nuttige bijdrage. Heb je überhaupt gelezen wat er stond?

Iets minder snel schieten aub.


Heb je ook gelezen dat TS dit heeft gestart in 2010, en dit misschien nooit meer wordt gelezen door TS?


Heb jij er weleens aan gedacht dat deze topics omhoog komen voor bepaalde keywords bij kassa en google? Dus dat TS niet de enige is die profijt kan hebben van complete informatie?

Niet iedereen leest ze in chronologische volgorde.

Maar laten we on-topic blijven, lijkt me zinniger.

ve
door verwijderd - 22 aug. 2012 om 23:24
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

nee oke, maar dit komt heel vaak voor en dan doen mensen dit zonder dat ze weten wat ze doen. ;)

ve
door verwijderd - 23 aug. 2012 om 18:34
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Hoewel dit topic inderdaad behoorlijk gedateerd is, zie ik dat het toch nog enigszins "levend" is. Hopelijk bereikt deze comment dus ook de mensen die in het verleden hebben gereageerd.
Ik kan jullie namelijk zeggen: Arno Wingen heeft in het verleden een toch zeer duidelijk betoog gehouden in dit topic. Als ik dan lees wat een kip-zonder-kop lachwekkende en zielige moddergooiachtige reacties daar op komen, word ik daar een beetje droevig van. Jammerlijk niveau.
Ik ben vanmiddag door één van de makelaars van dit kantoor gebeld of ze mij mochten gebruiken als referentie, zodat men van iemand met daadwerkelijke ervaring met dit systeem kon horen hoe het werkelijk is. Ik ben hier dan ook zeker bereid toe.

In februari 2012 heb ik de aanvraag ingediend bij deze makelaars. Mijn appartement, dat ik samen met mijn ex gekocht had, stond toen bijna twee jaar te koop. Het enige advies dat ik van mijn 'gerenommeerde' makelaar kreeg, was het verlagen van de prijs. Als ik hem vragen stelde over NHG of andere mogelijkheden, kreeg ik glashard te horen dat dat allemaal niet kon en nog meer onzin.
Valentijnsdag 2012 werd ik voor het eerst teruggebeld. 29 juni 2012 heb ik mijn huis overgedragen aan de koper en vorige week heb ik de brief van de NHG gehad dat het de "restschuld" is kwijtgescholden! Inmiddels heb ik, ook via Arno Wingen, een prachtig nieuw huis gekocht en ben ik van de zorgen van mijn appartement af. Schuldenvrij. En dat in deze crisistijd waarin iedereen grote verliezen incasseert, vooral op appartementen!

Heb ik in de tussentijd getwijfeld of ik niet werd belazerd? Wel 1000 keer! Elke keer dat ik het systeem uitlegde, kreeg ik cynische vragen en ongelovige blikken. Ook ik twijfelde elke keer. Totdat het balletje begon te rollen en ik zo ongeveer elke dag contact had met één van de makelaars. Daarom nemen ze ook niet zoveel casussen aan. Ik heb in enkele weken meer contact met hen gehad dat in jaren met mijn vorige makelaar. Logisch dus, wat mij betreft.

Ongetwijfeld zal dit reacties opleveren van mensen die zeggen dat ik voor hen werk, dat ik door hen betaald word of wat dan ook. Ik vind het prima. De waarheid is dat ik in een fantastisch nieuw huis zit en geen schulden of narigheid heb van een vorig huis met een ex-partner. Omdat Arno en zijn collega's van Systeem Makelaardij dat voor mij hebben geregeld, maak ik dan ook graag positieve reclame voor ze. Als je denkt dat ik lieg...ook goed, laat maar weten in je comment. Dat zeiden een handvol makelaars en zogenaamd financieel specialisten een half jaar geleden ook tegen me. Ik weet gelukkig inmiddels wel beter.

Doe jezelf een lol en vraag nou gewoon eens aan een makelaar die wél verstand van zaken heeft of het NHG verhaal klopt. Ik ben in het traject namelijk een aantal van deze mensen tegengekomen die ook onderkenden dat het verhaal van Arno Wingen klopt. Gelukkig heb ik in mijn administratie een brief van de NHG om dat te bewijzen!

ve
door verwijderd - 25 aug. 2012 om 15:40
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Ik raad iedereen af met deze mensen in zee te gaan.
Wij hebben het verhaal helaas ook zelf meegemaakt, alleen vanuit de andere kant. Dit was onze aankoopmakelaar, zowel als de verkoopmakelaar van de tegenpartij. Nergens werden we van op de hoogte gehouden. Ons werd verteld dat we 1 maart de sleutel zouden krijgen. Van de verkoper hebben we toen gehoord dat dit niet 1 maart maar 8 maart zou worden. De makelaar vond het schijnbaar niet nodig om ons hiervan op de hoogte te stellen. Daarna was het dus de bedoeling dat 8 maart de akte gepasseerd zou worden. Op 6 maart kregen we een telefoontje van de notaris dat dit nooit zou gaan lukken aangezien er nog geen papieren waren ontvangen. Ook dit vond de makelaar blijkbaar niet belangrijk genoeg om ons te laten weten. Wij hadden ondertussen al geruime tijd geleden de huur opgezegd aangezien het al sinds november duidelijk was dat wij deze woning gingen kopen. Na contact te hebben gehad met een medewerker van het makelaarskantoor werd ons medegedeeld dat we de sleutel gewoon op 8 maart gingen ontvangen en dat er een sleuteloverdracht getekend ging worden.
Dit is ook gebeurd op 8 maart. De sleuteloverdracht heb ik via de mail ontvangen en moeten uitprinten zodat zowel wij als de verkoper deze kon ondertekenen. Dit moesten we dus maar zelf regelen, er was niemand aanwezig van het makelaarskantoor.
Uiteindelijk hebben we 7 (!) weken na de sleuteloverdracht de akte kunnen laten passeren. Volgens dit makelaarskantoor konden we rustig al beginnen met aanpassingen en verbouwingen in de woning, terwijl het helemaal nog niet van ons was. De notaris raadde ons dit met klem af. Aangezien we ondertussen geen vertrouwen meer hadden in de makelaar hebben we de raad van de notaris opgevolgd en niets aangepast in de woning.
Naast de rekening van bijna € 4000.- wat deze mensen zich rekenen voor hun geweldige werkzaamheden als aankoopmakelaar, moeten we ook nog een rekening van € 1000.- voor veilingkosten betalen. Dat deze veiling nooit heeft plaatsgevonden heeft dit kantoor geen boodschap aan, wij hebben hier immers voor getekend.

ve
door verwijderd - 27 aug. 2012 om 15:08
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Voor degene die (nog) twijfelen (huisjeboompje) of het gewoon niet geloven, ook ik wil positieve reclame maken voor Systeem Makelaardij;

Ook ik heb (in januari/februari) contact gezocht met Systeem Makelaardij en in april had ik 2 opendagen zodat evt kopers mijn appartement konden bekijken.
De dinsdag na de kijkdagen werd ik gebeld dat er een serieus bod was en dat het dus verkocht kon worden.
Natuurlijk duurde de papierenhandel wel iets langer maar het kijken en het mondeling kopen was binnen een week geregeld, het zijn dus geen loze belofte.

Omdat mijn partner en ik nog op zoek moesten naar een andere woning ging er wat langer overheen tot de overdracht.
Uiteindelijk is er 3 juli getekend en was ik appartement vrij.
En 18 juli werden wij de eigenaren van onze nieuwe woning.
Bij de verkoop van mijn appartement en de aankoop van onze nieuwe woning hebben Arno en zijn collega's ons super geholpen.

Wat hierboven gezegd wordt, soms was het telefonisch contact wat lastig (vind ik niet gek als men druk is) maar ik werd elk keer teruggebeld of werd mijn email beantwoord.
En ook ik kan dat niet zeggen van een vorige makelaar.

Ondanks dat zij eerst nog geen lid waren van NVM, had ik vertrouwen in hun.
Mijn vorige makelaar was lid van VBO makelaar maar met hem zou ik nooit meer in zee gaan...

Ik had eerst ook m'n twijfels, dacht dat het verhaal te mooi was om waar te zijn...
Maar kan nu alleen maar zeggen, zoek contact met ze en vertouw ze!

ve
door verwijderd - 29 aug. 2012 om 17:08
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Ik heb dan tweemaal mijn huis aangeboden binnen een periode van 6 maanden bij systeemmakelaardij in Maastricht. Mijn huis staat in Brabant. De hypotheekwaarde ligt ver boven de marktwaarde momenteel door de onstane crisis en omdat wij destijds hebben uitgebouwd. Een verlies van 40 tot 50 duizend euro is dan ook aannemelijk te noemen (en misschien nog wel meer). Dat de bank aan ons dan in de afgelopen jaren ruim 80 duizend euro heeft verdiend aan rente laten we maar even buiten beschouwing. De bank doet geen druppel water bij de wijn om enig verlies te compenseren. We moeten eerst maar een bod afwachten en dat krijg je nu net niet in deze tijd. Inmiddels staat het huis dan al 2 jaar in de verkoop en blijf ik maar betalen na mijn echtscheiding.

Mijn ervaring met dit makelaarskantoor is dat je in eerste instantie wordt gebeld door een man die je uitlegd dat je aanvraag is ontvangen. Dan vraagt hij een aantal zaken die je al eerder had ingevuld op het aanvraagformulier dus dat is dan nogal onnodig. Vervolgens wordt je zaak dan bekeken en wordt je een aantal dagen later teruggebeld door dezelfde persoon.

Wat mij opvalt is dat deze persoon op vrij monotome wijze een standaard script voorleest. Ik herken dat direct omdat ik in het verleden wel eens bijeenkomsten heb meegemaakt van multilevel marketing bedrijven waar men ook deze methode hanteerde om nieuwe klanten te werven aan de telefoon (referenties bellen). Je moet van goede huize komen om een standaard script op te lepelen zonder dat de persoon aan de andere kant van de lijn dit doorheeft. Het viel mij direct op en ik heb toen tegen die meneer gezegd dat hij moest ophouden om een script voor te lezen want dat is absoluut ongeloofwaardig!

Daarna heeft Arno Wingen mij nog eens gebeld en heb ik hem 3000 euro aangeboden als hij binnen 1 week mijn huis zou kunnen verkopen en de restschuld zou kunnen laten kwijtschelden. Ook indien het 1 maand zou duren bood ik hem dit aan. Echter hij heeft dit aanbod niet aanvaard.

Nu 6 maanden later dan weer hetzelfde ritueel. Exact dezelfde persoon aan de lijn, hij spreekt wel vlotter, echter mijn gevoel zegt dat hij nog steeds een script voor zijn neus heeft liggen. Verder valt hij dan ook regelmatig in herhaling. Er is geen sprake van een gesprek. Het is een monoloog, afgelezen van een papiertje. Komt op mij dan niet professioneel over. En dan nog het feit dat ze niet eens doorhadden dat ik voor de tweede maal met dezelfde gegevens de aanvraag had ingevuld.

Als je het kantoor zelf belt kan men je nooit doorverbinden met een makelaar omdat ze altijd allemaal in gesprek zijn.

Persoonlijk zou ik als makelaar in Zuid Limburg ook geen woning in Brabant in de verkoop nemen en al helemaal niet indien er een groot te verwachten verlies zal gaan ontstaan na verkoop.

Ik zou het dan ook meer waarderen indien men bij dit kantoor gewoon eerlijk verteld waarom ze je woning niet in de verkoop nemen. Een lokale makelaar is altijd beter natuurlijk. En geen één makelaar kan ijzer met handen breken. Het is crisis en de woningmarkt is totaal naar de knoppen! Zelfs woningen in onze buurt die ver onder de prijs staan worden niet verkocht. Bezichtigingen nul komma nul...

En wat betreft het kwijtschelden van een restschuld? Tja met NHG niet zo moeilijk natuurlijk. Wij hebben dan geen NHG omdat onze hypotheek boven de NHG norm ligt. De enige manier om dan van een restschuld af te kunnen komen is een persoonlijke lening voor de komende jaren en als dat niet lukt dan kun je altijd nog een schuldsanering aanvragen bij de gemeente. Leuk vooruitzicht toch?

Banken zijn niet zo schikkelijk. Het bankensysteem is mede de veroorzaker van de crisis. En ondanks dat en ondanks dat de belastingbetaler een aantal banken voor de ondergang heeft behoed, worden de klanten tot op het bot uitgemolken!!! Banken neem je verantwoordelijkheid ook in slechte tijden en zoek naar oplossingen met je klanten!!!

Verkocht binnen 1 week? Klinkt leuk maar als men je situatie daar beoordeeld en weet dat ze het nooit verkocht krijgen wordt je niet geselecteerd voor hun systeem. Ik heb Arno uitgedaagd om het dan maar eens te bewijzen al is het binnen 1 maand of een aantal maanden want iedereen weet dat je toch wel hééééél erg veel geluk moet hebben om binnen 1 week een bod te ontvangen dat aanvaardbaar is.

Indien er voldoende overwaarde op een huis is ten opzichte van de hypotheek of er is een NHG vangnet dan is het niet zo moeilijk om met de prijs te zakken als je er vanaf wilt of moet. Maar als je dat vangnet dan niet hebt, nou succes ermee dan. Ik spreek uit ervaring en betaal nu al twee jaar dubbel. En werk dus ook dubbel!!!

De eigenaren van Systeemmakelaardij zouden dan gewoon eerlijk op hun website moeten vermelden welke categorie huizen in aanmerking kan komen voor een snelle verkoop. En binnen 1 week? Onmogelijk! De tijd die je al nodig hebt om foto's van je huis te maken, de boel op internet en in de zoekmachines te plaatsen, het maken van bezichtigings afspraken en het daadwerkelijk laten bezichtigen kost al enkele weken. En dan niet te vergeten dat de aspirant koper toch ook zelf het huis moet laten taxeren, een hypotheekofferte moet aanvragen en dat er een afspraak moet worden gemaakt bij de notaris.

Natuurlijk kun je binnen 1 week een koopakte met iemand tekenen maar altijd onder voorbehoud van ontbindende voorwaarden voor de koper met onder andere onder voorbehoud van verstrekking hypotheek. Als je kunt aantonen als koper dat geen enkele bank je een hypotheek wil verstrekken kun je onder de koop uit. Het huis is pas verkocht indien de akte bij de notaris is gepasseerd, eerder niet!!!

Trek uw eigen conclusies maar en geloof niet in sprookjes.

ve
door verwijderd - 30 aug. 2012 om 16:47
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Het is een hele tijd geleden dat ik hier de laatste keer reageerde. Naar aanleiding van een paar vragen kruip ik opnieuw in de digitale pen.

Veel vragen gaan over algemene voorwaarden en NVM lidmaatschap. Half maart 2012 zijn we NVM lid geworden. De algemene voorwaarden van de NVM worden dus gehanteerd, net als alle andere regels en verplichtingen die horen bij het lidmaatschap.

Dan zijn er veel mensen die willen weten of het wel écht is. Worden er ook écht mensen geholpen en resultaten behaald?

Behaalde resultaten kunnen nu makkelijk worden opgezocht via Funda, waar ze een mooie optie hebben om te checken hoeveel woningen door een bepaalde makelaar zijn verkocht in de spanne van 1 jaar. Nu nog enigszins vertekend, want de teller is pas begonnen richting maart/april van dit jaar, maar zo is het voor iedereen wel inzichtelijk.

Zoals ik in de eerste reactie al zei staan er ‘bieden vanaf’ prijzen bij. Maar ik twijfel er geen seconde aan dat er weer iemand zal roepen: “Ja maar voor die prijzen kan ik het ook!”
Begrijpend lezen blijft pittig.

Andere manieren om de resultaten te checken zijn natuurlijk de reacties van klanten op dit forum.

Dat zijn er al een aantal, maar we hebben het zo gemaakt dat je ook zelf kunt checken. Daarom geven we bij een afspraak op verzoek de nummers van klanten. Dan kun je ze zelf vragen stellen en controleren of dit wel échte mensen zijn met echte ervaringen.

Verkopen zijn natuurlijk ook te checken op Funda (tot een jaar terug) en wil je verder teruggaan dan hebben we het Kadaster.

Los daarvan is er een dikke map vol met brieven die klanten te zien krijgen bij een afspraak. De brieven zijn afkomstig van banken en bevestigen:

- Cases die we opgelost hebben
- Regelingen die zijn getroffen
- Kwijtscheldingen die zijn verleend
- Toestemmingen voor verkopen die zijn gegeven
- etc.

Vrijwel elke bank zit er bij. Ook die van jou.

Dus het is openbaar via Funda, het kan gecheckt worden met referenties en er zijn schriftelijke bewijsstukken die kunnen worden ingezien. Bovendien is de kans groot dat we bij jou in de buurt een huis hebben verkocht, dan kunnen we die nog laten zien als bewijsstuk.

Voor ik op de reactie terugkom die hierboven staat wil ik nog een paar hardnekkige misverstanden uit de weg helpen.

“Het duurt geen week, het duurt langer voor je bij de notaris zit”

Ja, dat klopt. Het hele proces duurt langer dan een week.
* We hebben 3-4 weken nodig voor de marketing.
* Vervolgens 1 week om biedingen te krijgen, onderhandelingen te voeren, en de hoogste bieder te kwalificeren.
* Daarna, afhankelijk van de koper, nog 4-8 weken om naar de notaris te gaan.

Als er een achterstand situatie is nemen we contact op met de bank om dit uit te leggen en zo nodig wat tijd te krijgen om het proces uit te voeren. Tegenwoordig is dat vaak al overbodig omdat we zo vaak werken met de betreffende afdelingen dat ze inmiddels weten wat we doen.

“Een huis bij mij in de buurt heeft langer dan een week te koop gestaan”

We hebben dus even nodig voor de marketing. In +/- 80% van de gevallen wordt het huis verkocht in het weekend volgende op de marketing. In de andere gevallen is het terug naar de tekentafel. Soms wordt besloten om het opnieuw te doen, met een aantal belangrijke wijzigingen die de kans op succes moeten vergroten.

Het komt ook voor dat een bank vraagt om de woning niet op status ‘verkocht’ te zetten tot het echt allemaal voor elkaar is, inclusief financiering koper. Dan duurt het voor de statistieken dus langer, al heeft een verkoper eerder al zekerheid.

Ons doel is de verkoper zo snel mogelijk zekerheid te bieden. Dat staat voorop. We verkopen niet elk huis. Wel een hoog percentage, maar niet 100%.

“Het kan niet bij elk huis, mijn huis is afgewezen”

Dat kan. Ligt soms aan het huis, soms aan de situatie, soms aan de bank… dat verschilt heel erg. Als je aanvraag wordt afgewezen vertellen we je erbij wat wij denken dat het beste alternatief is.

In mijn eerste reactie zei ik al dat we niet iedereen kunnen helpen. Daarop voelden allerlei mensen zich geroepen om te roepen dat het ‘verfoeilijk’ is wat ik doe en dat ik ‘misbruik maak van andermans ellende’.

Zoals zo vaak is exact het tegenovergestelde waar.

We verlenen een dienst aan mensen die niet of nauwelijks worden geholpen. Mensen die nu overal tussen vallen en geen uitweg weten uit hun situatie. Omdat we geld, tijd en moeite investeren bij het verlenen van die dienst moeten we de juiste situaties uitzoeken en de andere aanvragen doorverwijzen naar iets dat beter bij ze past.

“Dit is allemaal oplichterij, dadelijk teken je, doen ze niks voor je en krijg je een dikke rekening op de mat. Leer mij makelaars kennen”

We gebruiken een overeenkomst van 1 A4tje. Daarin staat duidelijk dat je bij geen succes nooit een rekening van mij krijgt.
Geen trucjes, clausules of uitzonderingen.

Nog 1x, voor de duidelijkheid;

Als het niet lukt krijg je geen rekening. Je betaalt niet vooruit, je betaalt niet als het niet wordt verkocht. Wij nemen al dat risico op onze schouders.


Dat heeft ook een keerzijde. Het kost geld om dit proces te organiseren. Dat geld investeer ik omdat ik bij een succesvolle verkoop beloond wordt (over het algemeen uit de opbrengst met toestemming van bank).

Bij geen succes verlies ik geld. Zie daar de reden dat ik selectief moet zijn. Lijkt me weinig ‘verfoeilijks’ aan. Ik run een bedrijf dat winst moet maken, anders krijg ik ruzie met mijn medewerkers, vrouw en kinderen.

Dan nog beknopt een reactie op het commentaar van hierboven:

jans6681: Mijn ervaring met dit makelaarskantoor is dat je in eerste instantie wordt gebeld door een man die je uitlegd dat je aanvraag is ontvangen. Dan vraagt hij een aantal zaken die je al eerder had ingevuld op het aanvraagformulier dus dat is dan nogal onnodig. Vervolgens wordt je zaak dan bekeken en wordt je een aantal dagen later teruggebeld door dezelfde persoon.


Nee, u krijgt aanvullende vragen om een duidelijker beeld van de situatie te krijgen.

jans6681: Wat mij opvalt is dat deze persoon op vrij monotome wijze een standaard script voorleest. Ik herken dat direct omdat ik in het verleden wel eens bijeenkomsten heb meegemaakt van multilevel marketing bedrijven waar men ook deze methode hanteerde om nieuwe klanten te werven aan de telefoon (referenties bellen). Je moet van goede huize komen om een standaard script op te lepelen zonder dat de persoon aan de andere kant van de lijn dit doorheeft. Het viel mij direct op en ik heb toen tegen die meneer gezegd dat hij moest ophouden om een script voor te lezen want dat is absoluut ongeloofwaardig!


De link met MLM ontgaat me. Het script wordt gebruikt omdat ik onmogelijk iedereen persoonlijk kan bellen, maar ik wel zeker wil weten dat iedereen de volledige informatie krijgt. Dat een medewerker geen held is bij het oplezen is weliswaar vervelend, maar het heeft niks te maken met 'geloofwaardigheid'.

jans668: Daarna heeft Arno Wingen mij nog eens gebeld en heb ik hem 3000 euro aangeboden als hij binnen 1 week mijn huis zou kunnen verkopen en de restschuld zou kunnen laten kwijtschelden. Ook indien het 1 maand zou duren bood ik hem dit aan. Echter hij heeft dit aanbod niet aanvaard.


Er komt wel vaker een aanvraag binnen met een 'uitdaging' zoals hierboven. Meestal gesteld in de trant van: "ik geloof er allemaal niks van, je bent waarschijnlijk een oplichter en volgens mij is het allemaal onzin… maar als je mijn huis in 1 week kunt verkopen, al mijn restschuld kunt laten kwijtschelden en dat allemaal voor 50% van het tarief van een plaatselijke makelaar, dan wil ik misschien wel een afspraak".

Ik heb voldoende uitdaging aan de dossiers die we wel behandelen, dank u wel. Als de situatie past, dan laat ik het weten. Als het niet past geef ik een alternatief. U wordt er nooit slechter van.

jans6681: Als je het kantoor zelf belt kan men je nooit doorverbinden met een makelaar omdat ze altijd allemaal in gesprek zijn.


Dat is correct. Ik besteed het merendeel van mijn tijd aan bestaande klanten. Omdat we in korte tijd het maximale resultaat moeten boeken voor de woningen die we behandelen slokt dat veel tijd op. Zou ik iedereen te woord staan die een aanvraag doet of, die het niet eens is met een beoordeling of die in het algemeen met me wil praten dan zou ik van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat alleen maar kunnen bellen.

Ook hier; geen kwestie van onbeschoftheid of gebrek aan professionaliteit. Het is een kwestie van kiezen. Het selectieproces gaat via een bepaalde manier, zodat ik zoveel mogelijk mensen kan helpen.

jans6681: Persoonlijk zou ik als makelaar in Zuid Limburg ook geen woning in Brabant in de verkoop nemen en al helemaal niet indien er een groot te verwachten verlies zal gaan ontstaan na verkoop.


Deze maand hebben we woningen verkocht in Vlaardingen, Woerden, Alkmaar, Schiedam, Den Haag, Oosterhout en Papendrecht. Het systeem is niet locatie afhankelijk, zoals op vele plaatsen terug te vinden. We hebben huizen verkocht in elke provincie van Nederland.

En ja, het werkt zelfs in Brabant.

jans6681: Ik zou het dan ook meer waarderen indien men bij dit kantoor gewoon eerlijk verteld waarom ze je woning niet in de verkoop nemen


Dat doen we. Het voordeel van scripts is dat ik exact weet wat gezegd wordt. Bij een afwijzing geven we door waarom we afwijzen en wat een goed alternatief zou zijn.

jans6681: Een lokale makelaar is altijd beter natuurlijk.


Als u van mening bent dat een lokale makelaar 'altijd' beter is, waarom dan 2x een aanvraag doen?

jans6681: En wat betreft het kwijtschelden van een restschuld? Tja met NHG niet zo moeilijk natuurlijk. Wij hebben dan geen NHG omdat onze hypotheek boven de NHG norm ligt. De enige manier om dan van een restschuld af te kunnen komen is een persoonlijke lening voor de komende jaren en als dat niet lukt dan kun je altijd nog een schuldsanering aanvragen bij de gemeente. Leuk vooruitzicht toch?


Pfoeh. Waar moet ik beginnen…

U wekt de indruk dat een kleuter het nog lukt een huis te verkopen mits er NHG op de hypotheek zit. Dat is natuurlijk niet het geval.
Maar goed, veel dossiers die we behandelen hebben NHG, veel hebben geen NHG, dat is geen grote factor bij de selectie.

Een PL is helemaal niet de enige manier om van een restschuld af te komen. Er zijn er veel meer. Daarom staat in het script (wederom) dat als er een bod komt, u dan opnieuw contact kunt opnemen zodat we kunnen kijken wat u dan het beste kan doen.

De schuldsanering is de allerlaatste optie en er komen nog heel wat stappen voor. Dat vooruitzicht is voor het gros van de mensen meer bangmakerij dan realiteit.

jans6681: Banken zijn niet zo schikkelijk. Het bankensysteem is mede de veroorzaker van de crisis. En ondanks dat en ondanks dat de belastingbetaler een aantal banken voor de ondergang heeft behoed, worden de klanten tot op het bot uitgemolken!!! Banken neem je verantwoordelijkheid ook in slechte tijden en zoek naar oplossingen met je klanten!!!


Ok, dit zal wel kritiek opleveren. Maar tegenwoordig hoor je de waarheid over deze kwestie veel te weinig.

Ja, de banken hebben genoeg te maken gehad met het ontstaan van de crisis. Ja, de overheid hield de banken overeind van ons geld.

Maar... wat heeft dat alles te maken met het terugbetalen van uw lening?

U bent als volwassen man en/of vrouw een contract aangegaan met de bank toen u de hypotheek afsloot. De afspraak was dat u geld leende en dat over 30 jaar zou terugbetalen, inclusief rente. Die afspraak staat nog steeds.

Ik weet dat er nu weer politieke partijen zijn die vinden dat het ‘rechtvaardig’ is om contractbreuk te plegen en banken ergens toe te dwingen. Bijzondere definitie van rechtvaardig.

Want wat bedoelt u als u zegt dat banken 'hun verantwoordelijkheid’ moeten nemen? Moeten ze de hypotheken gaan kwijtschelden? Ten koste van aandeelhouders en mensen die wel hun hypotheek elke maand betalen? Want iemand moet straks de rekening krijgen, toch?

En hoe definieert u 'uitgemolken'? De rente is toch de rente die u met de bank hebt afgesproken?

Er is genoeg mis met banken, met het beleid en het idee van 'too big to fail'. Maar het idee van verantwoordelijkheid nemen voor wat er is afgesloten lijkt langzaam maar zeker van het toneel te verdwijnen.

Ik werk elke dag met banken. Het zijn er tientallen. Ik ken er maar 1 die totaal niet meewerkt bij een verliessituatie. Ik ken er maar 2 die totaal niet openstaan voor een regeling bij verlies. De kans is dus heel groot dat uw bank u wel degelijk wilt helpen, al is het maar om voor henzelf het verlies te beperken.

Dus voor de duidelijkheid; Vrijwel elke bank staat open voor het komen tot een oplossing in onderling overleg.

Banken zijn lang niet zo koud en meedogenloos als ze vaak worden voorgesteld. Maar u moet inderdaad een bod krijgen. Nu is er nog niks om over te praten. Dus komen ze u niet tegemoet.

jans6681: Verkocht binnen 1 week? Klinkt leuk maar als men je situatie daar beoordeeld en weet dat ze het nooit verkocht krijgen wordt je niet geselecteerd voor hun systeem.


Sorry, maar dat is net zoiets als zeggen: “Een vacature plaatsen voor een goede baan klinkt leuk, maar als zij vinden dat je niet past bij de baan dan wordt je niet geselecteerd”.

Ik heb het hierboven al toegelicht. Zou ik elke klant aannemen, dan zouden er aanzienlijke bedragen vooruit moeten worden betaald om de risico’s af te dekken. Met als gevolg dat ik de mensen die de hulp het hardst nodig hebben niet meer zou kunnen helpen.
Dan kies ik toch echt voor mijn alternatief.

jans6681: Ik heb Arno uitgedaagd om het dan maar eens te bewijzen al is het binnen 1 maand of een aantal maanden want iedereen weet dat je toch wel hééééél erg veel geluk moet hebben om binnen 1 week een bod te ontvangen dat aanvaardbaar is.


Met geluk heeft het weinig te maken. We verkopen circa 80%, elk weekend. Zou het een kwestie van geluk zijn dan zou ik direct naar Las Vegas moeten verhuizen, want dan was ik de meest gelukkige mens ter wereld.

jans6681: Indien er voldoende overwaarde op een huis is ten opzichte van de hypotheek of er is een NHG vangnet dan is het niet zo moeilijk om met de prijs te zakken als je er vanaf wilt of moet. Maar als je dat vangnet dan niet hebt, nou succes ermee dan. Ik spreek uit ervaring en betaal nu al twee jaar dubbel. En werk dus ook dubbel!!!


Vooropgesteld; het aantal huizen dat we dit jaar met overwaarde hebben verkocht is op 1 hand te tellen. Heeft te maken met doelgroepselectie.

Ik vind het oprecht vervelend dat u in een situatie zit met dubbele lasten. Ik kan me voorstellen dat het slopend is en frustrerend. Ik zie elke dag deze situaties voorbij komen. Het is niet dat het me niet uitmaakt of dat ik uw probleem niet inzie. Het is gewoon dat ik niet iedereen kan helpen.

jans6681: De eigenaren van Systeemmakelaardij zouden dan gewoon eerlijk op hun website moeten vermelden welke categorie huizen in aanmerking kan komen voor een snelle verkoop. En binnen 1 week? Onmogelijk! De tijd die je al nodig hebt om foto's van je huis te maken, de boel op internet en in de zoekmachines te plaatsen, het maken van bezichtigings afspraken en het daadwerkelijk laten bezichtigen kost al enkele weken. En dan niet te vergeten dat de aspirant koper toch ook zelf het huis moet laten taxeren, een hypotheekofferte moet aanvragen en dat er een afspraak moet worden gemaakt bij de notaris.


Het is lastig om simpelweg een categorie te maken voor huizen die 'geschikt' zijn omdat het afhangt van de situatie. Omdat de beoordeling maatwerk is valt het lastig in hokjes te proppen.

Het tweede deel van uw vraag heb ik al eerder beantwoord.

jans6681: Trek uw eigen conclusies maar en geloof niet in sprookjes.


Hier zijn we het eens. We komen alleen tot verschillende conclusies.

U heeft een gratis aanvraag gedaan, ik heb uw situatie gratis beoordeeld, ik heb tijd, geld en energie in een medewerker gestoken die u terugbelt en ik heb nu een hoop tijd gestoken in deze reactie om e.e.a. te verduidelijken. Het heeft u niks gekost. Mijn medewerker heeft u in het telefoongesprek een alternatief geboden en verteld dat u altijd mag bellen als u een bod heeft omdat we u dan verder proberen te helpen bij het treffen van een regeling. Ook dat kost niks als geen succes wordt geboekt.

Maar ondanks dat schrijft u een enorme lap tekst over hoe slecht we wel niet zijn. Dat vind ik jammer.

ve
door verwijderd - 31 jul. 2013 om 12:48
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Ik reageer graag op 'oude' topics. Dus bij deze mijn bijdrage.

Ik heb mijn woning laten verkopen door Systeemmakelaars uit Maastricht (Arno Wingen), wegens relatiebreuk.

Ik heb ook mijn bedenkingen gehad, maar we hadden en zagen geen andere optie. We woonden al lang als ex-en in één huis en op den duur wil en moet je echt verder met je leven.

De woning heeft 3 weken op funda gestaan met hele mooie foto's. De fotograaf was ook echt een hele goede. Daarna het open weekend en daarna de veiling. Onze woning is verkocht en de overdracht was een maand later.

De woning is echt voor een lage prijs verkocht, maar er waren gewoon niet meer gegadigden. In onze straat stonden al een aantal huizen lang te koop, variërend van 1 jaar tot 5 jaar, waarbij geen geen kijkers kwamen.

Wij hebben goede begeleiding gehad bij het aanleveren van de gegevens voor de NHG. Uiteindelijk 2 a 3 maanden na de verkoop kwam het verlossende bericht: definitief kwijtschelding.

Als ik nu nog kijk op Funda (een jaar na de verkoop) staan er nog steeds dezelfde huizen uit mijn oude straat te koop en ik besef mij dat mijn situatie ook heel anders had kunnen zijn. Ik ben blij dat ik het gedaan heb en kan nu weer opnieuw beginnen.

Maar een huis kopen...dat wil ik niet meer.

ve
door verwijderd - 25 jan. 2014 om 14:29
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Algemene opmerking betreffende NHG,

Ik ben ruim 1 jaar bezig geweest de NHG te overtuigen van mijn "goedergetrouw" te hebben gehandeld inzake mijn verkoop van mijn oude woning (negatief resultaat ruim 70kEUR) ik via dit schrijven alle lof aan Arno Wingen doen toekomen voor zijn ervaringen/hulp en adviezen om de NHG middels meerdere schrijvens en hoorzittingen (waar Arno zelfs meeging!!!) te overtuigen van mijn gelijk!
Na lang touwtrekken is eind vorig jaar het oordeel geveild => Vrijspraak !!!

Arno nogmaals bedankt !

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

ve
verbeekr - 26 mei 2020 om 10:44
Auto & vervoer

Go sharing scootingvraagd om ID foto verificatie. Mag dat?

Deze scooter sharing service vraagt om je bankgegevens en daarna om een foto van jezelf en je ID dokument te maken. Mag dat? Veel internet of ID fraude begint zo. Lees meer

jo
jolanda42 - 26 mei 2020 om 10:42
Winkels & webshops

Koopovereenkomst ontbinden

. Wij zijn ons aan het oriënteren op kunststof kozijnen en nu heb ik via internet verschillende bedrijven om informatie gevraagd. Na 2 offertes te hebben gekregen vonden we het toch te duur en hadden besloten om het niet te doen. Dus mijn man was zaterdag 16 mei begonnen met het schilderen van de kozijnen en die dag werd ik om 17:23 gebeld door een nummer. Ik was net te laat met opnemen en belde ... Lees meer

La
LaanS - 26 mei 2020 om 10:40
Vakantie & reizen

Terug vordering van een aanbetaling

In november 2019 hebben wij via een reisorganisatie online een villa geboekt in Ibiza, Dit wegens onze bruiloft, wij zouden ook 16 gasten meenemen. Er werd ons vanuit Spanje april 2020 door onze weddingplanner en de fotograaf geadviseerd om te annuleren wegens de corona. Het was zeer onduidelijk of wij zouden kunnen gaan vliegen met 18 personen. Dit medegedeeld aan de eigenaar van de villa, waarin ... Lees meer