door Soesje123 19 okt. 2020 om 12:17
Geldzaken & recht

Eigenaar paard eist stallings kosten terug bij plots vertrek

Wij hebben sinds kort een weide gekocht voor onze 2 pony's. Om de kosten te delen hebben we twee paarden van andere erbij staan en vragen daar een maandelijks bedrag voor. Omdat we particulier zijn hebben we geen contracten getekend met de eigenaren. De eigenaren betalen per maand (1e van de maand) voor de stalling en het voer, dat ik zelf elke dag aan de paarden geef. 


Een van deze dames die haar paard bij ons heeft staan heeft de 15e van de maand laten weten dat ze haar paard wilt verhuizen (zonder nog te laten weten wanneer exact) en is de 17e al vertrokken. Op de ochtend van de verhuizing heeft ze te kennen gegeven dat ze het rest bedrag van de maand terug verwacht. Er zijn nooit klachten geweest over de verzorging van haar paard en wij hebben ook de nodige kosten gemaakt (lees inkoop van hooi etc). Naar mijn weten heeft ze recht op gebruik van de plek en het voer, maar is het eigen keuze als ze zo plots vertrekt. Het geld van de afgenomen maand is immers al betaald of ligt dit juridisch anders? 

497 6 Rapporteer
door heremietkreeft - 19 okt. 2020 om 12:24
12549 Antwoorden / 180 Vragen
2

U geeft aan dat er geen overeenkomst is, ik neem aan dat u schriftelijk bedoelt. Zoals ik het lees kunt u echter wel aanvoeren dat er een monndelinge overeenkomst is die mede is bevestigd door de gedane betaling door door u bedoelkde dame.
Dat betekent naar mijn mening dat bedoelde dame 'geen been heeft (het gezegd is 'geen poot' maar voor paarden geldt dat dan niet) om op te staan'.
M.a.w. heeft zij m.i geen enkel recht om de al voor de gehele maand gedane betaling deels terug te vragen.
Sterker nog, u zou kunnen aanvoeren dat zij een mondelinge overeenkomst eenzijdig heeft verbroken en u dan rechten kunt verlenen aan hetgeen hier is gesteld: http://www.wetboek-online.nl/wet/BW6/74.html  (in gebreke blijven - wanprestatie)

door pino123 - 19 okt. 2020 om 12:38
2630 Antwoorden / 14 Vragen
2

Beetje flauw van de eigenaresse, volgens mij werkt het ontbreken van het contract twee kanten op. De eigenaar mag per direct vertrekken en u hoeft geen geld terug te betalen. U kunt aanvoeren dat u al het voer en hooi al heeft aangeschaft en dat de keuze is van de eigenarese om weg te gaan.

sw
door swat1500 - 19 okt. 2020 om 13:47
2955 Antwoorden / 0 Vragen
0

Aangezien u kennelijk betaling per maand vooraf van een vast bedrag hebt afgesproken en geen betaling per dag lijkt mij dat er geen recht op teruggave ontstaat op niet gebruikte dagen.
Vragen staat uiteraard vrij maar nu u kosten hebt gemaakt hoeft u daar niet op in te gaan.
Voor toekomstige "klanten" is het misschien wel verstandig iets op papier te zetten. Wat bijvoorbeeld als het gast paard op uw landje letsel oploopt wie is dan aansprakelijk?

door mahadma - 19 okt. 2020 om 13:47
9269 Antwoorden / 45 Vragen
0

Er is door de ontstane situatie een accoord ontstaan mbt betaling en de periode en wat er voor gedaan werd.
Ergo, de paardeigenaar heeft nog recht op het hooi voor die halve maand, maar dat moet ze dan wel komen halen.
Maar geld retour is niet van toepassing, eerder nog een maand betalen, opzegtermijn van 1 maand is ook niet onbillijk.

ma
door marleenvanh - 19 okt. 2020 om 14:03
338 Antwoorden / 1 Vragen
0

Tja, niks op papier....DOM!!!  Ik wens u een prettige welles-nietes wedstrijd.

door tijger1 - 19 okt. 2020 om 14:17
41061 Antwoorden / 21 Vragen
0

Geef een baaltje hooi mee en dan klaar.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

HappyHenny - 28 nov. 2020 om 18:33
Computers & telefonie

BEWAARMAPPEN plotseling LEEG

Eerder zijn bij een crash al eens al mijn bestanden en mail teruggekomen, maar mijn bewaarmappen waren allemaal LEEG. Nu is er helemaal geen sprake van een crash en ik heb ik geavanceerde niuewe DeskTop PC met Windows 10 en Edge, maar plotseling blijken (bijna) alle bewaarmappen opnieuw plotseling LEEG te zijn.  BIJNA alle, want heel bizar zijn er een paar, waar nog wel iets in zit.  Hoe kàn ... Lees meer

We
Wesleywesley - 30 nov. 2020 om 23:26
Winkels & webshops

Heeft iemand ervaring met deretourboer.nl

Ik wil hier graag wat bestellen ze hebben van alles heeft iemand hier ervaring mee? Lees meer

Me
Mentor1 - 28 nov. 2020 om 13:41
Garantie & verzekeringen
Stappen ondernemen tegen schildersbedrijf

Stappen ondernemen tegen schildersbedrijf

Goedendag,   Weet iemand hier misschien waar ik schilderwerk kan laten keuren ?   Schildersbedrijf heeft voor flink bedrag (€3700) huis geschilderd en dit is echt vreselijk slecht gedaan. Na 2 maanden komen er al scheuren, het zit vol met schroeiplekken, druipers, oneffenheden en er zijn hele stukken niet geschuurd en zo de verf erop gekwakt, ook stukken overgeslagen, etc,etc.

... Lees meer