MJ_078
door MJ_078 Jan 23, 2021 om 12:25
Geldzaken & recht
Fit for free ‘oplichting’ praktijken

Fit for free ‘oplichting’ praktijken

Goedemiddag,

Om het vrij kort proberen te houden. Vorig jaar heb ik een abonnement afgesloten bij de Fit for Free. In de eerste lockdown hebben ze netjes de incasso's stopgezet. Erg fijn aangezien ik zelf ook geen inkomsten heb tijdens deze lockdowns (18 jarige HBO student).

Nu we met z'n allen in lockdown 2.0 zitten en de sportschool al maanden dicht is blijven ze keer op keer maar incasseren, binnenkort gaat dat zo'n 60 euro worden en wie weet hoe hoog het op gaat lopen. Ik snap alle zorgen en dit en dat, maar ik kan zelf het geld ook nergens vandaan toveren, als ik een rijke ICT student was geweest had ik het met alle liefde afgestaan, maar ik heb het ook moeilijk.
 


Ik heb nu inmiddels meerdere malen contact proberen op te nemen met de Fit for Free via de telefoon (hebben ze afgesloten), Twitter (geen reactie) en de mail (tot 5 keer aan toe een copy-paste verhaaltje van de site als reactie).

Ik begin me er erg aan te irriteren dat ik niemand kan bereiken van dit bedrijf. Als ik het goed heb, heb ik het recht om mijn geld terug te krijgen, aangezien zij de geleverde dienst niet kunnen leveren. Ookal denken zij hier anders over, is er blijkbaar bij de Fit for Free geen 1 echt persoon die mij dit kan uitleggen; hoe en wat.

wat zijn mijn rechten hier in? Het voelt eerders alsof ik contact probeer te zoeken met een Chinees frauderend achtig bedrijf, dan gewoon met een Nederlandse Sportschool. Hoe krijg ik mijn antwoorden?

Alvast bedankt, voor uw antwoorden!


23548 12 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

gerbera
door gerbera - Jan 23, 2021 om 12:33
7364 Antwoorden / 14 Vragen
3

Mag aannemen dat u de gesloten maanden waarvoor u betaald t.z.t. "gratis" mag inhalen. Dat ze niet bereikbaar zijn klopt niet helemaal maar kan mij er wel iets bij voorstellen omdat iedereen zijn geld terug wil hebben en dan is er straks geen sportschool meer over.

getty
door getty - Jan 23, 2021 om 12:59
4179 Antwoorden / 10 Vragen
0

15 december tot heden is geen maanden.

tenormin
door tenormin - Jan 23, 2021 om 13:30
16829 Antwoorden / 108 Vragen
1

Wat ik dan wel vreemd vind is dat je wel een abonnement hebt kunnen afsluiten en, zoals je zelf schrijft, door de lockdown niet kan trainen. Dat is logisch, maar als er geen Corona was geweest had je je abonnement toch ook gewoon moeten betalen? Of was je toen geen "arme student"?

Le
door Lellebel123 Jan 25, 2021 om 18:32
4 Antwoorden / Vragen

Ben je nu echt zo dom, ..KUN JIJ WEL LEZEN..???
Die jongen heeft sinds de lockdown geen werk meer, staat er...hij zal wel een bijbaan in de horeca hebben gehad, en dat is allemaal DICHT!!!
Jezus Christus wat ben jij snel met je veroordeling..maar misschien zijn je hersentjes teveel verhit door je sjaaltje, . Ga is lekker met je blote hersenpan in de frisse wind staan. .Maar je werkt natuurlijk achter de kassa bij " Fit For Loads of Money,", Een wit voetje bij de baas halen..? Leer nou maar eens lezen!

tenormin
door tenormin Jan 25, 2021 om 18:51
16829 Antwoorden / 108 Vragen

Lellebel, je hebt je naam goed gekozen, zo flink moet je dan schrijven naar Fit For Free om je pleidooi daar te houden. Je denkt toch niet dat de TS de enige is (helaas)  die zijn baan kwijt is? En daar ga je dan ook nog speciaal een account voor aanmaken. En een avatar is meestal om jezelf te beschermen op het WWW. En nee, ik werk niet voor Fit Foar Loads of Money, ik heb mijn inkomsten van elders. Heb een heerlijk en vooral rustige avond. Weer zo iemand die denkt dat ik Arabische ben. Haha.

diumenge
door diumenge Jan 25, 2021 om 19:15
11969 Antwoorden / 15 Vragen

@Lelledel123, zeg jij iets over snel veroordelen? Lees je eigen reactie nog 's door dan...

kassa.bnnvara.nl/vraag-beantwoord/vraag/geldzaken-recht/onterecht-aanmaning-klarna

tenormin
door tenormin Jan 25, 2021 om 19:32
16829 Antwoorden / 108 Vragen

@diumenge, ah, je wordt ook al zo vriendelijk toegeschreven door Madammeke. Dan werkt ze "als mol" bij Klarna. ;-)

@lellebel, zoek je nickname eens op: wat het betekent. Haha. Veel plezier met je voorbarige conclusies.

Saharalady
door Saharalady Nov 29, 2021 om 08:59
Antwoorden / Vragen

@tenormin a.k.a. internettrol

Ik heb je per ongeluk onterecht een +1 gegeven en kan m niet meer terugtrekken,  weet niet hoe. Dus dan weet je dat het per ongeluk is gegaan. :-)

Wat ben jij weirdo.
Deze student is zn baan verloren dus hij kan het niet meer betalen.

Is toch geen wiskunde ?


diumenge
door diumenge - Jan 23, 2021 om 14:01
11969 Antwoorden / 15 Vragen
2

ICT studenten zijn rijk? Weet wat geleerd.

panter22
door panter22 - Jan 23, 2021 om 14:25
6599 Antwoorden / Vragen
1

Kijk op de site van Consuwijzer. Daar wordt alles uitgelegd:
https://www.consuwijzer.nl/coronacrisis/uw-consumentenrechten-bij-het-coronavirus

marita5
door marita5 - Jan 23, 2021 om 15:01
11511 Antwoorden / 15 Vragen
3

Hallo MJ_78 , 

Compensatie

A. Wat wordt er aangeboden als compensatie voor de tijdelijke sluiting van de clubs?

Om je tegemoet te komen in de weken dat je niet fysiek in je club kunt sporten, bieden we je de mogelijkheid om compensatie aan te vragen. Klik op deze link om je gegevens voor de compensatieregeling in te vullen. Wij zorgen er dan voor dat deze weken ‘toegang tot de club’ worden toegevoegd aan het einde van je abonnement. De link is geldig t/m 31 januari 2021.

Lees hier veelgestelde vragen , klik op de rode regel .

https://www.fitforfree.nl/veelgestelde-vragen

jewee
door jewee Jan 25, 2021 om 12:26
61 Antwoorden / Vragen

Ja, dat zegt de site van F4F maar wettelijk ligt het anders:

Ik kan door de coronamaatregelen geen gebruik maken van mijn abonnement. Wat zijn mijn rechten?

Door corona kunnen veel bedrijven hun diensten niet leveren zoals gebruikelijk. Denk aan sportscholen, theaters en bioscopen. Wordt de dienst niet geleverd en kunt u daardoor geen gebruik maken van uw abonnement? Dan hebt u recht op compensatie. Volgens de wet hoeft u dan tijdelijk niet te betalen. Of het bedrijf moet u terugbetalen. U kunt zelfs uw abonnement beëindigen als het bedrijf lange tijd de afgesproken dienst niet levert.

heremietkreeft
door heremietkreeft - Jan 24, 2021 om 10:16
16845 Antwoorden / 202 Vragen
0

U kunt uw abonnement opzeggen en zie dan deze info: https://www.consuwijzer.nl/voorbeeldbrieven/kan-ik-van-de-overeenkomst-af/voorbeeldbrief-abonnement-opzeggen  en  https://www.consuwijzer.nl/kan-ik-van-de-overeenkomst-af/opzeggen-stoppen-annuleren/abonnement-opzeggen  . 

Het lijkt mij dat u zich beroep op deze wetgeving: http://www.wetboek-online.nl/wet/BW6/74.html en dat kan in beginsel betekenen dat u het bedrijf in gebreke zou kunnen stellen. (https://www.wetrecht.nl/ingebrekestelling/) maar of dat nu tot resutaat zal leiden vraag ik mij in alle ernst af en zo u dat doet zou ik zeker niet de termen gebruiken zoals u nu heeft gedaan in uw voorlaatste zin. Bovendien zal 'Fit for free ' zich kunnen beroepen op overmacht en dan zijn de financiële  procesgevolgen geheel voor u.
Ik adviseer u ook om die zin, met verwijzing naar mogelijk strafbaar feit,om de redactie te vragen die zin te verwijderen omdat u zelf bij het benutten van deze term zonder goed of aanvaardbaar bewijs op een openbaar forum als dit zelf een aangifte wegens een strafbaarfeit tegemoet zou kunnen zien.

En dan ook nog deze, al ook door anderen gesteld: als iedereen zijn/haar geld tergwenst is het snel afgelopen met dit soort bedrijven. 

 

jewee
door jewee - Jan 25, 2021 om 12:23
61 Antwoorden / Vragen
0

Deze komt vd site van Achmea rechtsbijstand, en mijn zoon heeft hetzelfde....ook F4F...niet bereikbaar, niet reageren.Heel vervelend.

Moet ik betalen als de sportschool door corona dicht is?

Wettelijk gezien hoeft u niet te betalen voor de periode dat de sportschool gesloten is door het coronavirus. De sportschool levert namelijk niet de dienst die u bent overeengekomen. Als u al lidmaatschapsgeld vooruit heeft betaald, moet u dat terugkrijgen. Sportscholen hebben verschillende mogelijkheden om hiermee om te gaan.

Gedeeltelijke ontbinding tijdens de coronacrisis

Bij gedeeltelijke ontbinding betaalt u geen contributie voor de periode dat de sportschool gesloten is. Het lidmaatschapsgeld voor die periode moet dan terugbetaald worden. De einddatum van uw sportschoolabonnement blijft hetzelfde.

mo
door mof - Jan 25, 2021 om 12:24
3619 Antwoorden / 3 Vragen
1

1) het heeft allemaal niets te maken met uw eigen inkomen. Dus of u nu een arme of rijke student bent doet niet terzake.
waar het wel mee te maken heeft is of Fit for Free kan leveren waarvoor u betaalt. En dat is niet zo. Fit for free zit dicht, vangt ws vastelasten kosten terug of deels terug van de overheid. Het verdere ondernemersrisico dragen ze zelf, dat hoeft u niet te dragen.
aals dit dor free niet kevert kunt u wegens niet nakomen contract het contract eenzijdig opzeggen.

Pharmacopolam Circumforaneum
door Pharmacopolam Circumforaneum - Jan 25, 2021 om 12:29
1389 Antwoorden / 10 Vragen
1

Vele studenten werken er nog bij....
Nu  niet meer  dus minder geld  en nog betalen voor iets  dat je later moet inhalen?

Vele hebben deze al gestopt en hebben nog 2 maanden tegoed.
FfF is  grote organisatie en  niet  probleem van  student.

Horeca bleef  ook geen Bier afschrijven van mijn banksaldo...  en kan die later dus ook niet inhalen!
Tot 2 maanden is zelf terug te boeken, en  het tegoed van eerdere  .....

Als ze slecht  bereikbaar zijn en iedereen een standaard antwoord geven.... wegwezen.
Vele zijn al gestopt en een harde incasso aktie?   Dan komt niemand meer terug en ze willen graag dat je later
die 2 maanden af gaat maken en  weer lid werd, en geen andere gaat zoeken.

audb
door audb - Jan 25, 2021 om 12:36
1668 Antwoorden / 5 Vragen
0

Zelfs als je met corona ziek in het ziekenhuis komt te liggen is het niet mogelijk om je abbonement tijdelijk stop te zetten.


In 2009 heeft mij zus een zeer ernstige ongeluk gehad en op een mail die ik stuurde met de vraag of ze het tijdelijk stop konden zetten kreeg ik doodleuk het antwoord dat er maar een gezinds lid moest gaan sporten! tja of je daar echt zin in hebt terwijl me zus letterlijk om het randje van de dood lag om te gaan sporten vonden zij geen probleem.

Ik zou ze een aangetekendebrief sturen met daar in de mededeling dat je door het niet kunnen gebruiken van je abbonement je het contract ontbind en je de betalingen stopzet.
En maak je maar geen zorgen om de finaciele toestanden dat is dan een zorg voor hun en niet voor jou en den ene zijn dood is den ander zijn brood.

Er zijn genoeg anderen die het dan gaan over nemen.

Le
door Lellebel123 - Jan 25, 2021 om 18:37
4 Antwoorden / Vragen
0

Helemaal waar..!! Talloze gedupeerden, maar geen correcte afhandeling...

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Silliejeanie
Silliejeanie - Apr 24, 2024 om 17:03
Geldzaken & recht
Zorgplicht online casino's

Zorgplicht online casino's

nu gaat de overheid je helpen omdat we in Nederland wonen. Prijs jezelf gelukkig, je woont in NL, je hebt de jackpot alsnog gewonnen. Dit klopt gedeeltelijk. Casino's die de zorgplicht schenden lopen het gevaar dat hun vergunning wordt ingetrokken en krijgen hoge boetes opgelegd. Deze boetes gaan(deels) de schatkist in en/of worden ingezet voor de verslavingsinstellingen waar de speler zich aan k ... Lees meer

Peteri
Peteri - Apr 24, 2024 om 11:24
Geldzaken & recht

Overschrijvingsfomulier fraude

Ik help iemand van 85 met administratieve dingen. In Dec 2023 heeft hij overschrijvingsform abn gestuurd voor anwb lidmaatschap van €17. In feb 2024 kreeg hij aanmaning en bleek het niet afgeschreven. Dus maakte hij nog een aan, die werd betaald. Nu is er met het 1. Formulier in maart € 497 afgeschreven naar rekening in België, met zelfde naam erbij als hij heet. Blijkbaar is formulier bij po ... Lees meer

Le
Leny van der Plas - Apr 19, 2024 om 19:46
Geldzaken & recht

Klarna, aanmaning niet besteld artikel

Op 6 februari krijg ik een pakket toegestuurd (door de brievenbus) enkel met mijn naam en adres zonder kenmerk door wie het is verstuurd. In het pakket zit een trainingsbroek zonder verzendbrief o.i.d. ik kon het dus ook niet terugsturen aangezien verzender niet bekend was.

Op 3 april krijg ik een brief toegestuurd van Klarna met de kosten van de broek met  aanmaningskosten.
Direc ... Lees meer