door MJ_078 23 jan. 2021 om 12:25
Geldzaken & recht
Fit for free ‘oplichting’ praktijken

Fit for free ‘oplichting’ praktijken

Goedemiddag,

Om het vrij kort proberen te houden. Vorig jaar heb ik een abonnement afgesloten bij de Fit for Free. In de eerste lockdown hebben ze netjes de incasso's stopgezet. Erg fijn aangezien ik zelf ook geen inkomsten heb tijdens deze lockdowns (18 jarige HBO student).

Nu we met z'n allen in lockdown 2.0 zitten en de sportschool al maanden dicht is blijven ze keer op keer maar incasseren, binnenkort gaat dat zo'n 60 euro worden en wie weet hoe hoog het op gaat lopen. Ik snap alle zorgen en dit en dat, maar ik kan zelf het geld ook nergens vandaan toveren, als ik een rijke ICT student was geweest had ik het met alle liefde afgestaan, maar ik heb het ook moeilijk.
 


Ik heb nu inmiddels meerdere malen contact proberen op te nemen met de Fit for Free via de telefoon (hebben ze afgesloten), Twitter (geen reactie) en de mail (tot 5 keer aan toe een copy-paste verhaaltje van de site als reactie).

Ik begin me er erg aan te irriteren dat ik niemand kan bereiken van dit bedrijf. Als ik het goed heb, heb ik het recht om mijn geld terug te krijgen, aangezien zij de geleverde dienst niet kunnen leveren. Ookal denken zij hier anders over, is er blijkbaar bij de Fit for Free geen 1 echt persoon die mij dit kan uitleggen; hoe en wat.

wat zijn mijn rechten hier in? Het voelt eerders alsof ik contact probeer te zoeken met een Chinees frauderend achtig bedrijf, dan gewoon met een Nederlandse Sportschool. Hoe krijg ik mijn antwoorden?

Alvast bedankt, voor uw antwoorden!


16665 12 Rapporteer
door gerbera - 23 jan. 2021 om 12:33
6869 Antwoorden / 12 Vragen
3

Mag aannemen dat u de gesloten maanden waarvoor u betaald t.z.t. "gratis" mag inhalen. Dat ze niet bereikbaar zijn klopt niet helemaal maar kan mij er wel iets bij voorstellen omdat iedereen zijn geld terug wil hebben en dan is er straks geen sportschool meer over.

door getty - 23 jan. 2021 om 12:59
3778 Antwoorden / 10 Vragen
0

15 december tot heden is geen maanden.

door tenormin - 23 jan. 2021 om 13:30
16144 Antwoorden / 100 Vragen
1

Wat ik dan wel vreemd vind is dat je wel een abonnement hebt kunnen afsluiten en, zoals je zelf schrijft, door de lockdown niet kan trainen. Dat is logisch, maar als er geen Corona was geweest had je je abonnement toch ook gewoon moeten betalen? Of was je toen geen "arme student"?

Le
door Lellebel123 25 jan. 2021 om 18:32
4 Antwoorden / Vragen

Ben je nu echt zo dom, ..KUN JIJ WEL LEZEN..???
Die jongen heeft sinds de lockdown geen werk meer, staat er...hij zal wel een bijbaan in de horeca hebben gehad, en dat is allemaal DICHT!!!
Jezus Christus wat ben jij snel met je veroordeling..maar misschien zijn je hersentjes teveel verhit door je sjaaltje, . Ga is lekker met je blote hersenpan in de frisse wind staan. .Maar je werkt natuurlijk achter de kassa bij " Fit For Loads of Money,", Een wit voetje bij de baas halen..? Leer nou maar eens lezen!

door tenormin 25 jan. 2021 om 18:51
16144 Antwoorden / 100 Vragen

Lellebel, je hebt je naam goed gekozen, zo flink moet je dan schrijven naar Fit For Free om je pleidooi daar te houden. Je denkt toch niet dat de TS de enige is (helaas)  die zijn baan kwijt is? En daar ga je dan ook nog speciaal een account voor aanmaken. En een avatar is meestal om jezelf te beschermen op het WWW. En nee, ik werk niet voor Fit Foar Loads of Money, ik heb mijn inkomsten van elders. Heb een heerlijk en vooral rustige avond. Weer zo iemand die denkt dat ik Arabische ben. Haha.

door diumenge 25 jan. 2021 om 19:15
11969 Antwoorden / 15 Vragen

@Lelledel123, zeg jij iets over snel veroordelen? Lees je eigen reactie nog 's door dan...

kassa.bnnvara.nl/vraag-beantwoord/vraag/geldzaken-recht/onterecht-aanmaning-klarna

door tenormin 25 jan. 2021 om 19:32
16144 Antwoorden / 100 Vragen

@diumenge, ah, je wordt ook al zo vriendelijk toegeschreven door Madammeke. Dan werkt ze "als mol" bij Klarna. ;-)

@lellebel, zoek je nickname eens op: wat het betekent. Haha. Veel plezier met je voorbarige conclusies.

door Saharalady 29 nov. 2021 om 08:59
Antwoorden / Vragen

@tenormin a.k.a. internettrol

Ik heb je per ongeluk onterecht een +1 gegeven en kan m niet meer terugtrekken,  weet niet hoe. Dus dan weet je dat het per ongeluk is gegaan. :-)

Wat ben jij weirdo.
Deze student is zn baan verloren dus hij kan het niet meer betalen.

Is toch geen wiskunde ?


door diumenge - 23 jan. 2021 om 14:01
11969 Antwoorden / 15 Vragen
2

ICT studenten zijn rijk? Weet wat geleerd.

door panter22 - 23 jan. 2021 om 14:25
5593 Antwoorden / Vragen
1
door marita5 - 23 jan. 2021 om 15:01
10305 Antwoorden / 15 Vragen
3

Hallo MJ_78 , 

Compensatie

A. Wat wordt er aangeboden als compensatie voor de tijdelijke sluiting van de clubs?

Om je tegemoet te komen in de weken dat je niet fysiek in je club kunt sporten, bieden we je de mogelijkheid om compensatie aan te vragen. Klik op deze link om je gegevens voor de compensatieregeling in te vullen. Wij zorgen er dan voor dat deze weken ‘toegang tot de club’ worden toegevoegd aan het einde van je abonnement. De link is geldig t/m 31 januari 2021.

Lees hier veelgestelde vragen , klik op de rode regel .

https://www.fitforfree.nl/veelgestelde-vragen

door jewee 25 jan. 2021 om 12:26
15 Antwoorden / Vragen

Ja, dat zegt de site van F4F maar wettelijk ligt het anders:

Ik kan door de coronamaatregelen geen gebruik maken van mijn abonnement. Wat zijn mijn rechten?

Door corona kunnen veel bedrijven hun diensten niet leveren zoals gebruikelijk. Denk aan sportscholen, theaters en bioscopen. Wordt de dienst niet geleverd en kunt u daardoor geen gebruik maken van uw abonnement? Dan hebt u recht op compensatie. Volgens de wet hoeft u dan tijdelijk niet te betalen. Of het bedrijf moet u terugbetalen. U kunt zelfs uw abonnement beëindigen als het bedrijf lange tijd de afgesproken dienst niet levert.

door heremietkreeft - 24 jan. 2021 om 10:16
14539 Antwoorden / 190 Vragen
0

U kunt uw abonnement opzeggen en zie dan deze info: https://www.consuwijzer.nl/voorbeeldbrieven/kan-ik-van-de-overeenkomst-af/voorbeeldbrief-abonnement-opzeggen  en  https://www.consuwijzer.nl/kan-ik-van-de-overeenkomst-af/opzeggen-stoppen-annuleren/abonnement-opzeggen  . 

Het lijkt mij dat u zich beroep op deze wetgeving: http://www.wetboek-online.nl/wet/BW6/74.html en dat kan in beginsel betekenen dat u het bedrijf in gebreke zou kunnen stellen. (https://www.wetrecht.nl/ingebrekestelling/) maar of dat nu tot resutaat zal leiden vraag ik mij in alle ernst af en zo u dat doet zou ik zeker niet de termen gebruiken zoals u nu heeft gedaan in uw voorlaatste zin. Bovendien zal 'Fit for free ' zich kunnen beroepen op overmacht en dan zijn de financiële  procesgevolgen geheel voor u.
Ik adviseer u ook om die zin, met verwijzing naar mogelijk strafbaar feit,om de redactie te vragen die zin te verwijderen omdat u zelf bij het benutten van deze term zonder goed of aanvaardbaar bewijs op een openbaar forum als dit zelf een aangifte wegens een strafbaarfeit tegemoet zou kunnen zien.

En dan ook nog deze, al ook door anderen gesteld: als iedereen zijn/haar geld tergwenst is het snel afgelopen met dit soort bedrijven. 

 

door jewee - 25 jan. 2021 om 12:23
15 Antwoorden / Vragen
0

Deze komt vd site van Achmea rechtsbijstand, en mijn zoon heeft hetzelfde....ook F4F...niet bereikbaar, niet reageren.Heel vervelend.

Moet ik betalen als de sportschool door corona dicht is?

Wettelijk gezien hoeft u niet te betalen voor de periode dat de sportschool gesloten is door het coronavirus. De sportschool levert namelijk niet de dienst die u bent overeengekomen. Als u al lidmaatschapsgeld vooruit heeft betaald, moet u dat terugkrijgen. Sportscholen hebben verschillende mogelijkheden om hiermee om te gaan.

Gedeeltelijke ontbinding tijdens de coronacrisis

Bij gedeeltelijke ontbinding betaalt u geen contributie voor de periode dat de sportschool gesloten is. Het lidmaatschapsgeld voor die periode moet dan terugbetaald worden. De einddatum van uw sportschoolabonnement blijft hetzelfde.

mo
door mof - 25 jan. 2021 om 12:24
2585 Antwoorden / 3 Vragen
1

1) het heeft allemaal niets te maken met uw eigen inkomen. Dus of u nu een arme of rijke student bent doet niet terzake.
waar het wel mee te maken heeft is of Fit for Free kan leveren waarvoor u betaalt. En dat is niet zo. Fit for free zit dicht, vangt ws vastelasten kosten terug of deels terug van de overheid. Het verdere ondernemersrisico dragen ze zelf, dat hoeft u niet te dragen.
aals dit dor free niet kevert kunt u wegens niet nakomen contract het contract eenzijdig opzeggen.

door Pharmacopolam Circumforaneum - 25 jan. 2021 om 12:29
1389 Antwoorden / 10 Vragen
1

Vele studenten werken er nog bij....
Nu  niet meer  dus minder geld  en nog betalen voor iets  dat je later moet inhalen?

Vele hebben deze al gestopt en hebben nog 2 maanden tegoed.
FfF is  grote organisatie en  niet  probleem van  student.

Horeca bleef  ook geen Bier afschrijven van mijn banksaldo...  en kan die later dus ook niet inhalen!
Tot 2 maanden is zelf terug te boeken, en  het tegoed van eerdere  .....

Als ze slecht  bereikbaar zijn en iedereen een standaard antwoord geven.... wegwezen.
Vele zijn al gestopt en een harde incasso aktie?   Dan komt niemand meer terug en ze willen graag dat je later
die 2 maanden af gaat maken en  weer lid werd, en geen andere gaat zoeken.

door audb - 25 jan. 2021 om 12:36
1668 Antwoorden / 5 Vragen
0

Zelfs als je met corona ziek in het ziekenhuis komt te liggen is het niet mogelijk om je abbonement tijdelijk stop te zetten.


In 2009 heeft mij zus een zeer ernstige ongeluk gehad en op een mail die ik stuurde met de vraag of ze het tijdelijk stop konden zetten kreeg ik doodleuk het antwoord dat er maar een gezinds lid moest gaan sporten! tja of je daar echt zin in hebt terwijl me zus letterlijk om het randje van de dood lag om te gaan sporten vonden zij geen probleem.

Ik zou ze een aangetekendebrief sturen met daar in de mededeling dat je door het niet kunnen gebruiken van je abbonement je het contract ontbind en je de betalingen stopzet.
En maak je maar geen zorgen om de finaciele toestanden dat is dan een zorg voor hun en niet voor jou en den ene zijn dood is den ander zijn brood.

Er zijn genoeg anderen die het dan gaan over nemen.

Le
door Lellebel123 - 25 jan. 2021 om 18:37
4 Antwoorden / Vragen
0

Helemaal waar..!! Talloze gedupeerden, maar geen correcte afhandeling...

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Th
Thijske2 - 18 jan. 2022 om 18:22
Geldzaken & recht

Contributie vragen aan niet leden

Ik doneer af en toe aan een landelijke vereniging. Nu krijg ik een brief of ik mijn jaarlijkse contributie wil betalen. Maar ik ben geen lid van deze vereniging. Ik heb vorig jaar al gezegd dat ik vermoed dat ze op deze manier geld wat dwang uitoefenen. Ze gaven toe dat het misschien niet netjes is, maar dat het wel meer geld oplevert. Mag een vereniging dit: contributie vragen aan niet-leden. Of ... Lees meer

Pe
Peterjongkind - 19 jan. 2022 om 17:00
Geldzaken & recht

Ups

Ik kreeg zaterdag een kaartje in de bus dat ik een pakketje had gemist van Ups.
De volgende dag had ik een SMS gekregen met de tekst: klik hierop om te kijken waar uw pakketje is.
Zodoende op de link geklikt, dit was geen link naar de tracking,  maar een virus die SMS-jes stuurde vanaf mijn telefoon. 
Ik kwam er na een uur achter,  meteen telefoon uitgeschakeld. 
De schade ... Lees meer

vo
voordeurknop - 17 jan. 2022 om 21:53
Computers & telefonie

Accounts websites

Beste.

hoe kan ik accounts / inlog gegevens van websites verwijderen
die ik niet meer gebruik maar nog wel gegevens van mij hebben 

mvg. joris Lees meer