jv
door jvg1987 25 okt. 2013 om 19:34
Geldzaken & recht

Garantie dsquared schoenen???

Hallo,

ik heb een aantal maanden geleden online dsquareds gekocht. Gewoon bij een geautoriseerde verkoper want deze webwinkel heeft ook gewoon normale winkels. Nu was er gelijk na de eerste dag dat ik ze droeg al een letter er vanaf gevallen(zie foto dan snap je wel wat ik bedoel). Ik heb dus contact met de winkel opgenomen en deze hebben een nieuwe letter besteld bij dsquared. Na 2a3 weken heb ik deze letter ontvangen en bij de schoenmaker erop laten zetten. Ik heb dit zelf betaald. Na ik geloof een week viel de letter er weer af. Ik dus weer contact opnemen met de winkel en ze zeiden dat ik de schoenen maar moest opsturen naar hun dat ze het zelf wel zouden maken. Ik heb ze gezegd dat ik het niet normaal vind dat zulke dure schoenen zo snel kapot kunnen gaan en dat ik de verzendkosten niet ga betalen. Hier hebben ze niet op gereageerd op dat betalen van de verzendkosten, dus ik heb het maar gewoon op gestuurd. na 3 weken heb ik de schoenen terug ontvangen, en wat denk je? Ja hoor heb de schoenen nog geen 5 minuten aan en de letter lag er alweer af en dit was niet de enige er was weer een letter vanaf gevallen. Dus ik heb weer contact met de winkel opgenomen en gezegd dat ik er moedeloos van begin te worden. Ik ben de schoenen vaker kwijt geweest dan dat ik ze heb kunnen dragen en dit heb ik ze verteld ook. Toen kreeg ik dit bericht terug:

eb jij die letter nog die los is?
zo ja, dan is het misschien mogelijk om ze zelf met secondelijm weer vast te plakken.
dit is de enige manier om ze weer vast te zetten.

zo nee, dan zullen we ze opnieuw aanvragen voor je & toesturen en je daarbij als coulance een extra contante korting aan bieden,
Ik heb overlegd met Dsquared2 en zij zouden dit adviseren, eventueel kunnen wij ook de schoenen retour naar Dsquared2 sturen, zodat ze daar worden geplakt maar ze legden mij uit dat dit op dezelfde manier met lijm gebeurt.

Ik hoop dat je je in deze oplossing kunt vinden & dat ze dan ook blijven zitten.
Met vriendelijke groet,

Ik zet er expres niet bij welke winkel dat het is want ze hebben nog niet gereageerd op wat ik terug gestuurd heb.

Dit heb ik er op terug gestuurd:

Hey

ik heb de letter niet meer. Ik zou het liefst gewoon nieuwe schoenen willen. Ik heb ze nu vaker niet gedragen dan wel gedragen. Mijn idee was om het hier met dsquared over te hebben, want het moet toch niet zo zijn dat ik voor de 3e keer me schoen moet laten repareren die ik amper aangehad heb.

GroetenNu mag ik er wel van uit gaan toch dat ik gewoon mijn geld terug krijg of nieuwe schoenen neem ik aan? Ze willen mij een korting van €20 geven als coulance. Dan zou ik dus nieuwe schoenen moeten kopen en de schoenen die al gekocht heb daar heb ik dus niks meer aan. Dit word hem dus niet.

Ik heb hier al eens eerder schoenen gekocht nog geen jaar geleden en hier ging ook al gelijk de lak van loslaten maar hier heb ik geen probleem verder van gemaakt. Moet ik dit wel doen? Ik mag toch wel wat meer verwachten van schoenen van €300 neem ik aan?

Ik hoor graag van jullie wat jullie denken dat ik kan verwachten, en wat mijn rechten zijn

Dit is de foto van de schoen( http://imageshack.us/scaled/thumb/856/sm9e.jpg)

alvast bedankt

5105 10 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

door diumenge - 25 okt. 2013 om 21:01
10374 Antwoorden / 13 Vragen
0

Moest even zoeken naar een grotere versie van het de foto. Maar dit is inderdaad niet normaal, lijkt mij een fabricage fout en denk dat ze inderdaad de schoenen zouden moeten vervangen.

door alfatrion - 26 okt. 2013 om 09:42
1511 Antwoorden / 1 Vragen
0

U heeft in ieder geval recht om de verzendkosten vergoed te krijgen. De winkel kan het kennelijk niet voor elkaar krijgen om het product te herstellen. U kunt dan altijd gaan voor vervanging. Inmiddels kunt u ook kiezen voor prijsvermindering.

door diumenge - 26 okt. 2013 om 12:06
10374 Antwoorden / 13 Vragen
0

Ik heb totaal geen verstand van dit merk overigens, maar zijn het wel originele schoenen? Want zoals die letters er op zitten ziet er wel erg amateuristisch uit... daar zou ik echt nooit 300 euro voor neerleggen. lijkt er een beetje op, en daar zien de letters er totaal anders uit.

door aurora1 - 26 okt. 2013 om 15:18
13528 Antwoorden / 6 Vragen
0

In aansluiting op @diumenge een filmpje over hoe fake of echte dsquared te herkennen zijn klik hier. Er zijn meer sites die er informatie over geven. Het is vooral te herkennen door het model van de letters en met name de Q begrijp ik van diverse sites. Ik kan me niet voorstellen dat bij originele dit herhaalde probleem bestaat. Is het namaak dan heb je er ook veel te veel voor betaald las ik op een site. Ik begrijp ook niet zo goed waarom je weer bij die site schoenen gekocht hebt terwijl de vorige ook al niet voldeden.
Kijk eens op de site van de consuwijzer bij garantie en ook bij reparatie.

door diumenge - 26 okt. 2013 om 16:12
10374 Antwoorden / 13 Vragen
0

Blijft me bezig houden, ha ha. Heb een gevonden van deze schoen. Ziet er wel officieel uit, maar op de site van Dsquared kan ik die schoen niet vinden.

jv
door jvg1987 - 27 okt. 2013 om 13:45
4 Antwoorden / 1 Vragen
0

De schoenen zijn gewoon echt want ze hebben ook gewoon winkels. Het gaat om eleganza dat is best een bekende nummer. Bij die eerste schoen dacht ik gewoon van kan gebeuren. Vandaaar dat ik ze toen toch maar gewoon besteld heb. Maar ik zat dus zelf ook aan een fabricage fout te denken. Jullie denken dus gewoon nieuwe schoenen of me geld terug?

jv
door jvg1987 - 27 okt. 2013 om 13:49
4 Antwoorden / 1 Vragen
0

[quote=diumenge schreef op zaterdag 26 okt 2013, 12:06]Ik heb totaal geen verstand van dit merk overigens, maar zijn het wel originele schoenen? Want zoals die letters er op zitten ziet er wel erg amateuristisch uit... daar zou ik echt nooit 300 euro voor neerleggen. lijkt er een beetje op, en daar zien de letters er totaal anders uit.


Klopt dat van mij was ern duurdere versie. Die letters zijn gestikt. Het model dat ik heb daar zitten de letters op geklikt en deze zijn van staal dus niet erin gestikt

door aurora1 - 27 okt. 2013 om 14:24
13528 Antwoorden / 6 Vragen
0

Als die letters van staal zijn dan buigen ze niet mee met het zachte leer van de schoen en dan is de kans aanwezig dat de letters niet zullen blijven zitten, vooral nu dat al zo snel is gebeurd. Als ze "geklikt" zijn lijkt het mij verder ook moeilijk om ze (blijvend) vast te lijmen en de klikgaatjes zullen uitgerekt zijn.
Heb je al gekeken op Consuwijzer bij garantie en reparatie?
Of 300 E staat en garantie is voor goede schoenen weet ik niet, ik vind het een hoog bedrag voor schoenen die eruit zien als gympen en het zal overwegend voor de naam/het merk betaald zijn.

jv
door jvg1987 - 27 okt. 2013 om 18:29
4 Antwoorden / 1 Vragen
0

[quote=aurora1 schreef op zondag 27 okt 2013, 14:24]Als die letters van staal zijn dan buigen ze niet mee met het zachte leer van de schoen en dan is de kans aanwezig dat de letters niet zullen blijven zitten, vooral nu dat al zo snel is gebeurd. Als ze "geklikt" zijn lijkt het mij verder ook moeilijk om ze (blijvend) vast te lijmen en de klikgaatjes zullen uitgerekt zijn.
Heb je al gekeken op Consuwijzer bij garantie en reparatie?
Of 300 E staat en garantie is voor goede schoenen weet ik niet, ik vind het een hoog bedrag voor schoenen die eruit zien als gympen en het zal overwegend voor de naam/het merk betaald zijn.

jv
door jvg1987 - 27 okt. 2013 om 18:31
4 Antwoorden / 1 Vragen
0

[quote=aurora1 schreef op zondag 27 okt 2013, 14:24]Als die letters van staal zijn dan buigen ze niet mee met het zachte leer van de schoen en dan is de kans aanwezig dat de letters niet zullen blijven zitten, vooral nu dat al zo snel is gebeurd. Als ze "geklikt" zijn lijkt het mij verder ook moeilijk om ze (blijvend) vast te lijmen en de klikgaatjes zullen uitgerekt zijn.
Heb je al gekeken op Consuwijzer bij garantie en reparatie?
Of 300 E staat en garantie is voor goede schoenen weet ik niet, ik vind het een hoog bedrag voor schoenen die eruit zien als gympen en het zal overwegend voor de naam/het merk betaald zijn.Klopt dit is dus precies het probleem. De letters schieten dus steeds uit dat gat. Ze hadden mij dus geadviseerd het zelf met seconde lijm vast te zetten of een tegoed bon. Heb net gekeken op de consuwijzer en hier staat dat als je zon bon accepteert dat het dan moeilijk is je geld terug te krijgen. Dus nu krijg ik al helemaal het idee dat ze me willen besodemieteren.

Ik ga gewoon me geld terug vragen, en zo niet stuur ik een voorbeeld brief van de consuwijzer.

bedankt allemaal

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

ru
ruudolf - 17 jun. 2019 om 18:59
Geldzaken & recht

Nationale ombudsman

Goedendag,

Mijn vraag is dat ik een probleem met de politie heb. Zonder inhoudelijk hier verder op in te gaan omdat dat een lang verhaal is en ook niet relevant is voor mijn vraag, wil ik jullie vragen.
Op een gegeven moment ben ik naar de Nationale ombudsman gegaan, omdat ik de procedure bij de politie/klachtencommissie politie doorlopen had. Toen mijn klacht bij de Nationale o ... Lees meer

An
Anco0588 - 17 jun. 2019 om 20:06
Geldzaken & recht

Frustratie over overheid

In Februari kreeg ik een aanslag van de gemeentebelasting in de inbox op mijn overheid. Door drukte is deze aanslag mij volledig ontgaan. Niet wetende dat ik in overtreding was, kreeg ik eind april een aanmaning (de ironie leert dat dit wel op papier kan). Ik zag deze aanmaning als betalingsherinnering en heb dus de aanslag betaald minus de aanmaningskosten. Nu krijg ik vanwege deze 16(!) euro ee ... Lees meer

WM

WMO Bezuinigingen Gemeente Den Haag 2019

Wij zijn op zoek naar anderen die tegen de nieuwste bezuinigingsmaatregel van de Gemeente Den Haag van +/- 30% op MWA PGB's aanlopen, genoemd "Stapelen". Laten we onze krachten bundelen om samen de (juridische) handschoen op te pakken. Mail op: wmodenhaagbezuinigingen@gmail.com

Twitter: @WMO_Bezuiniging
Facebook: https://www.facebook.com/bezuinigingen.wmodenhaag.1 Lees meer