Sa
door Sasket Jun 11, 2022 om 17:58
Geldzaken & recht

Geen garantie bij blokker

Mijn koffiezetapparaat van Braun ging binnen de garantieperiode kapot. De aan/uit schakelaar brak. Naar Blokker gegaan maar die beweert dat de garantie alleen voor het elektrisch gedeelte geldt. Daar staat echter niets van op de site en klopt volgens mij ook niet volgens de richtlijnen van de wettelijke garantie. Ik heb al twee (voorbeeld) brieven geschreven: om de garantie te eisen waar ik recht op heb en vervolgens een brief voor ontbinding van de verkoop. Op geen van beiden een respons gehad. Wat nu te doen? Naar de geschillencommissie? Dat kost ng meer dan het apparaat. Het is toch niet normaal dat Blokker hiermee weg komt?

3768 9 Rapporteer
heremietkreeft
door heremietkreeft - Jun 11, 2022 om 18:11
16469 Antwoorden / 202 Vragen
2

Dat klopt niet omdat hoe dan ook de wettelijke garantieregeling prevaleert en men dat bij deze Blokker vestiging kennelijk niet weet of negeert; Zie deze info el leg dat voor bij de manager van die vestiging (en zoals ik uit uw vraag opmaak kent u hier al veel van en dan is het laatste dat ik aangeef - hoe te handelen,van belang: https://www.consumentenbond.nl/juridisch-advies/garantie-reparatie/garantietermijn/garantie-binnen-garantietermijn

 

 

https://www.consuwijzer.nl/garantie-reparatie-geld-terug/gekocht-maar-kapot/wat-zijn-mijn-rechten

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/bescherming-van-consumenten/vraag-en-antwoord/welke-garanties-heb-ik-op-een-product

 

https://www.consuwijzer.nl/garantie-reparatie-geld-terug/gekocht-maar-kapot/moet-ik-bewijzen-dat-ik-het-niet-kapot-heb-gemaakt

 

Wettelijke garantie, wat is dat? (ictrecht.nl)

 

www.wetboek-online.nl/wet/BW7/17.html

 

www.wetboek-online.nl/wet/BW7/18.html

 

http://www.wetboek-online.nl/wet/BW7/20.html   en evt verder t/m art 25

 

U kunt op basis van deze info overwegen om zelf al een ingebreke stelling te doen indien u van mening bent dat de wetgeving niet wordt nageleefd door bijv. deze te benutten: https://www.juridischloket.nl/voorbeeldbrieven/voorbeeldbrief-ingebrekestelling/ (achtergrond info) https://www.wetrecht.nl/ingebrekestelling/ en u kunt ook een melding doen bij https://www.klachtenkompas.nl/ van de Consumentenbond en bij www.consuwijzer.nl van de ACM.

Topantwoord

sira
door sira - Jun 11, 2022 om 18:13
1711 Antwoorden / 24 Vragen
13
Sjoppy.
door Sjoppy. - Jun 11, 2022 om 18:19
6626 Antwoorden / 3 Vragen
2

Uit de link:

Heb je een product gekocht bij onze verkooppartners?

Je hebt dan een koopovereenkomst met de verkooppartner gesloten, de verkooppartner helpt jou graag verder om tot een goede oplossing te komen. Bekijk hier de contactgegevens van onze externe verkooppartners.

https://www.blokker.nl/klantenservice/garantie.html

 

ma
door malhy2 - Jun 11, 2022 om 19:23
301 Antwoorden / 13 Vragen
0

Een aan uit schakelaar is onderdeel van het electrische gedeelte.

Ed

panter22
door panter22 - Jun 11, 2022 om 19:31
6600 Antwoorden / Vragen
1

Is het product binnen 1 jaar na aankoop kapot gegaan? Dan ligt de bewijslast bij de verkoper. Dat betekent dat de wet ervan uitgaat dat het product niet goed was. En dat het niet uw schuld is dat het kapot is. Vindt de verkoper dat het wel uw schuld is? Dan moet hij dat bewijzen. Kan hij dat niet? Dan hebt u recht op een gratis reparatie of een nieuw product.

Na 1 jaar bewijslast bij u

Gaat het product na 1 jaar of langer kapot? Dan draagt u zelf de bewijslast. Dat betekent dat u zelf moet bewijzen dat het product niet goed is. En het dus niet door uw schuld kapot ging. Kunt u dat niet bewijzen? Dan moet u de reparatie zelf betalen en hebt u geen recht op een nieuw product.

 
Let op

Kocht u een product voor 27 april 2022? Dan moet de verkoper de eerste 6 maanden bewijzen dat dit uw schuld is. Na 6 maanden moet u het bewijzen.
https://www.consuwijzer.nl/garantie-reparatie-geld-terug/gekocht-maar-kapot/garantie

HenkDeZevende
door HenkDeZevende - Jun 11, 2022 om 23:23
1425 Antwoorden / Vragen
0

Daar komt Blokker enkel mee weg als u er geen zaak van maakt. Een geschillencommissie kost u niets als u wint en hoewel je dat van afstand nooit kan garanderen lijkt dit toch een appeltje eitje. U heeft gewoon recht op wettelijke garantie.

panter22
door panter22 - Jun 12, 2022 om 08:30
6600 Antwoorden / Vragen
0

Een klacht indienen bij de geschillencommissie consumentenzaken kost €52,50.
En dan moet je ook nog bewijzen dat het niet jouw schuld is dat het knopje gebroken is.
Je hebt toch niet al die brieven aangetekend verstuurd? 
De theorie is mooi, maar in de praktijk kun je soms beter een nieuw apparaat kopen.
Tenzij er nog fabrieksgarantie op zit. Dan wil de fabrikant wel eens een nieuwe sturen.
https://www.degeschillencommissie.nl/over-ons/commissies/geschillencommissie-voor-consumentenzaken/

mo
door mof - Jun 13, 2022 om 20:24
3157 Antwoorden / 3 Vragen
0

De geschillencommissie kost u niet meer dan het apparaat. Als die u in het gelijk stelt moet Blokker de kosten daarvan betalen.
een aan uit schakelaar is onderdeel van het elektrisch gedeelte. Echter, als de schade na een half jaar optreedt zult u moeten bewijzen dat dit niet door u kwam, als het apparaat ergens tegenaan gestoten is, of omgevallen, en daardoor de schakelaar brak, valt dit niet onder de garantie.

Li
door Linda2223 - Nov 25, 2022 om 13:26
1 Antwoorden / Vragen
0

Als je naar een ander filiaal gaat van blokker krijg je waarschijnlijk een nieuwe .

Ik had een kapotte senseo me garantie is nog 3 weken lopende van de 2 Jr  ik kreeg netjes een nieuwe senseo zonder problemen ik had eerst telefonisch  info gevraagt bij die filiaal .

gerbera
door gerbera Nov 25, 2022 om 21:09
7305 Antwoorden / 14 Vragen

Zal na 5 maanden toch wel opgelost zijn☺

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

vd
vdlieuw - Mar 29, 2023 om 10:55
Elektronica & tv

Online.nl maakt fout maar weigert oplossing

Als klant van Online.nl moet ik tv-ontvanger retourneren. Online.nl levert retourdoos + retouretiket ( met barcode) voor DHL. DHL weigert aanname omdat zij de barcode niet kunnen scannen.Heel veel gediscussieer met Online.nl levert niets op. Ik meld retour opnieuw aan bij DHL, deze zegt, " etiket downloaden en plakken op doos". Helaas, ik heb geen printer. DHL locaties weigeren mijn screenshot van ... Lees meer

Je
Jeroen de Beer - Mar 29, 2023 om 17:32
Auto & vervoer

Distrubutieriem peugot 2008 uit 2016.

Ik heb de uitzending van Kassa van 18-03-2023 gezien en ik heb ook een Peugot 2008 uit 2016. Ik heb deze auto tweedehands gekocht op 24-12-2020 bij een autogarage.
Tot nu toe heb ik nog geen problemen met mijn auto. Er was mij niets verteld over een terugroepactie en ik heb hierover ook geen brief of mail gekregen . Nu kijk ik net op RDW.nl  en heb ik mijn kenteken ingevoerd. Hierin zie ... Lees meer

Kleine muis
Kleine muis - Mar 27, 2023 om 11:39
Geldzaken & recht

Mag verhuurder spullen opslaan in ons huurhuis

Wij hebben sinds kort een huurhuis met garage. Nu staan daar allemaal dakpannen (ook van andere huurhuizen in het blok) in die wij van de verhuurder maar in ons huis en/of garage opslaan. Nu willen wij weten of de verhuurder dit mag vragen van ons, vooral omdat het toch we een 100+ dakpannen zijn. Lees meer