door pieterwillem 15 dec. 2010 om 15:48
Geldzaken & recht

Geldzaken & Recht

Het is een onderwerp waar veel over gediscussieerd wordt. Heel veel mensen weten echter niet het fijne en het juiste van deze zaak. Wat is precies het netto bedrag dat men ontvangt? Ook het geval dat mensen bij de voedselbank terecht kunnen, wat is dan het bedrag wanneer zij daar recht op hebben? Wordt bij dat bedrag ook de kinderbijslag gerekend?
Wat wel regelmatig vergeten wordt, dat mensen die onder die armoede grens moeten leven, geen gemeente belasting hoeven af te dragen en er gemeentes zijn die zorgen voor een nieuwe wasmachine of iets dergelijks, als de vorige is afgeknapt. Ook hebben mensen die onder de armoede grens leven, vaak huursubsidie en meerdere tegemoedkomingen.
Daarom zou het beter zijn als er een compleet financieelplaatje wordt weer gegeven wat nu precies de bedragen zijn. Dat heft veel vragen op en is duidelijker voor de lezer.

612 7 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

door sonjaatje - 15 dec. 2010 om 15:56
1961 Antwoorden / 1 Vragen
0

Ik snap de strekking van je bericht niet helemaal. Wat is nu precies je bedoeling?

sy
door sylli - 15 dec. 2010 om 16:26
250 Antwoorden / 40 Vragen
0

@TP: ik begrijp dit bericht ook niet helemaal, maar heb ik het mis als ik in de richting zoek van:
Wat is de hoogte van de uitkeringen en waar hebben mensen met een uitkering of in de bijstand nog meer recht op?

door pieterwillem - 15 dec. 2010 om 16:31
9 Antwoorden / 4 Vragen
0

Sonjaatje,

Het zou waarschijnlijk duidelijker zijn als er bedragen bij vermeld zouden worden.
Nu is het thema dat er veel meer mensen onder de armoede grens leven. Wat is dan die armoede grens?
Ook wordt er geschreven dat er meer mensen gebruik maken van de voedselbank. Wat is dan de financiële grens om bij de voedselbank te mogen kopen?
Dat bedoel ik met duidelijkheid. Als die bedragen vermeld worden, wordt het duidelijker voor de lezer en kan die zich beter inleven.

door vladja - 15 dec. 2010 om 16:57
8293 Antwoorden / 27 Vragen
0

Waar ligt precies die armoedegrens en hoe wordt die berekent? De verschillen per land en per gezin kunnen groot zijn.

In Amerika houdt men de grens op een inkomen van 1 dollar per dag. Voor Nederland zou dit betekenen dat een gezin met 2 kinderen op de armoedegrens leeft wanneer het een inkomen heeft van 49 euro per dag, dit is inclusief de huurtoeslag die men ontvangt. Voor een alleenstaande ligt die grens op ongeveer 28 euro per dag. De armoedegrens in Nederland ligt dus aanzienlijk hoger dan in Amerika, maar de kosten voor woning, auto, voeding en kleding ligt hier ook een stuk hoger.

Wordt ook niet veel wijzer van. Maar wel een paar bedragen.

Mensen in de schuldsanering moeten het doen met € 40,-- per week voor alle boodschappen. Die personen kunnen een beroep doen op de voedselbank.

Vladja

door stacey - 15 dec. 2010 om 17:03
10352 Antwoorden / 12 Vragen
0

[quote=pieterwillem schreef op woensdag 15 dec 2010, 16:31]Ook wordt er geschreven dat er meer mensen gebruik maken van de voedselbank. Wat is dan de financiële grens om bij de voedselbank te mogen kopen?
.

Er is niets te Koop bij de voedselbank..............

Mensen Krijgen daar een voedselpakket omdat ze zelf amper geld hebben om voedsel te kopen..........
En hangt niet aan een bedrag qua inkomen maar aan omstandigheden, wat blijft er over aan Leefgeld na betaling van vaste lasten........

--Als (landelijk vastgesteld) criterium voor verstrekking wordt uitgegaan van een bepaald maximum leefgeld per maand Criteria

door sonjaatje - 15 dec. 2010 om 19:31
1961 Antwoorden / 1 Vragen
0

Mensen in de schuldsanering moeten het doen met € 40,-- per week voor alle boodschappen. Die personen kunnen een beroep doen op de voedselbank.

Dit bedrag klopt niet, dat is per geval verschillend.

door moeder56 - 15 dec. 2010 om 22:19
483 Antwoorden / 2 Vragen
0

Wanneer komt iemand in aanmerking voor een voedselpakket?

Als (landelijk vastgesteld) criterium voor verstrekking wordt uitgegaan van een bepaald maximum leefgeld per maand. Daarmee bedoelen we het inkomen dat resteert ná aftrek van vaste lasten als huur, gas, electriciteit, water, verzekeringen, ziekenfonds, aflossingen van schulden en dergelijke. Dat bedrag is bedoeld voor de variabele kosten van een huishouden, zoals eten, kleding en andere zaken.
Eenpersoonshuishouden : € 175,-
Daarbij optellen voor iedere volwassene (vanaf 18 Jaar)€ 60,-
Kinderen t/m 12 jaar : € 25,-
Kinderen 13-18 jaar : € 50,-

Hulp wordt geboden voor een periode van maximaal 3 jaar. Veelal komt deze periode overeen met de periode waarin een aflossingsverplichting bestaat in het kader van een eventuele schuldsanering. Na zes maanden toets de voedselbank via de professionele hulpverlener of de voedselhulp nog steeds nodig is. Het aanvraagformulier moet altijd gestuurd worden naar de voedselbank die actief is in uw woonplaats.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Jo
Joy1987 - 8 dec. 2021 om 20:47
Garantie & verzekeringen

Garantie wasmachine

Een Indesit wasmachine, van 3 maanden oud. geeft de foutmelding F05. Contact gehad met de leverancier en de benodigde stappen genomen die ons werden geadviseerd. Helaas, is het probleem niet verholpen en moet er een monteur langs komen.

De monteur is pas, beschikbaar over precies 4 weken. Mag dit, op deze manier onder de garantie vallen? Het antwoord op het feit of dat de monteur niet e ... Lees meer

F.
F.C Velders - 8 dec. 2021 om 19:45
Winkels & webshops
In winkelgebieden staan veel woningen boven de winkels leeg

In winkelgebieden staan veel woningen boven de winkels leeg

Ik heb winkelgebieden bekeken en wat blijkt veel woningen boven de winkels staan leeg of worden als opslagruimte gebruikt. Ook soms als bedrijfspand. in deze tijd is dit niet te begrijpen.

Lees meer

Rossia - 7 dec. 2021 om 23:46
Elektronica & tv

Kan zelf gebrande DVD niet afspelen op LG DVD speler hoe kan dat?

Ik heb een oude vakantie DVD die ik zelf gebrand heb toen der tijd deze kan ik zelf op mijn TV en DVD speler bekijken maar bij vrienden van mij (hebben een oud model LG DVD speler en een mooie grote Samsung TV waar de DVD alleen het geluid laat horen maar geen beelden weer geeft!  Hoe kan dit nu? Is daar iets aan te doen? Hoop dat iemand hier een oplossing voor heeft. alvast mijn dank. Rosia. Lees meer