he
door hehahi 6 jun. 2014 om 20:07
Geldzaken & recht

Groen beleggen, beste rendement?

sparen levert erg weinig rendement op. Een groen beleggingsfonds lijkt me een goed alternatief. Welke fondsen hebben het beste rendement en zijn aan te raden? (inleg tussen de 10.000 en 15.000 euro)

18630 12 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

fi
door fisbel - 7 jun. 2014 om 01:39
834 Antwoorden / 2 Vragen
0

De grote banken zoals Rabobank en ING-bank hebben wel groenfondsen, maar die zijn tijdelijk gesloten omdat er onvoldoende projecten zijn die aan de strenge eisen t.a.v. groenbeleggingen worden gesteld. Ook de opvolger van de ABN-AMRO, het Paribas Groen Fonds is gestopt en gaat op in Triodos Groenfonds. Volgens informatie op de resp. sites is het vijfjaarsrendement van Triodos 1,1% (naast het fiscaal voordeel van 1,2 + 0,7%). Het rendement van het ASN groenprojectenfonds was de laatste 5 jaren 1,83%. Rendement van Meewind is een paar procent hoger.

N.B: alle drie zijn beleggingsfondsen. Het risico van verlies is klein, maar is (tijdelijk) wel mogelijk. Koerswinst is bescheiden. Het fiscale voordeel meerekend is er meestal meer rendement dan wat spaarrekeningen momenteel opleveren.

http://www.triodos.nl/nl/particulieren/beleggen/
http://www.asnbank.nl/particulier/beleggen/beleggingsfondsen.html
https://meewind.nl/groen-beleggen/

ta
door tanteriet - 7 jun. 2014 om 11:52
87 Antwoorden / 10 Vragen
0

Probleem is verder dat de fiscale stimulatie a la minute kan worden afgeschaft, zoals we in het recente verleden al zo vaak hebben gezien. Pas op 31 december kunt u met enige zekerheid zeggen dat er een fiscaal voordeel is. Maar dan is het te laat om te kopen. Het is dus een casino. Als de fiscale stimulatie wordt afgeschaft zullen de koersen van de groen fondsen fors dalen en ws. enige maanden uit de handel worden genomen. Bovendien het intrinsieke rendement van de groenfondsen zijn gekoppeld aan de Nederlandse staatsobligaties. En die staan nu op het allerlaagste punt Zodra de rentes stijgen, dalen de koersen van de groenfondsen evenredig.

door kaasbroodje - 7 jun. 2014 om 12:07
937 Antwoorden / 2 Vragen
0

Zonnepanelen, die leveren u enorm veel besparing op omdat stroom prijzen veelal stijgen, en de zonnepanelen 20 jaar lang meegaan met 80% van hun originele rendement. Alleen moet elke 10 jaar de omvormer vervangen worden.

Erg goede investering, ik heb er helaas geen goed dak voor, anders had ik ze allang liggen!

pi
door pieterwolters - 7 jun. 2014 om 12:31
3611 Antwoorden / 0 Vragen
0

Kies vooral voor een groen fonds omdat je hetzelf wil. Zoals tanteriet al aangeeft moeten fiscale regeling geen rol spelen bij de keuze. Zolang er een fiscaal voordeel is, is dat leuk natuurlijk maar baseer niet je keuze voor een groen fonds daar op.

ro
door ron530 - 7 jun. 2014 om 12:43
4085 Antwoorden / 17 Vragen
0

Een groen beleggingsfonds is nu helemaal hot door het belastingvoordeel en zo meer. Edoch de risicometer staat op 3 dus u loopt een groot risico om uw spaargeld te verliezen danwel zien inkrimpen. 10 tot 15000 euro inleg zet geen zoden aan de dijk want naast het rendement in uw voordeel worden er ook nog kosten voor beheer in rekening gebracht. Wat de belasting aftrek betreft die is zo grillig, als blijkt dat iets te populair wordt schaffen ze middels een wetje het voordeel zo weer af. Voorbeeld: bij de energiezuinige auto is de wegenbelasting weer ingevoerd omdat menig nieuwe auto te zuinig was.

door hehahi - 7 jun. 2014 om 13:04
54 Antwoorden / 60 Vragen
0

dank voor de antwoorden zover.
Alles beter dan de luizige spaarrente die ik nu ontvang (bij het openen van mijn spaarrek. in feb. 2009 was de rente nog 4,8%! had ik toen maar een depostio afgesloten).

Beleggen is sowieso iets voor een langere termijn. Misschien is een groenfonds en de onzeker opererende overheid dan een minder goed idee. Ik ben me ook aan het verdiepen in Alex en Robeco One. Iemand daar goede of slechte ervaringen mee?

ro
door ron530 - 7 jun. 2014 om 13:22
4085 Antwoorden / 17 Vragen
0

Geen van beide want Robeco zit in risico kwalificatie op 4 en Alex trekt u het vel over de oren. 1% van uw inleg zijn kosten en van het rendement van pakken ze ook nog eens 10% af, Alex heeft niet eens een risico index. Ook gezien het bedrag dat u wil investeren is een goede spaarrekening met eventueel vastzetten tegen een hogere rente de meest veilige optie.

zw
door zwaardvis - 7 jun. 2014 om 15:42
1497 Antwoorden / 49 Vragen
0

Een tip: Kempen Euro High Dividend. Momenteel iets boven de 4,5% jaarlijks dividend per kwartaal uitgekeerd. En als de koers daalt, is dat niet erg. Zolang u niet verkoopt blijft u 4,5% dividend (en stijgend) ontvangen. Koop dat bij een broker waar je geen bewaarloon en dividendkosten betaalt: Binck of Keytrade.
Bedenk dat ook een veilige deposito van 10 jaar gedurende de looptijd in waarde (koers) daalt. Als u een deposito na 1 jaar wilt verkopen krijgt u gegarandeerd minder dan de inleg terug. Misschien maar 90 of 95%. Dus zo erg is een tijdelijke koersdaling van genoemd fonds niet. Zitten blijven is het devies.

door mahadma - 7 jun. 2014 om 15:52
9064 Antwoorden / 45 Vragen
0

Zag vandaag in de krant dat spaartegoeden/vermogens extra belast gaan worden ..........

door alfatrion - 7 jun. 2014 om 16:59
1511 Antwoorden / 1 Vragen
0

Als je nog geen zonnepanelen hebt dan is dat misschien ook een idee. Die dingen verdienen zichzelf snel terug.

door tot15karakters - 7 jun. 2014 om 17:24
2182 Antwoorden / 14 Vragen
0

Omdat zonnepanelen vast liggen en moeilijk verkoopbaar zijn staat je geld wel voor 20 jaren of langer vast......

Ik ben er wel voor en heb ze zelf ook al maar toch, het is geen alternatief voor dagelijks verhandelbare aandelen.

Vaak is normale aandelen zoals afgelopen 15 jaren China erg goed was met hoger rendement, ondanks de 1.2% belasting die ik moest betalen rendabel.
Alleen nu niet meer instappen... ik ben niet voor niets vertrokken dus op tijd wegwezen.

Ik heb nu al 15 jaren lang dikke winst maar ik stap niet voor niets uit!

re
door renewablerandy - 30 jul. 2014 om 15:22
1 Antwoorden / 0 Vragen
0

De fondsen van Meewind leveren beide een hoger rendement op dan een spaarrekening.

Fonds Zeewind 1 verwacht een rendement van 7 tot 10% per jaar. Dit fonds belegt in windparken op zee. Hoewel het geen groenfonds is wordt wel geinvesteerd in duurzame energie. Informatie over Zeewind 1 is te vinden op de website https://meewind.nl/zeewind-1

Fonds Regionaal Duurzaam 1 verwacht een rendement van 4 tot 6% per jaar. Dit fonds belegt in duurzame energieprojecten in Nederland. Dit fonds is een groenfonds wat een fiscaal voordeel met zich meebrengt. Informatie over Regionaal Duurzaam 1 is te vinden op de website https://meewind.nl/regionaal-duurzaam-1/

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Zo
Zoekeenwhirlpool - 15 feb. 2019 om 22:42
Huishouden & energie

Goede kwaliteit whirlpool.

We zijn op zoek naar een half vrijstaande whirlpool. Op internet heb ik whirlpools gezien van Maxaro (Mocoori en Plash) en Eago. Ik hoor graag wat jullie ervaringen hiermee zijn, en welke andere merken van goede kwaliteit zijn. Lees meer

Mo
Monique Loman - 16 feb. 2019 om 10:45
Computers & telefonie

Pop ups van b.faudouglaitu.com

Sinds deze week krijg ik op mijn computer (Windows 7) constant vervelende pop-ups afkomstig van b.faudouglaitu.com.  Ik gebruik meerdere Adblockers, AVG en heb ook al verschillende spyware en ad- en malware programma's laten draaien. Volgens AVG en die spyware en adware programma's is er niets aan de hand met mijn PC. Maar ik merk dat mijn PC trager werkt. En ik maak me ook ernstig zorgen of ni ... Lees meer

ch
chirpy - 11 feb. 2019 om 13:39
Geldzaken & recht

Alleenstaande AOW gekort bij samenwonen.

Sinds kort woon ik samen met een vrouw zonder eigen inkomen en die niet in staat om te werken vanwege artrose aan beide handen. Als alleenstaande gepensioneerde kreeg ik het volledige bedrag van 70% uitgekeerd, nu slechts 50%. Elke aanspraak op extra ondersteuning wordt geweigerd omdat ik voldoende uit miijn pensioen kan halen. 
Ik zorg dat mijn partner buiten elke sociale regeling valt, kos ... Lees meer