Ho
door Hotwheels 14 aug. 2019 om 19:33
Geldzaken & recht

Hebben wij recht op huurvermindering?

Beste,

 

Mijn partner en ik huren een particuliere woning in IJmuiden. Al meerdere malen dit jaar hebben wij bij onze huisbaas geklaagd over onze instabiele internet. In het begin kwam het voor dat wij soms 3 dagen met schommelend internet zaten. Daarna was het 3 dagen geen internet. Nu zitten we bijna een maand zonder internet. Wat wel inbegrepen zit in onze servicekosten. Ook kunnen wij hierdoor geen TV kijken, omdat de Chromecast die door hem aangeboden is ook Wi-Fi nodig heeft om te functioneren. Wij zijn daarom genoodzaakt om van extra MB's te gebruiken buiten onze bundel om wat uiteraard voor extra kosten zorgt. Ik heb hem regelmatig gemaild, waarop hij de laatste 2 keren niet heeft gereageerd omdat hij op vakantie is. Hij kan ons daarom niet aangeven wanneer het opgelost is. Mijn vraag is: hebben wij inmiddels geen recht op een huurvermindering?

379 5 Rapporteer
door diumenge - 14 aug. 2019 om 19:40
10500 Antwoorden / 13 Vragen
0

Huur je dan inclusief internet?

door tenormin 14 aug. 2019 om 19:52
14833 Antwoorden / 87 Vragen

Zit in de servicekosten, schrijft @hotwheels. Mijn zoon verhuurt ook inclusief de hele rataplan.

me
door mein33 - 14 aug. 2019 om 19:56
4354 Antwoorden / 24 Vragen
1

Internet aansluiting inbegrepen in de 'service kosten' , dan is huurvermindering niet aan de orde, maar wel een verlaging van de servicekosten !!

door tijger1 - 14 aug. 2019 om 20:44
38593 Antwoorden / 21 Vragen
0

Dan maar eens flink klagen over die servicekosten. Maar welke provider is het? Misschien mag u van de huisbaas wel zelf contact opnemen met de provider, zodat zij kunnen adviseren wat te doen.

ma
door malty - 14 aug. 2019 om 23:05
224 Antwoorden / Vragen
0

Heeft u het modem al eens zo’n 10 min. van stroom gehaald en weer aangesloten?

door heremietkreeft - 15 aug. 2019 om 09:18
9864 Antwoorden / 159 Vragen
0

U kunt geen aanspraak maken op huurverlaging. Wel kunt u aanspraak maken op het verminderen van de servicekosten voor zover dat het gebruik van de in de woning aanwezige internetaansluiting en in het bijzonder https://chromecast2.nl/
Ik zie dat chromecast een googleproduct is bedoeld om vanaf telefoon etc. te kunnen streamen. Het lijkt mij dus dat u wel degelijk op een normale wijze TV kunt kijken en uitsluitend de steramingmogelijkheid via googleapplcatie niet heeft.

Het feit dat u hoe dan ook geen internet resp. gebrekkig internet heeft is een kwestie waarvoor de provider benaderd dient te worden. Aannemend dat uw huisbaas de contractant met de provider is zou die dat moeten doen maar volgens mij staat aan u niets in de weg om dat zelf te doen. Dat laatste onder voorbehoud omdat er providers zijn die op basis van de vraag naar persoonlikke gegevens nagaan of u wel de contractant bent, zich daarbij beroepend op de AVG.
U kunt ook zelff een abonnement afsluiten waarmee u dan ook reden heeft om verlaging van de servicekosten te krijgen omdat u dan kunt aantonen dat u schade ondervindt door dat de overeenkomst qua i-net levering niet wordt nagekomen. U moet dat dan wel eerst schriftelijk aan uw huisbaas melden.
Hoe dan ook: uitsluitend recht op vermindering van de servicekosten.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Ja
Jackmax - 21 aug. 2019 om 17:37
Geldzaken & recht

Timesharestop

Is Timesharestop.nl een betrouwbaar bedrijf ?
Heeft iemand ervaring met hen ? Lees meer

Ca
CarelsZevenhuizen - 17 aug. 2019 om 15:27
Huishouden & energie

DE SUITE BEDDEN OPLICHTERS

hebben matrassen gekocht van 2945 per stuk ! met 'zgn FPS (wonder) ontspannings technologie"
Nu blijkt uit onderzoek verschenen in de Radar dat het allemaal verzinsels zijn!
Deze mensen maken misbruik van je gezondheidstoestand en je situatie.
Met een mooie website word je gelokt, heb vele andere in de buurt ook gehoord die ook erin zijn gestonken
We gaan jullie dagvaarden, dit ... Lees meer

si
sieke - 23 aug. 2019 om 19:14
Computers & telefonie

Anoniem op internet.

L.S.
Op internet naar muziek geluisterd, vond het voor mij mooie muziek.Er werd de mogelijkheid geboden voor een reactie te geven.
Een positieve reactie geplaatst en verzonden.
Achteraf mijn inzending bekeken en tot mijn verbazing stond mijn volledige naam oner het artikel terwijl ik deze niet had vermeld.
Is dit te voorkomen en ja , hoe dan.
Bij voorbaat dank voor eventue ... Lees meer