Br
door Brons48 10 jan. 2019 om 18:06
Geldzaken & recht

Herberekening renteverlies banken bij hypotheekconversie

Consumentenbond en Vereniging Eigen Huis voerden indertijd actie voor herberekening van het renteverlies dat banken in rekening brachten bij hypotheekconversie. Of KASSA hier aandacht aan besteedde weet ik eerlijk gezegd niet meer.


Zelf kreeg ik van mijn bank bericht dat ik indertijd bijna 2,5 maal zoveel zou hebben moeten betalen dan mij in rekening werd gebracht.


 


Hoe het totaalplaatje er voor mijn bank en voor de banken gezamenlijk uitziet weet ik niet.


 


Ik vraag mij af welk percentage herberekeningen tot een restitutie hebben geleid? Maar ook wat het gemiddelde bedrag van die terugbetalingen is geweest? Net zo belangrijk is de vraag wat de gemiddelde uitkomst was van de herberekeningen die niet tot een terugbetaling leidden?


 


Als de verhouding tussen beide groepen herberekeningen sterk afwijkt van een fifty/fifty verhouding en de gemiddelde bedragen van die twee groepen sterk uiteenlopen zou dit aanleiding kunnen zijn voor nieuwe vragen.


 


Daarom de vraag of iemand bekend is met het totaalplaatje, vooropgesteld dat de banken de activiteiten een en ander inmiddels hebben afgerond?

337 7 Rapporteer
door heremietkreeft - 10 jan. 2019 om 18:23
9552 Antwoorden / 155 Vragen
0

Het lijkt mij dat deze vraag is bestemd voor de redactie van het TV programma die hier al veel aandacht heeft besteed. U vind de contactgegevens elders op de site. Ik kan mij nauwelijks voorstellen dat wij als vrijwilligers, het beantwoorden van consumetenvragen op basis van kennis, ervaring etc. u nauwelijk of geen antwoord kunnen geven. Ik kan u in ieder geval niet antwoorden.

door tijger1 - 10 jan. 2019 om 20:03
38288 Antwoorden / 21 Vragen
0

Ik kan mij niet voorstellen dat u eigenlijk “2,5 keer zo veel zou hebben moeten betalen als dat er aan u in rekening is gebracht.”

Dan zou u wel een spekkoper zijn.

Maar ik kan mij ook niet voorstellen dat de banken bekend zouden gaan maken wat de uitkomst van de herberekeningen is of zal zijn.

En wat kan het u verder schelen?

door aurora1 - 10 jan. 2019 om 20:08
13540 Antwoorden / 6 Vragen
0

Ik ben nirt bekend met totaalplaatjes. Mij is ook niet duidelijk waarvan.
Verder zou ik me er niet druk over maken.

ma
door maarten heest - 11 jan. 2019 om 13:22
463 Antwoorden / 0 Vragen
1

Hallo, ik denk eigenlijk dat u op informatie en uitzendingen van Tros Radar doelt. Hier staat een overzicht van de kwestie die u beschrijft. 
Met de nodige links naar meer info.
Zeker iets om je nu juist wel druk over te maken want het gaat gemiddeld om 3000 euro teveel betaalde boeterente.
Op het forum van Trois Radar is de kans groter dat u serieus van gedachten kunt wisselen over dit thema.

door marita5 - 11 jan. 2019 om 14:54
7515 Antwoorden / 12 Vragen
1

Hallo Brons48 , 

Ik weet niet welke bank u heeft , maar lees hier de informatie betreft SNS Bank , klik op de rode regel .

https://forum.snsbank.nl/dagelijkse-bankzaken-109/wanneer-vindt-de-herberekening-vergoeding-renteverlies-plaats-12272#

Br
door Brons48 - 14 jan. 2019 om 12:15
2 Antwoorden / 1 Vragen
0

Dank voor julie reacties. Ik ben, zoals gesuggereerd, verder gaan kijken bij Tros Radar.
Het is schijnbaar de AFM die de nieuwe berekeningswijze heeft "opgelegd". Ik wil me er naar aanleiding daarvan verder in verdiepen.

De reactie dat ik "spekkoper" ben is op zich misschien wel juist en begrijp ik. Maar in mijn achterhoofd speelde mee dat niet iedere verandering een verbetering hoeft te betekenen. Mensen die bij mijn bank (SNS) NU hun rentepercentage willen aanpassen zijn schijnbaar behoorlijk slechter af.
Anders geformuleerd; Hebben de actievoerders en initiatiefnemers wellicht niet eerder (een deel van) de banken een dienst bewezen? Vandaar mijn interesse in het totaalplaatje.

Fijne dag verder.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Ly
Lyd81 - 23 jun. 2019 om 23:22
Winkels & webshops

Is Siebel weer failliet ?

Horloge gekocht voor €225, na ontvangst contact opgenomen omdat het horloge flink beschadigd was. Afgesproken dat ik het terug zou sturen op 11-6. 
Via postnl app te zien dat het horloge bij Siebel aangekomen is op 13-6. 

Vervolgens hoor ik maar niks waarop ik contact opneem, de medewerker van het hoofdkantoor geeft aan dat er een storing is, dus ze kunnen niks verwerken.  ... Lees meer

Je
Jetje177 - 24 jun. 2019 om 00:25
Auto & vervoer

Auto gekocht, maar waar is mijn trekhaak?

Ik heb afgelopen zaterdag een autootje gekocht bij een garage. Mijn eerste autootje was toe aan vervanging. En ik wilde deze keer een betrouwbare koop. Nu had ik een super mooie auto gevonden, koopovereenkomst geregeld. De auto zou een week duren voordat deze rijklaar was. Nu ging ik hem ophalen en ik weet zo zeker dat er een trekhaak aan zat. En die zat er niet meer aan. Ik heb helaas geen foto's ... Lees meer

Ma
Marlies en Jos - 24 jun. 2019 om 10:27
Huishouden & energie

Total Gas en Power heeft ongevraagd contract met Nuon opgezegd.

Total gas en power heeft ongevraagd het contract dat we hebbne met Nuon opgezegd. Via Nuon kregen wij 21 juni een opzeggingsbrief, met bijbehorende boete. Bij navraag hoe dit kon, lieten zij ons weten dat wij een contract met een andere levernacier zouden hebben afgsloten. Bij navraag gaat het om Total G&P. We hebben contact opgenomen met Total G&P omdat wij hier nooit een contract mee heb ... Lees meer