St
door StefanJC Aug 26, 2022 om 19:30
Geldzaken & recht

Hoe stop ik een sportschool abonnement die steeds geld blijft eisen

Ik wil een lidmaatschap op een sportschool opzeggen, ik kan me niet eens herinneren dat ik me daar heb ingeschreven, laat staan dat ik daar gesport heb.


Sterker nog: ik weet niet eens waar die sportschool zit, laat staan dat zij weten wat mijn bankgegevens zijn (en dat weten ze ook niet). Ik krijg een keer in de zoveel weken/maanden een mail met een verzoek tot betaling of zelfs een aanmaning.
Ik heb al meerdere mails terug gestuurd met het bericht dat ik me geen inschrijving bij hun kan herinneren, laat staan dat ik weet waar ze zitten, dus ik wil geen lid zijn/worden. Steevast het antwoord: als u wilt opzeggen dient u eerste openstaande rekeningen te betalen...wat ik dus absoluut niet ga doen.
Het gaat hier om sportschool Big Gym.

5151 12 Rapporteer
mahadma
door mahadma - Aug 26, 2022 om 19:39
10615 Antwoorden / 50 Vragen
3

Stuur ze eenmalig een email en brief (gelijke tekst) dat u een bewijs wil zien dat uw handtekening ergens onder staat. Binnen 10 dagen.
Bij niet leveren van de bewijzen binnen 10 dagen bewaar alle brieven en laat de deurwaarder maar komen.

tenormin
door tenormin - Aug 26, 2022 om 20:04
16481 Antwoorden / 105 Vragen
4

Het zijn in in geval heel goede Sportscholen van Big Gym, tenminste, als je de reviews mag geloven. Maar als u zich niets kan herinneren van zelfs maar een abonnement te hebben afgesloten, wat @Mahadma als schrijft: laat zij het dan maar bewijzen. Suc6

Sjoppy.
door Sjoppy. - Aug 26, 2022 om 20:21
6388 Antwoorden / 3 Vragen
4

De reviews zijn ook niet best.
Zolang zij niet met bewijs komen zit u goed.

https://nl.trustpilot.com/review/biggym.nl

tenormin
door tenormin Aug 26, 2022 om 21:18
16481 Antwoorden / 105 Vragen

@sjoppy, ik maakte een grapje. Op de site van Big Gym zelf: de reviews zijn meer dan geweldig. Zoals: te mooi om waar te zijn.

sw
door swat1500 - Aug 26, 2022 om 23:55
3463 Antwoorden / 0 Vragen
1

U moet niet reageren met dat u zich niet kan herinneren ingeschreven te hebben, u laat daardoor ruimte over voor twijfel aan uw kant en een dus een terechte vordering van hun zijdde, maar (als u echt van niets weet!) dat er geen sprake is van een overeenkomst en dat als zij menen dat dit wel het geval is u een kopie van de schriftelijke door u ondertekende overeenkomst wenst te ontvangen.
Normaliter wordt een lidmaatschap middels een automatische incasso afgehandeld dus als zij geen bankgegevens van u hebben zou dit al een indicatie moeten zijn van uw gelijk.

Daarnaast kunt u uiteraard een niet bestaand abonnement niet beeindigen, het bestaat immers niet. Anderzijds is er wel sprake van een abonnement dan kunt u dat alleen beeindigen coform de bij het abonnement horende voorwaarden.

heremietkreeft
door heremietkreeft - Aug 27, 2022 om 08:49
16073 Antwoorden / 200 Vragen
0

Als al gezegd: zend een brief maar doe dat dan wel aangetekend. Kijk even bij https://www.juridischloket.nl/voorbeeldbrieven/ of er daar een bij is die voor u bruikbaar is.

Laat u niet intimideren, men dient bewijs te levene en zal dat niet kunnen. Indien men niet op de brief reageert of negatief, dan behoeft u verder niets te doen tenzij men 'het lef heeft'om een echte deurwaarder te sturen met een exploit voor een zitting. Regaeer dan wel naar de kantonrechter en ga naar de zitting.
Zo u dat niet zou doen is de kans van een onterechte bij verstek vonnis zeer reeel. Men heeft geen bewijs en op basis van de moeite die u dan heeft moeten doen kunt u mogelijk dan wel zelf schadeloossteling vorderen.

br
door brui0929 - Aug 27, 2022 om 11:46
565 Antwoorden / 10 Vragen
0

Uw penningmeester kan ook in een bouwmarkt te recht om munten te storten dit kan tot sluitingstijd. Letop omdat het hier om een vereniging gaat moet er een getuige bij die toe ziet dat het geld op de juiste rekening word gestort. U hoeft de rekening niet op te heffen.

panter22
door panter22 - Aug 27, 2022 om 17:43
6572 Antwoorden / Vragen
1

Big Gym heeft dus alleen je email adres. Hou het zo.
Best mogelijk dat iemand die zich ingescheven heeft een email adres heeft verzonnen. En toevallig was het die van jou.
Was de eerste mail gericht aan jou of kreeg je een algemene mail met bv, beste sporter, klant etc.
Maar door jouw mailtjes weten ze nu jouw naam. Geen bankrekeningnummer of adres.
Het wordt dan moeilijk om een incassoburo of deurwaarder naar je huis  te sturen.
Stuur een mail en schrijf dat je geen abonnement hebt en dat je geen mails meer wenst te ontvangen.
Nooit je adres op enige mail of brief zetten.

th
door thieu - Aug 29, 2022 om 12:03
110 Antwoorden / 0 Vragen
0

Als ik de reviews lees dan is met name de administratie een drama. Blijven afschrijven ondanks opzeggen en totaal niet reageren op mail (of met nietszeggende antwoorden). Ik las zelfs dat er mensen zijn die maar betalen om er vanaf te zijn waarna er vervolgens vrolijk doorgegaan wordt met afschrijvingen.
Betalen is ook het allerlaatste dat ik bij zo'n toko zou doen. En een aangetekende brief kost mij geld, en dus voor mij ook géén optie.
Bovendien staat daar dan waarschijnlijk wél jouw adres in en dat wil je niet.

Gewoon één keer een uitgebreide mail waarin je verteld dat je nooit een abonnement bent aangegaan en dat je dus helemaal niet hoeft op te zeggen. Er is geen abonnement. Laat ze maar aantonen dat dat er wel is. In die mail ook aangeven dat je niet meer zult reageren op mailtjes van hun met aanmaningen e.d.

Ik heb dat een keer bij een toko gedaan waarbij ik tevens schreef dat ik lever 1000 euro aan juridische hulp betaalde dan één euro aan hun.Ik kreeg toen een mail terug dat ik niets meer hoefde te betalen. ;-)

borg queen
door borg queen - Aug 29, 2022 om 12:40
79 Antwoorden / 2 Vragen
0

Vreemd dat ze een e-mail sturen dat je moet betalen, blijkbaar met een eigen overschrijving. De meeste sportscholen werken met automatische incasso, waar dus een banknummer aan gekoppeld is. Bij U dus niet het zo. dus lijkt het me een gevalletje phishing/oplichting. Alle correspondentie bewaren, verder niet meer op ingaan en eens kijken of ze met een deurwaarder op de proppen gaan komen. Dan mededelen dat je met juridische maatregelen gaat komen ( bij Juridisch loket informeren wat te doen, kan eventueel ook nu al). Poot stijf houden in ieder geval. De bal ligt bij hen om met bewijzen te komen.

ka
door kaartendraak - Aug 29, 2022 om 12:55
102 Antwoorden / 2 Vragen
0

Precies wat al gezegd is, laat ze eerst maar eens je inschrijving met handtekening zien, zo niet, jammer dan.

Me
door Meindo - Aug 29, 2022 om 17:46
24 Antwoorden / Vragen
0

Gewoon niet reageren. Als ze geld willen hebben moeten ze maar langskomen.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Deetee
Deetee - Dec 4, 2022 om 19:44
Computers & telefonie

Foutieve rekening Vodafone

In aug incasseerde Vodafone €186 ipv €40 voor red together abonnement. Er was geen overschrijding van de bundels. Op advies van medewerker klantenservice van Vodafone hebben we t bedrag gestorneerd, er was immers het nodige fout gegaan in de berekening. Sindsdien betalen we netjes €40 per maand. 12 medewerkers klantenservice en dito telefoontjes verder is de onterechte rekening nog steeds ni ... Lees meer

Li
Lindavp - Nov 19, 2022 om 13:29
Huishouden & energie

Cv ketel constant aan

Hoi,
Ik heb een huurhuis en een AWB Thermomaster CV ketel sinds dec 21. Nooit problemen gehad. Maar mijn gasverbruik was hoog, dus heb ik wat instellingen laten veranderen. Van comfortstand naar eco stand oa. In plaats van af en toe een paar minuten aan en dat de verwarming warm wordt, ga ik naar constant aan en een koude verwarming! Overdag op 17 en dan is hij wel warm, maar snachts op 15. W ... Lees meer

D.
D. Devilee - Dec 1, 2022 om 17:39
Huishouden & energie

Budgetenergie keert 190 euro niet uit. Mag dat?

Nadat wij in de maand november geen 190 euro hebben ontvangen heb ik vandaag contact gezocht met Budgetenergie.
We hadden voor 28 november moeten reageren en keren nu niet uit; is de reactie.

Over de teruggave van de 190 euro, heeft budget energie nooit met ons gecommuniceerd. Geen mail, geen brief.
Hoe had ik kunnen weten dat ik voor de 28 november had moeten reageren?
... Lees meer