Se
door SebovdWaal 22 jun. 2018 om 08:48
Geldzaken & recht

Huis gekocht onder valse voorwendelen?

Afgelopen Februari heb ik een mooi 2-kamer appertement gekocht,
De deal was eigelijk vrij snel beklonken, omdat alles er goed uit zeg, en zeer netjes was.
Echter zaten er bij de brochure van de makelaar ook impressie foto's van de nieuwe entrees.
In de omschrijving op funda staat daarbij: Daarnaast is het voornemen de centrale entrees binnenkort te vernieuwen, zie bijgaande artist-impression;
Gisteravond is tijdens de ( mijn eerste ) ALV, gebleken dat dit helemaal niet waar is, omdat de middelen van de VVE ontoereikend blijken,
Sterker nog, dit is al een tijdje bekend, 
Het blijkt ook niet alleen tegen mij vertelt te zijn, maar ook tegen meerdere nieuwe bewoners, en eigelijk voelen wij ons min of meer bedonderd, want naar ons idee is de waarde van het huis ook veel minder, en zal de waarde ook minder hard stijgen met de huidige entree's dan met nieuwe,
Welke mogelijkheden heb ik? Kan ik op juridisch gebied hier iets mee? zo ja, op welke manier?

Groetjes Sebo

800 5 Rapporteer
door aurora1 - 22 jun. 2018 om 09:20
13192 Antwoorden / 6 Vragen
2

Dan met zijn allen maar meer geld op de rekening van die VvE storten? Staat er ook dat dat voornemen gerealiseerd gaat worden en wanneer precies? Een artist-impression is niets meer dan een plaatje. Dat is geen officiele bouwtekening o.i.d. Die moet dan nog gemaakt worden en door de VvE over besloten worden en dat kan iets heel anders worden dan het huidige plaatje.
Als u lid bent van de Vereniging Eigen Huis kunt u het daar nog eens voorleggen.

door tijger1 - 22 jun. 2018 om 09:34
37468 Antwoorden / 21 Vragen
3

Ik neem aan dat u vóór de koop de jaarrekeningen van de VvE bestudeerd hebt en de begrotingen voor onderhoud en voor die vernieuwing van de entrees? Zit er genoeg geld in de pot dan?

Ook de notulen van de vergadering gelezen waarin besloten is die werkzaamheden uit te gaan voeren?

U schijnt te vergeten dat de eigenaren van die appartementen de VvE zijn en die moeten die kosten ophoesten.

Niets houdt u tegen in de volgende vergadering een voorstel tot vernieuwing in te dienen.

door heremietkreeft - 22 jun. 2018 om 10:59
8884 Antwoorden / 149 Vragen
0

U heeft een appartement gekocht na het ook te hebben bekeken en goed gegevonden. 

Daarbij heeft u zich lateb verleiden door mooie toekomstplaatjes maar u heeft zich onvoldoende of helemaal niet geraliseerd dat er voor het waarmaken van mooie plaatjes ook geld nodig is en dat blijkt er niet of onvoldoende te zijn.
In dat geval nog niet. Ik kan mij voorstellen dat u zich misleid voelt en ik zie ook wel aanleiding om te adviseren hiervoor nader advies/raad te vragen bij de Vereniging Eigen Huis.
Ik ben dus van mening dat de voorlichting door de makelaar misleidend is geweest maar aan u is een verzuim aan nader onderzoek te verwijten.
Het staat u altijd vrij om ook een advocaat te raadplegen, ga dan vooraf na of het eerste uur/adviespraatje gratis is.

ne
door neodutchio - 22 jun. 2018 om 11:03
2480 Antwoorden / 11 Vragen
0

Het voornemen om binnenkort te vernieuwen is nogal vaag. Voornemen is dat we het willen, maar niet of het ook uitgevoerd kan worden. Stel dat dat op de planning van de ledenvergadering heeft gestaan wat de makelaar over heeft genomen, maar niemand de makelaar heeft benadert om te zeggen dat het niet door gaat, dan is dat dus niet de schuld van de makelaar.

Het beste is om een jurist in de arm te nemen. Er hangen hier teveel haken en ogen aan. De wens is er en dat is ook medegedeeld. Er is noet gesproken wanneer de wens tot uitvoering zou kunnen komen. Of het dus misleiding is kan hier niet ontkend danwel bevestigd worden.

jo
door jorisw - 25 jun. 2018 om 22:48
3891 Antwoorden / 1 Vragen
0

Helemaal niet waar klopt niet helemaal. Het is blijkbaar een agendapunt dus er is wel over gesproken. Wellicht zelfs al meerdere jaren. In die zin is het een voornemen om het toch ooit te gaan doen, zodra de middelen er wel zijn. Als het echt nooit in de ALV was besproken zou er sprake zijn van misleidende informatie. 

Of de waarde van je appartement er werkelijk onder leidt is maar de vraag in de huidige woningmarkt. Bovendien zou je altijd zelf hebben meebetaald. Hoef je nu ook niet te doen. En wat je niet uitgeeft verlies je ook niet.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Re
Renker - 18 feb. 2019 om 15:21
Geldzaken & recht

Hoe kan ik het cbr aanpakken voor hun lakse houding

vorig jaar december heb ik een gezondheidsverklaring aangevraagd bij het cbr. als antwoord dat het erg druk is en dat het even kan duren. vorige maand een mail gestuurd met de vraag wanneer ik bericht krijg, in de mail aangegeven dat ik mijn rijbewijs nodig heb voor mijn werk. krijg ik weer als antwoord dat ik geduld moet hebben livm de drukte. Deze maand weer een mail gestuurd met daarin de vraag ... Lees meer

empee - 19 feb. 2019 om 20:50
Computers & telefonie

Ringtoongeluid te zacht

De geluiden van mijn nieuwe iPhone 7 zijn bijna niet te horen. Ik heb aan de linkerkant de knop voor harder op zijn max gezet en bij Instellingen in de rubriek Horen en Voelen ook de beltoon helemaal open gezet. En toch is bijna niets te horen, ook niet als ik andere ringtones instel.
Wat kan ik nog meer instellen? Lees meer

Fr
Fraser - 20 feb. 2019 om 16:48
Winkels & webshops

Schlaf Care B.V.

Is er hier toevallig iemand die mij informatie kan verstrekken over het bedrijf Schlaf Care B.V.? Het zou gaan om een bedrijf dat bedden ontwikkeld en produceert voor de 'groeiende groep, de senioren'. Dit bedrijf is gevestigd op de Klosstraat 8 te Rotterdam, maar ik kan werkelijk nergens iets vinden over dit bedrijf. Op Google Maps wordt aangegeven dat dit om een 'gewoon' woonhuis gaat (ziet er u ... Lees meer