Bi
door Birnie Sep 21, 2022 om 13:05
Geldzaken & recht

Huur verhoogd ivm energiekosten

Ik zit in de wsnp wat betekend dat ik 95% van de bijstand overhoudt van mijn salaris (vrij te laten bedrag).
Ik huur een kamer inclusief g-w-l. Nu heeft mijn huisbaas de huur met 50 euro verhoogd i.v.m. de verhoogde energiekosten.
Mijn bewindvoerder heeft mij laten weten dat er geen reden is om het vrij te laten bedrag te verhogen omdat de huurprijs de kale huur betreft.
Mijn onkosten zijn dus met 50 euro verhoogd, maar mijn inkomsten niet.
Kan dat zo maar?

Met vriendelijke groet,
Birgit Nieuwenhuis

887 4 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

Thecla58
door Thecla58 - Sep 21, 2022 om 13:11
854 Antwoorden / 3 Vragen
5

Ja dat kan zomaar. Geloof me maar dat je bewindvoerder echt de regels wel kent en uit mijn eigen ervaring weet ik dat huurverhoging(en) nooit van invloed zijn op het VTLB.

Dat je onkosten hoger geworden zijn is niet van invloed op je traject maar wel van invloed op hetgeen je schuldeiser(s) terug gaan krijgen op het einde van het traject door de slotuitdelingslijst.

EDIT:
Sta je ook onder financieel bewind of doe je je eigen bankzaken?

sjjoppy
door sjjoppy - Sep 21, 2022 om 13:15
7181 Antwoorden / 3 Vragen
3

Ja dat mag en daar hebben velen mee te maken nu de energiekosten gestegen zijn, wacht nog even de raad van uw bewindvoerder af als het voor u onmogelijk wordt.
Mocht er teveel afgerekend zijn b.v. bij minder verbruik krijgt u de teveel betaalde kosten terug.

Thecla58
door Thecla58 Sep 21, 2022 om 13:25
854 Antwoorden / 3 Vragen

@Sjoppy

De bewindvoerder heeft al gezegd dat deze huurverhoging geen reden is om het VTLB aan te passen. Ik denk zelfs dat het opnieuw berekenen van het VTLB geen ander bedrag oplevert dan hetgeen het nu is. Die 50 euro is voor de herberekening te gering.

mahadma
door mahadma - Sep 21, 2022 om 13:52
11537 Antwoorden / 51 Vragen
0

Ja, dit kan "zomaar".

heremietkreeft
door heremietkreeft - Sep 21, 2022 om 14:09
16830 Antwoorden / 202 Vragen
2

Ja zij het dat het dan niet genoemd mag worden als huur maar als servicekosten. Zie ter info (o.a.) : https://www.woonbond.nl/vraagbaak/welke-servicekosten-moet-ik-betalen

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Ha
Hans Wijtman - Apr 19, 2024 om 19:46
Geldzaken & recht
Ik ben via internet opgelicht. Hoe krijg ik mijn geld terug?

Ik ben via internet opgelicht. Hoe krijg ik mijn geld terug?

Op 25 maart j.l. kreeg ik een sms-je van iemand die zich voordeed als medewerker van ICS (International Card Service) met een noodnummer. Er was geprobeerd €899 van mijn rekening te halen. Ik belde dit nummer en was even later €1794 kwijt. Ik heb aangifte gedaan bij de politie en heb mijn rechtbijstandsverzekering ingelicht. Hoe krijg ik mijn geld terug? Lees meer

na
nanada - Apr 18, 2024 om 12:32
Winkels & webshops

Apparatuur tas blijkt niet waterdicht, website zegt het is waterdicht - heb ik recht op geld terug?

Hai. Ik heb bij een winkel voor dj benodigheden [edit-red.] een tas gekocht voor dj apparatuur. Volgens de website is de tas waterdicht.

Dat was ie niet. Ik was voor werk op reis en merkte dat de tas niet water dicht is. Ik heb direct gemaild en de situatie uitgelegd.

Ik wil mijn geld terug, want dat ding functioneert niet zoals beloofd en nu doen ze er alles aan om dat dus n ... Lees meer

Le
Leny van der Plas - Apr 19, 2024 om 19:46
Geldzaken & recht

Klarna, aanmaning niet besteld artikel

Op 6 februari krijg ik een pakket toegestuurd (door de brievenbus) enkel met mijn naam en adres zonder kenmerk door wie het is verstuurd. In het pakket zit een trainingsbroek zonder verzendbrief o.i.d. ik kon het dus ook niet terugsturen aangezien verzender niet bekend was.

Op 3 april krijg ik een brief toegestuurd van Klarna met de kosten van de broek met  aanmaningskosten.
Direc ... Lees meer