dm
door dmv 29 dec. 2009 om 00:12
Geldzaken & recht

IB-Groep

Door vroegtijdig beeindigen van mijn studie was mijn prestatiebeurs en gebruik van ov voor die periode omgezet in een lening. Iedere maand heb ik de IBG netjes het termijnbedrag betaald. Echter vernam ik puur bij toeval dat deze lening omgezet kan worden in een gift vanwege verschillende redenen. In mijn geval medisch. Dit verzoek tot omzetting in gift is mijn toegekend. De IBG restitueert nu de termijnen die betaald zijn naar rek.nrs vanwaar de betaling (toendertijd) van afkomstig was. Dat zijn 3 rek.nrs waarvan 2 oude. 1 is een oude en/of met ex-partner, de ander een oud DSB bankrek.nr. De wijzigingen van rek.nrs zijn beide keren schriftelijk bevestigd. De IBG zegt nu dat ik maar het geld bij mijn ex vandaan moet zien te krijgen. Het geld dat naar de DSBrek is gegaan zullen ze naar het nu correcte rek.nr overmaken. Is dit mijn fout? De medewerker die ik gesproken heb zegt dat hun beleid logisch is. Mi is het logisch dat een gewijzigd rek.nr ook niet meer gebruikt wordt. Ik moet van IBG nu maar zien hoe ik het terugkrijg bij mijn ex.

Wat kan ik doen? Ik heb immers geen contact meer met mijn ex en geen bevoegdheden meer over die rekening.

476 2 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

kr
door krieties - 29 dec. 2009 om 19:05
442 Antwoorden / 0 Vragen
0

De eerste vraag die gesteld moet worden in dit soort zaken is wie er schuld aan heeft dat er op een verkeerd nummer is gestort.
Ik vind eigenlijk dat beiden wat schuld hebben.
Jij had een verzoek gedaan om geld te retourneren om medische redenen. Jammer dat je dan niet direct een rek.nr hebt vermeld waarop gestort moest worden. Zeker bij scheidingen weet je dat het bedrag nog wel eens bij de verkeerde terechtkomt. Toch wat slordig.
ING heeft gemakshalve teruggestort op de rekening waar het geld vandaan kwam. Ook dat is slordig als je weet dat dat rek.nr is gewijzigd.
Eigenlijk is er nog een derde schuldig: de ex. Hij/zij heeft geld ontvangen wat hem/haar niet toekomt. Een kwestie van fatsoen om terug te storten.
Een directe oplossing heb ik niet. Een procedure starten is de oplossing, maar dat kost relatief te veel, zodat je erin zal moeten berusten. Jammer dat er geen contact meer is met de ex.

door sonjaatje - 29 dec. 2009 om 19:09
1961 Antwoorden / 1 Vragen
0

Als de wijzing vd rekeningnummers al schriftelijk bevestigd was, ligt de fout bij de IBG is mijn mening.
Laat hen het maar oplossen met je ex.
(die ik overigens ook aso vind als zij het geld niet aan jou geeft).

Lijkt mij een goed idee om contact op te nemen met het juridisch loket.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

ri

De slimme meter geeft een hoger stand aan dan 4 jaar van kasje maar de muur ges

al 4 jaar heb ik een slimme meter maar nu is de meter stand het dubbele ik heb altijd rondte 1400 kw en uw 3006 kw er is niets veranderd naar de eneco zegt dat ik misschien een elektriesch kachel of deken heb of zo dit is niet waar er is bij mij in de apparatuur niets veranderd 
ze willen niet komen kijken alleen als ik daarvoor betaal 100 euro ik huur de meter deze is niet van mij ik word v ... Lees meer

Li
Linda_kl63 - 26 jun. 2019 om 12:46
Geldzaken & recht

BSO alleen 52 weken contract, mag dat?

Hallo,

onze school gaat per september over op een andere BSO. Nu hebben we een 40 weken contact. De nieuwe BSO biedt allleen 52 weken contracten aan. Wij hebben in de zomervakantie tot op heden geen extra opvang nodig. Mag dit zomaar?
Ook hebben we nu opvang tot 17.30 uur. Straks met de nieuwe opvangen moet het tot 18.30 uur. Terwijl we dat ook niet nodig hebben.  In ons geval is ... Lees meer

he
hehahi - 25 jun. 2019 om 15:07
Vrije tijd & tuin

Airco of ventilator?

met dit weer zou een airco óf ventilator in huis wel fijn zijn. Ik ben er nog niet uit wat beter is qua aanschaf. Wel wat duurder is (een mobiele airco namelijk). Wie heeft ervaring met een van beide producten, of allebei? Lees meer