kb
door kbijl Nov 26, 2012 om 12:10
Geldzaken & recht

Inwonende schoonzus die geen huur betaald

ls,

Sinds enige tijd woont onze zus/schoonzus bij ons in (ook aangemeld bij de gemeente) ze betaald echter geen huur(is dus geen onderhuur?)
Mijn schoonzus zit in de wao, en is wat de weg kwijt zeg maar.
Omdat ze begeleiding nodig heeft en geen onderkomen meer had hebben wij haar opgenomen is on gezin.
Ik ben zelf met vroegpensioen en ben getrouwd, geen thuis wonende kinderen meer

Mijn inkomen is net 1000 euro per jaar te hoor om huursubsidie te ontvangen.
Onze schoonzus heeft ongeveer hetzelfde inkomen een uwv en verzekering.

Nu de vragen:
1 is onze schoonzus officieel een onderhuurster?
2 is de meetellende voor de nieuwe wet scheefwonen (want dan zal ze ander onderdak moeten zoek, en zal dus weer gaan zwerven vrees ik)
De nieuwe wet scheefwonen die er aan zit te komen gaat uit van het inkomen van 2 jaar terug, dus de extra verhoging die in 2013 in gaat, is het inkomen van 2011 van toepassing, en ook gaat die extra huur er niet meer vanaf, die extra verhoging kan ik echt van mijn netto vroegpensioen van 1745 echt niet betalen. De huur is nu 572 euro

Kan iemand mij een antwoord geven op mijn vragen ?

TNX

1324 4 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ve
door verwijderd - Nov 26, 2012 om 12:21
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Ik denk dat je je nu nog niet druk moet gaan maken over iets wat er nog niet is en waarvan het ook niet zeker is dat het er komt.

ve
door verwijderd - Nov 26, 2012 om 12:27
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

tnx voor u reactie !

Maar er staat ook een vraag bij die is, is mijn schoonzus officieel onderhuurster ook al betaald ze helemaal niets ?

Maar ook (als de wet er door komt zoals nu bekend is) is mijn gezinsinkomen het inkomen van mijzelf (mijn vrouw heeft geen inkomen) en dat van mijn schoonzus of alleen maar dat van mijzelf ?

groetjes

ve
door verwijderd - Nov 26, 2012 om 12:36
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Ze is geen onderhuurster. Ze is wel inwonend en dus zijn jullie in staat de woonkosten te delen. Onderhuurster wordt ze pas met een eigen huurcontract.

Gezinsinkomen is normaal gesproken het inkomen van alle inwonenden, maar je weet nu gewoon nog niet of daar geen veranderingen in komen. Voor de bijstand hebben ze ook alles na een half jaar weer aangepast.

ve
door verwijderd - Nov 26, 2012 om 12:39
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

U schrijft: enige tijd, dus al in 2011? Waarom zou uw schoonzuster niet bijdragen in de huur, en haar levensonderhoud?

Als uw schoonzus het zelfde inkomen heeft als u, waar u ook nog met uw vrouw van moet leven, zou het toch niet meer dan redelijk zijn dat zij eenderde van de vaste lasten en een bijdrage in voeding en bewassing en dergelijke betaalt?

Als zij zelfstandig zou wonen, heeft zij die kosten toch ook? Is zij ook bij de verhuurder aangemeld als inwonend?

Hoe de wet "scheefwonen" voor u gaat uitpakken, kan ik u helaas niet zeggen. Is nog geen wet, maar als het wet wordt, telt het inkomen van uw schoonzus mee.

U stelt: uw netto vroegpensioen is € 1.745, maar u hebt toch ook nog zorgtoeslag en als uw echtgenote geen inkomen heeft, voor haar de algemene heffingskorting?

Ook uw schoonzuster zal zorgtoeslag hebben.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Er
Ernst Rijnberg - Jul 19, 2024 om 13:25
Huishouden & energie

Servicekosten gemeenschappelijke ruimtes huurwoning

Mijn vader en 65 andere huurders van zijn wooncomplex, heeft onlangs de jaarafrekening 2023 "gemeenschappelijke servicekosten" van HEF Wonen ontvangen. Hij woont Grote Beer te Rotterdam. Servicekosten zijn opgebouwd uit twee diensten: schoonmaak en elektra. Zijn aandeel in de gemeenschappelijke elektrakosten is voor 2023 € 500,16. Vorig jaar was dit € 216,57. ( dit geldt uiteraard ook voor al ... Lees meer

Co
Cora B - Jul 13, 2024 om 17:17
Geldzaken & recht

Boiler na levering funktioneert niet

Ik heb in Bulgarije een tinyhouse laten bouwen. Nu na levering doet de boiler het niet. De bouwer/leverancier van de tinyhouse zegt dat het niet zijn probleem is hij heeft geleverd en trekt zijn handen er van af en zegt dat ik maar contact moet opnemen met de europese leverancier (garantie). Deze heeft geen vestiging in Nederland. Klopt het dat dit mijn verantwoordelijkheid is?  Ik moet nog een k ... Lees meer

Le
Levi234 - Jul 19, 2024 om 10:58
Huishouden & energie

Problemen met pvc vloer (zelf leggen)

Hi,

Ik heb ongeveer 5 jaar terug zelf een klik PVC vloer gelegd in mijn woonkamer, maar kreeg uiteindelijk toch last van bubbels en slecht sluitende naden. Nu wil ik een PVC vloer leggen op de slaapkamers en ben op zoek naar tips om deze problemen te voorkomen. Heeft iemand hier ervaring mee of adviezen over hoe ik dit beter kan aanpakken?   Alvast bedankt! ... Lees meer