Bm
door BmW20 8 feb. 2016 om 23:14
Geldzaken & recht

Is een IP adres bewijsmateriaal?

Hallo, 

Ik heb laatst een pakketje binnengekregen met 10 condooms erin. Nu zat daar een factuur bij en nu moet ik volgens hun binnen 14 dagen betalen. Ik heb ze gemaild want ik heb dit nooit besteld of om gevraagd. Toen vertelde ze mij dat ik me had aangemeld voor een proef abbo bij hun dat ik er 3 gratis zou krijgen, en daarna elke maand 10 kreeg thuis gestuurd met factuur. Nu ben ik na hun reactie als de wiedeweerga naar hun site gegaan (stond vermeld op factuur). Heb ik me afgemeld met een lidnummer((?) stond ook op factuur), en ze terug gemaild dat ik niet van plan ben te betalen want heb er nooit om gevraagd. Toen kwamen hun met het antwoord dat ik dat wel had gedaan omdat de dag ervoor met mijn IP adres was afgemeld van dat abonnement. Nu is dus de vraag, is dat genoeg bewijsmatriaal want ze beginnen al met de incassobureaus te dreigen. En nu heb ik absoluut geen zin in veel werk en zal ik al snel zeggen van ik betaal het wel want dan ben ik er van af. Ze willen de condooms ook niet terug hebben want ze kunnen de kwaliteit dan niet meer garanderen. Wat moet ik doen? En is dit op te lossen zonder een heel incassobureaus erbij te krijgen?

7844 10 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

door zoekster1 - 8 feb. 2016 om 23:23
1563 Antwoorden / 3 Vragen
1

Leest u dit klik HIER van consuwijzer door.

Neem morgen ook telefonisch contact met consuwijzer op. Als u begint te betalen komt u nooit meer van ze af. Dan pas geeft u echt toe dat u een abo bent aangegaan.

door marita567 - 9 feb. 2016 om 07:26
1576 Antwoorden / 17 Vragen
0
jo
door jorisw - 9 feb. 2016 om 11:34
3886 Antwoorden / 1 Vragen
0

Een IP adres kan je niet aan een persoon koppelen. Maar het kan wel als ondersteunend bewijs dienen. Als via jouw email adres vanaf jouw IP adres iets is besteld is het lastiger om aan te tonen dat je het niet was, dan als het vanaf een ander IP adres zou komen. Maar dan moet je weer aantonen dat dat andere IP adres op een locatie is waar je logischerwijs geen gebruik van kunt maken.

door audb - 10 feb. 2016 om 11:52
1337 Antwoorden / 5 Vragen
0

Noem de firma eens bij naam dan.

Maar ze moeten je een email sturen waar in staat dat je dit besteld zou hebben en dan heb je ook nog eens 14 dagen de tijd om te beslissen of je wel of niet het product wilt behouden.

Dit zou niet gelden voor een product die om hygiënische redenen niet terug zouden terug genomen zouden kunnen worden maar dat geld hier niet voor of je zou ze uit de verpakking gehaald moeten hebben.

Dat ze de kwaliteit niet meer zouden kunnen garanaderen is gewoon een bedrijfs risico en als het ook nog eens in een normale luchtzak envolop hebben gezeten kunen ze zelfs dat niet eens.
Gewoon terug sturen met daar op de tekst "Geadresserde onbekend" en laat op het postkantoor een stempel plaatsen op de envolop.

Ze gaan dreigen met een incasso bureau maar dreig dan maar terug dat je het voor de rechter laat komen.

En wat een IP adres betreft, zolang je niet voor vervolg zendingen hebt getekend zit je nergens aanvast.

En nog een tip,
Ga eens op internet opzoek naar deze "Firma" die denkelijk "Condoom actie" heet.: 

http://www.klacht.nl/condoom-nl/

19
door 1953 10 feb. 2016 om 22:34
3725 Antwoorden / 95 Vragen

Als ht bedrijf geen e-mailadres heeft van de klant.

Ongewenst ontvangen van een pakket(je) is bij wet geregeld: u mag het houden! U bent de firma niets verschuldigd.

Wie eist, die bewijst!

ge
door gerrit57 - 10 feb. 2016 om 14:43
4 Antwoorden / 1 Vragen
0

Laat je niet bang maken 'wie eist die bewijst ". Enkele jaren geleden had iemand mijn zoon lid gemaakt bij de Consumentenbod en die hielden ook vol dat mijn zoon zich lid had gemaakt.  Maar die konden ook geen adres koppelen aan een IP-nummer en trokken zich toen terug.Overigens is het zo dat een provider alleen een adres geeft aan bevoegde instanties als die vragen om een adres wat gekoppeld is aan een IP-nummer. Als ik nu in een internetcafe ga zitten of bij een open Wifi, kan ik heel Zaanstad aanmelden voor condooms. Dus laat je niet intimideren. Stel de condomerie voor om het bij de rechtbank uit te vechten en een rechter zal naar billijkheid en redelijkheid oordelen of veroordelen.

pi
door pieterwolters 10 feb. 2016 om 15:02
3611 Antwoorden / 0 Vragen

"Overigens is het zo dat een provider alleen een adres geeft aan bevoegde instanties als die vragen om een adres wat gekoppeld is aan een IP-nummer."

Dat klopt. Maar andersom is het een andere situatie. Als vanaf het IP adres van TS een bestelling is gedaan en in het pand wonen geen andere mensen, dan is er toch een duidelijke link tussen persoon en IP adres.

ge
door gerrit57 10 feb. 2016 om 18:29
4 Antwoorden / 1 Vragen

Maar zonder tussenkomst van justitie kan de condoomverkoper het ip-nummer niet koppelen aan de vermeende koper.Je kunt trouwens op allerlei manieren je eigen ip-nummer omzeilen d.m.v.  VPN of andere programmaatjes.

19
door 1953 10 feb. 2016 om 22:38
3725 Antwoorden / 95 Vragen

Deze website noteert ook uw IP-adres. Tijdens mijn internetlozeweek was ik vaak via mijn smartphone ingelogd. Zo wisten ze bij de redactie met welke IP-adressen was ingelogd.


door heremietkreeft - 10 feb. 2016 om 16:40
8850 Antwoorden / 149 Vragen
1

Ook mijn advies: niets anders doen dan het melden van deze 'zakkenrolpoging' aan consuwijzer.

mo
door mof - 10 feb. 2016 om 16:49
1031 Antwoorden / 2 Vragen
1

Ip adressen kunnen als ondersteunend bewijs worden gebruikt. Uiteindelijk zal het desbetreffende bedrijf wel moeten kunnen aantonen dat U een abonnement hebt afgesloten en niet iemand anders die bijv in uw huis woont.

rf
door rfrijhoff - 10 feb. 2016 om 17:55
35 Antwoorden / Vragen
1

Even afgezien van de voorgaande reacties:
1. Een IP adres kan alleen aan een computer (of beter gezegd netwerkkaart) gekoppeld worden en derhalve zelfs niet eens aan een adres, aangezien een computer overal geplaatst kan worden (zeker laptops). Hoewel het IP adres niet direct aan een fysiek adres gekoppeld kan worden, is het overigens wel mogelijk om het fysieke adres wat erbij hoort te achterhalen, maar dan zit je inmiddels bij de cybercrime afdeling.
2. Er bestaat ook nog dynamische toewijzing van IP adres. Dat wil zeggen dat je geen vast IP adres hebt en dat het IP adres wat zij hebben door iemand anders gebruikt kan zijn.
3. Er bestaan malware/hacking tools waarmee je via de pc/laptop van iemand anders dingen kunt doen.

Het IP adres zelf kan derhalve nooit als hoofdbewijs dienen, hooguit als ondersteunend en zelfs dan kunnen er nog vraagtekens bij gezet worden. Ik vind het overigens raar dat ze weten dat dat IP adres van u is, dit mag uitsluitend opgevraagd worden door bevoegde instanties (zoals het O.M./Justitie) bij de provider en dat is een marketing/verkoop bedrijf absoluut niet. Ook is het zo dat een IP adres op zichzelf niet onder de privacy wetgeving valt, maar wel als daar vervolgens NAW gegevens aan gekoppeld worden. Het bedrijf heeft hiermee dan ook de wet op de privacy geschonden.
Al met al kan ik niet anders concluderen dat dit zaakje enigszins stinkt.

door akkerdistel - 10 feb. 2016 om 18:36
1790 Antwoorden / 3 Vragen
1

Je had ze compleet moeten negeren, niet terug mailen opdat je dan hun jouw ip-adres cadeau doet, en de condooms had je gewoon kunnen gebruiken.
 
Voor nu; niet betalen en negeren, dan stoppen ze vanzelf.

ri
door rietje328 - 11 feb. 2016 om 13:44
27 Antwoorden / 0 Vragen
0

Een IP adres kan dan misschien gebruikt worden als ondersteunend bewijs, maar de firma claimt slechts dat het abonnement is opgezegd via het IP-adres van TS. Daarmee is dus niet bewezen dat het abonnement in eerste plaats via hetzelfde IP-adres is afgesloten, dus hebben ze geen poot om op te staan.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

ma
mame91995 - 17 feb. 2019 om 14:03
Geldzaken & recht

Gewonnen auto

Hallo, 

Ik speel mee met een loterij, waarbij je eventueel een auto zou kunnen winnen,

nu vroeg ik mij af, aangezien ik alleen automaat mag rijden, en de meeste verlote auto's handgeschakeld zijn(traditioneel), of ik dit, mocht ik winnen aan kan geven Lees meer

Ye
Yeliz - 17 feb. 2019 om 16:48
Geldzaken & recht

Pensioen waardeoverdracht verdwenen?

Ik heb vorig jaar een waardeoverdracht laten uitvoeren van Welzijn & Zorg naar ABP pensioenfonds. 

Echter, tot heden zie ik het bedrag niet staan in mijn pensioenoverzicht bij ABP, maar alleen E20,- bruto bedrag. 
Ik vraag me af of dit wel klopt? Wat is er gebeurd met het bedrag dat ik mee genomen heb naar ABP? 

Dit heb ik nu ook voorgelegd aan ABP en ben nog in a ... Lees meer

De
Dee23 - 12 feb. 2019 om 15:08
Geldzaken & recht

Specsavers en privacy

Ik wil een nieuwe bril en bel Specsavers om een afspraak. Ik zit in hun systeem, maar zonder mijn adres. Zij willen mijn adres anders maken zij geen afspraak, i.v.m. de privacy wet, zo zegt de verkoper. Wat daar in staat weet hij niet precies, maar ik moet volledig geregistreerd staan bij hun. Ik begrijp dit niet. Ik betaal zelf voor de bril, het gaat niet via de verzekering, dus waarom willen zij ... Lees meer