door Eddy 26 aug. 2020 om 12:34
Geldzaken & recht

Kan/mag een slotenmaker elk tarief vragen

Een slotenmaker heeft op zaterochtend 800 euro gevraagd om een slot te vervangen. Ik gaf aan dat ik zoveel geld niet had en deed er 200 euro af. Nog vind ik 600 euro veel voor een kwartier werk. De woningstichting vergoede dit niet, maar gaf aan dat er dubbele tarieven op de factuur stonden vermeldt. Mijn vraag: mag een slotenmaker zulke abnormale tarieven vragen. Ik zelf heb het idéé dat ik ben opgelicht. Ik wil graag eerst jullie reactie voordat ik eventueel aangifte doe.

5833 12 Rapporteer
door tenormin - 26 aug. 2020 om 12:43
15955 Antwoorden / 98 Vragen
3

U heeft kennelijk de eerste de beste slotenmaker gebeld die u op internet tegenkwam. Die schooiers vragen de hoofdprijs voor hun "diensten". En het was weekend, dus dan verdubbelen of verdriedubbelen die prijzen. U kan wel aangifte doen maar dat maakt niet uit. Ze gaan er vrolijk mee door, gebruik makend dat iemand zo snel als mogelijk weer zijn huis in kan.

door marita5 - 26 aug. 2020 om 12:51
9972 Antwoorden / 15 Vragen
1
door Sjoppy. - 26 aug. 2020 om 12:52
5446 Antwoorden / 3 Vragen
3

Uit de link hieronder:

Het tarief van de slotenmaker

Er is geen standaard tarief voor het maken of vervangen van je slot. Iedere slotenmaker hanteert zijn eigen tarief. Dit tarief wordt mede bepaald door het aantal kilometers dat hij moet rijden voordat hij op de plek van bestemming is. Daarnaast speelt het tijdstip een grote rol. Wanneer een slotenmaker bijvoorbeeld ‘s nachts om 04:00u bij je langs moet komen, betaal je een hogere prijs dan overdag om 14:00u.
https://www.werkspot.nl/ramen-deuren/prijzen-kosten/sloten-vervangen

door tijger1 - 26 aug. 2020 om 13:09
41921 Antwoorden / 21 Vragen
2

En waar wilt u dan aangifte van doen? U zult zelf de eerste de beste slotenmaker gebeld hebben en geen prijs hebben afgesproken.

door latevogel - 26 aug. 2020 om 13:14
77 Antwoorden / 0 Vragen
2

Een vervelende, zeg maar een rotervaring met deze groep van vakmensen. Helaas mag een ieder vragen voor zijn werk en producten wat hij/zij wil en u kunt dan bepalen of u hiermee accoord gaat. Misschien had u vantevoren naar de prijs moeten vragen?
Aangifte heeft maar één positief doel in uw geval en dat is dat de politie ervan op te hoogte is en mogelijk bij meerdere gevallen gaat waarschuwen zodat toekomstige slachtoffers worden voorkomen.
Helaas zult u er zelf niet mee zijn geholpen omdat u zelf opdracht tot reparatie heeft gedaan. 
Eén vraag zit ik nog mee: 'was u de sleutel vergeten/kwijt?'
Bij het vergeten/kwijtraken van de sleutel hoeft het slot er niet uit, de slotenmaker heeft een vlakke plaat waarmee hij/zij binnen enkele seconden de deur open heeft. We spreken dan wel over een normaal Lips slot. Kosten? Ongeveer 125 euro bij een rijafstand van 40 km voor de vakman. Dus een uurtje werk incl. rijtijd.
En de kosten bij kwijtraken van een sleutel zijn maximaal 10 euro. Daarom adviseer ik een ieder die met iemand anders in de omgeving een goede relatie heeft (buren/vrienden en/of familie) hier een sleutel achter te laten. Heb je altijd een reserve die je kunt gebruiken als aan de binnenzijde slot tenminste geen sleutel zit. En moet er echt een slotenmaker komen? Gebruik de volgende links voor info kosten:   https://slotenmaker-denhaag.nl/tarieven-prijzen-kosten-slotenmaker/
https://slotenmakerskeurmerknederland.nl/wat-kost-een-slotenmaker
door gerbera 28 aug. 2020 om 13:03
6616 Antwoorden / 12 Vragen

Die "vlakke"plaat werkt alleen als de boel niet op slot is gedraaid. Daarmee kun je de schoot van het dagslot naar binnen drukken. ;-))

door heremietkreeft - 26 aug. 2020 om 13:22
13698 Antwoorden / 184 Vragen
3

Ja. Dat mag. Het is noodzaak om altijd een offerte te vragen en ook na te gaan of de slotrnmaker betrouwbaar is en is aangesloten bij een branchevereniging. Het is aan u zelf om tr beslissen. Geen offete en rekening achteraf: aangifte doen kan altijd maar is m.i. zinloos.

ro
door ronny530 - 26 aug. 2020 om 13:30
1523 Antwoorden / 41 Vragen
2

Sprake van oplichting is er niet want de 'slotenmaker' heeft een dienst verleend. De prijs is echter exorbitant hoog maar is schering en inslag omdat er geen vaste tarieven voor bestaan. Een hele dure les want u had ook het spoedreparatienummer van de WBV kunnen bellen en degene die dienst heeft had een slotenmaker waar de WBV zaken mee doet kunnen adviseren.

door heremietkreeft - 26 aug. 2020 om 13:49
13698 Antwoorden / 184 Vragen
1

Ik gaf eerder een reactie op uw vraag via mijn telefoon en kon nu uw vraag ook iets beter lezen. Ik heb hoe dan ook nog de vraag, maar helaas als mosterd na de maaltijd, waarom u niet bij de klantenservice van uw verhuurder, uw corperatie, heeft gevraagd om advies voor een berouwbare slotenmaker.

U heeft, maar ook helaas niet als eerste en enige, te maken gehad met een beunhaas en kennelijk op basis van een zoektocht door u op het i-net.

Jammer, jammer. Ik kan mij uw mening over de onrechtmatigheid heel goed voorstellen en ben het er ook mee eens maar de ervaringen leren dat een aangifte als al eerder genoemd niet zinvol in de zin dat het geen prioriteit zal hebben. ECHTER is het wel zo dat inndien er over de door u bedoelde 'slotenmaker' meerdere klachten zijn, dat er wel iets mee wordt gedaan. Hoe dan ook kunt u melding maken bij de ACM: www.consuwijzer.nl  Ook voor u als mosterd na de maaltijd o.a., https://www.maxvandaag.nl/sessies/themas/huis-tuin-hobby/pas-op-voor-onbetrouwbare-slotenmakers/ en deze: https://www.consumentenbond.nl/inboedelverzekering/slotenmakers

door John1313 - 28 aug. 2020 om 12:09
23 Antwoorden / 1 Vragen
0

Toch een beetje eigen schuld, dit onderwerp is al lang en breed besproken hier en de conclussie is telkens: vraag tevoren wat de prijs is.

 

https://kassa.bnnvara.nl/vraag-beantwoord/vraag/huishouden-energie/slotenmakers

 

https://kassa.bnnvara.nl/vraag-beantwoord/vraag/geldzaken-recht/hoge-rekening-slotenmaker

lo
door lopaka - 28 aug. 2020 om 17:16
62 Antwoorden / 40 Vragen
0

Slotenmakers zijn ratten die ze moeten elimineren of te wel vernietigen. Zij maken altijd misbruik van de situatie 

door diumenge 28 aug. 2020 om 17:20
11970 Antwoorden / 15 Vragen

Wat een onzin. TS belt de eerste de beste malafide slotenmaker die bovenaan de Google resultaten staat, er zijn zat eerlijke slotenmakers.

br
door bravehenk - 28 aug. 2020 om 18:36
156 Antwoorden / 0 Vragen
2

Is gek mensen weten achteraf altijd een consumenten forum te vinden,maar kijken zelf jaren niet naar cosumenten programa's of lezen kranten.Dan krijg je dit meteen de bovenste van google bellen. In mijn woonplaats is nummer 4 geen advertentie van landelijke slotenmakers( veelal oplichters) maar een plaatselijke met vooraf offerte en aangesloten bij de branche

mo
door mof - 30 aug. 2020 om 07:14
2342 Antwoorden / 3 Vragen
0

Ja, in principe mag dat. Vrij beroep. U had eerst de prijs moeten afspreken. Of niet betalen en het aan de rechter overlaten.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

re
remaegir - 30 jul. 2021 om 09:32
Huishouden & energie

Verborgen abonnementen Ziggo

Er blijken verborgen abonnementen te bestaan bij Ziggo, d.w.z. abonnementen waarmee niet geadverteerd wordt.
Ik heb nu Alles in 1 compleet à €70,50 per maand en vind de prijs zo langzamerhand de spuigaten uitlopen,
Ik kijk alleen tv (weinig zenders) en gebruik internet voor social media en nieuws, dus niet voor game doeleinden.
Welk abonnement is nu het voordeligst? (Ik wil niet ... Lees meer

l waasdorp - 30 jul. 2021 om 17:12
Geldzaken & recht

F

rekening geblokkeerd omdat bank je beschuldigd van fraude met rekening nummer verder krijg je geen uitleg alleen dat er aangifte is gedaan kan nu niet aan geld komen mag dit zomaar Lees meer

justmeagain - 29 jul. 2021 om 19:48
Geldzaken & recht
SVB Loonheffing voor F formulier

SVB Loonheffing voor F formulier

Beste Allemaal,
Onlangs is mijn moeder overleden en nu heb ik een F formulier van de belastingdienst gekregen.
Bij vraag 14A staat de vraag of ik de inkomsten van mijn moeder op wil geven.
Zij had een AOW en 2 pensioenen.
Op de jaaropgaves van de pensioenfondsen staat duidelijk het loon en de loonheffing vermeld.
Van de SVB staat het zoals jullie op de afbeelding kunen zie ... Lees meer