Shadowfax
door Shadowfax Sep 17, 2022 om 21:38
Geldzaken & recht

Kan met deze bepaling een jaarcontract nog opgezegd worden na de proeftijd?

Ik heb een nieuwe baan gevonden en ben nu het jaarcontract aan het doorlezen wat ik volgende week retour moet sturen. Er staat in dat ik een proeftijd heb van een maand en ook het volgende: Onverminderd het artikel 7:678 en 7:679 van het BW heeft elke partij na de proeftijd het recht om de arbeidsovereenkomst schriftelijk op te zeggen met inachtneming van de desbetreffende bepalingen. En dat per het einde van de kalendermaand zou moeten. De artikelen gaan o.a. over niet goed fuctioneren, niet juist behandeld worden door de werkgever etc.

Maar mijn vraag is nu: Kan ik ook na de proeftijd eventueel opzeggen als ik een andere baan heb gevonden of overtreed ik dan de regels en moet ik eigenlijk een jaar wachten?

Ik kan natuurlijk niet in de toekomst kijken maar heb in het verleden vaker een jaarcontract gehad wat ik dus niet zomaar kon opzeggen en toen kwam ik net een hele leuke vacature tegen waar ik toen niet op gereageerd heb omdat ik geen zin had in het juridische getouwtrek.


 

2591 9 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

me
door meganega - Sep 17, 2022 om 22:21
43 Antwoorden / Vragen
1

ja dat kan

justmeagain
door justmeagain - Sep 18, 2022 om 00:03
623 Antwoorden / 8 Vragen
1

In de 1e maand kunt u eigenlijk zonder opgaaf van redenen opzeggen, daarna heeft u 1 of 2 maanden opzegtermijn.

Geboren Amsterdammer
door Geboren Amsterdammer - Sep 18, 2022 om 02:40
1749 Antwoorden / 31 Vragen
3

Geachte Shadowfax,

Mag ik u vragen om wat voor een baan het gaat?

Ik ken uw leeftijd niet ,maar u lijkt mij een "jobhopper".

Het gevaar is ,dat u een "pensioengat" opbouwt op deze manier tenzij u bijvoorbeeld een arts bent of een andere hoge functie heeft.

Ho
door Hommer Sep 18, 2022 om 07:59
30 Antwoorden / Vragen

Als iemand van baan naar baan gaat, hoe krijgt deze persoon dan een pensioengat?

rj
door rjw Sep 18, 2022 om 09:18
3238 Antwoorden / 5 Vragen

Je overtreft jezelf. 3 punten die geen van allen relevant zijn voor de vraagsteller. En ook nog eens onzin bevatten.

Geboren Amsterdammer
door Geboren Amsterdammer Sep 18, 2022 om 12:41
1749 Antwoorden / 31 Vragen

Geachte Hommer en RJW,

Voor uitleg klik even op de volgende link :


https://www.nn.nl/Particulier/Pensioen/Extra-pensioen-opbouwen/Heb-ik-een-pensioengat.htm

marita5
door marita5 - Sep 18, 2022 om 08:50
11495 Antwoorden / 15 Vragen
4

Hallo Shadowfax , 

Wat is de opzegtermijn bij een jaarcontract?

Wil je jouw tijdelijke contract opzeggen? Dat kan. Je moet dan rekening houden met een opzegtermijn. Over de opzegtermijn zijn in je contract afspraken gemaakt. Zijn deze er niet? Dan moet je rekening houden met een opzegtermijn van één maand. Wanneer je dit niet doet, dan ben je de werkgever een vergoeding schuldig. Deze vergoeding staat gelijk aan het geld (je loon) dat je zou hebben ontvangen wanneer je de periode van de opzegtermijn wél had gewerkt .

Voor verdere informatie , lees hier . 

https://www.thenextlabel.nl/blog/alles-wat-je-moet-weten-over-het-jaarcontract

heremietkreeft
door heremietkreeft - Sep 18, 2022 om 10:34
16774 Antwoorden / 202 Vragen
2

Ja , als al gezegd mag dat en dat kan zelfs in uw voordeel zijn omdat strikt wettelijk zonder die bepaling er niet tussentijds beëindigd kan/mag worden. Zie ook 

Een tijdelijk contract eindigt automatisch, oftewel ‘van rechtswege’. Je kunt het niet tussentijds opzeggen. Er is dus geen opzegtermijn. Behalve als je werkgever en jij daar afspraken over hebben gemaakt in je contract.

Opzeggen Tijdelijk Contract Door Werknemer - NlOpzeggen.Com   

Het kan wel zinvol zijn om na te gaan of er in de CAO van dat bedrijf toch niet iets anders kan staan met ook de voorwaarde dat niet mag worden afgeweken van de CAO bepalingen. Dat zal denk ik echter in uw casus niet het geval zijn. (en is dus mogelijk een overbodige opmerking) 

gerbera
door gerbera - Sep 18, 2022 om 11:57
7348 Antwoorden / 14 Vragen
2

heeft elke partij na de proeftijd het recht om de arbeidsovereenkomst schriftelijk op te zeggen met inachtneming van de desbetreffende bepalingen. 

Elke partij betekend zowel de werkgever alsook de werknemer, dus ja u kunt wel degelijk opzeggen, zolang u zich maar aan de opzegtermijn houdt.

mo
door mof - Sep 19, 2022 om 12:34
3619 Antwoorden / 3 Vragen
0

Ja, als u de desbetreffende bepalingen maar nakomt. Die betreffen o.a. de opzegtermijn.

mo
door mof - Sep 19, 2022 om 12:37
3619 Antwoorden / 3 Vragen
0

Verder kan een contract ten allen tijde worden opgezegd, ook zonder opzegtermijn, als beide partijen daarmee instemmen.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Kl
Kletskop - Mar 27, 2024 om 00:44
Geldzaken & recht
Meer gas "gebruikt" op dag van vervanging gasleiding

Meer gas "gebruikt" op dag van vervanging gasleiding

Onlangs heeft netbeheerder Enexis in onze straat alle gasleidingen naar de meter toe vervangen. Hiervoor kregen alle bewoners een brief en er werd een afspraak gemaakt zodat ze middels een schema verdeeld over meerdere dagen alle aansluitigen af konden gaan.
Op de dag dat wij aan de beurt waren zie ik in de app van mijn energieprovider dat ons verbruik juist op die betreffende dag een stuk h ... Lees meer

Wa
Walter Spangenberg - Mar 26, 2024 om 16:53
Huishouden & energie
Ik wil een klacht indienen over Rioleringsbedrijf Van Dongen

Ik wil een klacht indienen over Rioleringsbedrijf Van Dongen

Klacht over rioleringsbedrijf van Dongen (085.8000582)   Op 25 december 2023 had ik last van een verstopt toilet. Ik heb toen contact opgenomen met Rioleringsbedrijf van Dongen. Ik ben toen opgelicht. Ik heb uiteindelijk een rekening moeten betalen van 4.145, -- voor ca één uur werk. De kosten zaten in de toeslag vanwege de feestdagen en de afschrijving van de apparatuur die volgens de mont ... Lees meer

ko
koenvdklundert - Mar 28, 2024 om 17:06
Huishouden & energie

Afvoer verstopt

Hoi, 

Momenteel hebben wij thuis erg veel last van terugkomende verstoppingen in onze afvoer. Ik probeer het telkens zelf op te lossen, maar zonder succes. Nu ben ik op zoek gegaan naar een loodgieter alleen vind ik de prijs echt belachelijk duur. 

Is er ergens een redder in nood met de gouden tip? Of weet er iemand een loodgieter die goedkoper is en netjes te werk gaat?? ... Lees meer