bp
door bpanelissen1961 22 jun. 2018 om 10:53
Geldzaken & recht

Klachten bij ICS Cards?

Vanaf 27/3!!! bezig met een aanvraag van een credit card(Visa). Na talloze keren een weigering gekregen te hebben contact gezocht met bedrijf over de reden van weigering. Daar wij aan hun eisen voldoen begrijpen we er niks van. Mijn vrouw zou borg moeten staan voor mij en toen hebben we alle gevraagde documenten opgestuurd via mail. Weken niks gehoord en na een telefoontje bleek dat alle mails niet door hun konden geopend worden ?????? Toen alles met post!!!?? opgestuurd. Weer weken niks gehoord, weer een telefoon en toen bleek dat ze alle post kwijt waren geraakt??? Weer een aanvraag ingediend via de mail, toen konden ze het wel openen. Gevraagd of dit met spoed kon worden behandeld, werd ook toegezegd. Inmiddels weer drie weken verder en na een telefoontje vandaag zal waarschijnlijk??? volgende week gekeken worden of de aanvraag geldig is en misschien??? dat we eind volgende week de kaart hebben. Morgen gaan wij naar Frankrijk, vandaar onze vraag om met spoed behandeld te worden, met een credit card van een vriendin(die we alles gewoon terugbetalen natuurlijk). Wat is dit toch een loom bedrijf en ik begrijp best dat met de nieuwe wetten de aanvraag scherper word bekeken maar er word door hun zo traag en onkundig gewerkt. Is dit omdat ze een tijdje terug een megaboete hebben gekregen? Hebben meer mensen deze ervaring?

1824 12 Rapporteer
door tijger1 - 22 jun. 2018 om 10:56
36360 Antwoorden / 20 Vragen
0

Nee, die ervaring heb ik niet. Maar waarom niet gewoon bij uw eigen bank een creditcard aangevraagd? Of waarom niet op naam van uw vrouw een card aangevraagd als zij blijkbaar meer solvabel is?

ja
door jackyh 22 jun. 2018 om 11:07
933 Antwoorden / 3 Vragen

Dat vroeg ik mij ook meteen af. Ik heb dat destijds ook via mijn bank geregeld. Vraag mij trouwens ook af hoe ver je komt met een creditcard op naam van een ander. Zou men dan niet denken aan diefstal o.i.d.

ne
door neodutchio - 22 jun. 2018 om 10:59
2173 Antwoorden / 11 Vragen
2

Dus u gaat talloze keren een aanvraag doen terwijl u steeds afgewezen wordt? U moet al iemand hebben die garant staat voor u, dus dat is al een indicatie dat u er financieel niet goed voor staat. Elke financiele instelling heeft een zorgplicht en mag den consument niet financieel in gevaar brengen.
En dat een bedrijf niet de snelheid heeft wat u wilt? U bent niet de enige klant en er zal meer gedaan moeten worden dan een aanvraag van iemand die financieel wel in staat is een cc te nemen.
Eigenlijk had er bij de weigering al een lampje moeten gaan branden bij u.

door gerritaltena - 22 jun. 2018 om 11:06
8012 Antwoorden / 141 Vragen
0

Bent u lid van de ANWB? Dan via de ANWB dezelfde kaart aanvragen. 
U vraagt naar ervaringen: met de ICS /Visa ANWB kaart heb ik alleen maar goede ervaringen.

door gerritaltena - 22 jun. 2018 om 11:07
8012 Antwoorden / 141 Vragen
0

Ps. E-mails konden niet door HEN geopend worden? Vreemd maar kan. Dat soort zaken ook nooit via e-mail toezenden! Scriftelijk/per post en aangetekend,.

door tenormin - 22 jun. 2018 om 12:05
14156 Antwoorden / 81 Vragen
2

Problemen om een creditcard te krijgen zijn inderdaad vervelend. Maar dat u nu met een card van een vriendin op pad gaat: daar begrijp ik niets van. "U betaald dat gewoon terug natuurlijk". Uiteraard. Maar waarom neemt u dan geen cash en gewone pinpas mee. Die werken ook in Frankrijk, hoor. Stel je voor dat u die card gebruikt en iemand het niet vertrouwd? Zit u verder in de problemen dan u wilt.

door aurora1 23 jun. 2018 om 12:45
12801 Antwoorden / 6 Vragen

Op de pof op vakantie en in dit geval op het krediet van een ander?

door rrwindrich - 22 jun. 2018 om 12:54
1 Antwoorden / 0 Vragen
0

Dit verhaal komt ons bekend voor. Met dezelfde klachten. Er werd op geen enkele wijze tegemoet gekomen aan onze klachten en vragen. Zijn gewoon naar de ING bank gegaan en kregen de card binnen enkele dagen. En als klap op de vuurpeil kregen we een poll of de service naar wenst is verlopen.

door panter22 - 22 jun. 2018 om 13:36
1791 Antwoorden / Vragen
2

Je vrouw moet borg staan voor jouw visa-kaart? Zijn jullie dan niet in gemeenschap van goederen getrouwd.
Waarom heeft zij dan die kaart niet aangevraagd?
En nu een kaart van een vriendin meenemen en terugbetalen wat je verbruikt hebt? 
Je kunt op zo'n kaart ook geld storten. Als je een kaart van een ander gebruikt, dan ga je toch het geld wat je denkt uit te geven daar op storten, zodat die vriendin geen rente hoeft te betalen. Nu moet ze maar afwachten of en wanneer jullie terug gaan betalen.
Daar komt vaak ruzie van.
Als je die kaart gebruikt, kan gevraagd worden om een legitimatie. Hoe wil je dat verklaren?
Je kunt beter pinnen in Frankrijk en als dat financieel niet lukt, ga dan niet.



door edrick3 - 22 jun. 2018 om 13:37
26011 Antwoorden / 85 Vragen
1

Ter info:

ICS vindt kwaliteit belangrijk en doet er alles aan om u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Mocht u desondanks niet tevreden zijn over onze dienstverlening, dan zoekt ICS samen met u naar een oplossing. U kunt uw opmerkingen schriftelijk, telefonisch of per e-mail doorgeven via de ICS Servicedesk.

Als dit contact of de geboden oplossing niet aan uw verwachting voldoet, dan kunt u uw klacht schriftelijk indienen bij de Directie van ICS. Hoe meer achtergrondinformatie u geeft, des te beter kunnen wij uw situatie beoordelen. U kunt uw klacht sturen naar: directievraag@icscards.nl

of per post naar:

International Card Services BV
T.a.v. het Directiesecretariaat
Antwoordnummer 242
1100 VB Diemen

Indien uw klacht onverhoopt niet naar tevredenheid wordt opgelost, dan kunt u terecht bij het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening of bij een bevoegde rechter. Bent u consument en heeft u online een product of dienst bij of via ons afgenomen? Dan kunt u uw klacht ook indienen via het Europees platform voor online geschillenbeslechting, het ODR-platform, dat uw klacht naar het Kifid zal doorsturen.

(Bron)

Fijne vakantie. ;-)

door diumenge - 22 jun. 2018 om 17:00
9827 Antwoorden / 13 Vragen
2

Nee!!! Heb die ervaring niet!!! Denk dat ze mijn mailtjes gewoon konden openen??? Volgens mij heb ik ook wel wat via de post verstuurd!!!??? Mijn post zijn ze nooit kwijtgeraakt!!! Ben vandaag niet door ze gebeld hoor??? Dus ze hoeven ook niet meer te kijken of de aanvraag geldig is!!!???

Irritant hè al die uitroep- en vraagtekens?

door aurora1 - 22 jun. 2018 om 17:30
12801 Antwoorden / 6 Vragen
2

Is dit plak- en knipwerk van de TrosRadar website? Zo ja, wat waren de reacties daar?
Wat overdreven veel vraagtekens- en uitroeptekens, heel irritant en slaat nergens op.
Vreemd verhaal. Nee, ik heb nog nooit klachten gehad met Visa. Werkt al tientallen jaren als een trein en er werken uiterst correcte mensen.
Waarom zo een omweg en niet via uw eigen bank gedaan? Of is uw inkomen te laag en/of onzeker, of een BKR registratie en krijgt u daarom geen kaart? Of is er iets anders aan de hand wat u hier niet vertelt?
Bovendien: in Frankrijk heeft u toch helemaal geen creditcard nodig? Ik zou nooit mijn card uitlenen (en ik vraag me af of dat wel mag, zie de voorwaarden), en zeker niet als er strubbelingen met de aanvraag zijn en het niet nodig is. Nu is er mogelijk het risico dat met problemen de vriendin moeilijkheden krijgt of bijv. dat met een geleende kaart niets verzekerd is, en wat gebeurt er bij diefstal? 
Ik begrijp ook niet dat u er zo lang mee bezig blijft en, indien u zo nodig een creditcard wilt, dat u dan geen pre-paid card neemt.
Van mij kunnen ze niet streng genoeg zijn met het beoordelen van het verstrekken van credit cards. 
Wat voor megaboete heeft u gekregen, van wie en waarom?
U kunt ook thuis blijven als u die vakantie niet kunt betalen. U heeft wel veel praatjes over "traag" e.d. Ze hebben meer te doen daar dan alsmaar opnieuw dezelfde herhaalde aanvragen uitzoeken waaraan ze niet kunnen voldoen en die niet gedaan zouden moeten worden.

ep
door epcot - 23 jun. 2018 om 10:24
581 Antwoorden / 15 Vragen
0

Ga naar je eigen bank en vraag een creditcard aan. Lukt dat niet dan is er meer aan de hand dan dat je hier vermeld en zal het ook bij ics een probleem worden. Credit cards worden nu direct geregistreerd bij BKR en als je een negatieve registratie hebt kan je het wel vergeten.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

yr
yr94 - 20 sep. 2018 om 21:10
Geldzaken & recht
Wifi laptop stuk, valt volgens Media Markt buiten garantie beleid, wil graag ontbinden.

Wifi laptop stuk, valt volgens Media Markt buiten garantie beleid, wil graag ontbinden.

Dag,

Sinds juli 2016 heb ik een laptop gekocht bij Media Markt voor ca. 830 euro. Ik heb hem nu 2 jaar en val net buiten de garantietermijn. Sinds één jaar ondervind ik erg veel problemen met de wifi. De wifi valt op de meest willekeurige momenten uit. Inmiddels is de laptop voor de derde keer opgestuurd ter reparatie. De vorige reparaties mochten niet baten. Media markt stelt zich on ... Lees meer

Ni
Nicolette123 - 19 sep. 2018 om 20:22
Huishouden & energie

Tegels scheef en schaduwen

Hallo allemaal.   Voor onze nieuwe woning (nieuwbouw) hebben wij het toilet en de badkamer laten betegelen. De tegels die zijn gebruikt zijn 60x60 grijze gerectificeerde tegels met lichtgrijze voeg op de vloer en bij het toiletombouw en de muren 30x60 gerectificeerde witte tegels met witte voeg. Nadat de tegels waren gevoegd zagen wij verschillen tussen de tegels, vanwege het licht dat erop sta ... Lees meer

ma
maxwell - 20 sep. 2018 om 13:46
Vrije tijd & tuin

Help! Ik ben op zoek naar kunstgras in de tuin om op te voetballen. Iemand een goeie tip welke ik moet nemen?

2 kinderen thuis, tuin vergt veel onderhoudt dus zit ik aan kunstgras te denken. Lees meer