door blackboard 17 aug. 2009 om 22:09
Geldzaken & recht

Kortlopende lening van ca. 2 maanden?

Hallo,


 


Ik heb op het moment een zeer mooie wagen op het oog voor circuit gebruik, welke waarschijnlijk niet al te lang te koop zal zijn.


Deze wagen zou ik graag willen kopen, echter heb ik niet per direct de centen op mijn bankrekening staan. Daar moet ik namelijk eerst mijn huidige hobby wagen voor verkopen. Als ik deze heb verkocht heb ik ruim voldoende geld om de circuitwagen te betalen.


Maar de kans is groot dat de wagen al verkocht is voordat ik mijn eigen wagen verkocht heb.


 


Is het mogelijk om een lening af te sluiten met een zéér korte looptijd voor een bedrag van circa 5000 euro, met een looptijd van circa 2 maanden? En wat zijn de eventuele kosten die hieraan hangen? In de tussentijd kan ik mijn huidige wagen verkopen en de lening afsluiten.


 


Groet.

8792 6 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

door stacey - 17 aug. 2009 om 22:30
10352 Antwoorden / 12 Vragen
0

Hoi,


Ik denk dat doorlopend krediet aanvragen in dit geval wellicht handiger is dan persoonlijke lening( veelal zijn die min. 1 jaar en vaak niet boetevrij in te lossen) als je je dan daarna maar niet weer laat verleiden opnieuw geld/krediet op te nemen als je het opgenomen krediet hebt terug gestort.


Maar wellicht is de boete voor voortijdig inlossen PL weer lager dan hogere rente van doorlopend krediet.......je moet even gaan vergelijken en rekenen dus.


Informeer je even over kosten en voorwaarden, genoeg te vinden op internet bij verschillende aanbieders en kijk uit voor eventueel bijkomende kosten.


Succes,

la
door lariekoek - 19 aug. 2009 om 13:22
3 Antwoorden / 2 Vragen
0

Heb zelf hele slechte ervaringen met de DSB bank.NOOIT met deze bank in zee gaan aub.

ko
door koningsjpc - 19 aug. 2009 om 13:40
68 Antwoorden / 4 Vragen
0

Gewoon bij je bank een doorlopend krediet afsluiten, dus NIET bij lenen.nl., Frisia, Becam en consorten. Je betaalt dan rente over het opgenomen bedrag en los je na 2 maanden weer het hele bedrag af, dan ben je ook gelijk van je schuld af. Contract opzeggen, zodat je niet in de verleiding komt, om het bedrag weer op te nemen, met alle gevolgen vandien.


Persoonlijke lening is m.i. duurder, mede omdat rente over de hele looptijd wordt berekend en omdat je dan vervroegd gaat aflossen, je boeterente kwijt bent en ik denk, dat dit bedrag hoger zal zal (verschuldigde bedrag hele looptijd minus boeterente) als de rente op je doorlopend krediet over 2 maanden. Deze rente wordt n.l. per maand berekend over het dan openstaande saldo.


Is er ook niemand in vrienden/familie/kennissenkring, die je het geld wil lenen (tegen rente???)


Kosten zijn er verder, behalve rente, niet.


Sparen is uiteraard voordeliger.


Jan Konings

ch
door chrisantonis - 19 aug. 2009 om 14:49
63 Antwoorden / 4 Vragen
0

Hallo Blackboard,


Probeert u misschien op deze manier iemand te strikken om geld aan u te lenen? Ik bedoel als het om 5000 euro hangt en u er goed voor bent kunt u het bij elke bank krijgen. Als u een circuitwagen op het oog hebt en u moet uw hobbywagen er voor verkopen dan heeft u dus geen hobbywagen meer! Kunt u met de circuitwagen wel op de weg? Verder, geld lenen kost veel geld!

bl
door blackboard - 19 aug. 2009 om 16:45
1 Antwoorden / 1 Vragen
0

Probeert u misschien op deze manier iemand te strikken om geld aan u te lenen? Ik bedoel als het om 5000 euro hangt en u er goed voor bent kunt u het bij elke bank krijgen. Als u een circuitwagen op het oog hebt en u moet uw hobbywagen er voor verkopen dan heeft u dus geen hobbywagen meer! Kunt u met de circuitwagen wel op de weg? Verder, geld lenen kost veel geld!


Allereerst allemaal al bedankt voor het antwoorden!


En nee ik probeer helemaal niet op deze manier iemand te strikken om geld aan mij te lenen. Ik vraag dit omdat ik 0,0 ervaring heb met lenen (ik ben overigens ook geen groot voorstander van lenen om zaken te kunnen betalen die je je normaal gesproken niet zou kunnen veroorloven) en er rond deze kwestie weinig tot niets te vinden is op het internet.


Maar als ik het goed begrijp betaal je uiteindelijk grof geld voor een dergelijke lening, en dat is het mij eigenlijk ook weer niet waard. Misschien toch verstandiger om eventueel bij familie te lobbyen.

10
door 101118 - 19 aug. 2009 om 19:54
1 Antwoorden / 1 Vragen
0

gewoon bij je eigen bank, het beste bij abnamro.


Je betaalt rente over de echte schuld, ongeveer 2% aflossing per maand, dus E 100,-  Zodra eigen auto is verkocht los je het openstaande saldo in een keer af.


Veronderstel dat je precies 2 maanden E 5000,- schuld hebt, daarover rente, plusminus 10% op jaarbasis is totaal E 500,- : 12 x 2 = ongeveer E 85,-


Meteen daarna lening aflossen, kan zonder boete, je krijgt elke maand een gedetailleerd overzicht, wat wil je nog meer???


In elke geval geen bemoeienis van de familie!!!!!


Eventueel kredietfaciliteit laten bestaan met o saldo voor volgende eventualiteiten, lekker gemakkelijk en voor het aanhouden van dit krediet


worden geen extra kosten berekend.


 


gr. Jan


 

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

pluisjebaby - 27 jan. 2021 om 11:08
Huishouden & energie

Woningruil

Goedendag,

Wij willen heel graag terug naar Rotterdam en hebben hopelijk een kandidaat gevonden, die wil ook terug naar haar oude woonplaats Alkmaar, nu heeft zij een woning met een huur van 820 euro maar het is een sociale huurwoning, want haar buurvrouw betaalt 600 euro voor hetzelfde appartement, zelfde kamers en oppervlakte. Ik kan zelf ook huren tot de huursubsidie grens, nu zou zi ... Lees meer

de
dear - 26 jan. 2021 om 18:14
Computers & telefonie

Geblokkeerde spammer komt toch door beveiliging

Bijna elke dag krijg ik spam (aanbiedingen etc., u kent ze wel) van dezelfde afzender: info@news.allfort39.com Elders in het bericht vind ik ook: http://echo7.bluehornet.com/ Ik maak gebruik van het spamfilter van KPN en heb daarnaast de de virusscanner van ESET incl. firewall. Iemand een idee hoe spammer er toch doorkomt? Of liever nog, hoe ik er vanaf kom?

Lees meer

Ne
Neesje Bulnes - 4 dec. 2020 om 19:37
Huishouden & energie

Klachten over het bedrijf LuuQx

Heeft iemand ook klachten over het bedrijf LuuQx?
Ik heb mijn bestelling niet ontvangen en op mails wordt niet gereageerd. Lees meer