Mi
door Mister Darcy 24 okt. 2016 om 09:43
Geldzaken & recht

Kosten openen slot

Gisteren (weekend) heb ik de diensten van een sloetenmaker benodigd ivm verlies voordeursleutel.
De hiervoor in rekening gebrachte kosten bedroegen meer dan 500 euro.
Mijn vraag is of dit een reeel bedrag is cq wat de "normale" tarieven hiervoor zijn.

2693 7 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

door tijger1 - 24 okt. 2016 om 09:47
38551 Antwoorden / 21 Vragen
0

Nee, natuurlijk is dat niet reëel. Maar ik neem aan dat u al betaald hebt. Maar ja, er wordt overal gewaarschuwd voor zulke figuren, maar blijkbaar zinloos.

ka
door kaakje - 24 okt. 2016 om 09:50
109 Antwoorden / 0 Vragen
2

Dit is gewoon schandalig. Maar geen uitzondering helaas. Soms zijn ze met een kwarier klaar. Onderstaande is van een willekeurige slotenmaker. Maar je staat voor de deur en je wil naar binnen dus.... Een kat in het nauw. Daar wordt vies van geprofiteerd. Google op een duidelijke, transparante slotenmaker en zet het telefoonnummer in je telefoon. Heb ik ook gedaan.  

  • Noodopening overdag € 85.-
  • Noodopening avondtarief € 125.-
  • Noodopening nachttarief € 150.-
  • Noodopening weekendtarief € 125.-
  • SKG** cilinder slot (standaard 30/30 cilinder) vanaf € 35.-
  • SKG*** cilinderslot met anti kerntrek € 95.-
  • Driepuntsslot SKG*** inclusief montage op locatie vanaf € 300.-
Geen voorijkosten

door zoekster1 - 24 okt. 2016 om 09:54
1581 Antwoorden / 3 Vragen
1

Helaas worden dit soort schofterige tarieven gerekend. Er zijn geen normale tarieven, maar dit is wel de hoogste prijs die ik tot nu toe heb gehoord. Er is niet wettelijk vastgelegd hoeveel zoiets mag kosten.
Ze weten dat je met je handen in het haar zit als je je huis niet in kan en daar maken ze handig gebruik van. Voortaan eerst vragen naar de kosten voordat u een slotenmaker laat komen. Ik denk wel dat het goedkoper kan worden gedaan als u wat meer had rondgebeld. Er is vast wel iemand die het voor 400 euro of minder wil doen :-(

En wellicht kunt u een reservesleutel bij iemand die u vertrouwt achterlaten. Al zal het u geen tweede keer gebeuren neem ik aan ;-)

door marita5 24 okt. 2016 om 10:11
7698 Antwoorden / 12 Vragen

Is mij 2x gebeurd , dus hoe stom kon ik zijn  , een ezel stoot zich geen 3x aan dezelfde steen , de derde keer komt er niet .Ik vond € 68,- al veel , na nu blijkt gezien de kosten van Ts een koopje ..

door marita5 - 24 okt. 2016 om 10:06
7698 Antwoorden / 12 Vragen
1

Hallo Mister Darcy , 

Wat een absurde hoge kosten , lees hier tips ( helaas heeft u daar nu niks aan ) waar u moet opletten , klik op de rode regel .

http://www.erkendeslotenmakers.nl/hoeveel-kost-een-slotenmaker/

door heremietkreeft - 24 okt. 2016 om 11:30
9824 Antwoorden / 159 Vragen
0

Aanvullend: als u in een dergelijk geval enig simpel zoekwerk doet dan ziet u veelal tarieven bij slotenmakers die niet zo absurd hoog zijn. Zelfs als ze van grotere afstand moeten komen. Voor u helaas te laat al zou u wel aangifte kunnen doen wegens oplichting. Maar dan heeft u wel bewijs nodig en dus een factuur met daarop dat bedrag ad € 500,00. Heeft u dat?

door tenormin - 24 okt. 2016 om 12:12
14825 Antwoorden / 87 Vragen
1

Nou, hoef er eigenlijk niet aan toe te voegen hoe erg ze u in de tang hadden; schandalig bedrag. Mijn buuf heeft sleutel: dan maar een boos, slaperig gezicht als ik om het raam bons! (dat gaat wel weer over).

di
door digioma - 24 okt. 2016 om 12:34
635 Antwoorden / 29 Vragen
1

Natuurlijk belachelijk veel geld en de "slotenmaker" heeft duidelijk geprofiteerd van jullie.
Kan me alleen maar aansluiten bij de al gegeven tip... reservesleutel bij buren of vrienden afgeven... en niet alleen handig bij verlies/vergeten eigen sleutel, maar ook in noodgevallen.
Onze buren (zowel links als rechts) zijn alleenstaand. Geen mensen op leeftijd, maar gewoon werkende 40-jarigen. 'Toch hebben wij hun sleutels, want stel dat één van hen opeens erg ziek wordt of in huis een ongeluk krijgt (van trap af stuiteren of iets dergelijks), dan kunnen ze in elk geval roepen en wij kunnen of politie/ambulance binnenlaten. Een van de buren is ambulancebroeder en uit ervaring wijs geworden gaf hij ons zijn sleutel.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

he
hehahi - 12 aug. 2019 om 16:24
Elektronica & tv

Hoe vind je een goed hoortoestel?

hoe vind je een goed hoortoestel? Eén zonder hinderlijke occlusie (je zelf horen) in categorie 5? Model achter het oor. Van Boxtel meet een eigen merk (Audika) model aan dat niet goed bevalt en waar online niks over te vinden is. Zit nog in de proeftijd voor deze, maar zoek naarstig een goed model, dat blijft zitten en simpel en goed z'n werk doet. Iemand ervaring met een goede AHO?

Lees meer

jc

Contract ondertekend met valse handtekening

Gisteravond (16-08-2019) ben ik door 2 jonge mensen aan de deur benaderd om mijn huidige energiecontract onder te brengen bij Eneco. Ik heb ze vriendelijk te woord gestaan. Aan het eind van het gesprek werd mij gevraagd even een handtekening te zetten zodat hun leidinggevende ervan op de hoogte was dat zij geweest waren en alles goed hadden uitgelegd. Ik heb niets getekend. Ze gingen dus zeer tele ... Lees meer

af
afkok - 16 aug. 2019 om 12:46
Computers & telefonie
Microsoft account aanmaken met privé email adres lukt niet

Microsoft account aanmaken met privé email adres lukt niet

Ik heb voor mijn dochter een nieuwe laptop gekocht. Windows 10 is het besturingssysteem en hiervoor moet je tegenwoordig een Microsft account voor hebben om deze voor de volle 100% te kunnen benutten. Ik wil een Microsoft account aanmaken voor mijn dochter met het e-mail adres dat ik voor haar bij Ziggo heb aangemaakt (toegevoegd aan mijn abonnement). E-mail adres zal ik hier niet delen maar ik kr ... Lees meer