Mi
door Mister Darcy Oct 24, 2016 om 09:43
Geldzaken & recht

Kosten openen slot

Gisteren (weekend) heb ik de diensten van een sloetenmaker benodigd ivm verlies voordeursleutel.
De hiervoor in rekening gebrachte kosten bedroegen meer dan 500 euro.
Mijn vraag is of dit een reeel bedrag is cq wat de "normale" tarieven hiervoor zijn.

7741 7 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

tijger1
door tijger1 - Oct 24, 2016 om 09:47
42060 Antwoorden / 21 Vragen
0

Nee, natuurlijk is dat niet reëel. Maar ik neem aan dat u al betaald hebt. Maar ja, er wordt overal gewaarschuwd voor zulke figuren, maar blijkbaar zinloos.

ka
door kaakje - Oct 24, 2016 om 09:50
109 Antwoorden / 0 Vragen
2

Dit is gewoon schandalig. Maar geen uitzondering helaas. Soms zijn ze met een kwarier klaar. Onderstaande is van een willekeurige slotenmaker. Maar je staat voor de deur en je wil naar binnen dus.... Een kat in het nauw. Daar wordt vies van geprofiteerd. Google op een duidelijke, transparante slotenmaker en zet het telefoonnummer in je telefoon. Heb ik ook gedaan.  

  • Noodopening overdag € 85.-
  • Noodopening avondtarief € 125.-
  • Noodopening nachttarief € 150.-
  • Noodopening weekendtarief € 125.-
  • SKG** cilinder slot (standaard 30/30 cilinder) vanaf € 35.-
  • SKG*** cilinderslot met anti kerntrek € 95.-
  • Driepuntsslot SKG*** inclusief montage op locatie vanaf € 300.-
Geen voorijkosten

zoekster1
door zoekster1 - Oct 24, 2016 om 09:54
1583 Antwoorden / 3 Vragen
1

Helaas worden dit soort schofterige tarieven gerekend. Er zijn geen normale tarieven, maar dit is wel de hoogste prijs die ik tot nu toe heb gehoord. Er is niet wettelijk vastgelegd hoeveel zoiets mag kosten.
Ze weten dat je met je handen in het haar zit als je je huis niet in kan en daar maken ze handig gebruik van. Voortaan eerst vragen naar de kosten voordat u een slotenmaker laat komen. Ik denk wel dat het goedkoper kan worden gedaan als u wat meer had rondgebeld. Er is vast wel iemand die het voor 400 euro of minder wil doen :-(

En wellicht kunt u een reservesleutel bij iemand die u vertrouwt achterlaten. Al zal het u geen tweede keer gebeuren neem ik aan ;-)

marita5
door marita5 Oct 24, 2016 om 10:11
11512 Antwoorden / 15 Vragen

Is mij 2x gebeurd , dus hoe stom kon ik zijn  , een ezel stoot zich geen 3x aan dezelfde steen , de derde keer komt er niet .Ik vond € 68,- al veel , na nu blijkt gezien de kosten van Ts een koopje ..

marita5
door marita5 - Oct 24, 2016 om 10:06
11512 Antwoorden / 15 Vragen
1

Hallo Mister Darcy , 

Wat een absurde hoge kosten , lees hier tips ( helaas heeft u daar nu niks aan ) waar u moet opletten , klik op de rode regel .

http://www.erkendeslotenmakers.nl/hoeveel-kost-een-slotenmaker/

heremietkreeft
door heremietkreeft - Oct 24, 2016 om 11:30
16845 Antwoorden / 202 Vragen
0

Aanvullend: als u in een dergelijk geval enig simpel zoekwerk doet dan ziet u veelal tarieven bij slotenmakers die niet zo absurd hoog zijn. Zelfs als ze van grotere afstand moeten komen. Voor u helaas te laat al zou u wel aangifte kunnen doen wegens oplichting. Maar dan heeft u wel bewijs nodig en dus een factuur met daarop dat bedrag ad € 500,00. Heeft u dat?

tenormin
door tenormin - Oct 24, 2016 om 12:12
16829 Antwoorden / 108 Vragen
1

Nou, hoef er eigenlijk niet aan toe te voegen hoe erg ze u in de tang hadden; schandalig bedrag. Mijn buuf heeft sleutel: dan maar een boos, slaperig gezicht als ik om het raam bons! (dat gaat wel weer over).

di
door digioma - Oct 24, 2016 om 12:34
646 Antwoorden / 29 Vragen
1

Natuurlijk belachelijk veel geld en de "slotenmaker" heeft duidelijk geprofiteerd van jullie.
Kan me alleen maar aansluiten bij de al gegeven tip... reservesleutel bij buren of vrienden afgeven... en niet alleen handig bij verlies/vergeten eigen sleutel, maar ook in noodgevallen.
Onze buren (zowel links als rechts) zijn alleenstaand. Geen mensen op leeftijd, maar gewoon werkende 40-jarigen. 'Toch hebben wij hun sleutels, want stel dat één van hen opeens erg ziek wordt of in huis een ongeluk krijgt (van trap af stuiteren of iets dergelijks), dan kunnen ze in elk geval roepen en wij kunnen of politie/ambulance binnenlaten. Een van de buren is ambulancebroeder en uit ervaring wijs geworden gaf hij ons zijn sleutel.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Rienhartman
Rienhartman - Apr 23, 2024 om 22:32
Garantie & verzekeringen

Netvervuiling Siemens

We dachten verstandig te zijn door wat extra te sparen en te kiezen voor Siemens, die toch wel bekend staat om haar hoogwaardige producten en goede service. Helaas blijkt dat in de praktijk toch net iets anders te zijn. In september 2023 nieuw apparatuur gekocht; wasmachine, warmtepompdroger, oven en vaatwasser, waarbij alleen laatstgenoemde heeft nog geen storing vertoond.   De warmtepompdroge ... Lees meer

el-zorro
el-zorro - Apr 24, 2024 om 21:38
Geldzaken & recht

Coulance regeling

Coulant betekende oorspronkelijk letterlijk 'vloeiend' en 'gemakkelijk'. Het is afgeleid van het Franse couler 'stromen, vloeien', dat teruggaat op het Latijnse colare 'filtreren, dempen'.     Tijdens de laatste uitzending van dit jaar Kwam weer het onderwerp   Veelvoorkomende problemen met de distributieriem        Als een burger de dupe word door een bedrijf Waar bi ... Lees meer

Wi
Wintertje0 - Apr 24, 2024 om 21:27
Geldzaken & recht

Zakelijk energiecontract consument

Mijn vader is opgebeld door een energieboer dat het huidige contract bijna afliep. Helaas is hij toegehapt op een aanbieding en heeft een nieuw contract afgesloten.

nu loopt echter het contract van mijn ouders nog twee jaar. Daarom hebben ze een mail gestuurd dat ze afzien van het contract volgens de wettelijke bedenktijd van 14 dagen. Echter reageert de energieleverancier terug dat ze ... Lees meer