dietelinde
door dietelinde Sep 25, 2012 om 14:18
Geldzaken & recht

Landelijke regelgeving rondom verzorging en verpleging

Ik ontving een brief van mijn woningcorporatie . Ik heb hier enige vragen over. Eerst komt er een samenvatting van de brief en dan mijn vragen

".... corporatie heeft als sociale huurder altijd al de verantwoordelijkheid gehad om een deel van haar woningen te verhuren aan bewoners van organisaties die intensievere zorg aanbieden. Ook in de ..... werd en wordt een deel van de woningen aan deze doelgroep verhuurd.De regelgeving voor deze bewoners/organisaties gaat drastisch veranderen in 2013. Er komt een bijeenkomst bij u waar u vragen kunt stellen, daar zijn ook vertegenwoordigers van zorginstellingen bij aanwezig."

Ik woon in een 55+ complex en vrijstaande woningen worden nu aan een instelling verhuurd. Een van de woningen (2 kamers) is nu in gebruik als eetkamer met een capaciteit van 16 eetplaatsen. Deze bewoners hebben dus intensieve begeleiding nodig en er zijn al schermutselingen geweest met "eigen bewoners" en nieuwkomers. Hier wonen veel ouderen boven de 70 jaar.

Toen het gebouw klaar was 30 jaar geleden was het een rustige woonomgeving, maar de laatste jaren komen er steeds meer mensen die overlast veroorzaken, dronken, geen vloerbedekking op de grond (beton), overlast hond enz.

Iedereen moet een nieuwe kans krijgen, maar het gaat nu een beetje (erg) uit de hand lopen.

Mijn vragen zijn de volgende:
- Wat betekend deze wetgeving nu precies.
- Wat zijn onze rechten/plichten.
- Mag een huis onttrokken worden aan de woningmarkt en gebruikt worden als eetkamer
-Hebben wij als bewoner nog inspraak.
- Kunnen wij actie ondernemen.

Dank u alvast voor een antwoord.

514 3 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

tenormin
door tenormin - Sep 25, 2012 om 14:24
16826 Antwoorden / 108 Vragen
0

sorry dietelinde, ik lees geen vragen. Wel dat u bij de bijeenkomst vragen kunt stellen.

dietelinde
door dietelinde - Sep 25, 2012 om 14:30
4 Antwoorden / 11 Vragen
0

Mijn vraag was veel langer en uitgebreider. Maar de helft is maar afgedrukt. Snap het ook niet. Nogmaals geplaatst en weer de helft afgedrukt????

tenormin
door tenormin - Sep 25, 2012 om 15:03
16826 Antwoorden / 108 Vragen
0

wederom mislukt. Maar dan hoef je geen nieuwe vraag aan te maken maar het op deze pagina
nog eens proberen anders komen er veel te veel dubbele vragen over hetzelfde onderwerp. Dus krijg je het in het geheel nu wel voor elkaar, dan gewoon hieronder nogmaals proberen van iemand een antwoord te krijgen, dus nogmaals, geen nieuwe vraag maken. Hoopt dat het daarna wel lukt.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Le
Leny van der Plas - Apr 19, 2024 om 19:46
Geldzaken & recht

Klarna, aanmaning niet besteld artikel

Op 6 februari krijg ik een pakket toegestuurd (door de brievenbus) enkel met mijn naam en adres zonder kenmerk door wie het is verstuurd. In het pakket zit een trainingsbroek zonder verzendbrief o.i.d. ik kon het dus ook niet terugsturen aangezien verzender niet bekend was.

Op 3 april krijg ik een brief toegestuurd van Klarna met de kosten van de broek met  aanmaningskosten.
Direc ... Lees meer

anita555
anita555 - Sep 11, 2023 om 12:25
Computers & telefonie

Hoe vind ik het accountnummer van LSC Smart Connect weer terug?

Ik wilde een plafonaire ophangen die ik bij Action had gekocht, waarvoor ik de LSC Smart Connect app nodig had om de lamp via de telefoon te dimmen. Helaas werkte het niet want ik moest mijn wifi kanaal omzetten van 5 ghz naar 2.4 ghz. Een heel gedoe, want ik had daarbij hulp van Ziggo nodig om te vragen hoe ik dat moest doen. De medewerker adviseerde me om na het instellen van een ander wifi kana ... Lees meer

Ha
Hans Wijtman - Apr 19, 2024 om 19:46
Geldzaken & recht
Ik ben via internet opgelicht. Hoe krijg ik mijn geld terug?

Ik ben via internet opgelicht. Hoe krijg ik mijn geld terug?

Op 25 maart j.l. kreeg ik een sms-je van iemand die zich voordeed als medewerker van ICS (International Card Service) met een noodnummer. Er was geprobeerd €899 van mijn rekening te halen. Ik belde dit nummer en was even later €1794 kwijt. Ik heb aangifte gedaan bij de politie en heb mijn rechtbijstandsverzekering ingelicht. Hoe krijg ik mijn geld terug? Lees meer