Ko
door Koekepeer1 Feb 7, 2023 om 14:25
Geldzaken & recht

Mag je werken bij nieuwe baas terwijl je vakantie hebt van oude baas?

Ik heb volledig vakantie genomen. Dus niks meer te doen. Ik krijg uitbetaald vanaf 1 maart maar doe wat dingen in februari voor de nieuwe baas. Moet ik dat oude baas melden? Kan oude baas er achter komen? Moet omdat ik nieuwe baan anders niet krijg. Ik heb geen ww rechten opbouw voldoende om uitkering te krijgen. Ik krijg dus geen loon uitbetaald in februari van nieuwe baas.

Ik krijg vakantiegeld uitbetaald van oude baas.

Graag hulp van het forum.

1125 7 Rapporteer
ju
door juliomariner - Feb 7, 2023 om 14:42
1225 Antwoorden / 2 Vragen
2

Iets klopt er hier niet, u doet werk maar krijgt er niet voor betaald?
Dat vind ik op z'n zachts gezegd vreemd aangezien slavernij al lang geleden is afgeschafd. Ik vind het dus vreemd dat de nieuwe werkgever gaat eisen dat u onbetaald werk voor hem gaat doen anders krijgt u de baan niet.

Th
door Theawaalen - Feb 7, 2023 om 15:26
108 Antwoorden / 4 Vragen
3

Lekker goedkoop voor de nieuwe baas, dit mag absoluut niet. Hij moet je gewoon betalen

heremietkreeft
door heremietkreeft - Feb 7, 2023 om 16:13
16531 Antwoorden / 202 Vragen
1

Zelfs volgens het BW maar ook indien er bij die nieuwe werkgever een CAO is moet hij u betalen indien u er al werkzaamheden voor verricht! 
Ik vraag mij in rede af wat u dan na 1 maart a.s. van een dergelijke werkgever kunt en mag verwachten in relatie tot werktijden en salaris.

Nu is het wel zo dat de keuze opf u dat wel of niet doet geheel aan u is. En m.b.t. het betaald zou u dat bij hem moeten vorderen en ik adviseer u om dat dan toch maar niet te doen. Zou u dat wel doen, dan is dat een slecht begin, hoe dan ook. Herhaald, de keuze is geheel aan u.

Uw oude werkgever kan er niets tegen doen. Op zich is er niets op tegen om in vakantie op basis van opgebouwde rechten al bij een ande werkgever te beginnen. Dat tenzij er sprake is van een concurrentiebeding.

Ook gelet op uw andere vraag: goed bezig??

sira
door sira - Feb 7, 2023 om 16:30
2088 Antwoorden / 24 Vragen
3

U mag gewoon bij uw nieuwe werkgever gaan werken, maar er niet voor betaald krijgen, is wel héél bijzonder. Stel dat hij straks zegt toch niet met u door te willen gaan? Dan heeft u dus gratis voor hem gewerkt. Als hij dat met 11 medewerkers weer doet, komt hij gratis het jaar door.

getty
door getty - Feb 7, 2023 om 18:27
4179 Antwoorden / 10 Vragen
2

Heeft u onbetaald verlof genomen?  Waarom wordt u niet betaald tot 1 maart? Hoe verhoudt zich dit tot uw andere vraag? 


Of bent u zelf de persoon waarnaar u verwijst in de andere vraag?

rj
door rjw - Feb 7, 2023 om 21:34
3129 Antwoorden / 5 Vragen
0

Woef! (een hond heeft een baas)

ju
door juliomariner - Feb 10, 2023 om 11:12
1225 Antwoorden / 2 Vragen
0

U treft het niet met de werkgevers, de oude dat i een collega verlinkt de nieuwe dat u gratis werkt

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Ed
Eddie-W-75 - Dec 3, 2023 om 20:48
Vrije tijd & tuin

Cashback actie Stihl

Beste forumgebruikers,Mijn vriendin en ik wilden een kantenmaaier kopen van het merk Stihl en we belden op naar een vestiging van een grote dealer met meerdere vestigingen in het Zuiden van Nederland. De vriendelijke medewerker aan de telefoon verwees ons naar de webshop, omdat dit makkelijker zou zijn vanwege de thuislevering met de post. Bovendien zagen wij toen we op hun ... Lees meer

Ch
Chris3521 - Dec 3, 2023 om 13:54
Huishouden & energie

Vervelende bromtoon CV-ketel onderburen. Ervaringen of advies?

Hallo,   Wij wonen in een jaren '30 appartement. Onder onze slaapkamer bevindt zich de keuken van onze onderburen. Sinds het voorjaar hebben zij een nieuwe CV-ketel (Type: Intergas Kombi Kompakt HRE). Sinds begin oktober ervaren wij in onze slaapkamer een vervelende bromtoon, vermoedelijk omdat pas vanaf toen de ketel voortdurend hard moet werken. Van hun vorige ketel of onze eigen ketel hebben ... Lees meer

bikker
bikker - Nov 29, 2023 om 14:19
Computers & telefonie
Desktop computer probleem.

Desktop computer probleem.

Hallo beste mensen, ik heb een computerprobleem, als ik mijn desktop computer af wil sluiten gaat hij niet uit maar start automatich opnieuw op, ik trek dan maar de stekker er uit. Als hij dan weer opstart krijg ik de volgende melding in een blauw scherm te zien. Cmos-controlsom is ongeldig, en cmos-reset (502)
Hoe los ik dat op, zelf durf ik niet zomaar ergens op te klikken, bang dat er gege ... Lees meer