me
door meulenbuddy Jan 12, 2009 om 17:22
Geldzaken & recht

Meubels nog nooit hoeven betalen

wie kan mij helpen?


ik heb in april nieuwe meubels besteld voor mijn huis. na een lange levertijd werden ze in juli bezorgd. tijdens de bezorging werd gevraagt of ik een eenmalige machiging  wou geven zodat hun het geld van mijn rekking af konden schrijven. hier heb ik toestemming voor verleend en een hantekking gezet. het geld zou dan binnen 2 weken van mijn rekking af worden geschreven. het geld is ecter nog niet van mijn rekking af geschreven.


vragen die ik heb:



  1. als het betreffende bedrijf er achter komt dat er nog niet betaald is en ik hier zelf niet achter aan ben gegaan kunnen ze mij dan ook aansprakelijk stellen, zo ja wat kunnen de gevolgen dan zijn
  2. mag het betreffende bedrijf nog steeds eisen dat ik de meubels betaal en hoe lang mogen ze dit blijven doen

472 4 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ve
door verwijderd - Jan 12, 2009 om 17:45
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

gaat je niks aan om welk bedrijf het gaat. er is met dit bedrijf heel wat vervelends gebeurt wat er verder niet toe doet, maar netjes behandellen kennen ze daar niet dus waarom zo ik het wel doen

ve
door verwijderd - Jan 12, 2009 om 17:46
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

1. Pak de telefoon en meld het. Dit is wel zo netjes van uzelf. Geen gezeur meer en geld wat van niet van u is komt aan de eigenaar toe.


2. Tuurlijk mogen ze dit eisen : u neemt spullen af. Het is kolder om te zeggen : u komt niet dus , ik betaal niet. U moet betalen ten alle tijde.Maak u het op dan snijdt u in uw eigen vingers door dubbel te betalen eigenlijk.


3. Het hier al zetten is zonde van de moeite. Om welk bedrijf gaat het ? Dan meldt ik het zelf wel eventjes.


labswans

ve
door verwijderd - Jan 12, 2009 om 18:13
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

--netjes behandellen kennen ze daar niet dus waarom zo ik het wel doen --


Misschien gewoon omdat jij niet zo`n Asbak bent ?!


Zou je geld in ieder geval nog maar een tijdje klaar laten liggen want ze komen meestal als je het net aan iets anders uitgegeven hebt ;-)


--Consumentenkoop: 2 jaar
Is er sprake van een consumentenkoop, dat wil zeggen een overeenkomst waarbij de koper een particulier is en de verkoper handelt in de uitoefening van beroep of bedrijf, geldt er zelfs een verjaringstermijn van twee jaren (artikel 7:28 BW). Na twee jaren kan de verkoper dan ook geen betaling meer afdwingen. --  Wat is verjaring?


Succes,



 

ve
door verwijderd - Jan 12, 2009 om 19:20
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Dag meulenbuddy,


Je schrijft:


  1. als het betreffende bedrijf er achter komt dat er nog niet betaald is en ik hier zelf niet achter aan ben gegaan kunnen ze mij dan ook aansprakelijk stellen, zo ja wat kunnen de gevolgen dan zijn
  2. mag het betreffende bedrijf nog steeds eisen dat ik de meubels betaal en hoe lang mogen ze dit blijven doen.

Sommige respondenten antwoorden wel eens wat kort door de bocht, maar er is altijd wel de intentie om je te helpen.


Advies:


Ad 1. Neem zelf zo snel mogelijk kontakt op met dit bedrijf en betaal de rekening. Momenteel kunnen zij je nog nergens voor aansprakelijk stellen, behalve dan mogelijk re wettelijk verschuldigde rente vanaf mei 2008 (dus vanaf 4 weken na levering).


Ad 2. Het bedrijf heeft er zonder meer recht op dat je de geleverde goederen betaalt. Dat heeft dus weinig te maken met eisen, omdat jij jouw deel van de overeenkomst nog niet bent nagekomen. Als jij echter weigert de rekening te betalen, dan kunnen zij natuurlijk betaling wél in rechte afdwingen. Bij een consumentenkoop verjaart de rekening na 2 jaar, tenzij de schuld binnen die twee jaar gestuit is.


Met vriendelijke groet, Read.


 


.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

jane55
jane55 - Sep 23, 2024 om 12:04
Geldzaken & recht

Verkeerde Lounge bank geleverd

Op 12 september, na 3 maanden wachttijd werd mijn bank bezorgd, helaas de verkeerde.
Direct doorgegeven aan het bedrijf, het zou uitgezocht worden, daarna nog verschillende keren gebeld, tot nu toe, 11 dagen verder, nog geen resultaat.
Wel werd er gezegd dat als zij de bank opnieuw gaan bestellen ik er weer 3 maanden op moet wachten.
Mijn vraag is, kan ik de koop ontbinden, omdat ik ... Lees meer

El
Eline72 - Sep 27, 2024 om 10:37
Winkels & webshops

Webshop Salura

Hallo ik heb 6 september een spiegel besteld bij website Salura maar heb deze nooit ontvangen.  de site is nu ook niet meer bereikbaar. Ik had een track and tracé ontvangen en daar stond in dat de spiegel verzonden was vanuit China en in Nederland was aangekomen maar even later deed de track and trace het niet meer. Dit bedrijf zou in Amsterdam zitten en had alleen een website heb verschillende ... Lees meer

A.
A. Maas - Aug 30, 2024 om 14:44
Geldzaken & recht

Wie is ook opgelicht door scooterrijbewijs.nl? Bedrijf reageert niet...

Mijn zoon wilde binnen enkele weken zijn scooter rijbewijs halen. Deed navraag bij het bedrijf over de beloftes op de site. Na aanmelding bleek dat er maanden tussen theorie en praktijk examen gaan zitten. Hij zou moeten bijbetalen, maar dan nog lukt het niet binnen zijn planning. Hij vroeg hen alles te annuleren en zijn geld terug te storten. De servicedesk medewerker gaf echter geen antwoord op ... Lees meer