is
door isabelle_1 8 mei 2004 om 22:30
Geldzaken & recht

Misleiding

Een lopend krediet werd tegen een veel lagere rente ter oversluiting aangeboden. Op het eerste krediet liep nog 2 jaar van een 5 jarige overlijdens-risicodekking, met premierestitutiemogelijkheid. Bij oversluiting moest die O-R dekking worden gestopt (restitutie vond plaats) en opnieuw voor 5 jr worden aangegaan. Omdat het mij bekend was dat ik al met ruim 1 jr. het gehele krediet zou hebben ingelost, stelde ik - onder getuige- in het kantoor van de betreffende bank, de uitdrukkelijke vraag " blijven de polisvoorwaarden hetzelfde, dus wederom met premierestitutie bij vervroegd inlossen van de schuld ?" De deskundige/adviseur verzekerde ons met kracht dat er niets veranderd was.derhalve met restitutie! Intussen was door die verplichte nieuwe O-R-dekking het saldo met bijna Euro 1800 verhoogd. Inderdaad heb ik dit krediet geheel voortijdig ingelost en heb ik bijna 4 jaar over van die O-R dekking. Bij telefonisch contact hierover werd mij glashard gezegd, dat de polisvoorwaarden veranderd waren en er derhalve geen restitutie meer kon plaatsvinden. De deskundige had mij dit absoluut moeten mededelen, zei men van die bank.Het antwoord , "u bent niet meer zo jong en nu heeft u toch nog 4 jr een O-R dekking (terwijl er geen schuld meer bestaat), je weet nooit wat er kan gebeuren !", vind ik buiten alle proporties. Wij voelen ons behoorlijk misleid. Want had die adviseur correct gehandeld, dan was duidelijk geworden dat het totale onzin zou zijn geweest, om het lopende krediet voor dat ene jaar nog over te sluiten. Er liep nog een voldoende O-R dekking van 2 jaar op en het financieele voordeel was slechts Euro 11,... p.mnd. Dus werd nu in principe het oude krediet gewoon bijna Euro 1800,- duurder, ondanks de lagere rente. (van 7,8 naar 5,8 %). Uiteraard heb ik de maatschappij hierover een ingevuld klachtenformulier met uitvoerige bijlage gestuurd. Hierop is nog geen antwoord gekomen. Vraag: welk recht hebben wij nu nog in deze situatie ? Twee artikels zijn inderdaad anders gebleken in de voorwaarden. Ik achtte het toen niet nodig om ze wederom helemaal door te lezen,omdat de belangrijkste vraag -door de deskundige van de bank - al positief was beantwoord. En dat antwoord was het criterium voor ons voor een ja of neen.


 

378 1 Rapporteer

Deze vraag is gesloten. De vraag kan niet meer worden beantwoord.

door gepriso - 13 mei 2004 om 22:24
113 Antwoorden / 1 Vragen
0

U staat in de situatie die u schets wel volledig in uw recht. Alleen recht hebben is nog iets anders als recht krijgen. Dus stuur de bank gewoon nog een brief (misschien met wat meer druk op de ketel, dus eisen dat er gereageerd wordt voor een bepaalde datum). Eis in deze brief ook dat de O-R verzekering per direct dient te worden beeindigt. Als ze weigeren tot restitutie dan hebt u gewoon een probleem. Dan moet u uw recht via andere organisatie halen desnoots de rechter, maar of dat het allemaal waard is en of het allemaal te bewijzen is, is maar de vraag.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Ho
Hoi123456 - 17 nov. 2018 om 01:30
Geldzaken & recht

Politieagent kenteken natrekken

Mijn vraag is of een voormalig politieagent zonder enige rede een kenteken van een auto en de eigenaar ervan mag natrekken? In deze situatie zat ik met een vriendin een gesprek te voeren in de auto. Was netjes geparkeerd. De voormalige agent sprak ons aan en vertelde toen dat hij dit had gedaan. Klaarblijkelijk is dit ook gedeeld in een buurtpreventie Whatsapp. Lees meer

rebek - 9 nov. 2018 om 20:48
Garantie & verzekeringen
Kruidvat foto cd's niet afleesbaar

Kruidvat foto cd's niet afleesbaar

De foto's die ik destijds bij KRUIDVAT op cd's heb laten zetten zijn niet of heel moeilijk af te spelen op de pc en volgens kruidvat fotoservice is dat niet hun verandwoordelijkheid en kan het zeker niet afgespeeld worden op DVD.

WIE is hier verandwoordelijk voor??? Lees meer

cees60 - 16 nov. 2018 om 19:23
Computers & telefonie

Apple software op pc

Ik heb op mijn pc (Windows 7 ult - 32 bits) de volgende programma's van Apple :
- Apple Application Support (32-bits) ;
- Apple Mobile Device Support en
- Apple Software Update
Nu krijg ik af en toe een melding dat er nieuwe software van Apple beschikbaar is. De melding toont
updates voor iTunes en iCloud for Windows.
Heeft het zin om deze updates uit te voeren of k ... Lees meer