mt
door mth89 20 feb. 2013 om 16:15
Geldzaken & recht

Nep zwaarden

Hallo,

ik heb een vraagl. Mijn vraag is ZIJN NEP ZWAARDEN DIE JE NIET VAN ECHT TE ONDERSCHEIDEN IS DIT LEGAAL OF ILLEGAAL?

Hopelijk kunnen jullie daar antwoord op geven

alvast bedankt,

mth 89

1420 6 Rapporteer

Deze vraag is gesloten. De vraag kan niet meer worden beantwoord.

ro
door ron530 - 20 feb. 2013 om 16:24
4085 Antwoorden / 17 Vragen
0

Illegaal net zoals nep pistolen. Beide wapens vallen onder de wapenwet, u kunt er immers mee dreigen en politie of een slachtoffer kunnen van een afstand niet zien of het wapen dan wel zwaard nep is.

door dearagain - 20 feb. 2013 om 16:49
2462 Antwoorden / 7 Vragen
0

*niet legaal

door edrick3 - 20 feb. 2013 om 16:56
26264 Antwoorden / 85 Vragen
0

Hallo mth89,

Is het illegaal om thuis nepwapens te gebruiken?

Alle NEPwapens die op een echt wapen lijken, zijn verboden.

(Bron: vraaghetdepolitie.nl)

Met vr.gr.

door diumenge - 20 feb. 2013 om 18:55
9968 Antwoorden / 13 Vragen
0

Zie hier: Justis.nl

sw
door swat1500 - 20 feb. 2013 om 22:48
2553 Antwoorden / 0 Vragen
0

Nepzwaarden zijn dus NIET illegaal. Je mag er alleen niet zomaar mee over straat lopen. Ook minderjarigen mogen deze wapens niet voorhanden hebben.

door acjzr1 - 20 feb. 2013 om 23:02
295 Antwoorden / 3 Vragen
0

WAT ZEGT DE WET NU EIGENLIJK?
De wapenwet kent verschillende categorieën wapens. Messen en zwaarden, de zogenaamde blanke wapens vallen onder categorie IV. In deze categorie vallen onder andere ook windbuksen en kruisbogen.
De Brochure Wapens en Munitie waar het uitgebreid in staat is te downloaden op:

http://www.justitie.nl/onderwerpen/criminaliteit/wapens/documenten.

Alle wapens die vallen onder categorie IV mogen voorhanden zijn voor iedereen boven de 18 jaar. Voorhanden betekend dat je het wapen in handen kan hebben. Ook al ben je 50 kilometer van huis en heb je een zwaard in de kluis liggen. Je kunt naar huis toe om 'm op te halen. Je mag het vervoeren, maar niet zonder vergunning dragen op openbare gebieden.
Let op: stiletto's, werpmessen, vlindermessen vallen onder categorie I wanneer ze meer dan één snijkant heeft en boven bepaalde maten zijn. Ook pijlen met snijdende delen vallen onder categorie I. Deze zijn allemaal verboden.

Van de bovengenoemde site komt ook de volgende tekst die voor ons het meest interessant is:
ZWAARD
Degens, sabels, zwaarden vallen onder andere onder artikel 2, eerste lid, categorie IV, onder 2, ongeacht of het decoratieve of functionele zwaarden zijn. Deze wapens mogen vrij voorhanden worden gehouden. Dergelijke wapens mogen echter niet op de openbare weg gedragen worden. Het is dus raadzaam om bijvoorbeeld een degen niet onverpakt op een fiets te vervoeren. Om deze wapens te mogen gebruiken op voor publiek toegankelijke plaatsen (bijvoorbeeld bij sportbeoefening) is schriftelijke toestemming van de politie nodig. Hiervoor moet er een vergunning (verlof) worden aangevraagd bij de korpschef van uw politieregio. Tenzij deze wapens vallen onder de vrijstelling van artikel 28 van de Regeling wapens en munitie (RWM).

Het is wel toegestaan een zwaard over de weg te vervoeren. Er is een verschil tussen vervoeren en dragen. Zwaarden, maar ook degens en sabels vallen onder artikel 2, eerste lid, categorie IV, onder 2, van de WWM. Wapens die vallen onder categorie IV mogen alleen worden vervoerd en niet gedragen. De vervoerder moet er dus voor zorgen dat het wapen voldoende verpakt is, anders loopt hij het risico om een boete te ontvangen.

Bron: http://www.goldenflower.nl/artikelen1/wapenwet/wapenwet.html

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Re
Rebecca2 - 14 dec. 2018 om 17:50
Auto & vervoer

Kan ik iets doen?

Een tijdje geleden reed ik op de provinciale weg. Een vrachtwagen kwam mij tegemoet en op het moment dat hij passeerde viel er een kei ter grootte van je handpalm van de wagen. De container die hij vervoerde was open aan de bovenkant. Ik reed tachtig kilometer per uur dus het was een flinke klap toen die steen op mijn raam terrecht kwam. Er is een flinke barst uit/in mijn raam. De vrachtwagen reed ... Lees meer

G.
G. Berkers - 14 dec. 2018 om 17:41
Huishouden & energie

Voordeelcollectief.nl oplichting

Vandaag onduidelijk telefoongesprek gehad. Of ik wist dat ik veel geld kon besparen? Na wat gtegevens over en weer kreeg ik de tip om naar Eneco over te stappen. Ze vroegen mijn bankrekeningnummer, toen ging er een alarmbel rinkelen. Ik zou een mail krijgen die ik rustig door zou kunnen lezen. MAAR...... Ik moest eerst reageren op een SMS die me gestuurd was. Daar had ik geen zin meer in, want waa ... Lees meer

Mi
Middendoor - 14 dec. 2018 om 17:13
Geldzaken & recht

Busvervoer overeenkomst door vervoerder geannuleerd, recht op schadevergoeding?

Met een taxi/busvervoers bedrijf heb ik een week geleden een overeenkomst gesloten voor een groepsvervoer tijdens oudejaarsnacht. Deze boeking is per mail bevestigd en ook al gefactureerd. 
Bij het aangaan ben ik akkoord gegaan met de algemene voorwaarden van het bedrijf, deze zijn conform de algemene vervoer- en reisvoorwaarden van KNV busvervoer. Voorwaarden zijn op deze link te vinden. ... Lees meer