mt
door mth89 20 feb. 2013 om 16:15
Geldzaken & recht

Nep zwaarden

Hallo,

ik heb een vraagl. Mijn vraag is ZIJN NEP ZWAARDEN DIE JE NIET VAN ECHT TE ONDERSCHEIDEN IS DIT LEGAAL OF ILLEGAAL?

Hopelijk kunnen jullie daar antwoord op geven

alvast bedankt,

mth 89

1699 6 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ro
door ron530 - 20 feb. 2013 om 16:24
4085 Antwoorden / 17 Vragen
0

Illegaal net zoals nep pistolen. Beide wapens vallen onder de wapenwet, u kunt er immers mee dreigen en politie of een slachtoffer kunnen van een afstand niet zien of het wapen dan wel zwaard nep is.

door dearagain - 20 feb. 2013 om 16:49
2462 Antwoorden / 7 Vragen
0

*niet legaal

door edrick3 - 20 feb. 2013 om 16:56
26710 Antwoorden / 85 Vragen
0

Hallo mth89,

Is het illegaal om thuis nepwapens te gebruiken?

Alle NEPwapens die op een echt wapen lijken, zijn verboden.

(Bron: vraaghetdepolitie.nl)

Met vr.gr.

door diumenge - 20 feb. 2013 om 18:55
10333 Antwoorden / 13 Vragen
0

Zie hier: Justis.nl

sw
door swat1500 - 20 feb. 2013 om 22:48
2596 Antwoorden / 0 Vragen
0

Nepzwaarden zijn dus NIET illegaal. Je mag er alleen niet zomaar mee over straat lopen. Ook minderjarigen mogen deze wapens niet voorhanden hebben.

door acjzr1 - 20 feb. 2013 om 23:02
295 Antwoorden / 3 Vragen
0

WAT ZEGT DE WET NU EIGENLIJK?
De wapenwet kent verschillende categorieën wapens. Messen en zwaarden, de zogenaamde blanke wapens vallen onder categorie IV. In deze categorie vallen onder andere ook windbuksen en kruisbogen.
De Brochure Wapens en Munitie waar het uitgebreid in staat is te downloaden op:

http://www.justitie.nl/onderwerpen/criminaliteit/wapens/documenten.

Alle wapens die vallen onder categorie IV mogen voorhanden zijn voor iedereen boven de 18 jaar. Voorhanden betekend dat je het wapen in handen kan hebben. Ook al ben je 50 kilometer van huis en heb je een zwaard in de kluis liggen. Je kunt naar huis toe om 'm op te halen. Je mag het vervoeren, maar niet zonder vergunning dragen op openbare gebieden.
Let op: stiletto's, werpmessen, vlindermessen vallen onder categorie I wanneer ze meer dan één snijkant heeft en boven bepaalde maten zijn. Ook pijlen met snijdende delen vallen onder categorie I. Deze zijn allemaal verboden.

Van de bovengenoemde site komt ook de volgende tekst die voor ons het meest interessant is:
ZWAARD
Degens, sabels, zwaarden vallen onder andere onder artikel 2, eerste lid, categorie IV, onder 2, ongeacht of het decoratieve of functionele zwaarden zijn. Deze wapens mogen vrij voorhanden worden gehouden. Dergelijke wapens mogen echter niet op de openbare weg gedragen worden. Het is dus raadzaam om bijvoorbeeld een degen niet onverpakt op een fiets te vervoeren. Om deze wapens te mogen gebruiken op voor publiek toegankelijke plaatsen (bijvoorbeeld bij sportbeoefening) is schriftelijke toestemming van de politie nodig. Hiervoor moet er een vergunning (verlof) worden aangevraagd bij de korpschef van uw politieregio. Tenzij deze wapens vallen onder de vrijstelling van artikel 28 van de Regeling wapens en munitie (RWM).

Het is wel toegestaan een zwaard over de weg te vervoeren. Er is een verschil tussen vervoeren en dragen. Zwaarden, maar ook degens en sabels vallen onder artikel 2, eerste lid, categorie IV, onder 2, van de WWM. Wapens die vallen onder categorie IV mogen alleen worden vervoerd en niet gedragen. De vervoerder moet er dus voor zorgen dat het wapen voldoende verpakt is, anders loopt hij het risico om een boete te ontvangen.

Bron: http://www.goldenflower.nl/artikelen1/wapenwet/wapenwet.html

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

nijssenr - 8 apr. 2019 om 17:35
Geldzaken & recht
Vpay vs Maestro

Vpay vs Maestro

Ik ontving vorige week een nieuwe betaalpas van de ING.
Hierop stond ineens VPay. Ik had hier nog niet eerder van gehoord.
Dit bleek een concurent van het al oude Maestro te zijn.
Ook bleek deze pas in het buitenland dus ineens een stuk minder geaccepteerd.
Een korte zoektocht leerde dat ING random nieuwe passen uitdeeld met 1 van de 2 betaalsystemen.
En dat je kostenloos ... Lees meer

aw
awm - 20 mei 2019 om 16:50
Elektronica & tv

Nieuwe digitenne werkt slecht

Sinds kort heb ik een nieuwe ontvanger gekregen van KPN maar er is steeds storing. Ik zit in Baarn met een antenne op het dak. Met mijn oude Samsung twintuner nooit problemen maar nu met de nieuwe Rebox is het waardeloos. Tor 9 juli kan ik nog mijn oude gebruiken maar dan wordt het signaal omgezet naar HD en moet ik dat nieuwe doosje gebruiken. Iemand een suggestie? Lees meer

Da
Dantumadh - 20 mei 2019 om 17:12
Garantie & verzekeringen

Zorgpicht verzekeringsmaatschappij

Ik heb 2 lopende ORV's. Eén bij FBTO en één bij Centraal Beheer. Beide zijn ergens in 1994 afgesloten en ik betaal nu al bijna 25 jaar voor elke verzekering ca. 45 euro per maand. Ik heb geen tussenpersoon (meer) wat nu? Kan ik de FBTO en CB zelf benaderen omtrent hun zorgplicht? Vallen zij ook onder de uitspraak van het Kifid? Lees meer