mt
door mth89 20 feb. 2013 om 16:15
Geldzaken & recht

Nep zwaarden

Hallo,

ik heb een vraagl. Mijn vraag is ZIJN NEP ZWAARDEN DIE JE NIET VAN ECHT TE ONDERSCHEIDEN IS DIT LEGAAL OF ILLEGAAL?

Hopelijk kunnen jullie daar antwoord op geven

alvast bedankt,

mth 89

1545 6 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ro
door ron530 - 20 feb. 2013 om 16:24
4085 Antwoorden / 17 Vragen
0

Illegaal net zoals nep pistolen. Beide wapens vallen onder de wapenwet, u kunt er immers mee dreigen en politie of een slachtoffer kunnen van een afstand niet zien of het wapen dan wel zwaard nep is.

door dearagain - 20 feb. 2013 om 16:49
2462 Antwoorden / 7 Vragen
0

*niet legaal

door edrick3 - 20 feb. 2013 om 16:56
26500 Antwoorden / 85 Vragen
0

Hallo mth89,

Is het illegaal om thuis nepwapens te gebruiken?

Alle NEPwapens die op een echt wapen lijken, zijn verboden.

(Bron: vraaghetdepolitie.nl)

Met vr.gr.

door diumenge - 20 feb. 2013 om 18:55
10179 Antwoorden / 13 Vragen
0

Zie hier: Justis.nl

sw
door swat1500 - 20 feb. 2013 om 22:48
2572 Antwoorden / 0 Vragen
0

Nepzwaarden zijn dus NIET illegaal. Je mag er alleen niet zomaar mee over straat lopen. Ook minderjarigen mogen deze wapens niet voorhanden hebben.

door acjzr1 - 20 feb. 2013 om 23:02
295 Antwoorden / 3 Vragen
0

WAT ZEGT DE WET NU EIGENLIJK?
De wapenwet kent verschillende categorieën wapens. Messen en zwaarden, de zogenaamde blanke wapens vallen onder categorie IV. In deze categorie vallen onder andere ook windbuksen en kruisbogen.
De Brochure Wapens en Munitie waar het uitgebreid in staat is te downloaden op:

http://www.justitie.nl/onderwerpen/criminaliteit/wapens/documenten.

Alle wapens die vallen onder categorie IV mogen voorhanden zijn voor iedereen boven de 18 jaar. Voorhanden betekend dat je het wapen in handen kan hebben. Ook al ben je 50 kilometer van huis en heb je een zwaard in de kluis liggen. Je kunt naar huis toe om 'm op te halen. Je mag het vervoeren, maar niet zonder vergunning dragen op openbare gebieden.
Let op: stiletto's, werpmessen, vlindermessen vallen onder categorie I wanneer ze meer dan één snijkant heeft en boven bepaalde maten zijn. Ook pijlen met snijdende delen vallen onder categorie I. Deze zijn allemaal verboden.

Van de bovengenoemde site komt ook de volgende tekst die voor ons het meest interessant is:
ZWAARD
Degens, sabels, zwaarden vallen onder andere onder artikel 2, eerste lid, categorie IV, onder 2, ongeacht of het decoratieve of functionele zwaarden zijn. Deze wapens mogen vrij voorhanden worden gehouden. Dergelijke wapens mogen echter niet op de openbare weg gedragen worden. Het is dus raadzaam om bijvoorbeeld een degen niet onverpakt op een fiets te vervoeren. Om deze wapens te mogen gebruiken op voor publiek toegankelijke plaatsen (bijvoorbeeld bij sportbeoefening) is schriftelijke toestemming van de politie nodig. Hiervoor moet er een vergunning (verlof) worden aangevraagd bij de korpschef van uw politieregio. Tenzij deze wapens vallen onder de vrijstelling van artikel 28 van de Regeling wapens en munitie (RWM).

Het is wel toegestaan een zwaard over de weg te vervoeren. Er is een verschil tussen vervoeren en dragen. Zwaarden, maar ook degens en sabels vallen onder artikel 2, eerste lid, categorie IV, onder 2, van de WWM. Wapens die vallen onder categorie IV mogen alleen worden vervoerd en niet gedragen. De vervoerder moet er dus voor zorgen dat het wapen voldoende verpakt is, anders loopt hij het risico om een boete te ontvangen.

Bron: http://www.goldenflower.nl/artikelen1/wapenwet/wapenwet.html

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

ekiem - 22 feb. 2019 om 18:33
Computers & telefonie

Ervaringen Huawei / Samsung

Goedenavond,

Ik ben alweer toe aan een nieuwe mobieltje en nu dus mijn vraag.............Mijn bedoeling is een sim-lock mobieltje met 64 g maar ik twijfel tussen een samsung en een Huawei. Er zit tussen beide een behoorlijk prijs verschil en Huawei heeft momenteel de nodige cash-back acties. Heb een Samsung tablet en deze bevalt super. Heb nu een Acer maar  kom steeds opslag tekort, ze ... Lees meer

mr
mrfotografie - 22 feb. 2019 om 13:07
Computers & telefonie
Simpel b.v. rekent 50,- en stuurt sms dat je bundel over 200mb op is..

Simpel b.v. rekent 50,- en stuurt sms dat je bundel over 200mb op is..

Ok over oplichters gesproken! Let op (zie screenshot).. ik had een bundel bestelt om films te kunnen kijken. je kan gemiddeld 2 films kijken op een bundel van 500mb. De avond er voor klopte de info ook en was de helft verbuikt. De volgende ochtens was dit nog precies zo.. Om 11:55 krijg ik een sms pas op! U bundel heeft nog 200mb over.. (klopt was ook pas net begonnen met film kijken) Ik bestel ee ... Lees meer

Ja
Jan13579 - 22 feb. 2019 om 13:31
Geldzaken & recht

Een incasso valkuil opzetten?

Een incasso valkuil opzetten?   Het betaalmoment van een abonnement wijzigen. De informatie over deze wijziging per email bekend maken. Vervolgens via website analytics uitzoeken wat de gemiddelde intervaltijd is van de mail checken bij Google. En nu maar hopen dat er klanten zijn die de tweede betaling van hun abonnement terug boeken. Belangrijk is dan wel om er voor te ... Lees meer