Ka
door Katje2b 14 mrt. 2018 om 03:03
Geldzaken & recht

Ophoging straat bij overdracht woning

Bestaande woning gekocht waarbij oprit voor het huis met 2 parkeerplaatsen bereikbaar was. Het was bekend dat de straat door de gemeente zou worden opgehoogd, dit zou klaar zijn bij oplevering. Planning niet gehaald.  Verkoper inmiddels verhuisd en onze oplevering komt er aan. Nu blijkt dat de straat +30 cm omhoog is gegaan na verhuizing verkoper, wij kunnen er nu niet onderuit dan eerst alles op te hogen. Wij wisten dat de tuin tzt omhoog moest maar de oprit lag hoger.  Verkoper had ook gezegd dat ophoging niet veel zou zijn. 
Verkoper heeft wel nieuwe aansluiting op riool geregeld en eur 150 gegeven voor dichten van bestrating boven riool maar dat is het.  Wat zijn de rechten en plichten in deze zaak? Oplevering is eind deze week. 

550 7 Rapporteer
door diumenge - 14 mrt. 2018 om 06:31
9833 Antwoorden / 13 Vragen
0

Waren er geen plannen beschikbaar dan over die ophoging? Die 30cm zal toch niet uit het niets komen? Het lijkt mij dat de plicht van de verkoper was om u hier goed over te informeren, maar ook uw plicht om dat goed te onderzoeken.

ne
door neodutchio - 14 mrt. 2018 om 07:08
2175 Antwoorden / 11 Vragen
1

Er is gemeld dat er een ophoging plaats zou vinden. De verkoper heeft dit dus netjes meegedeeld. Dat u niet doorvraagd met de vraag hoeveel kan u alleen uzelf aanrekenen.
U spreekt uzelf wel tegen. U zegt eerst dat de ophoging voor de verhuizing gedaan zou worden en daarna zegt u dat u tzt de tuin opgehoogd moest worden, maar waarom zou u dat tzt doen als de rest al verhoogd is?
Maar wat wilt u nu nog ophogen? De oprit was al hoger. Of probeert u nu ergens iets te claimen waar u geen recht op hebt?

door panter22 - 14 mrt. 2018 om 09:02
1791 Antwoorden / Vragen
0

Dat de gemeente de planning niet heeft gehaald, daar heeft de verkoper geen invloed op.
Verkoper heeft jullie geinformeerd over de ophoging van de straat. 
Maar de tuin en de oprit bleef zoals bij de verkoop. De verkoper zou geen aanpassingen doen.
De ophoging van de straat is hoger dan verwacht. 
Nu wil je dat de verkoper de oprit eigen kosten gaat verhogen voor de oplevering?
Dat had je bij de koop moeten afspreken.

door hansje klein - 14 mrt. 2018 om 09:31
3038 Antwoorden / 62 Vragen
0

Wat is dan uw eigen voorstel ...

Kosten verkoper? Dan had u dit m.i. (beter) op schrift moeten zetten.

Maar heeft u al contact met de verkoper hierover gehad?
M.a.w. is al duidelijk dat het een kostenpost voor ú gaat worden?

door tijger1 - 14 mrt. 2018 om 09:37
36370 Antwoorden / 20 Vragen
1

Dat moet dan wel een flink verzakte wijk zijn dat de bestrating 30 centimeter is opgehoogd.

En waarom zou u nu meteen alles moeten ophogen?

maar die verkoper valt niets te verwijten.

door aurora1 - 14 mrt. 2018 om 15:29
12801 Antwoorden / 6 Vragen
0

U wist toch van één en ander, de verkoper had het toch verteld?
U had desnoods dit destijds zelf nog verder kunnen uitzoeken. Ik zie geen problemen, want de verkoper heeft netjes gehandeld.

door gerbera - 14 mrt. 2018 om 16:31
4204 Antwoorden / 6 Vragen
0

Wij wisten dat de tuin tzt omhoog moest maar de oprit lag hoger.
De oprit lag al hoger maar van wat, de tuin of de straat. 30 cm is nogal een verhoging en als dat ten opzichte van de tuin is dan zou het bij de oprit minder moeten zijn. En was de verkoper op de hoogte dat het 30 cm zij worden. Denk niet dat er de verkoper iets te verwijten valt en u dit ook niet op deze kan verhalen. Overigens als het zou gedaan worden als u er al een tijdje woont zijn de eventuele kosten ook voor u.


Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

He
Herman 63 - 23 sep. 2018 om 09:21
Vakantie & reizen

Vakantie

We hebben via de vakantiediscounter een reis naar Sicilië geboekt. En nog wel eerst door de telefoon omdat wij graag aan de zee wilde zitten. De foto's zagen er mooi uit. Daarom maar afgesproken te doen. Alles op de site ingevuld. Komen we aan in letojannie klopt er geen moer van. Wij ge vragen aan de receptie. Ik foto erbij laten zien. Dit uitzicht!!  Zeg die beste man. Dat hebben wij niet. ... Lees meer

es
esmee2007 - 22 sep. 2018 om 19:47
Winkels & webshops

Witgoedtopper zeer slechte service richten schade aan en lossen niks op

Vandaag heeft de koerier netjes beide wasmachine s  Aangesloten en een test was aangezet van 1:14 minuten We hebben de chauffeur gevraagd of dat wel kon ons Is altijd aangegeven dat het stroom dat niet zou aankunnen  En de water afvoer De chauffeur zei geen probleem gaat goed De wasmachine s stonden aan en wij moesten weg  Ervan uitgaand dat alles goed zou verlopen zoals de chauffeur ... Lees meer

Na
Nard - 15 feb. 2018 om 23:15
Auto & vervoer

Zeer slechte ervaring spits automotive

Wie heefte er net als ik bij spit automotive, auto katalysator.nl, besteld en betaald voor leveringstijd van 1 dag, daarna bij moeten betalen wegens fout in de administratie, vervolgens niets geleverd krijgen en na veel gezeur en smoesjes order geannuleerd en na lange tijd nog steeds zje geld niet retour gestort?
Als je er op zoekt op internet is dit schering en inslag en wordt het tijd voor ... Lees meer