door stevenhofstra 28 jul. 2010 om 18:20
Geldzaken & recht

Pensioen afkopen

wanneer word dit bedrag uitbetaald?

17232 5 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

fa
door fazer58 - 28 jul. 2010 om 18:33
3 Antwoorden / 1 Vragen
0

Misschien is het wel handig dat je even wat meer informatie geeft ???

door vladja - 28 jul. 2010 om 18:40
8293 Antwoorden / 27 Vragen
0

Als het pensioen afkoopbaar is, dan wordt een voorstel voor afkoop gedaan (bedrag). Ga je daarmee akkoord dan kan het bedrag uitgekeerd worden. Er wordt dan belasting ingehouden in het hoogste tarief. Dit laatste is wettelijk voorgeschreven en kan eventueel bij een belastingaangifte in het volgend jaar rechtgetrokken worden.

Vladja

door hrdwerrorman - 28 jul. 2010 om 23:51
3809 Antwoorden / 46 Vragen
0

Dag Steven,

"wanneer word dit bedrag uitbetaald?"

Kleine pensioenen, tot nu ongeveer €450,- per jaar (wordt jaarlijks iets verhoogd), mogen wettelijk door de pensioenverzekeraar/-fonds afgekocht worden in het jaar waarin je 65 jaar wordt. Daar heb je zelf geen zeggenschap over.
De verzekeraar houdt dan de heffing in zoals Vladja dat aangaf, omdat de verzekeraar je financiële situatie niet kent. Je kunt in dat jaar b.v. wel een ton verdienen.

Met de berekening hoeveel je in totaal bruto uitbetaald krijgt gaat de actuaris van de verzekeraar er van uit dat je slechts 72 jaar wordt. Dat mag! Zo hoeven ze slechts een gering afkoopbedrag te betalen. REKEN JE NIET RIJK!!!
Vergeet niet het daaraanvolgende jaar een T-formulier in te vullen, omdat zeer waarschijnlijk teveel heffing ingehouden wordt.

Hardware ERror MAN.

kr
door krieties - 29 jul. 2010 om 09:36
442 Antwoorden / 0 Vragen
0

Zie voor je vraag (en antwoorden) mijnafkoop.nl
Het zoveelste afkoopgeval ligt nu onder mijn neus. De ingehouden loonheffing bedraagt geen 52% (maximum) maar 33,450%. (voor 2009 gold 33,5%). Ook dat staat in de antwoorden op mijn afkoop.nl
Het kan dus zijn dat er bij de ink.bel moet worden nabetaald, als in de tweede of derde schijf belasting is verschuldigd. Als betrokkene geen inkomen had, zal de loonhefing kunnen worden teruggegeven. Dat is weer anders als betrokkene als minstverdienende partner moet worden aangemerkt.

door vladja - 29 jul. 2010 om 09:48
8293 Antwoorden / 27 Vragen
0

Kleine pensioenen, tot nu ongeveer €450,- per jaar (wordt jaarlijks iets verhoogd), mogen wettelijk door de pensioenverzekeraar/-fonds afgekocht worden in het jaar waarin je 65 jaar wordt. Daar heb je zelf geen zeggenschap over.

Als je zelf wilt afkopen, hoef je voor zo'n klein pensioen niet te wachten tot je 65 bent. Je kan verzoeken om het eerder af te kopen. Maar reken je inderdaad niet rijk. Ze gaan dan rekenen aan het aantal uit te keren jaren vanaf 65 jaar tot de gemiddelde levensduur.

Afhankelijk van het geboortejaar wordt die gemiddelde levensduur vastgesteld. Met het oplopen van het geboortejaar stijgt de gemiddelde levensverwachting heel langzaam mee door o.a. verbeterde voeding, gezondheidszorg etc.

Vladja

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

ma
martin.lans - 16 okt. 2021 om 10:31
Garantie & verzekeringen

Wlz en aangepaste basisverzekering

Ik heb een aantal vragen en antwoorden over de Wlz en basisverzekering langs zien komen maar het volgende gegeven nog niet.
De Wlz dekt onder andere de kosten voor medicijnen, huisarts en hulpmiddelen. Deze kosten zitten ook in de dekking van de basisverzekering. Zou de Zorgverzekeraar nu niet een pakket aan moeten bieden, ontdaan van deze overlappingen. Private ondernemingen ontvangen n ... Lees meer

Koetjes12 - 15 okt. 2021 om 13:19
Garantie & verzekeringen

VvE

Voordeur lekt tocht en laat licht door volgens regelement moet de VvE dit oplossen 1 jaar later is dit nog niet opgelost Lees meer

Ri
Ria van den zBerg - 15 okt. 2021 om 12:28
Computers & telefonie

Telefoon

Huawei gekocht bij bol.com kon hem niet gebruiken omdat er geenn googleplayscool op zit en dus niet veel mee kan. Terug gestuurd en ben er zeker van onbeschadigd.nu zegt de leverancier dat er schade aan is en ik die veroorzaakt heb en dit door mij is gedaan. Bovendien zeggen ze dat ik had kunnen weten dat er geen playscool op zit. Heb hem binnen de retour termijn terug gestuurd en zij zijn er ook ... Lees meer