door stevenhofstra 28 jul. 2010 om 18:20
Geldzaken & recht

Pensioen afkopen

wanneer word dit bedrag uitbetaald?

17159 5 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

fa
door fazer58 - 28 jul. 2010 om 18:33
3 Antwoorden / 1 Vragen
0

Misschien is het wel handig dat je even wat meer informatie geeft ???

door vladja - 28 jul. 2010 om 18:40
8293 Antwoorden / 27 Vragen
0

Als het pensioen afkoopbaar is, dan wordt een voorstel voor afkoop gedaan (bedrag). Ga je daarmee akkoord dan kan het bedrag uitgekeerd worden. Er wordt dan belasting ingehouden in het hoogste tarief. Dit laatste is wettelijk voorgeschreven en kan eventueel bij een belastingaangifte in het volgend jaar rechtgetrokken worden.

Vladja

door hrdwerrorman - 28 jul. 2010 om 23:51
3809 Antwoorden / 46 Vragen
0

Dag Steven,

"wanneer word dit bedrag uitbetaald?"

Kleine pensioenen, tot nu ongeveer €450,- per jaar (wordt jaarlijks iets verhoogd), mogen wettelijk door de pensioenverzekeraar/-fonds afgekocht worden in het jaar waarin je 65 jaar wordt. Daar heb je zelf geen zeggenschap over.
De verzekeraar houdt dan de heffing in zoals Vladja dat aangaf, omdat de verzekeraar je financiële situatie niet kent. Je kunt in dat jaar b.v. wel een ton verdienen.

Met de berekening hoeveel je in totaal bruto uitbetaald krijgt gaat de actuaris van de verzekeraar er van uit dat je slechts 72 jaar wordt. Dat mag! Zo hoeven ze slechts een gering afkoopbedrag te betalen. REKEN JE NIET RIJK!!!
Vergeet niet het daaraanvolgende jaar een T-formulier in te vullen, omdat zeer waarschijnlijk teveel heffing ingehouden wordt.

Hardware ERror MAN.

kr
door krieties - 29 jul. 2010 om 09:36
442 Antwoorden / 0 Vragen
0

Zie voor je vraag (en antwoorden) mijnafkoop.nl
Het zoveelste afkoopgeval ligt nu onder mijn neus. De ingehouden loonheffing bedraagt geen 52% (maximum) maar 33,450%. (voor 2009 gold 33,5%). Ook dat staat in de antwoorden op mijn afkoop.nl
Het kan dus zijn dat er bij de ink.bel moet worden nabetaald, als in de tweede of derde schijf belasting is verschuldigd. Als betrokkene geen inkomen had, zal de loonhefing kunnen worden teruggegeven. Dat is weer anders als betrokkene als minstverdienende partner moet worden aangemerkt.

door vladja - 29 jul. 2010 om 09:48
8293 Antwoorden / 27 Vragen
0

Kleine pensioenen, tot nu ongeveer €450,- per jaar (wordt jaarlijks iets verhoogd), mogen wettelijk door de pensioenverzekeraar/-fonds afgekocht worden in het jaar waarin je 65 jaar wordt. Daar heb je zelf geen zeggenschap over.

Als je zelf wilt afkopen, hoef je voor zo'n klein pensioen niet te wachten tot je 65 bent. Je kan verzoeken om het eerder af te kopen. Maar reken je inderdaad niet rijk. Ze gaan dan rekenen aan het aantal uit te keren jaren vanaf 65 jaar tot de gemiddelde levensduur.

Afhankelijk van het geboortejaar wordt die gemiddelde levensduur vastgesteld. Met het oplopen van het geboortejaar stijgt de gemiddelde levensverwachting heel langzaam mee door o.a. verbeterde voeding, gezondheidszorg etc.

Vladja

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Joopandriesen1965 - 20 sep. 2021 om 12:48
Winkels & webshops

Heeft iemand ervaring met het huren van een flexplek?

Goedemiddag, 

Ik ben sinds 2020, door persoonlijke omstandigheden, voor mijzelf begonnen. Ik werk nog steeds vanuit huis, maar na 1,5 jaar heb ik toch de behoefte om ergens iets te huren. Ik merk dat als je thuiswerkt er bijna geen verschil meer zit tussen vrij en aan het werk zijn. Eigenlijk komt het er op neer dat ik nu altijd het gevoel heb dat ik nog iets voor mij werk moet doen. D ... Lees meer

Ba
Bas007 - 20 sep. 2021 om 18:01
Winkels & webshops

Ervaring erfrechtplanning

Onlangs heeft mijn buurvrouw een adviseur van Erfrechtplanning over de vloer gehad. Die heeft daarna een tekst uit z'n computer laten rollen. Daarin zaten ook kleine fouten, zoals spelling namen en zo. Maar het belangrijkste was dat een broer die uitgesloten moet zijn, opeens als belangrijkste begunstiger beschreven werd.  Dit was zo de plank op de verkeerde plek slaan dat mijn buurvrouw direct ... Lees meer

cees60 - 19 sep. 2021 om 18:56
Computers & telefonie

Melding bericht geblokkeerd

Ik krijg af en toe de melding dat een inkomend bericht geblokkeerd is.
Ik heb hieronder een kopie van de betreffende melding gezet (zonder mijn emailadres uiteraard).
Is er iemand die hier duidelijkheid in kan brengen en mij vertellen hoe ik zulke problemen kan oplossen?

Foutpictogram
Delivery Status Notification (Failure) 2 berichten
Mail Delivery Subsystem <ma ... Lees meer