Plaatsen automatische deurdranger in gemeenschappelijke ruimte via WMO
mijn oma woont in een appartementen complex met een gemeenschappelijke voordeur
dit complex bevat koopappartementen met een VVE
deze deur is voorzien van een dranger welke zeer sterk is afgesteld
hierdoor is het openen van deze voordeur te zwaar voor haar daar zij ook met een rollator loopt
er is een aanvraag ingediend bij de WMO op persoonlijke titel voor het plaatsen van een automatische deurknop
deze aanvraag is afgewezen door de gemeente
zij geven de volgende reden op:
het plaatsen van een automatische deuropener in een gemeenschappelijke ruimte wordt door de gemeente gezien als een collectieve voorziening
immers zullen alle bewoners profiteren van deze woning verbetering
daarom zult u zelf in gesprek moeten gaan met de VVE
mijn vraag is mag de gemeente dit zomaar afwijzen?
immers mijn oma is degene die hier de dupe van wordt
de vve heeft haar te kennen gegeven de automatische deurknop niet te willen plaatsen daar het om een individueel geval gaat
wat kunnen we nu nog doen om deze deurknop wel geplaatst te krijgen?
Maar de dranger kan ook lichter afgesteld worden.
de dranger mag niet lichter afgesteld worden daar inbrekers dan gemakkelijker binnen kunnen komen omdatde deur dan sneller open blijft staan
Inbrekers makkelijker binnen?
Wat een onzin.
Als een dranger minder sterk wordt afgesteld gaat die toch echt ook gewoon wel degelijk dicht. Zo dat niet het geval is, is dat dan ook een probleem waarvoor u (uw oma) zich tot het bestuur van de VvE dient te richten. De VvE is verantwoordelijk. + met reden.
De WMO houdt een keer op. In huis kan een hoop aangepast worden, maar buiten de voordeur is het niet meer de taak van een WMO. Straks wil iemand die op 3 hoog woont een lift hebben. Of moet er buiten op de stoep aanpassingen gedaan worden voor algemeen gebruik. Het klopt dus dat die aanvraag is afgewezen.
Wat uw oma kan doen is of vragen of die dranger lichter afgesteld kan worden of ze moet zelf de aanpassing betalen. Zij wil immers de aanpassing hebben. Laatste optie is verhuizen als niets mogelijk is.
Nee, dit klopt niet. Dit wordt landelijk toch echt wel gedaan door diverse gemeentes via de WMO
het zou mooi zijn zeg dat iedere keer wanneer iemand een hulpmiddel nodig heeft via de wmo en dit wordt afgewezen de persoon maar moet verhuizen of het hulpmiddel zelf aanschaffen
dan moet je wel het geld hebben voor aanschaf van het hulpmiddel, deze zzijn niet bepaald goedkoop
Er moet ergens een grens getrokken worden. De betreffende deur wordt niet enkel door oma gebruikt, waarom moet er dan betaald worden voor iets dat voor het algemeen nut gebruikt wordt. En als het een dusdanig probleem is dat oma de deur niet meer door kan, dan zou er iets verzonnen moeten worden. Meer dan zelf aanschaffen of verhuizen kan ik niet verzinnen.
In bezwaar gaan tegen het besluit van de gemeente. De VVE kan niet gedwongen worden deze voorziening te bekostigen.
Helaas m.i. niet zinvol omdat de VvE verantwoorrdelijk is en dan de aanvraag zou kunnen doen en bij afwijzing in bezwaar gaan.
Dit is een aspect waarover men in de algemene ledenvergadering bij meerderheid van stemmen een besluit kan nemen om zelf te bekostigen!
Datzelfde probleem had ik ook, alleen met het verschil dat ik gewoon in een WBV flat woon. De WMO, via de Gemeente heeft fiat gegeven en hoef ik nu alleen nog maar op de knop te drukken. Uiteraard maken anderen er ook gebruik van als ze met volle tassen naar boven moeten, maar ik ben eindelijk wat vrijer geworden en kan ik weer "buiten" spelen, samen met de rollator.
Heeft je oma iemand van het bestuur van de VvE gevraagd om een automatische deurdranger?
Oma is als eigenaar van het appartement ook lid van de VvE.
Er zal toch wel minimaal 1 keer per jaar een ledenvergadering zijn? Zorg er voor dat dit punt op de agenda van die ledenvergadering komt. Je oma zal vast niet de enige zijn die moeite heeft met die deur. Misschien wordt er dan voorgestemd en komt de deurdranger er alsnog, Je oma kan de ledenvergadering ook voorstellen de deurdranger te betalen en dat de VvE het onderhoud doet.
Ze kan bezwaar maken tegen de beslissing van de gemeente. Maar of het zin heeft, kijk eerst eens in de gemeentelijke regeling WMO.
Misschien een idee om je oma aan te melden bij Mr. Frank Visser, wordt u al geholpen?
Ook ik kan u niets anders dan adviseren dat uw oma dit voorlegt aan het bestuur van de VvE opdat de VvE mogelijk een WMO aanvraag kan indienen voor het plaatsen van een knop als door u bedoeld. De VvE kan evenwel ook zelf een dergelijke knop doen plaatsen en ook bekostigen op basis van alsdan toestemming van de meerderheid van de leden. De reactie van de Gemeente om in gesprek te gaan met de VvE is dus naar mijn mening ook terecht. De afwijzing op basis van de persoonlijke aanvraag dus ook. Bezwaar maken tegen dat besluit, eveneens op basis van persoonlijke titel zal m.i. zinloos zijn, opnieuw omdat het een collectieve voorziening is in een appartementencomplex met een VvE.
Afgezien daarvan: zoals @TIJGER1 al aangeeft, een dranger kan ook minder strak worden afgesteld en ook dat is dan aan de VvE.
Er zijn veel gemeentes die dit dus wel doen!!
@GETTY, ik ben dan erg benieuwd welke Gemeenten dat dat zijn die op basis van een persoonlijke aanvraag een collectieve voorziening zouden financieren zoals hier een automatische deuropener in een appartementencomplex. Dat is toch echt aan de VvE of verhuurder om dat aan te vragen waar dan wel de mogelijkheid kan bestaan om bij afwijzing bezwaar te maken.
Je moet er ook rekening mee houden dat niet alle VVE leden hier blij mee zijn. In het vorige appartementsgebouw waar ik woonde is daar een ellenlange discussie over gehouden. Een deel van de bewoners wilde een knop waarmee de deur bedient kon worden, maar een ander deel wilde dat juist weer niet omdat ze de deur zelf dicht wilde doen om te voorkomen dat onbevoegden naar binnen gingen en ze niet iedere keer wilde wachten totdat de deur weer dicht was.
En waar ik nu woon is er weer een discussie over de zwaarte van de dranger. Het ene deel vindt dat de deur te snel dichtgaat en anderen willen dat de deur zo snel mogelijk dicht gaat.
Dat is het nadeel van wonen in een appartement. Je moet er met elkaar uit komen.
Wat een drama over een deur. Even wachten tot de deur weer dicht is.
Indien deze deur ook als branddeur wordt gezien, mag deze niet lichter worden afgesteld. Wanneer hij lichter is afgesteld, sluit de deur niet, want hij blijft hangen net voor hij in het slot moet vallen.
Iedere hobbyist kan de deurdranger lichter afstellen, maar ik vrees dan dat alle bewoners (koopappartementen!!!) na een verloop van tijd gaan klagen, omdat ze geen oog meer dicht doen, omdat de hal wordt misbruikt door drugsgebruikers, alcoholisten, daklozen, vuurwerkschoffies en mogelijk inbrekers.
Is het normaal dat een WMO bij koopappartementen dit moet gaan bekostigen? Ik weet het niet, want ik heb nooit met het WMO te maken gehad.
Oma kan wel bij de andere bewoners gaan vragen of er meer mensen een probleem met de deur hebben, of bereid zijn mee te delen in de kosten. Een drukknop ligt rond de € 100,- en een nieuwe dranger inclusief drukknop rond de € 500,-
Wat mij niet duidelijk is in het verhaal, of de deur bij bezoek vanuit het appartement geopend wordt, of dat iedere onverlaat zo naar binnen kan.
M.i. zou het kunnen maar dan moet de aanvraag wel door de VvE worden gedaan.
Dat zal vast wel, maar als bijv. het merendeel van de bewoners er positief tegenover staat, zal dat geen probleem zijn, zeker als de bewoners het zelf betalen en niet de VVE-pot.
Veiligheid kost nu eenmaal geld. Aanschafprijs delen door de bewoners, dan vallen de kosten heel erg mee. En er is vast wel een bewoner met een handige Harrie in de familie.
@sira, bij mij gaat/ging het om de deur naar de galerij. De entreedeur kan alleen open als er iemand bij je aanbelt en je hoort wie het is. Maar die deuren zijn expres zwaar gemaakt om te openen, als ze, langzaam, dichtgaan knallen ze niet iedere keer in het slot. Maar ik heb dus een gewone huurflat. Denk niet dat een VvE daar erg happig op is. Aan de andere kant: ook mensen in een koopappartement kunnen natuurlijk problemen krijgen. Dus ik denk niet dat er een Gemeente of WMO onwillig is, want niemand zit voor zijn lol gedwongen thuis. De achteruitgang, met nog zwaardere deuren, die doen ze niet: dan komen er ongenode gasten naar binnen. Wel heeft men, alweer, zware deuren met een knop gemaakt voor mensen die afhankelijk zijn van een scootmobiel: en heeft de WBV de deuren van de kelder verbreed. Dat was dan weer niet van de WMO.
Bij de TS is het me niet helemaal duidelijk of bezoek moet aanbellen of dat iedereen gewoon naar binnen kan lopen.
Het betreft hier koopappartementen, dus het kan heel goed zijn dat er geen galerijen zijn. Ik heb zelf ooit in een appartement gewoond en daar had je een toegangsdeur naar de centrale hal en de voordeuren van de appartementen zaten in een (binnen)gang.
Zo te lezen betreft het de centrale toegangsdeur van het appartementencomplex en niet de deur die toegang tot de woning geeft. De WMO vergoedt enkel voorzieningen die in de eigen woning noodzakelijk zijn maar daar bent u inmiddels achter gekomen. Heel triest maar op basis van één bewoner die moeite heeft met het openen van de toegangdeur een automatische deuropener plaatsen gaat m.i. niet gebeuren tenzij alle leden in een ledenvergadering van de Vve er mee instemmen.
Nieuw op Vraag & Beantwoord
Look out shag 50 gram vorige week betaalde ik 15,60 en vandaag 23,60 dit kan nie
Vorige week betaalde ik 15,60 deze week 23,60 voor 50 gram look out en dat terwijl de shag 3,40 omhoog zou gaan
dit is zelfs een goedkope shag
dit kunnen mensen niet meer betalen toch
Mvg hetty oorbeek
Lees meer
Beeindigen ov chipkaart expres ingewikkeld
Hoi, een ov-chipkaart heeft een houdbaarheidsdatum. Alleen dat is al een zinloze aanslag op het milieu, maar dat even ter zijde. Mijn ov-chipkaart is bijna eindig, dus ontving ik automatisch een nieuwe kaart. Deze nieuwe kaart vervangt de oude. Fysiek gebeurd dit dus vanzelf maar achter de schermen blijft een resterend saldo van €35 achter op mijn oude kaart. Daar wordt niet over gerept. Om ... Lees meer
Annuleren vacantie
Goedenavond
Het verhaal gaat als volgt.
Mijn dochter heeft vol enthousiasme begin dit jaar een vakantie geboekt bij Allcamps.
Niet wetende dat zij op de 2de Paasdag de diagnose uitgezaaide eierstokkanker zou krijgen. Wat volgde was een hele emotionele toestand.
Nu krijgt zij over een week een zware operatie en heeft deze vakantie geannuleerd. Ze heeft bij de boeking een annuler
...
Lees meer
Populair in Geldzaken & Recht
Wie is aansprakelijk voor doodbijten hond
Vorige week is het hondje van mijn zus in een paar minuten doodgebeten door een pitbull Die pitbull was ontsnapt uit de tuin van een buurman wiens dochtertje de poort open had laten staan. Mijn zus heeft de buurman aansprakelijk gesteld en 400 euro verlangd om een nieuwe hond te kunnen kopen (haar hondje was nog maar net een jaar oud). Nu wil het geval dat de buurman niet de eigenaar is van de ... Lees meer
Mag mijn huurbaas de woning incl mijn inboedel fotograferen bij het verkopen van de woning?
Mijn huurbaas heeft kenbbaar gemaakt de woning waar ik met mijn vriendin 3 jaar woon, te willen verkopen.
Nu wil ze ook foto's komen maken voor op internet, terwijl er al oude foto's zijn van toen hun hier nog woonde.
Deze woning heeft toen namelijk al eens te koop gestaan.
Ik vroeg mij af of dit zomaar mag en wat mijn rechten zijn. Zelf heb ik dit liever niet ivm privacy.
...
Lees meer
Gesjoemeld met mijn uren
Hallo allemaal,
Ook ik heb een vraag die ik graag wil stellen.
Afgelopen 2 en half jaar ben ik dienst geweest bij een groot bedrijf in de detailhandel. Nu ben ik de afhelopen maand helaas in de ziektewet beland en heb ik besloten om afscheid te nemen en ergens anders te gaan werken. Nu heb ik mijn laatste loonstrook ontvangen waar op staat dat ik in mijn ziektewet verlof uren heb staan e
...
Lees meer