marieke2005
door marieke2005 Feb 9, 2009 om 22:14
Geldzaken & recht

Rits na 1x dragen kapot

Ik kocht een broek in de uitverkoop voor mijn zoon van 9. De broek was 45,00, maar nu met 40% korting. Na 1x dragen was de rits kapot. Ik ben terug gegaan naar de winkel en kreeg te horen dat zij niets voor mij konden betekenen. Volgens de winkel waren dit speciale kinderritsen en heeft mijn zoon er te wild aan staan rukken waardoor hij het kapot heeft gemaakt. Ik heb zei hen dat iok meer service verwachtte en na beraad met de baas wilde zij de helft van een nieuwe rits betalen. Ik dus de andere helft. Ook dat vond ik geen passende service. Ik kreeg echter nul op rekest. Ik heb wat uit zoek werk gedaan, maar sta volgens mij gewoon in mijn recht dat ik of geld terug hoor te krijgen of een kosteloze reparatie. Ik heb een brief afgegeven waarin ik verwacht dat zij het oplossen. de winkel heeft toegezegd het door te sturen naar de leverancier. Ik ben erg benieuwd.


Kan een winkel mijn zoon als schuldige aanwijzen na 1x dragen?

409 1 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

hrdwerrorman
door hrdwerrorman - Feb 9, 2009 om 23:30
3809 Antwoorden / 46 Vragen
0

Dag Marieke,

Nee, dat kan de winkel niet. Het eerste halfjaar na aankoop heeft zij de bewijslast dat het product door u of uw zoontje onoordeelkundig gebruikt is. Dus met ruw geweld stuk gemaakt. Een rits moet bij normaal gebruik duizenden keren open en dicht kunnen.

Brengt zij dit bewijs niet, dan dient ze gratis te repareren. Of te gratis vervangen. In het uiterste geval geld geheel terug.

Gewoon voet bij stuk houden.

Hardware ERror MAN.



Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Ka
KassaTim - Sep 25, 2024 om 22:43
Geldzaken & recht

Kan een bedrijf mij na 2,5 jaar nog een factuur sturen?

Beste mensen van "Vraag & Beantwoord",

Ik zit met het volgende probleem: begin van het jaar 2022 tm 6 april 2022 heb ik een verbouwing gehad thuis. Hierbij is onder andere de badkamer vernieuwd. Het probleem gaat over de douchecabine die ik daarvoor gekocht heb.

Op donderdag 12 september 2024 (dus zo'n 2 jaar en 5 maanden nadat mijn verbouwing voltooid was) ontving ik ee ... Lees meer

Ba

Bankrekening openen voor kleine commissie met weinig omzet

Goeienavond, 

Ik ben op zoek naar advies m.b.t. het openen van een bankrekening voor commissies, werkgroepen of andere kleine clubjes. 
Dit mag blijkbaar niet op persoonlijke titel, maar een zakelijke rekening is nogal duur als je jaarlijks niet zoveel omzet hebt. 
Hoe kan ik dit het beste aanvliegen?

De situatie: 
Ik zit in een commissie die maandelijks ee ... Lees meer

Jo
Johnni73 - Feb 25, 2024 om 14:11
Geldzaken & recht

Verplicht verhuizen na grondige renovatie

Ik moet verplicht verhuizen binnen 1 jaar, echter ben ik meer gaan verdienen en ben ik gaan samenwonen, dus volgens de woningbouw verdien ik nu teveel voor een sociale huurwoning, ook krijg ik geen urgentie, dus een ander huis vinden in dezelfde buurt gaat niet meevallen, ook zal ik een veel duurder huurhuis moeten gaan zoeken. heb je nog rechten in deze situatie ?, want zij willen mij hier weg he ... Lees meer