ma
door martien48 9 mrt. 2011 om 22:51
Geldzaken & recht

Spaagroeirekening ING

Hallo,

Wij hebben een probleem met de ING bank.
Ongeveer 8 jaar geleden hebben we een groeirekening afgesloten bij de postbank ( nu ING) voor onze kleindochter.Enkele jaren later zijn er nog twee kleintje geboren,(andere dochter) om nu voor alle drie een groeirekening te openen dat gaat helaas niet (ik heb een WAO uitkering).
Dus hadden wij gedacht als later dat spaargeld wordt uitgekeerd dan delen we dat gewoon door drie.
Enkele weken geleden wilde we een klein bedrag opnemen om alle drie met iets leuks te verassen. Tot onze schrik kregen we van ING te horen dat we van die groeirekening geen geld kunnen terug boeken naar onze eigen rekening.
Dat moet dan naar de groeirekeninghouder zelf of naar de wettelijke vertegenwoordiger van dat kind. (maar dan is de verassing weg).
Waar ik me nu dood aan erger,is dat wij over ons eigen gespaard geld niets meer te vertellen hebben.De ING bank maakt wel even de dienst uit.
Afschrift krijgen we wel elke maand als er weer een overboeking is gedaan van onze rekening.
Wij hebben het besluit genomen om die groeirekening stop te zetten en op te heffen, en het door ons gespaarde geld terug te laten storten op onze rekening. Wij verdelen het dan zelf wel aan de kleinkinders (daar heb ik de ING niet bij nodig).
Maar dat gaat dus ook niet, zegd het ING.
Als wij dit 8 jaar geleden hadden geweten dan waren wij hier nooit of ten nimmer aan begonnen.Te gek voor woorden, dat je niets meer te vertellen heb over je eigen spaargeld.
Mag dit nu zomaar door de ING bank.?

Laat dit een waarschuwing zijn voor andere grootouders !

10761 9 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ve
door verwijderd - 9 mrt. 2011 om 23:26
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Als u dus toen u de groeirekening opende en alles goed had gelezen had u nu geweten dat dit dus niet kon wat u wilde doen.

ve
door verwijderd - 10 mrt. 2011 om 01:47
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

........Als wij dit 8 jaar geleden hadden geweten dan waren wij hier nooit of ten nimmer aan begonnen.Te gek voor woorden, dat je niets meer te vertellen heb over je eigen spaargeld............

Het is niet je eigen spaargeld, maar van het kind/ouder. Je eigen spaargeld staat op je eigen rekening, niet op die van het kleinkind. Betreffende info staat duidelijk vermeldt op de site en in de voorwaarden voor deze rekening.

Van www.ing.nl:
Kenmerken Groeirekening
Variabele rente: 2,10%
Bonusrente van 20% op de 5e, 10e en 18e verjaardag van uw kind of kleinkind over het opgebouwde rentebedrag per periode
Ouder(s) of wettelijke vertegenwoordiger beheren de rekening
Spaarleeuw cadeau

Groeirekening openen
Vul het formulier ‘Een Groeirekening aanvragen’ in om de Groeirekening voor uw kind of kleinkind aan te vragen. Houd hierbij de volgende gegevens bij de hand:
Het burgerservicenummer (BSN) van het kind
Het rekeningnummer van de Betaalrekening van de ouder/voogd

ve
door verwijderd - 10 mrt. 2011 om 11:08
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Hallo martien48,

Het is dus niet meer uw eigen spaargeld.
U heeft het overgemaakt op een rekening ten name van uw kleinkind.
Jammer, maar helaas.
U had dus beter een en/of rekening kunnen nemen op naam van uw kleinkind en uzelf. In dat geval had u wel over de gelden kunnen beschikken.
Maar ja, daar heeft u nu niets aan.
Inderdaad, zoals birdies en valerius-2 ook al aangeven: een kwestie van de voorwaarden goed lezen.

Met vr.gr.

ve
door verwijderd - 9 apr. 2012 om 21:49
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Beste Martien48,

U heeft groot gelijk. Ook ik ben nu met de ING bezig en heb deze met de voorwaarde van de postbank destijds geconfronteerd. Hierin staat namelijk duidelijk omschreven hoe deze groeirekening werkt.
Het belangrijkste in dit geval is dat de groeirekening automatisch stopt bij de leeftijd van 18 jaar van het betreffende kind. Op dat moment kun je aangeven naar welke rekening het geld overgemaakt moet worden of dat u dit contant op gaat nemen. Er wordt met geen woord gesproken dat het alleen maar naar het betreffende kind overgemaakt kan worden.
Echter......de ING bank heeft verzuimd dit te melden en liet deze rekening gewoon doorlopen nadat mijn kinderen 18 jaar zijn geworden. Ik heb een aantal keren telefonisch contact met de klantenservice gehad en mij is gemeld dat door mijn klacht de ING nu iedereen met zo'n groeirekening aan gaat schrijven met de melding dat deze groeirekening beeindigd gaat worden. Inmiddels heeft mijn oudste dochter inderdaad deze brief ontvangen. Daar heb ik natuurlijk niets aan, en inmiddels is de directie van de INg aangeschreven met mijn klacht.
Ook ik had deze groeirekening geopend om op een door mij gekozen moment het bedrag te kunnen schenken of iets cadeau te kunnen doen als verrassing.
Dit heeft de ING in ieder geval al verpest omdat mijn kinderen nu telkens rechtstreeks door de ING worden benaderd met de mededeling dat zij die rekening bezitten.
Dit is natuurlijk nooit de bedoeling geweest, wel iets te sparen voor je kinderen maar vervolgens het zelf -op een door mijzelf te bepalen tijdstip- te kunnen schenken,voor een studie te gebruiken, of wat dan ook en zeker niet een moment die de ING denkt te kunnen bepalen. Nogmaals zo is dit niet beschreven in de voorwaarde van de Postbank.
Dus de opmerkingen van de personen hierboven slaan werkelijk nergens op omdat deze zelf de voorwaarde waarschijnlijk niet hebben gelezen, en dan heb ik het over de voorwaarde op het moment van afsluiten bij de Postbank.
Een kopie van de voorwaarde wil ik best ter beschikking stellen. Het staat er kort en duidelijk in beschreven hoe te openen en wanneer deze stopt, en.....wat er dan met het gespaarde bedrag gaat gebeuren.
De ING tenstolle is zelf ook geschrokken van deze voorwaarde vandaar dat de ING nu iedereen met zo'n groeirekening voor kinderen van 18 jaar en ouder snel een brief sturen met het onderwerp - omzetten van groeirekening naar Toprekening-

groet

ve
door verwijderd - 9 apr. 2012 om 22:01
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

martien48 schreef op woensdag 9 mrt 2011, 22:51:
Dat moet dan naar de groeirekeninghouder zelf of naar de wettelijke vertegenwoordiger van dat kind. (maar dan is de verassing weg).
Waar ik me nu dood aan erger,is dat wij over ons eigen gespaard geld niets meer te vertellen hebben.De ING bank maakt wel even de dienst uit.


Nee je maakt zelf de dienst uit!!!! Je spaart voor een ander dus is het logisch dat je er niet meer aan kan komen. Fout ligt niet bij de ING maar bij jezelf!!!

ve
door verwijderd - 9 apr. 2012 om 22:05
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

De ING zal niet bedacht hebben dat een gegeven bedrag weer teruggehaald wil worden. Als u iemand met "iets leuks" wilt verrassen dan gebruikt u daarvoor uw eigen spaargeld. Anders wordt het geven onder voorwaarden en dat is een dubieus geven.

Zwemmer

ve
door verwijderd - 9 apr. 2012 om 22:28
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Beste Zwemmer,

Niet de ING heeft dit bedacht maar de Postbank. (voorwaarde 1988 - 1993)

Letterlijk;
rekening stopt bij 18 jaar

opnemen;
U kunt het geld contant opnemen op het postkantoor, of over laten schrijven op uw rekening.

Dus ik snap de opmerking niet!

ve
door verwijderd - 9 apr. 2012 om 22:57
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Het is beter als je je beperkt tot mededelingen aan de TS anders wordt er weer zo'n afgeleide diskussie opgestart waar een heleboel heisa omheen kan ontstaan. En, goede verstaander telt voor twee.

ve
door verwijderd - 10 apr. 2012 om 11:36
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

@marib, winterman, zwemmer,

Toch aardig om een topic van meer dan een jaar oud weer naar boven te halen. ;-)

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Ji
Jimmy071 - 25 jul. 2019 om 10:47
Garantie & verzekeringen

Horloge binnen 1 maand kapot

Horloge via watchdiscounter.nl, na een paar dagen zat er al een krasje op het glas. Dit moet niet snel kunnen omdat het mineraalglas is. Het horloge is waterdicht 10 ATM, nu zit er ook nog eens water in. Watchdiscounter wil hier niks aan doen tenzij er betaald word. Mag dit? Lees meer

Rv
RvtO - 19 aug. 2019 om 22:50
Auto & vervoer

Kosten reparatie auto twee keer zo hoog als internetprijs

Ik heb mijn auto naar een garage gebracht voor een reparatie waar op internet de kosten voor staan vermeld, bij die garage. De kosten zijn redelijk vergelijkbaar met andere bedrijven. 
Toen ik de auto bij hen bracht, heb ik een schermprint laten zien en dat was akkoord. 

Vandaag werd ik gebeld door de garage met de mededeling dat het werk tegenviel en dat het nu ruim twee keer zo ... Lees meer

Fr
FranskeS - 20 aug. 2019 om 07:27
Garantie & verzekeringen

Verkeerde verzekering geadviseerd

In juni 2019 een elektrische bakfiets gekocht van het met Urban Arrow. Dit is een zeer gewilde fiets, helaas ook voor het dievengilde. Bij het ophalen van de fiets werd mij door de fietsenwinkel aangeraden direct een verzekering af te sluiten. Zij stelde voor om dit via hen te doen en direct gedaan.   Op 12 juli 2019 kwam ik buiten en bleek de fiets gestolen uit mijn voortuin! Direct naar de fi ... Lees meer