door niekkel99 18 okt. 2020 om 13:27
Geldzaken & recht

Uren uitbetaald of niet?

Ik heb een parttime dienstverband bij een bedrijf waar ik de afgelopen maand een aantal keer was ingepland om te werken, maar uiteindelijk niet heb kunnen werken. Dit zijn o.a. 3 verplichte quarantaine dagen en 3 dagen waarbij mijn werkplek niet veilig genoeg was om te werken. Dit zou dus onder overmacht vallen, maar mijn werkgever is niet transparant over of ik nu wel of niet uitbetaald krijg. Wat zijn mijn rechten hier in?

356 4 Rapporteer
door marita5 - 18 okt. 2020 om 13:58
9452 Antwoorden / 14 Vragen
2

Hallo Niekel99 , 

Lees deze informatie eens door , klik op de rode regel . 

https://www.juridischloket.nl/actueel/coronavirus/

door tijger1 - 18 okt. 2020 om 16:18
41061 Antwoorden / 21 Vragen
1

Als u ingepland bent en u kunt niet werken om bovengenoemde redenen, moet u gewoon doorbetaald krijgen. 


Bij zo'n werkgever is het verstandig lid te zijn van een bond.

ne
door neodutchio - 18 okt. 2020 om 20:18
3729 Antwoorden / 11 Vragen
0

Wat is de reden geweest van de quarantaine? Dat bepaald of er recht is op salaris of niet. Thuisblijven omdat de werkplek niet veilig is is duidelijk genoeg, dat komt voor rekening van de werkgever.

door heremietkreeft - 19 okt. 2020 om 10:29
12549 Antwoorden / 180 Vragen
2

De wergever dient in beginsel het aantal uren dat is genoemd in uw overeenkomst te betalen maar beroept zich op overmacht! Dat betekent zoals u al kunt lezen in een verwijzing naar info van het juridischloket dat bij onenigheid daarover een gerechtelijke procedure nodig kan zijn en een rechter dan beslist.

Dit is, als ook al genoemd nu juist een reden om lid te zijn van een vakbond.

Hoewel u mogelijk in ue recht staat vraag ik mij toch af om hier verder op in te gaan. Allereerst is het onduidelijk wat een rechter zal beslissen en het gaat uiteindelijk ook over 6 dagen en ik noem dat omdat het voeren van een procedure qua werkrelatie ook nadelig kan zijn. 
Uw werkgever kan zelf financiële problemen hebben hoewel uiteraard hier van belang kan zijn of de werkgever gebruik heeft gemaakt van de NOW regeling.
Dit is mijn mening/advies maar ik adviseer u toch ook om zelf contact op te nemen met www.juridischloket.nl waar u dan een en ander kunt voorleggen waarbij u dan ook kunt aangeven wat de financiële schade voor u is. Men kan u daar dan ook verwijzen naar een in arbeidsrechtgespecialiseerde advocaat die op basis van toevoeging werkt. (en de eerste intake gratis doet). De keuze is aan u.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

HappyHenny - 28 nov. 2020 om 18:33
Computers & telefonie

BEWAARMAPPEN plotseling LEEG

Eerder zijn bij een crash al eens al mijn bestanden en mail teruggekomen, maar mijn bewaarmappen waren allemaal LEEG. Nu is er helemaal geen sprake van een crash en ik heb ik geavanceerde niuewe DeskTop PC met Windows 10 en Edge, maar plotseling blijken (bijna) alle bewaarmappen opnieuw plotseling LEEG te zijn.  BIJNA alle, want heel bizar zijn er een paar, waar nog wel iets in zit.  Hoe kàn ... Lees meer

We
Wesleywesley - 30 nov. 2020 om 23:26
Winkels & webshops

Heeft iemand ervaring met deretourboer.nl

Ik wil hier graag wat bestellen ze hebben van alles heeft iemand hier ervaring mee? Lees meer

Me
Mentor1 - 28 nov. 2020 om 13:41
Garantie & verzekeringen
Stappen ondernemen tegen schildersbedrijf

Stappen ondernemen tegen schildersbedrijf

Goedendag,   Weet iemand hier misschien waar ik schilderwerk kan laten keuren ?   Schildersbedrijf heeft voor flink bedrag (€3700) huis geschilderd en dit is echt vreselijk slecht gedaan. Na 2 maanden komen er al scheuren, het zit vol met schroeiplekken, druipers, oneffenheden en er zijn hele stukken niet geschuurd en zo de verf erop gekwakt, ook stukken overgeslagen, etc,etc.

... Lees meer