ik
door ikhebeenvraag Nov 23, 2011 om 22:54
Geldzaken & recht

VISA Creditcard, twee verschillende namen 1 rekening?

Hallo,

ik ga binnenkort naar Amerika, mijn vader heeft een creditcard die ik daar wil gebruiken, dat kan problemen opleveren omdat ik niet de houder van die kaart ben.

Kan je iets aanvragen dat je twee pasjes hebt met 2 verschillende namen maar gewoon 1 rekening(die van mijn vader) zodat de creditcard gewoon wordt geaccepteerd? Kan het niet zo goed vinden op het internet.

Alvast bedankt!

20253 20 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

loreleigil
door loreleigil - Nov 23, 2011 om 23:06
678 Antwoorden / 3 Vragen
0

[quote=naitsoezn schreef op woensdag 23 nov 2011, 23:03]Kun je niet beter via je eigen bank een goedkope credit-card aanvragen? Bij sommige banken (bv. abn-amro studenten / YP) is dit zelfs kosteloos... In andere gevallen kost het niet meer dan een paar tientjes in je eerste jaar (daarna zeg je hem gewoon weer op). Kun je in ieder geval zonder zorgen op reis, want je loopt geheid eens tegen de lamp (bv. een niet-matchende handtekening of iemand vraagt om je paspoort ter identificatie). Niet als je een BKR registratie hebt, of een heel laag inkomen. Enneh, als je een eigen kaart kan koppelen aan vaders rekening, dan matcht de handtekening en in de US heb je je paspoort echt wel nodig om het land in te komen. ;-)

diumenge
door diumenge - Nov 23, 2011 om 23:06
11969 Antwoorden / 15 Vragen
0

Hij kan een extra kaart aanvragen. Althans dat kan in ieder geval bij de ICS. [quote]Heeft u een Card van International Card Services (ICS)? Dan kunnen uw partner of volwassen gezinsleden ook profiteren van het gemak dat een creditcard biedt. Met de Extra Card profiteren ook zij van voordelen zoals zorgeloos winkelen, ook op internet. Om ervoor te zorgen dat u een goed overzicht over de uitgaven behoudt, worden de uitgaven die met de Extra Card zijn gedaan, apart op uw rekeningoverzicht vermeld.

Link


ik
door ikhebeenvraag - Nov 23, 2011 om 23:08
7 Antwoorden / 3 Vragen
0

Naitsoezn dankjewel voor het snelle antwoord, ik zal het 'm eens vragen. De creditcard dient voornamelijk als extra-veiligheid.... voor onvoorzienbare omstandigheden. Mijn geld zal ik cash omruilen naar dollars dus dat zit wel goed. Nogmaals dank voor je antwoord

naitsoezn
door naitsoezn - Nov 23, 2011 om 23:10
842 Antwoorden / 1 Vragen
0

[quote=loreleigil schreef op woensdag 23 nov 2011, 23:06][quote=naitsoezn schreef op woensdag 23 nov 2011, 23:03](...) Niet als je een BKR registratie hebt, of een heel laag inkomen. Enneh, als je een eigen kaart kan koppelen aan vaders rekening, dan matcht de handtekening en in de US heb je je paspoort echt wel nodig om het land in te komen. ;-)
Dat zeg ik toch ook, dat ie een soort van "partner-kaart" zou kunnen aanvragen, maar dat is afhankelijk van de soort credit-card. Niet elke kaart biedt dit aan...

ik
door ikhebeenvraag - Nov 23, 2011 om 23:10
7 Antwoorden / 3 Vragen
0

[quote=loreleigil schreef op woensdag 23 nov 2011, 23:06][quote=naitsoezn schreef op woensdag 23 nov 2011, 23:03]Kun je niet beter via je eigen bank een goedkope credit-card aanvragen? Bij sommige banken (bv. abn-amro studenten / YP) is dit zelfs kosteloos... In andere gevallen kost het niet meer dan een paar tientjes in je eerste jaar (daarna zeg je hem gewoon weer op). Kun je in ieder geval zonder zorgen op reis, want je loopt geheid eens tegen de lamp (bv. een niet-matchende handtekening of iemand vraagt om je paspoort ter identificatie). Niet als je een BKR registratie hebt, of een heel laag inkomen. Enneh, als je een eigen kaart kan koppelen aan vaders rekening, dan matcht de handtekening en in de US heb je je paspoort echt wel nodig om het land in te komen. ;-)

Loreleigil, jij ook bedankt voor je antwoord.
Het aanvragen van een partner-card is juist de bedoeling om dit soort problemen tegen te gaan lijkt me. Vandaar dat ik het op deze manier wil oplossen.

ik
door ikhebeenvraag - Nov 23, 2011 om 23:12
7 Antwoorden / 3 Vragen
0

Het is een ANWB VISA creditcard, dat valt volgens mij onder ICS of heeft het te maken met de bank waar je die kaart gekoppeld hebt? Ben er zelf niet zo in thuis hoor haha

naitsoezn
door naitsoezn - Nov 23, 2011 om 23:14
842 Antwoorden / 1 Vragen
0

Credit-card in de VS is geen overbodige luxe hoor. Je komt heus wel een heel eind met cash, maar een credit-card in de VS is bijna belangrijker dan PIN in nederland... Je kunt sowieso overal met credit-card betalen, en op de meeste plekken ook wel met cash (maar je zal net zo'n plek treffen waar je even zonder cash zit en zonder ATM in de buurt). Maar dat is slechts mijn ervaring :-). Veel plezier daar!

valerius-2
door valerius-2 - Nov 23, 2011 om 23:18
7840 Antwoorden / 95 Vragen
0

[quote=diumenge schreef op woensdag 23 nov 2011, 23:16]Ja, de ANWB creditcard wordt uitgegeven door ICS, partnerkaart is mogelijk voor 11 euro per jaar.

Link

Zo eenvoudig is dit.

ik
door ikhebeenvraag - Nov 23, 2011 om 23:30
7 Antwoorden / 3 Vragen
0

Ik wil jullie allemaal bedanken voor de antwoorden! Ik weet nu waar ik heen moet! SUPER

tenormin
door tenormin - Nov 23, 2011 om 23:35
16829 Antwoorden / 108 Vragen
0

ikhebeenvraag, reageer een beetje laat omdat ik nu pas lees dat het om een ANWB Visa Card gaat. Mijn ervaring: echtgenoot overleden en ik wilde gewoon doorgaan met die kaart; mooi niet. Werd geblokkeerd. Om de kaart op mijn naam te krijgen moest ik al mijn inkomsten opgeven en allerlei meer informatie, toen pas kreeg ik hem. Ik heb dus geen idee of er andere "sluipwegen" zijn, maar zo gemakkelijk was het niet.

naitsoezn
door naitsoezn - Nov 23, 2011 om 23:56
842 Antwoorden / 1 Vragen
0

Dat moet je bij de "provider" van je credit-card vragen (weet even niet een beter woord; bank? aanbieder?). Bij sommigen kun je een soort van "partner-card" aanvragen, maar ik neem aan dat dit ook wel voor kinderen ingezet kan worden. Dit kost vaak wel een (klein) bedrag.

Kun je niet beter via je eigen bank een goedkope credit-card aanvragen? Bij sommige banken (bv. abn-amro studenten / YP) is dit zelfs kosteloos... In andere gevallen kost het niet meer dan een paar tientjes in je eerste jaar (daarna zeg je hem gewoon weer op). Kun je in ieder geval zonder zorgen op reis, want je loopt geheid eens tegen de lamp (bv. een niet-matchende handtekening of iemand vraagt om je paspoort ter identificatie).

diumenge
door diumenge - Nov 23, 2011 om 23:56
11969 Antwoorden / 15 Vragen
0

Ja, de ANWB creditcard wordt uitgegeven door ICS, partnerkaart is mogelijk voor 11 euro per jaar.

Link

diumenge
door diumenge - Nov 24, 2011 om 06:58
11969 Antwoorden / 15 Vragen
0

[quote=tenormin schreef op woensdag 23 nov 2011, 23:35]ikhebeenvraag, reageer een beetje laat omdat ik nu pas lees dat het om een ANWB Visa Card gaat. Mijn ervaring: echtgenoot overleden en ik wilde gewoon doorgaan met die kaart; mooi niet. Werd geblokkeerd. Om de kaart op mijn naam te krijgen moest ik al mijn inkomsten opgeven en allerlei meer informatie, toen pas kreeg ik hem. Ik heb dus geen idee of er andere "sluipwegen" zijn, maar zo gemakkelijk was het niet.Lijkt me nogal logisch, je kan geen kaart hebben op de naam van iemand die overleden is. De kaarthouder is de rekeninghouder, je kan daar dan wel extra kaarten aan koppelen, maar als de rekeninghouder overleden is kan je de rekening natuurlijk niet in stand houden.

tenormin
door tenormin - Nov 24, 2011 om 14:03
16829 Antwoorden / 108 Vragen
0

diumenge, natuurlijk heb je daar gelijk in, maar achteraf, als ik niet eerlijk was geweest dat ik met die kaart door wilde gaan en mijn man was overleden, (dus hun niets had gezegd vraag ik me af wat er dan zou zijn gebeurd. Vooral omdat ik niet, zoals TS, hem nodig heb voor reizen maar gewoon bestellen via internet en Visa Card gebruik. Daar vragen ze immers niet om een handtekening!

erik de hond
door erik de hond - Nov 25, 2011 om 11:53
4 Antwoorden / 0 Vragen
0

Misschien niet helemaal antwoord op je vraag, maar je kunt ook gewoon een Moneybookers Creditcard nemen. Kost maar 10 euro per jaar en je schijnt er ook in Amerika goed mee te kunnen betalen. En mocht dit niet het geval zijn dan was hij maar 10 euro. Je kunt het altijd nog even aan iemand vragen of ze weten of de card werkt in Amerika..

Succes!

Bron: Creditcardoverzicht

ga
door gabberpiet - Nov 25, 2011 om 12:13
136 Antwoorden / 23 Vragen
0

hallo
misschien is een - en/of rekening mogelijk ??

to
door tobenja - Nov 25, 2011 om 17:54
16 Antwoorden / 0 Vragen
0

net terug van Amerika waar we al 20jaar naar toe gaan op vakantie en ik heb de creditcard op mijn naam staan maar mijn man kan er net zo goed mee betalen en
een auto huren. Maar je moet zeker geen euro's gaan wissel voor dollars want je
betaald VEEL te VEEL aan omwisselkosten en een lagere koers...je kunt bij heeel
veel winkels pinnen en dan cash er bij vragen.Als bijv. het Maestro teken op je
pinpas staat, kan het zowiezo OVERAL,alleen NIET een auto huren dat moet echt met je creditcard..Bij WALMART kun je betalen met je pinpas als je dus MAESTRO
op je pas hebt staan en tot $100 bij pinnen en dat kost je maar 15euro cent.Wordt
door je Bank achteraf berekent...Heb je geen MAESTRO op je pas staan, dan lukt
het niet bij WALMART maar bijv. wel bij TARGET en bij $TREE en kun je tot $40
bij pinnen...dit is zeker zo gemakkelijk en ook veiliger dan veel cash bij je te hebben
en voor die 15euro cent hoef je het niet te laten, lijkt mij...wij doen dit elk jaar.
Je kunt ook geld pinnen met je creditcard bij bijv. PUBLIX in hun ATM maar die
rekenen dan zo'n $2 daarvoor..

Hele fijne vakantie in de USA....een super gaaf land waar je nog alle ruimte hebt
en hele vriendelijke mensen....soms te vriendelijk maar beter dan ze niets zeggen,toch?

ar
door arwi - Nov 25, 2011 om 21:54
3 Antwoorden / 1 Vragen
0

ook onze zoon had een credircard nodig in het buitenland,dit konden we goed regelen bij de ing bank.
op een rekening twee credit card's
wel goed overleg houden,zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

ma
door majrim_1 - Nov 27, 2011 om 00:51
11 Antwoorden / 0 Vragen
0

Wij gaan elk jaar naar Amerika. Bij o.a. de ATM-pinmachines (ook in malls) kan je met een pinpas met Maestro pinnen, vaak tot 200 dollar, soms ook meer, maar dat is afhankelijk waar je bent.
Ook kan je bij verschillende grote supermarkten extra geld pinnen en de kosten daar zijn lager dan bij de bank.
Credit card is sowieso handig omdat een autoverhuurbedrijf een borg vraagt, maar als je over een creditcard beschikt hoef je geen cash als borg te betalen.
Hotels hebben ook vaak liever dat je met een creditcard betaalt.
Als je alleen cash mee neemt, vind ik dit persoonlijk niet verstandig ivm verlies of dat het gestolen wordt. En is heel duur om te wisselen.
De laatste paar keer is ons bij de douane gevraagd of wij een creditcard hadden om de vakantieperiode door te komen, omdat er ook mensen met te weinig geld op "vakantie" gaan.
Je kan misschien van de rekening een en/of rekening maken.

In ieder geval geniet van het mooie land welk gedeelte je ook gaat. Elke staat heeft vele bijzonderheden. Fijne vakantie.

to
door tobenja - Nov 27, 2011 om 12:38
16 Antwoorden / 0 Vragen
0

je hebt ALTIJD een creditcard nodig als je een auto huurt want men accepteerd
GEEN CASH als borg...daarvoor is nu juist die creditcard!
Wij komen er al 20jaar (soms 2 keer per jaar) en we hebben 1 keer mee gemaakt dat we dachten de creditcard te zijn vergeten en we kregen GEEN auto mee...dus ook NIET als we
$300 cash zouden willen betalen als borg....toen onze vrienden gebeld of zij met een creditcard wilde komen maar omdat die zo'n 600 km verder woonden dan het vliegveld zou het pas de volgende dag worden....dus met een shuttle busje van het verhuur bedrijf een Motel genomen in de buurt van het vliegveld...daar aan gekomen...koffers en tassen nog eens helemaal op zijn kop gezet en wat zien we?
JUIST JA...de creditcard....vlug onze vrienden gebeld dat ze de volgende dag
niet hoefde te komen...verhuur bedrijf gebeld voor het shuttle busje de volgende
dag en de auto kunnen mee nemen...dus vergeet NIET je creditcard als je naar
Amerika gaat...Bij motels/hotels kun je nog wel cash betalen maar NIET je auto ook al is die al in Nederland betaald!!!!
GEEN euro's wisselen voor dollars want dat is veel te duur vanwege een lagere
koers en de wissel kosten komen er dan nog eens bij...

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Silliejeanie
Silliejeanie - Apr 24, 2024 om 17:03
Geldzaken & recht
Zorgplicht online casino's

Zorgplicht online casino's

nu gaat de overheid je helpen omdat we in Nederland wonen. Prijs jezelf gelukkig, je woont in NL, je hebt de jackpot alsnog gewonnen. Dit klopt gedeeltelijk. Casino's die de zorgplicht schenden lopen het gevaar dat hun vergunning wordt ingetrokken en krijgen hoge boetes opgelegd. Deze boetes gaan(deels) de schatkist in en/of worden ingezet voor de verslavingsinstellingen waar de speler zich aan k ... Lees meer

Peteri
Peteri - Apr 24, 2024 om 11:24
Geldzaken & recht

Overschrijvingsfomulier fraude

Ik help iemand van 85 met administratieve dingen. In Dec 2023 heeft hij overschrijvingsform abn gestuurd voor anwb lidmaatschap van €17. In feb 2024 kreeg hij aanmaning en bleek het niet afgeschreven. Dus maakte hij nog een aan, die werd betaald. Nu is er met het 1. Formulier in maart € 497 afgeschreven naar rekening in België, met zelfde naam erbij als hij heet. Blijkbaar is formulier bij po ... Lees meer

Le
Leny van der Plas - Apr 19, 2024 om 19:46
Geldzaken & recht

Klarna, aanmaning niet besteld artikel

Op 6 februari krijg ik een pakket toegestuurd (door de brievenbus) enkel met mijn naam en adres zonder kenmerk door wie het is verstuurd. In het pakket zit een trainingsbroek zonder verzendbrief o.i.d. ik kon het dus ook niet terugsturen aangezien verzender niet bekend was.

Op 3 april krijg ik een brief toegestuurd van Klarna met de kosten van de broek met  aanmaningskosten.
Direc ... Lees meer