ne
door nej Apr 16, 2018 om 21:30
Geldzaken & recht

Waar is de alimentatie belast als ik hem in het buitenland ontvang?

Waar is alimentatie belast als ik hem van Holland ontvang toen ik buitenland woont?


We gaan scheiden met mijn man en ga ik  naar Turkije verhuizen. Ik  ga uitschrijven bij de gemeente (BRP). Mijn man blijft wonen/werken in Nederland.  


In Nederland als u partneralimentatie of afkoopsommen van partneralimentatie ontvangt, dan moet u dit in uw aangifte inkomstenbelasting opgeven als inkomen en moet u  inkomstenbelasting betalen.


 


Ik heb gelezen dat als u hele jaar buiten Nederland woont en inkomsten heeft in Nederland dan moet u voor de belastingdienst en C-biljet invullen.  Valt alimentatie onder deze inkomensgroep?


Als ik in 2019 partner alimentatie (eenmalig een geldsom) ontvang van mijn ex-man  toen ik buitenland woon,  ben ik dan belastingplichtig in Nederland?  Moet ik een belastingaangifte indienen voor 2019 bij de belastingdienst omdat ik alimentatie krijg van Nederland?


Graag hoor ik van jullie.


Bedankt.


Nejla

3982 4 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

tijger1
door tijger1 - Apr 16, 2018 om 22:00
42060 Antwoorden / 21 Vragen
0

Mijns inziens bent u als u in Turkije woont en uit Nederland alimentatie ontvang, buitenlands belastingplichtig en moet u over dat inkomen in Nederland belasting betalen. En dan zou u in 2020 over 2019 aangifte moeten doen.

Maar hoe dat zit met  een éénmalige geldsom, zou ik zo niet kunnen zeggen. Lijkt me voor u erg onvoordelig, gezien de eventuele hoogte van dat bedrag en het belastingtarief. 

Maar bel eens even naar de belastingtelefoon 0800 0543, zij zullen u kunnen informeren.

ne
door nej Apr 17, 2018 om 16:54
Antwoorden / 3 Vragen

Bedankt voor uw antwoord,

Informatie van belasting dienst  is helaas niet duidelijk.
  Ik heb de belastingdienst gebeld en kreeg ik twee verschillende antwoorden van twee verschillende medewerkers. Een van de medewerker zegt dat ik belasting moet betalen maar andere zegt niet.

Reden is, als u hele jaar buiten Nederland woont en inkomsten heeft in Nederland dan moet u voor de belastingdienst en C-biljet invullen.  Maar alimentatie  valt niet onder deze  inkomensgroep. Alimentatie is belast in het woonland dus moet ik in Turkije belasting betalen want ik woon in Turkije in 2019. 

Nu week ik het niet welke antwoord juist is? 

besseldekker
door besseldekker - Apr 17, 2018 om 00:27
123 Antwoorden / 0 Vragen
0

Zou het misschien zin hebben om te bellen met het LBIO? “(010) 289 48 95 (van 09:00 tot 12:00 uur en van 13:00 tot 16:30 uur)”? Het schijnt dat er een Verdrag van New York uit 1956 is, en dat Turkije daarbij is aangesloten.

ne
door nej Apr 17, 2018 om 16:42
Antwoorden / 3 Vragen

Bedankt voor uw antwoord,

Ik heb het LBIO al gebeld maar helaas geeft het LBIO geen informatie over de belasting. :( 
Mvg,

hansje klein
door hansje klein - Apr 17, 2018 om 17:20
3037 Antwoorden / 62 Vragen
0

Moeilijke en speciale problemen: Er is een speciale belastingtelefoon voor het buitenland >gewoon proberen<

https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/standaard_functies/prive/contact/belastingtelefoon_bellen/belastingtelefoon_buitenland

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Peteri
Peteri - Apr 24, 2024 om 11:24
Geldzaken & recht

Overschrijvingsfomulier fraude

Ik help iemand van 85 met administratieve dingen. In Dec 2023 heeft hij overschrijvingsform abn gestuurd voor anwb lidmaatschap van €17. In feb 2024 kreeg hij aanmaning en bleek het niet afgeschreven. Dus maakte hij nog een aan, die werd betaald. Nu is er met het 1. Formulier in maart € 497 afgeschreven naar rekening in België, met zelfde naam erbij als hij heet. Blijkbaar is formulier bij po ... Lees meer

Be
BergAn - Apr 25, 2024 om 12:11
Huishouden & energie

Kapotte energiemeter

Toen we in januari jl ( van 8 tm 27 ) op vakantie waren ontdekte ik dat onze energiemeter niet meer werkte. Ik heb toen meteen Energie Direct hiervan op de hoogte gesteld. Immers we hadden de meter op 15 graden gezet. En het was in deze periode koud, dus praktisch geen verbruik tov dat we wel aanwezig waren geweest. Ze vertelden mij dat ik, zodra we weer terug waren de meter moest checken. Helaas ... Lees meer

Ka
Kassaben - Apr 21, 2024 om 16:35
Winkels & webshops

Aanmaning Keesing (Denksport) voor niet besteld puzzelboek

Ik krijg betalingsherinneringen van Keesing Belgium te Deurne (met verzendplaats Amsterdam) voor een puzzelboek wat ik niet heb besteld. Ik heb wel een account bij Denksport en een lopend abonnement dat vooraf is betaald. Ik moet altijd vooraf betalen als ik iets bij Denksport bestel. De betalingsherinnering bevat een vreemd overschrijvinsformulier op paiper waarmee ik uiteraard niets kan. Ook w ... Lees meer