An
door Antoinet vd K 8 mei 2018 om 23:30
Geldzaken & recht

Wegens behandeling van mijn fysiotherapeut ben ik nu zeer beperkt wat nu ?

In sep van 2017 ben ik van de neuroloog naar de oefentherapeut gestuurd om opnieuw te leren ademhalen. de oefeningen die ik moest doen waren niet haalbaar voor mij omdat ik daar hoofdpijn van kreeg, de oefentherapeute vertelde mij dat mijn rug te vast zat en ik naar de fysiotherapie moest om dat los te maken. toen ik bij de fysiotherapeut kwam heb ik hem uitgelegd dat ik vroeger een ongeluk met mijn rug heb gehad en mijn rugspieren al zon 15 jaar vast zitten, ik heb hem dat uitgelegd zodat hij wat achtergond informatie had. in eerste instantie deed hij iets met een naaldje met stroom (dat heeft een naam maar ik weet zo niet welke) die behandeling viel verkeerd uit waardoor ik zker een week met een zeer pijnlijke nek heb gelopen wat volgens de fysiotherapeut vreemd was want daar zou je normaal gesproken geen last van moeten hebben. aangezien die behandeling averechts werkte en hij dat ook geen 2de keer aandurfde gaf hij aan mij een manuele massage te geven waardoor mijn spieren los kwamen. de man heeft een half uur lang tegen de beide kanten van mijn ruggengraat aan zitten duwen en zei toen dat hij het opgaf want dat het niet lukt. het was echt ontzettend pijnlijk en ik dacht dat dat even zou duren.

Nu is het mei 2018 en ben ik dusdanig beperkt door die behandeling dat leven zwaar valt. ik kan niet lang in een houding blijven, zitten staan of liggen, niemand kan mijn rug aanraken zonder dat het gruwelijk veel zeer doet, dus drukke ruimtes mijd ik uit angst voor pijn, en zo kan ik nog wel een lange wachtlijst van bijkomende mankementen blijven schrijven. orthopeed en neuroloog zeggen dat ze niets kunnen vinden en de pijn ook niet kunnen plaatsen, ze zien dat de pijn er degelijk is en zeggen je hebt SOLK iets wat ze medisch nog niet in staat zijn om te verklaren. de sturen ze me naar een revalidatie centrum want die zouden de pijn misschien kunnen verlichten. alles om van de pijn af te komen dus ook dat wil ik dan nog wel proberen. ik ben in de zomer van 2017 naar nijmegen op en neer gefietst gewoon voor de lol en kon gemiddeld zon 40 kg tillen, na de behandeling ben ik blij als ik misschien 3 km kan fietsen en 2 heel misschien 3 kg kan tillen. graag wil ik de betreffende therapeut hiervoor verantwoordelijk stellen maar ik heb geen idee of ik juridisch een zaak zou hebben.

1513 8 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

door tenormin - 8 mei 2018 om 23:40
14907 Antwoorden / 88 Vragen
0

Vraag eerst eens bij de therapeut hoe de behandeling met naald heet. Maar de hele vraag te hebben gelezen ben ik bang dat er, juridisch gezien, geen brood in zit. Gebeurd maar zelden dat een arts, specialist of therapeut  "schuldig" bevonden wordt. En dus smartengeld zou moeten betalen aan u.

door tijger1 - 8 mei 2018 om 23:51
38964 Antwoorden / 21 Vragen
0

Als u dan zulje ernstige pijnklachten hebt, zou ik de specialist maar vragen of u naar een pijnpoli verwezen kan worden.

Ik zou niet weten wat die fysio fout gedaan heeft.

kc
door kcdb 9 mei 2018 om 10:03
105 Antwoorden / 2 Vragen

Uit uw verhaal begrijp ik dat uw huidige klachten eerder voorkomen uit de pijn die u ondervindt als de oorzaak van de pijn. Kennelijk is daar met de huidige stand van de medische wetenschap nog weinig aan te doen. In dat geval kunt u zich er wellicht beter bij neerleggen dat vooralsnog aan de oorzaak weinig te doen valt, hetgeen ook een hoop stress scheelt.

 

Aan de pijnklachten valt, als u een beetje geluk heeft, wel wat te doen. Bovenstaande tip van Tijger1 om eens te rade te gaan bij een pijnpoli is daarom zeker geen verkeerde. Uw huisarts kan u daarvoor een verwijzing verstrekken.

 

Na een zware borstoperatie ondervond ik ruim een half jaar daarna ook voortdurende pijnklachten in het operatiegebied (post-thoracotomie). Daarop heb ik me, na verwijzing, gemeld bij de pijnpoli van DC Klinieken, in mijn geval in Rotterdam. Daar heb ik, alweer enkele jaren terug, twee snelle en effectieve behandelingen gekregen door een anesthesist. Helemaal over zijn mijn pijnklachten niet, maar er valt goed mee te leven. Komen de pijnklachten terug dan ben ik altijd weer welkom daar.

 

Behandelingen bij DC Klinieken, mits verwezen door de huisarts, worden vergoed vanuit de basis zorgverzekering. U spreekt hiervoor wel uw verplicht eigen risico aan, maar wellicht is die € 385,00 van dit jaar al inmiddels door u opgebruikt.

ne
door neodutchio - 9 mei 2018 om 08:07
2893 Antwoorden / 11 Vragen
0

U zal moeten bewijzen dat de meerklachten die u heeft ontstaan zijn door de fysiotherapeut. Dat wil zeggen bewijs hoe u voorheen was en dat door zijn toedoen het verergert is. Dat is een haast onhaalbare zaak. Het kan natuurlijk zijn dat u zelf een verkeerde beweging gemaakt hebt waardoor de pijn verergert is. 
Nooit geschoten is altijd mis, maar als aller eerste zal een diagnose gestelt moeten worden. Als geen enkele arts iets kan vinden is er, helaas voor u, ook geen bewijs.

jo
door jorisw 9 mei 2018 om 09:32
4158 Antwoorden / 1 Vragen

Niet alleen bewijzen dat de meerklachten zijn ontstaan na de behandeling van de fysiotherapeut, maar ook bewijzen dat de fysiotherapeut onacceptabele fouten heeft gemaakt.

Ge
door Genee - 9 mei 2018 om 08:16
1509 Antwoorden / 1 Vragen
0

Begrijp niet, als de rugspieren al 15 jaar vastzitten dat er nu een behandeling gestart wordt om ze los te krijgen.
Neem toch aan dat daar al eerder naar gekeken is of heeft u de diagnose van vastzittende rugspieren zelf gesteld?
Heeft u die pijn niet gekregen van het tillen omdat u zegt gemiddeld 40 kg te kunnen tillen.
40 kg is het gewicht van een grote zak cement.


wi
door wilhelmina59 - 9 mei 2018 om 09:04
404 Antwoorden / 0 Vragen
0

https://www.shockwave.nl/epte/


Verder hoop ik wel dat u na de behandeling voldoende water heeft gedronken omdat dit soort behandelingen veel afvalstoffen oplevert, die afgevoerd  moeten worden
Misschien is de gewone dry needling een optie.
Wat betreft vervolging denk dat u beter eerst kan gaan bekijken wat de oorzaak van de klachten was en waarom u zo lang bent blijven lopen met deze klachten.

door panter22 - 9 mei 2018 om 09:05
3095 Antwoorden / Vragen
2

Wat heb je 15 jaar geleden voor bijzonder ongeluk gehad dat je nu met 2 keer fysiotherapie zulke klachten hebt gekregen.
Er is volgens de specialisten medisch gezien niets aan de hand, dus hoe wil je de fysiotherapeut dan aansprakelijk stellen?
Die doet wat hem opgedragen is, je rug losmaken.De behandeling met die naald is dry needling. 
Heb je na de behandelingen nog met hem gesproken hoe dat nu kan dat je zoveel pijn hebt. Ben je al naar een andere fysiotherapeut geweest met je klachten? Naar zo'n revalidatiecentrum gaan kun je zeker proberen, want wat je nu doet drukke ruimtes mijden uit angst voor pijn is niet een goede oplossing. Ook niet door de fysiotherapeut de schuld te geven.Je moet van je klachten af. 

ma
door maarten heest - 9 mei 2018 om 09:54
463 Antwoorden / 0 Vragen
1

Hallo Antoinet, wat een naar verhaal. Hopelijk vind u in de toekomst toch mogelijkheden om met veel minder klachten door het leven te gaan.
Allereerst een antwoord op uw vraag: hier vindt u het Reglement Gechillencommissie Fysiotherapie van het KNGF (Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie). Dat geeft een beeld van de procedure als u een juridisce procedure aanspant.

Het is maar de vraag of u aan zo'n procedure moet gaan beginnen. Het zal energie vreten, is gericht op het verleden en het heeft misschien wel negatieve invloed op uw gezondheid. Ik kan u niet adviseren maar vraag me wel af of u uw beperkte energie niet beter kunt richten op de toekomst en herstel.

U bent hier op een consumentenforum. Hier krijgt u zeer uiteenlopende reacties en adviezen. De kans dat die van geschoolde medici komen is erg klein. Ook mijn eigen reactie is niet een van een medicus. Ik denk dat u weer terug moet naar uw huisarts om daar uw problemen voor te leggen en het verder moet zoeken bij geschoolde (para-)medici.

Heel veel sterkte en gezondheid gewenst.  

 

 

door sjoppie - 9 mei 2018 om 10:14
4317 Antwoorden / 3 Vragen
0

Heb de naaldtherapie in eerste instantie bij acupunctuur gezocht maar door  @panter22  bij dry needling uitgekomen.
Vraag uzelf af of het in overleg met de fysiotherapeut toch niet verstandig is met deze therapie verder te gaan omdat in het begin van de behandeling de klachten kunnen toenemen en pas later resultaat hebben.

https://www.fysiotherapie4all.nl/specialismen/dry-needling-therapie

http://www.myopain.nl/index.php/over-dns/info-voor-patienten

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

As
Astrid Fiets - 17 okt. 2019 om 10:23
Computers & telefonie

Onverwachte prijsverhoging bestaand abonnement

Ik heb een 2 jarig abonnement bij Hollands Nieuwe ingaande 1 november 2018. Nu is zonder aankondiging mijn maandbedrag verhoogd. Wellliswaar met maar € 0.14 maar toch. Op mijn vraag hoe dit kon was het antwoord dat alle abonnementen vanaf 1 oktober 2018 aangepast worden aan de inflatie. Ik vroeg of ik dan mag aannemen dat dit verhoogde bedrag nu de resterende looptijd hetzelfde blijft was het an ... Lees meer

Ha
Havenwerker - 16 okt. 2019 om 18:13
Vrije tijd & tuin

Kan ik een trampoline in mijn voortuin plaatsen voor de buurt?

Goedendag,

Mag ik een trampoline in mijn voortuin plaatsen zodat de kinderen in de buurt er openbaar gebruik van kunnen maken? Lees meer

Le
Lexuslady1965 - 17 okt. 2019 om 05:31
Auto & vervoer

Kan ik na anderhalf jaar me stella fiets teruggeven en aankoopsom terug eisen

Heb veel problemen met me stella vincensa nero steps electrishe fiets 3.100 betaald als aanschafprijs maar geen vertrouwen meer in fiets en ook niet in stella fietsen toen ik dit type fiets teste was een hele andere en betere fiets dan die ik kreeg voel me besodemieterd Lees meer