ja
door jajodiro 28 nov. 2015 om 11:25
Geldzaken & recht

Witgoud

Mijn zoon koopt op 25 april 2015 een "itgouden" ring voor zijn vriendin om haar ten huwelijk te vragen. Nu, 7 maanen verder, is er weinig "witgoud" meer te zien. Zo goed als weg, is bijna een "geel gouden". En dan de reactie van de juwelier!!! Zoek het maar uit, jammer dan!!!

9373 9 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

door tenormin - 28 nov. 2015 om 11:42
15461 Antwoorden / 94 Vragen
0

was het witgoud? . Weet natuurlijk niet wat er betaald is voor de ring, maar was het "echt" wit goud of? Zou die juwelier er anders toch weer over aanspreken als het een kostbare ring is "geweest".

door edrick3 - 28 nov. 2015 om 12:05
27636 Antwoorden / 85 Vragen
0

.....En dan de reactie van de juwelier!!! Zoek het maar uit, jammer dan!!!......
Dat kan natuurlijk niet.
Betrof het hier wel een echte juwelier?
Kijk dan eens hier.
Staat er wel een omschrijving op de aankoopbon?
Wat info: klik

Met vr.gr.

ja
door jajodiro - 28 nov. 2015 om 12:18
2 Antwoorden / 1 Vragen
0

Sieraad is gekocht bij een echte juwelier, was er zelf bij toen mijn zoon hem kocht.
Op de aankoopbon staat duidelijk witgouden ring vermeld. Mijn schoondochter kreeg een doekje mee, kan ze nog meer eraf poetsen.

door hansje klein - 28 nov. 2015 om 12:25
3037 Antwoorden / 62 Vragen
0

Witgoud kan gerodeerd geelgoud zijn........

Wat zijn de voor- en nadelen van gerodineerde witgouden trouwringen?

Voordelen zijn er nauwelijks te noemen. Of het moet zijn dat gerodineerde ringen dezelfde uitstraling hebben als van platina ringen. Laatstgenoemd edelmetaal, het meest prestigieuze en dure edelmetaal onder de edelmetalen, heeft namelijk een prachtige witte kleur die de kleur van rodium (dat tot de platina-groep behoort!) benadert.

Uiteraard zijn op de juweliersmarkt witgouden ringen die een rodiumbehandeliing hebben ondergaan, vele malen goedkoper dan ringen van platina: maar liefst twee tot drie keer goedkoper zelfs.

Het grote nadeel van gerodineerde witgouden trouwringen is, dat het laagje rodium tijdens het dragen vroeg of laat gaat slijten. Dit is een proces dat onherroepelijk is. Menigeen komt er na verloop van tijd achter dat door de witte toplaag heen ‘gele’ of ‘grijze’ vlekken in de trouwring verschijnen: de natuurlijke kleur van de witgoudlegering.

Ook als de maat van trouwringen moet worden veranderd of wanneer er om andere redenen aan de ringen moet worden gesoldeerd, gaat het gerodineerde toplaagje er onherroepelijk vanaf en krijgen de bezitters – niet zelden tot hun verbijstering – een ring terug die ze niet terug herkennen. Op zich kan een witgouden trouwring waar de toplaag vanaf is gesleten weer in de oude, gerodineerde staat teruggebracht worden, maar dit is relatief kostbaar en het probleem van slijtage zal zich blijven voordoen.

Wanneer u denkt, dat er van echte misleiding sprake is zult u dit moeten kunnen bewijzen om een klacht te kunnen indienen. Misschien een ghost-koper inschakelen?

door mahadma - 28 nov. 2015 om 12:28
9064 Antwoorden / 45 Vragen
0

Over welke aankoopprijs gaat het hier? U zit in elk geval in de termijn dat U moet bewijzen dat het geen goed product zou zijn.

door edrick3 - 28 nov. 2015 om 12:31
27636 Antwoorden / 85 Vragen
0

Blijkbaar is de rhodium laag 'verdwenen', maar dat is dan wel snel!

Voor de witte glans gebruikt men meestal een afwerklaag van rhodium. Jammer genoeg slijt deze laag er op termijn af, waardoor de echte kleur van het witgoud weer te zien is. Deze extra laag zorgt er heel miniem voor dat de witgouden ring minder krasgevoelig is en bijgevolg ook minder slijt.
(Bron)

Een goede juwelier zou dit moeten kunnen herstellen.

door hansje klein - 28 nov. 2015 om 12:43
3037 Antwoorden / 62 Vragen
0

De reactie van 'een goede' juwelier:


"Wat ik wel vind is dat als wij de ring aan u hadden verkocht en het laagje er inderdaad binnen een ½ jaar afgaat wij onder service de ring voor u helemaal opnieuw zouden rhodineren, dan wel voor een speciale prijs".

VRAAG: Heeft u bij deze aankoop misschien (een inmiddels vergeten) certificaat gekregen, waaruit zou kunnen blijken om wat voor materiaal het hier gaat?

ho
door hopetobehelping - 28 nov. 2015 om 13:48
1289 Antwoorden / 0 Vragen
0

Beste jajodiro,

geen beste reclame voor de betreffende juwelier. Geen idee of ze over facebook beschikken, maar u zou ze er daar ook mee kunnen confronteren.
Als ik uw vraag lees dan krijg ik sterk de indruk dat de gekochte ring niet voldoet aan wat er van verwacht mocht worden.
In de volgende link leest u wat u kunt doen bij een ondeugdelijk product, klik hier en hier.

ja
door jajodiro - 28 nov. 2015 om 16:33
2 Antwoorden / 1 Vragen
0

De ring kostte bijna 400 euro.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

ro
robert_38@live.nl - 9 jul. 2020 om 21:40
Winkels & webshops

Waardoor stijgen de prijzen zo hard in de supermarkt?

De prijzen in de supermarkten stijgen enorm, komt door de corona zegt men dan, is dat ook zo dat vraag ik mij serieus af, is het geen winst maken onder de noemer van Corona? Lees meer

Pk
Pkreeft1799 - 9 jul. 2020 om 18:12
Geldzaken & recht

Marktplaats koper ondervind problemen met product, was tijdens verkoop goed

ik heb ongv 3 weken geleden een drone verkocht op marktplaats. Deze drone werkte prima en de koper heeft zelf ook een testvlucht ermee gemaakt en ging akkoord met de werking van de drone.
Nu stuurt de koper mij 3 weken later een bericht dat de drone niet meer goed functioneert en wilt zijn geld terug.
Ik ga hier niet mee in akkord, sta ik in mijn recht? Lees meer

Pa
Patricia153 - 9 jul. 2020 om 20:29
Elektronica & tv

Tv garantie bijgekocht mediamarkt- actua

In 2016 een tv gekocht bij mediamarkt, daarbij 3 jaar garantie bijgekocht dat via Actua gaat. Nu is het beeldscherm voor de 2e keer kapot. Actua meld dat mijn garantie in 2019 verlopen is. Dit klopt toch niet? Je krijgt standaard eerst de fabrieks garantie van 2 jaar(samsung) en erna start de 3 bijgekochte jaren toch? Lees meer