hm
door hmeijer01 22 mei 2010 om 22:45
Geldzaken & recht

WOZ hertaxatie

Hoi,
Ik heb bezwaar gemaakt tegen de verhoging van de WOZ waarde van mijn woning (+14%). De gemeente wil nu een taxateur sturen om onze woning te waarderen. Mag dit met terugwerkende kracht? Zo nee, wat moet ik melden aan de gemeente..

2430 5 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ve
door verwijderd - 23 mei 2010 om 14:47
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

hmeijer01

Als je lid bent van de vereniging Eigen Huis, dan kun je jouw vragen ook daaraan stellen.

Sukses en met vriendelijke groet, ReadAC

ve
door verwijderd - 23 mei 2010 om 14:50
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Hallo,

Hoe kan ik controleren of de WOZ-waarde klopt? [Eigen Huis]

Door de WOZ-waarde van uw woning te vergelijken met verkoopprijzen van soortgelijke woningen die verkocht zijn ronde waardepeildatum (=1 januari 2009) krijgt u een indicatie.
Vraag eerst het taxatieverslag op bij de gemeente. Hierin staan de woningen vermeld die door de gemeente gebruikt zijn om de WOZ-waarde vast te stellen. Dit verslag is ook vaak opgenomen in de beschikking of digitaal op te vragen bij de gemeente.
Als u zelf denkt een beter vergelijkbare woning te weten die rond de peildatum is verkocht, kunt de verkoopprijs achterhalen via de koopsomtelefoon van het kadaster. De Koopsomtelefoon kost € 0,80 per minuut. Per gesprek kunt u maximaal drie koopsommen aanvragen. (0900-2020201). Een koopsom per sms ontvangen kost € 1,50.
Als u wilt weten welke woningen recent verkocht zijn in uw postcodegebied kunt u voor € 2,95 bij het Kadaster een koopsommenoverzicht downloaden.
Gegevens over gemiddelde prijsstijgingcijfers worden verstrekt door de waarderingskamer en per gemeente in een lijst weergegeven.

Als u na het raadplegen van bovenstaande gegevens nog steeds niet weet hoe en wat, dan zult u de taxatie moeten laten doen door de gemeente. Natuurlijk gaat het om het prijspeil van 1-1-2009. De taxateur moet weten hoe dit te berekenen en/of te verklaren is.

Succes, poltol

ve
door verwijderd - 23 mei 2010 om 15:52
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Bijgaande link biedt je de mogelijkheid de waarde in de tijd terug te rekenen. Ik heb in het verleden met succes op basis van die indexering bezwaar tegen de WOZ waarde kunnen aantekenen.

Ik denk dat de Gemeente het recht heeft je woning individueel te laten taxeren. Wellicht dat de handleiding rondom het bezwaar tegen WOZ beschikking duidelijkheid geeft.

ve
door verwijderd - 23 mei 2010 om 16:09
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Het is de wettelijke taak van de gemeente om de WOZ-waarde vast te stellen. Dat vindt procesmatig plaats door gegevens van vergelijkbare panden te gebruiken. Dat is een stuk efficiënter en dus goedkoper dan iedere woning afzonderlijk elk jaar een taxateur te laten waarderen. Dat zou immers ook het belastingtarief omhoog drijven.

U heeft aangegeven dat u de vastgestelde waarde te hoog vindt. Of u dat ook met redenen heeft omkleed, blijkt niet uit uw vraag. Nu er een kennelijk geschil omtrent de waarde is, moet de gemeente als partij in dat geschil in de mogelijkheid hebben om de juistheid van haar beslissing te onderbouwen. Een indivuduele taxatie past in de bewijsvoering.

ve
door verwijderd - 26 mei 2010 om 00:05
0 Antwoorden / 0 Vragen
0


Ik snap het probleem van TS niet. Woz-waarde klopt niet, gemeente is bereid iemand langs te sturen voor verificatie. Wat is het probleem?

Volgens mij is dit een gevalletje van : D'oh, nu heb ik slapende honden wakker gemaakt.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

ma
mame91995 - 17 feb. 2019 om 14:03
Geldzaken & recht

Gewonnen auto

Hallo, 

Ik speel mee met een loterij, waarbij je eventueel een auto zou kunnen winnen,

nu vroeg ik mij af, aangezien ik alleen automaat mag rijden, en de meeste verlote auto's handgeschakeld zijn(traditioneel), of ik dit, mocht ik winnen aan kan geven Lees meer

Ye
Yeliz - 17 feb. 2019 om 16:48
Geldzaken & recht

Pensioen waardeoverdracht verdwenen?

Ik heb vorig jaar een waardeoverdracht laten uitvoeren van Welzijn & Zorg naar ABP pensioenfonds. 

Echter, tot heden zie ik het bedrag niet staan in mijn pensioenoverzicht bij ABP, maar alleen E20,- bruto bedrag. 
Ik vraag me af of dit wel klopt? Wat is er gebeurd met het bedrag dat ik mee genomen heb naar ABP? 

Dit heb ik nu ook voorgelegd aan ABP en ben nog in a ... Lees meer

De
Dee23 - 12 feb. 2019 om 15:08
Geldzaken & recht

Specsavers en privacy

Ik wil een nieuwe bril en bel Specsavers om een afspraak. Ik zit in hun systeem, maar zonder mijn adres. Zij willen mijn adres anders maken zij geen afspraak, i.v.m. de privacy wet, zo zegt de verkoper. Wat daar in staat weet hij niet precies, maar ik moet volledig geregistreerd staan bij hun. Ik begrijp dit niet. Ik betaal zelf voor de bril, het gaat niet via de verzekering, dus waarom willen zij ... Lees meer