hm
door hmeijer01 22 mei 2010 om 22:45
Geldzaken & recht

WOZ hertaxatie

Hoi,
Ik heb bezwaar gemaakt tegen de verhoging van de WOZ waarde van mijn woning (+14%). De gemeente wil nu een taxateur sturen om onze woning te waarderen. Mag dit met terugwerkende kracht? Zo nee, wat moet ik melden aan de gemeente..

2578 5 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ve
door verwijderd - 23 mei 2010 om 14:47
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

hmeijer01

Als je lid bent van de vereniging Eigen Huis, dan kun je jouw vragen ook daaraan stellen.

Sukses en met vriendelijke groet, ReadAC

ve
door verwijderd - 23 mei 2010 om 14:50
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Hallo,

Hoe kan ik controleren of de WOZ-waarde klopt? [Eigen Huis]

Door de WOZ-waarde van uw woning te vergelijken met verkoopprijzen van soortgelijke woningen die verkocht zijn ronde waardepeildatum (=1 januari 2009) krijgt u een indicatie.
Vraag eerst het taxatieverslag op bij de gemeente. Hierin staan de woningen vermeld die door de gemeente gebruikt zijn om de WOZ-waarde vast te stellen. Dit verslag is ook vaak opgenomen in de beschikking of digitaal op te vragen bij de gemeente.
Als u zelf denkt een beter vergelijkbare woning te weten die rond de peildatum is verkocht, kunt de verkoopprijs achterhalen via de koopsomtelefoon van het kadaster. De Koopsomtelefoon kost € 0,80 per minuut. Per gesprek kunt u maximaal drie koopsommen aanvragen. (0900-2020201). Een koopsom per sms ontvangen kost € 1,50.
Als u wilt weten welke woningen recent verkocht zijn in uw postcodegebied kunt u voor € 2,95 bij het Kadaster een koopsommenoverzicht downloaden.
Gegevens over gemiddelde prijsstijgingcijfers worden verstrekt door de waarderingskamer en per gemeente in een lijst weergegeven.

Als u na het raadplegen van bovenstaande gegevens nog steeds niet weet hoe en wat, dan zult u de taxatie moeten laten doen door de gemeente. Natuurlijk gaat het om het prijspeil van 1-1-2009. De taxateur moet weten hoe dit te berekenen en/of te verklaren is.

Succes, poltol

ve
door verwijderd - 23 mei 2010 om 15:52
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Bijgaande link biedt je de mogelijkheid de waarde in de tijd terug te rekenen. Ik heb in het verleden met succes op basis van die indexering bezwaar tegen de WOZ waarde kunnen aantekenen.

Ik denk dat de Gemeente het recht heeft je woning individueel te laten taxeren. Wellicht dat de handleiding rondom het bezwaar tegen WOZ beschikking duidelijkheid geeft.

ve
door verwijderd - 23 mei 2010 om 16:09
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Het is de wettelijke taak van de gemeente om de WOZ-waarde vast te stellen. Dat vindt procesmatig plaats door gegevens van vergelijkbare panden te gebruiken. Dat is een stuk efficiënter en dus goedkoper dan iedere woning afzonderlijk elk jaar een taxateur te laten waarderen. Dat zou immers ook het belastingtarief omhoog drijven.

U heeft aangegeven dat u de vastgestelde waarde te hoog vindt. Of u dat ook met redenen heeft omkleed, blijkt niet uit uw vraag. Nu er een kennelijk geschil omtrent de waarde is, moet de gemeente als partij in dat geschil in de mogelijkheid hebben om de juistheid van haar beslissing te onderbouwen. Een indivuduele taxatie past in de bewijsvoering.

ve
door verwijderd - 26 mei 2010 om 00:05
0 Antwoorden / 0 Vragen
0


Ik snap het probleem van TS niet. Woz-waarde klopt niet, gemeente is bereid iemand langs te sturen voor verificatie. Wat is het probleem?

Volgens mij is dit een gevalletje van : D'oh, nu heb ik slapende honden wakker gemaakt.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Ja
Jaysun - 25 apr. 2019 om 12:02
Geldzaken & recht

Automatisch incasso betalingsachterstand

Hallo,

Ik huur een vaatwasser en wasmachine en daarvoor wordt maandelijkse een automatisch incasso afgeschreven. Nu heb ik in januari de automatisch incasso teruggestort omdat ik onverwachts krap zat. Deze is in vergetelheid geraakt en is later niet alsnog door mij betaald. 

Nu worden er vandaag opeens twee termijnen afgeschreven d.m.v. automatisch incasso: de huidige maand ... Lees meer

ma
maspozapse - 25 apr. 2019 om 17:41
Geldzaken & recht

<a href="//www.bax-shop.nl" target="_blank">Https://www.bax-shop.nl</a>

vreemd genoeg word er onder mijn naam besteld. en van mijn zakelijke rekening afgeschreven. maar het email adres klopt niet. hoe kan dit? Lees meer

Bd
BdOuitM - 25 apr. 2019 om 16:14
Huishouden & energie

Wie heeft ervaring met misverstanden met B.O.M. Beveilliging op Maat?

In verband met een defect in onze stoppenkast (stroomuitval op één groep in onze woonkamer) belde mijn partner maandagmorgen 15 april 2019  naar  “B.O.M. Beveiliging op Maat”  voor een reparatie. Wij hadden geen ervaring met dit bedrijf maar mijn partner vond deze firma op het Internet. Dit bedrijf biedt zich aan voor spoedreparaties op het gebied van elektra, sloten, verlichting, hang- ... Lees meer