Ha
door Hannah J 15 jul. 2019 om 18:32
Geldzaken & recht

Ziggo

Mijn vriend en ik zijn net verhuisd, en nu blijkt ziggo in het nieuwe huis niet te werken. Hiervoor heeft ziggo netjes een monteur langsgestuurd, maar deze kon het probleem niet oplossen (zat buitenshuis). Ziggo heeft zelf een externe monteur ingeschakeld welke vandaag (maandag) langs zou komen. 

M'n vriend is de hele dag thuis gebleven, maar deze externe monteur is niet op komen dagen. Nu betekent een vrije dag gewoon minder inkomsten, dus ik vroeg ziggo of ze een schade regeling hadden. Ziggo bood hiervoor €25,- aan, wat niet heel reëel lijkt voor een hele dag gemist werk. Hier valt bij ziggo niet verder over te onderhandelen. Vervolgens gevraagd of ik dan de gegevens van die externe monteur kan krijgen, zodat ik de gemiste inkomsten bij hem kan verhalen - ziggo geeft echter aan dat ze die gegevens ivm privacy niet mogen geven. Ik sta dus een beetje klem, terwijl ik €25,- gewoon veel te mager vind. Heb ik nog een poot om op te staan om hier werk van te maken? Ziggo kan hier misschien niet veel aan doen, maar blokkeert wel mijn schadevergoeding bij de verantwoordelijke partij?

1030 9 Rapporteer
door diumenge - 15 jul. 2019 om 18:39
10483 Antwoorden / 13 Vragen
1

Gemiste inkomsten? Nee, je hebt geen poot om op te staan.

door tijger1 - 15 jul. 2019 om 18:48
38551 Antwoorden / 21 Vragen
1

U hebt zelfs geen pootje om op te staan. Het kan overigen best zijn dat die externe monteur buitenshuis, dus aan de kast van Ziggo bezig geweest is, maar het probleem nog niet heeft kunnen oplossen. En die monteur is door Ziggo aangetrokken, die heeft met u niets van doen. 

En heeft uw vriend dan geen vrije dagen die hij kan opnemen? Hij heeft in ieder geval kunnen stofzuigen en stoffen, ook nuttig.

jo
door jorisw 15 jul. 2019 om 18:49
4091 Antwoorden / 1 Vragen

Niet iedereen is in loondienst.

door tijger1 15 jul. 2019 om 18:54
38551 Antwoorden / 21 Vragen

Als hij ZZP-er is, kan hij zijn boekhouding bijwerken. Of andere huishoudelijke klusjes doen.

door heremietkreeft - 15 jul. 2019 om 19:01
9824 Antwoorden / 159 Vragen
1

Kijk hier eens naar: https://www.consuwijzer.nl/telefoon-internet-en-tv/klacht-over-telecomaanbieder


 Ik ben evenwel ook van mening dat u geen enkel recht heeft en daarom de  25,00 al mooi is meegenomen. In uw melding stelt u dat Ziggo een monteur zou sturen om het probleem buitenshuid op te lossen. Daar behoefde uw vriend dan toch niet voor thuis te blijven?  Dit gedeelte van uw laatste zijn begrijp ik niet, maar blokkeert wel mijn schadevergoeding bij de verantwoordelijke partij?
Verder is het ook zo dat Ziggo de opdrachtgever voor de monteur is en het zelfs zo kan zijn dat de monteur in loondienstverband is bij Ziggo. U kunt m.i. wettelijk nooit in deze iets verhalen op de door Ziggo ingeschakelde monteur en u kunt die monteur dus nooit en te nimmer aansprakelijk stellen.

door tenormin - 15 jul. 2019 om 19:15
14825 Antwoorden / 87 Vragen
0

Externe monteurs van Ziggo zijn van de BAM. Deze wordt ingeschakeld bij kabelbreuk e.a. buitenshuis fouten. Kan me heel eerlijk niet voorstellen dat de monteur niet is komen opdagen. Probeert u dan contact met hen te leggen. En zo privé zijn de gegevens niet: ze staan op een speciale site (FB van Ziggo). Maar denk niet dat u een inkomstenderving tegemoet kan zien. Mager of niet, als u de €25,00 afwijst heeft u helemaal niets.

va
door vanlotjegetikt - 20 jul. 2019 om 20:13
63 Antwoorden / Vragen
2

Wauw misschien is het antwoord wat u hier krijgt niet datgene wat u wilde horen maar wel het antwoord is.
Verder verdiep u eens in Infra en over hoeveel schijven dit gaat.
En gemiste inkomsten verhalen. Dat wordt nog wat in de toekomst, hoop dat u en uw vriend nooit fouten maken want anders zijn de poppen echt aan het dansen.

ro
door ron503 - 21 jul. 2019 om 11:05
864 Antwoorden / 0 Vragen
1

Helaas wonen we niet in Amerika waar schadeclaims de orde van de dag zijn maar terzijde. Het probleem was extern en dat zou maarzo kunnen want als er ooit enkel kabel tv werdt afgenomen dan wordt na verhuizing de kabel in de verdeelkast losgenomen en pas weer aangesloten als de nieuwe bewoner een contract met Ziggo aangaat, thuisblijven is daarvoor niet noodzakelijk omdat er binnenshuis geen werkzaamheden benodigd zijn. Als de aansluiting die maandag wel werkend is gemaakt dan is die 25 euro vergoeding gepast want u heeft meer dan 24 uur geen gebruik kunnen maken de diensten die Ziggo aanbiedt. Eigenlijk heel triest dat u en uw vriend er beter van willen worden en van mening zijn hevig financieel benadeeld te zijn voor een onbetaalbaar bedrag aan gederfde inkomsten.

Ka
door Kassagebruiker - 21 jul. 2019 om 12:37
310 Antwoorden / 2 Vragen
0

Stel je voor dat je een èchte TOP baan hebt en 1.000.000 per jaar (of meer) als salaris krijgt, denk je dan dat je een dag vergoeding van ziggo zou krijgen?

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

he
hehahi - 12 aug. 2019 om 16:24
Elektronica & tv

Hoe vind je een goed hoortoestel?

hoe vind je een goed hoortoestel? Eén zonder hinderlijke occlusie (je zelf horen) in categorie 5? Model achter het oor. Van Boxtel meet een eigen merk (Audika) model aan dat niet goed bevalt en waar online niks over te vinden is. Zit nog in de proeftijd voor deze, maar zoek naarstig een goed model, dat blijft zitten en simpel en goed z'n werk doet. Iemand ervaring met een goede AHO?

Lees meer

jc

Contract ondertekend met valse handtekening

Gisteravond (16-08-2019) ben ik door 2 jonge mensen aan de deur benaderd om mijn huidige energiecontract onder te brengen bij Eneco. Ik heb ze vriendelijk te woord gestaan. Aan het eind van het gesprek werd mij gevraagd even een handtekening te zetten zodat hun leidinggevende ervan op de hoogte was dat zij geweest waren en alles goed hadden uitgelegd. Ik heb niets getekend. Ze gingen dus zeer tele ... Lees meer

af
afkok - 16 aug. 2019 om 12:46
Computers & telefonie
Microsoft account aanmaken met privé email adres lukt niet

Microsoft account aanmaken met privé email adres lukt niet

Ik heb voor mijn dochter een nieuwe laptop gekocht. Windows 10 is het besturingssysteem en hiervoor moet je tegenwoordig een Microsft account voor hebben om deze voor de volle 100% te kunnen benutten. Ik wil een Microsoft account aanmaken voor mijn dochter met het e-mail adres dat ik voor haar bij Ziggo heb aangemaakt (toegevoegd aan mijn abonnement). E-mail adres zal ik hier niet delen maar ik kr ... Lees meer