pieterwillem
door pieterwillem Dec 15, 2010 om 15:48
Geldzaken & recht

Geldzaken & Recht

Het is een onderwerp waar veel over gediscussieerd wordt. Heel veel mensen weten echter niet het fijne en het juiste van deze zaak. Wat is precies het netto bedrag dat men ontvangt? Ook het geval dat mensen bij de voedselbank terecht kunnen, wat is dan het bedrag wanneer zij daar recht op hebben? Wordt bij dat bedrag ook de kinderbijslag gerekend?
Wat wel regelmatig vergeten wordt, dat mensen die onder die armoede grens moeten leven, geen gemeente belasting hoeven af te dragen en er gemeentes zijn die zorgen voor een nieuwe wasmachine of iets dergelijks, als de vorige is afgeknapt. Ook hebben mensen die onder de armoede grens leven, vaak huursubsidie en meerdere tegemoedkomingen.
Daarom zou het beter zijn als er een compleet financieelplaatje wordt weer gegeven wat nu precies de bedragen zijn. Dat heft veel vragen op en is duidelijker voor de lezer.

676 7 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

sonjaatje
door sonjaatje - Dec 15, 2010 om 15:56
1961 Antwoorden / 1 Vragen
0

Ik snap de strekking van je bericht niet helemaal. Wat is nu precies je bedoeling?

sy
door sylli - Dec 15, 2010 om 16:26
250 Antwoorden / 40 Vragen
0

@TP: ik begrijp dit bericht ook niet helemaal, maar heb ik het mis als ik in de richting zoek van:
Wat is de hoogte van de uitkeringen en waar hebben mensen met een uitkering of in de bijstand nog meer recht op?

pieterwillem
door pieterwillem - Dec 15, 2010 om 16:31
9 Antwoorden / 4 Vragen
0

Sonjaatje,

Het zou waarschijnlijk duidelijker zijn als er bedragen bij vermeld zouden worden.
Nu is het thema dat er veel meer mensen onder de armoede grens leven. Wat is dan die armoede grens?
Ook wordt er geschreven dat er meer mensen gebruik maken van de voedselbank. Wat is dan de financiële grens om bij de voedselbank te mogen kopen?
Dat bedoel ik met duidelijkheid. Als die bedragen vermeld worden, wordt het duidelijker voor de lezer en kan die zich beter inleven.

vladja
door vladja - Dec 15, 2010 om 16:57
8293 Antwoorden / 27 Vragen
0

Waar ligt precies die armoedegrens en hoe wordt die berekent? De verschillen per land en per gezin kunnen groot zijn.

In Amerika houdt men de grens op een inkomen van 1 dollar per dag. Voor Nederland zou dit betekenen dat een gezin met 2 kinderen op de armoedegrens leeft wanneer het een inkomen heeft van 49 euro per dag, dit is inclusief de huurtoeslag die men ontvangt. Voor een alleenstaande ligt die grens op ongeveer 28 euro per dag. De armoedegrens in Nederland ligt dus aanzienlijk hoger dan in Amerika, maar de kosten voor woning, auto, voeding en kleding ligt hier ook een stuk hoger.

Wordt ook niet veel wijzer van. Maar wel een paar bedragen.

Mensen in de schuldsanering moeten het doen met € 40,-- per week voor alle boodschappen. Die personen kunnen een beroep doen op de voedselbank.

Vladja

stacey
door stacey - Dec 15, 2010 om 17:03
10352 Antwoorden / 12 Vragen
0

[quote=pieterwillem schreef op woensdag 15 dec 2010, 16:31]Ook wordt er geschreven dat er meer mensen gebruik maken van de voedselbank. Wat is dan de financiële grens om bij de voedselbank te mogen kopen?
.

Er is niets te Koop bij de voedselbank..............

Mensen Krijgen daar een voedselpakket omdat ze zelf amper geld hebben om voedsel te kopen..........
En hangt niet aan een bedrag qua inkomen maar aan omstandigheden, wat blijft er over aan Leefgeld na betaling van vaste lasten........

--Als (landelijk vastgesteld) criterium voor verstrekking wordt uitgegaan van een bepaald maximum leefgeld per maand Criteria

sonjaatje
door sonjaatje - Dec 15, 2010 om 19:31
1961 Antwoorden / 1 Vragen
0

Mensen in de schuldsanering moeten het doen met € 40,-- per week voor alle boodschappen. Die personen kunnen een beroep doen op de voedselbank.

Dit bedrag klopt niet, dat is per geval verschillend.

moeder56
door moeder56 - Dec 15, 2010 om 22:19
483 Antwoorden / 2 Vragen
0

Wanneer komt iemand in aanmerking voor een voedselpakket?

Als (landelijk vastgesteld) criterium voor verstrekking wordt uitgegaan van een bepaald maximum leefgeld per maand. Daarmee bedoelen we het inkomen dat resteert ná aftrek van vaste lasten als huur, gas, electriciteit, water, verzekeringen, ziekenfonds, aflossingen van schulden en dergelijke. Dat bedrag is bedoeld voor de variabele kosten van een huishouden, zoals eten, kleding en andere zaken.
Eenpersoonshuishouden : € 175,-
Daarbij optellen voor iedere volwassene (vanaf 18 Jaar)€ 60,-
Kinderen t/m 12 jaar : € 25,-
Kinderen 13-18 jaar : € 50,-

Hulp wordt geboden voor een periode van maximaal 3 jaar. Veelal komt deze periode overeen met de periode waarin een aflossingsverplichting bestaat in het kader van een eventuele schuldsanering. Na zes maanden toets de voedselbank via de professionele hulpverlener of de voedselhulp nog steeds nodig is. Het aanvraagformulier moet altijd gestuurd worden naar de voedselbank die actief is in uw woonplaats.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Rozetulp86
Rozetulp86 - Jan 29, 2023 om 16:34
Garantie & verzekeringen

Welke of wiens voorwaarden gelden bij annuleren vakantie?

Goedemiddag,
Ik wil een vakantie boeken. Op de website vann het hotel staan na het invoeren van gegevens 3 prijsopties voor de door mij gewenste vakantie. De voorwaaden zijn bij allen hetzelfde, behalve wat betreft annuleren. Bij de goedkoopste optie is kosteloos annuleren niet mogelijk en betaal je minimaal 50% van het totaalbedrag. Bij de duurdere optie kun je tot een week voor vertrek kost ... Lees meer

Ar
ArnoudRinke - Jan 29, 2023 om 11:54
Winkels & webshops

Garantie Makita

Enige tijd terug een Makita gekocht en binnen de garantietermijn ging deze machine kapot. Contact opgenomen met Makita. Er werden echter door Makita allerlei barrieres opgeworpen om maar niet van deze garantie gebruik te kunnen maken. Een daarvan was dat het via de tussenhandel opgestuurd zou moeten worden. Vervolgens de machine via de tussenhandel naar Makita gestuurd. Van Makita allerlei argumen ... Lees meer

Andreb70
Andreb70 - Jan 26, 2023 om 21:04
Huishouden & energie

Energie meter

Ik kreeg een brief dat mijn energie meter verouderd is en moet worden vervangen.
Ik heb 2 keuzes een slimme meter of een digitale meter.
Moet ik daarop ingaan of gewoon negeren en wachten?
De wet zegt voorzover ik kon vinden niet dat ik hem moet laten of hij zou stuck en afgekeurt moeten zijn.
Geen van beiden het geval.

Wat gegevens:
Heb een analoge meter die w ... Lees meer