th
door theo67 26 apr. 2009 om 22:38
Huishouden & energie

AFZUIGKAP WERKT PLOTSELING NIET MEER

Onze afzuigkap stopt er ploteseling mee.Verlichting en ledlampjes van de snelheid doen het nog .Heb een grote condensator vernieuwd.Maar geen resultaat.Wat kan er aan de hand zijn?

40634 19 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ve
door verwijderd - 26 apr. 2009 om 23:08
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Theo hallo.


Waarschijnelijk is het een defecte schakelaar als een stroommeter bezit moet je eens achter de scakelaar meten of er spanning op staat ik weet niet of je technisch bent maar als je voor bij de schakelaar een snoer aansluit via een stekkerdoos dan ka je zien of de moter niet meer werkt, dan weet je in elk geval wat er aan de hand is.


Groet Valerius

ve
door verwijderd - 26 apr. 2009 om 23:41
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Afzuigkap aan een (grote) schoonmaak toe? Filters door vet verstopt geraakt? Afzuigkap met motor of is het een motorloze welke op een centrale mechanische ventilatie staat aangesloten?

ve
door verwijderd - 27 apr. 2009 om 10:44
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Dag Theo,

Uit het feit dat je een dikke condensator (aanloop C van motor, 2 tot 5 µFarad neem ik aan) vervangen hebt leid ik af dat het geen centrale afzuiging betreft, doch een afzuigkap met eigen motor en tevens niet bang bent om te knutselen.

Dan zou ik graag willen weten:

1. draait de rotor nog wel als je deze met de hand aanduwt zonder spanning op de motor?
2. zo ja, heb je spanning gemeten op de motoraansluiting vòòr de condensator?
3. indien daar 230 Volt aanwezig is bij inschakelen, hoor je dan de motor iets brommen?
4. indien je geen brommen hoort en er wel spanning op de motor staat, kun je dan zien / ruiken of de motor te heet geweest is? (verf verkleuring / verbrande verf lucht)
5. is het een bedieningspaneel met tiptoetsen?

Hardware ERror MAN.ve
door verwijderd - 27 apr. 2009 om 10:49
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

iK HEB EEN AFZUIGKAP MET LEDLAMPJES,DIE WEL BRANDEN EN OP INDRUKKEN REAGEREN. DE TL VERLICHTING BRANDT OOK .DE MOTOR DRAAIT ALS JE HEM BEWEEGT.


ER STAAT GEEN SPANNING OP DE DRADEN NAAR DE CONDENSATOR. ER IS EEN PRINTPLAATJE WAAR OOK DRADEN UIT KOMEN,OOK BIJ DE LEDVERLICHTING


 


 


 

ve
door verwijderd - 27 apr. 2009 om 10:50
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

HIJ HEEFT EEN MOTOR

ve
door verwijderd - 27 apr. 2009 om 10:53
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

HET  BEDIENINGSPANEEL  HEEFT EEN SCHAKELAARTJE DAT JE REGELMATIG MOET INDRUKKEN OM DE MOTOR HARDER OF ZACHTER TE LATEN DRAAIEN

ve
door verwijderd - 27 apr. 2009 om 10:58
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Niet zo schreeuwen aub , kleien letters kunnen we ook lezen.


Snoep

ve
door verwijderd - 27 apr. 2009 om 11:26
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

al aan gedacht dat je een moderne afzuigkap op een bepaalde tijd moet resetten? Het feit dat hij nu niet meer werkt is vaak het teken dat hij schoongemaakt dient te worden. Door een combinatie van tiptoetsen in te drukken, werkt deze weer.

ve
door verwijderd - 27 apr. 2009 om 11:53
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

 


De afzuigkap (Pelgrim) heeft volgens mij geen tip toetsen.Het lijkt een ""doordruk""schakelaar .Telkens als je er op drukt verandert de snelheid van de motor. Het filter is ook regelmatig schoongemaakt.Deze schakelaar voor de snelheid werkt wel en het licht ook.

ve
door verwijderd - 27 apr. 2009 om 14:58
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Simpel vraagje maar is er geen zekering aanwezig?


ve
door verwijderd - 27 apr. 2009 om 15:06
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Hallo Theo, leg je probleem eens voor bij pelgrim zelf, noteer wel even van te voren het type, en typenr. alvorens je kontakt met ze opneemt, vraag naar de technische dienst, als je ze telefonisch kunt bereiken tenminste.


http://www.pelgrim.nl/


Succes, Gr. Henri

ve
door verwijderd - 27 apr. 2009 om 15:10
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Hallo Theo67: Hier een directe link voor vragen van technische aard:


http://www.pelgrimservice.nl/


Gr. en succes met uw afzuigkap, Henri

ve
door verwijderd - 27 apr. 2009 om 19:13
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Tot nu toe alle beantwoorders hartelijk dank voor de antwoorden


Ik kan geen zekering ontdekken. De schakelaar met een rotertje erop afgebeeld heeft twee draden die uit de printplaat komen.Er staat geen spanning op als de verlichting het wel doet. Kan ik die twee draden grijs en bruin  aan elkaar verbinden en zo de schakelaar omzeilen zonder kortsluiting te maken?


 


 

ve
door verwijderd - 27 apr. 2009 om 19:28
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Hallo theo, als ik u was, zou ik maar niet al te veel met draden gaan experimenteren: 1: U heeft geen aansluitschema, 2: U heeft kans, dat u nog meer defect maakt. 3: Heeftr u Pelgrim zelf al eens benaderd? (de link heb ik u gegeven) 4: U heeft nergens vermeld, om wat voor type afzuikapp het nu uiteindelijk gaat. 5: Hou oud is uw afzuigkap?


Succes, en kijk uit met spanning, als je er niet al te veel verstand van hebt, let er op, dat de afzuigkap absoluut niet aangesloten is, als u van plan bent om verder te 'experimenteren' met losse draden..


Gr. Henri

ve
door verwijderd - 27 apr. 2009 om 19:41
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Ik heb een beetje verstand  van electriciteit en haal zeker geen draden los .Dit om kortsluiting te voorkomen .Repareer kleine  zaken,zoals stekkers enz. Probeerde contact te krijgen via de mail van pelgrimmservice ,maar bij het verzenden komt er een errror .Dus probeer ik het morgen telefonisch,


O ja, het is een vlakschermafzuigkap ,ongeveer 11 jaar oud,die het prima deed en waarvan de filters regelmatig schoongemaakt worden. Het schakelaartje voelt wel wat vettig aan. Een schema heb ik niet en op de afzuigkap staat niet eens het nummer. Heb ik opgezocht via een oude rekening.

ve
door verwijderd - 28 apr. 2009 om 12:38
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Hallo theo, bedankt voor de terugkoppeling. Hoop voor u, dat de motor niet defect is.


En na 11 jaar, ja, dan is dit weliswaar heel goed mogelijk. Nieuwe motor plaatsen zal dan ook geen probleem zijn voor u, echter, het zal hoogstwaarschijnlijk een dure grap worden, zo'n motor, als deze uberhaupt nog leverbaar zal zijn....laten we van het gunstigste uitgaan, en dat Pelgrim u een antwoord kan geven, voor wat betreft de schakeling naar de motor toe.


Succes, Gr. Henri

ve
door verwijderd - 29 apr. 2009 om 22:22
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Alle beantwoorders nogmaals bedankt,


maar doormeten van de moter heeft als resultaat opgeleverd


dat de MOTOR ECHT NIET MEER WERKT.


 

ve
door verwijderd - 29 apr. 2009 om 23:35
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Hallo theo67, hartelijk dank voor uw terugmelding! Nu kunt u tenminste zelf een goede eindconklusie opmaken, en 11 jaar, da's toch heel acceptabel hoor...


Succes verder! (meteriele zaken zijn te vervangen, zeg ik dan maar altijd..)


Succes verder! Gr. Henri

ve
door verwijderd - 29 apr. 2009 om 23:49
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

@ Theo:

Nu je toch zover bent, zal het demonteren van de motor uit de kap voor je een fluitje van een cent zijn.

Wanneer je de motor eruit hebt, kun je met een kroonsteentje o.i.d. gewoon een 230 Volt snoertje met stekker aansluiten. Let wel op dat 1 draad rechtstreeks naar de motor gaat en de andere naar de verbinding condensator-motor. De buitenkant van de motor wel aarden!

Loopt de motor niet met de stekker in he stopcontact en zie of ruik je ook geen verbrandingsverschijnselen aan de motor, dan kan zijn dat de overbelastingdbeveiliging uitgeschakeld is. Bij sommige motoren kun je die weer indrukken (meestal rood knopje). Wanneer je dat niet ziet, dan kan het een Klixon® zijn die aan de rand van de wikkelingen zit, die uitgeschakeld is en uit zichzelf niet weer ingeschakeld is, wat wel zou moeten.
Een ferme tik met een hamer tegen het motorhuis wil zo'n ding wel eens op andere gedachten brengen.

Wanneer je de motor zelf demonteert, kun je de verdikking aan de rand van de wikkelingen zien. Daar kun je nog aan meten of deze onderbroken is.
Wanneer er een bismuth smeltbeveiliging voor een bepaalde stroomsterkte in zit, zoals die b.v. op een strijkboutelement of onder een warmhoudplaatje van een koffiezetapparaat zit, kun je die vervangen. Te koop bij Plenty Parts/Onderdelenhuis/Handyman. Kosten weinig. daar kunnen ze ook eventueel een motor leveren wanneer deze verbrand is.

Smeer de lagers even vòòr je deze motor terugzet. Motorolie is prima.

H.Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

tenormin - 22 sep. 2019 om 22:26
Vakantie & reizen

Postcodeloterij

Ik geloof niet meer in de "eerlijkheid" van de Postcodeloterij. Zoveel toevalligheden bij 1 plaats, vorige weken ook al: de notaris is niet meer te zien en ook: toen ik zag dat mijn Gemeente er weer bij zat, dacht ik, nog voor er een vraag gesteld was: zij gaan alweer naar huis met de fiets. Op zich niets mis mee, maar voor de derde keer? Vraag mijnerzijds is dus: gaat het er wel dan niet eerlijk ... Lees meer

Go
Gotz - 22 sep. 2019 om 01:29
Geldzaken & recht

Is flatex betrouwbaar

is flatex betrouwbaar? Lees meer

hu
huis3 - 22 sep. 2019 om 22:24
Geldzaken & recht
Politie aangifte

Politie aangifte

stel  je pak de tekst en  fotos van een besloten evenement  uit een besloten facebook groep en je zet het op een openbare facebook pagina  en die geene zegt van dat ze aangifte gaan doen bij de politie doet de politie daar wat mee ?? me maat had zich er weer mee in de nesten gewerkt Lees meer