mo
door monica Sep 3, 2006 om 15:13
Huishouden & energie

Badkamerverlichting valt steeds uit

Bij de renovatie van onze badkamer 6 jaar geleden hebben we een luxalon plafond met halogeen inbouwspotjes laten maken. Sinds enkele maanden valt de verlichting regelmatig uit. We hebben de lampen al vervangen en het lichtknopje nagekeken. Maar het licht blijft maar uitvallen. Het enige wat we nu kunnen bedenken is dat het aan de transformator ligt. De transformator van de spotjes ligt op de lamellen van het plafond. Voor we het plofond gaan slopen: heeft iemand een idee waar het aan kan liggen?

22853 6 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ve
door verwijderd - Sep 3, 2006 om 15:18
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Knoop touw aan de draden en de losliggen trafo wegtrekken en nameten, na afloop weer touwjetrekken met gehele familie om alle spotjes weer aan te sluiten, het draden netwerk is net een spin...


Eventueel koop je een universele tranformator...


Dus het word daar net kermis, touwje trekken.

ve
door verwijderd - Sep 3, 2006 om 15:32
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

De oorzaak behoeft niet een kapotte trafo te zijn, het kan ook zijn dat een aansluiting niet meer goed is en door bijvoorbeeld warm worden wordt verbroken.


Omdat kortsluitingsgevaar kan bestaan, in ieder geval in de bedrading voor de trafo lijkt het mij verstandig om in ieder geval daar te kijken. Is daar niets aan de hand, dan is er mogelijk sluiting na de trafo en valt die door overbelasting uit.


Het kan dus ook aan de aansluiting van één der lampjes liggen en ik neem aan dat u daar redelijk gemakkelijk bij kunt.

ve
door verwijderd - Sep 4, 2006 om 07:07
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Ik denk eerder aan een slechte verbinding in de kabelsaansluitingen van de verlichting. Daardoor is er sprake van een een niet goed gesloten stroomcircuit en loopt u het gevaar dat de weerstand en temperatuur te hoog oplopen. Bij een slechte verbinding (niet klemvast) zal de stroom toch proberen het circuit te volgen of te overbruggen (vonken).


ve
door verwijderd - Sep 4, 2006 om 08:02
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Er zijn transformators die bij overbelasting uitschakelen.Na enige tijd als hij weer koud is gaat hij weer aan voor een tijdje.Dit kan komen door verkeerde halogeenlampen.Probeer het is met lampjes van een lager wattage.

ve
door verwijderd - Oct 22, 2006 om 19:16
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Het kan zijn de halogeenspotjes, elk met een los aansluitsnoer op een verdeelaansluitblokje zijn aangesloten. De koppeling tussen snoeren en aansluitblokje kan het probleem geven. Er is namelijk een fabrikant op de markt waar dit probleem zich vaak voordoet.Ik heb dit al enkele malen mee gemaakt. Wat ook nog kan is dat het totale aansluitvermogen van de lampjes te hoog is voor de trafo, waardoor de trafo afschakeld.


Met vriendelijke groet,


René  van de Zwaag


 

ve
door verwijderd - Oct 22, 2006 om 19:22
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

We hebben door het middelste lampje er uit te halen, de lamellen kunnen verschuiven, waarna we de trafo naar ons toe konden halen.


De lampjes zaten middels draden met stekkertjes in de trafo. We eerst de stekkertjes op andere plekken in de trafo gedaan. Dat leek te helpen, maar na een paar dagen begon het probleem opnieuw. Gisteren hebben dus de trafo maar vervangen. De oude was niet te krijgen, dus hebben er een gekocht waar de draden zonder stekkers in de trafo gedaan moesten worden. Tot nu toe blijft de verlichting branden.


De vraag is echter of het nu aan de trafo lag of mischien aan de verbinding met de stekkertjes.


Allen die reageerden heel erg bedankt voor het meedenken.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

ha
harry.oonk@gmail.com - Jul 1, 2022 om 13:29
Geldzaken & recht

Schenking kleinkinderen

Ik heb 12 jaar mijn kleinkinderen 2000 euro geschonken op de bankrekening van mijn zoon,hun vader.
Op hun 18e jaar mogen ze hierover beschikken.
Mijn zoon moet dan 24000 euro overboeken naar hun bankrekening. 
Kan dit fiscaal een probleem opleveren? Lees meer

Va
Van Nimmerdor - Jul 1, 2022 om 11:09
Garantie & verzekeringen

Anwb fietsverzekering

Ik heb onlangs een ongeluk gehad. Mijn fiets is daarbij zwaar beschadigd en moet gerepareerd worden. Zo kan er absoluut niet mee gefietst worden. De fiets is verzekerd bij de ANWB. Nu blijkt dat de fietsenmaker sommige onderdelen niet kan bestellen bij de fabrikant. Ze zijn simpelweg niet leverbaar en als ze al geleverd gaan worden, wordt dat op zn vroegst in het najaar, aldus de fabrikant, maar z ... Lees meer

Fu
Furie644 - Jun 13, 2022 om 11:35
Huishouden & energie

Zonnenpanelen van nederland wekt op

ben gebeld door Nederland wekt op is dit een betrouwbaar bedrijf

Lees meer