at
door athene_1 Oct 22, 2005 om 00:47
Huishouden & energie

Bijverwarming

Beste mensen,


Een beetje laat voor een vraag misschien, maar ik waag het er op; ik ben op zoek naar mogelijkheden van goedkope bijverwarming. Dit voor de zolder waar mijn zoon veel zit en waar geen vaste verwarming is.


Bedankt alvast voor reaktie

12923 3 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

joostw
door joostw - Oct 22, 2005 om 01:01
22 Antwoorden / 2 Vragen
0

Een Zibro Kamin kachel(tje). Al naar gelang van de te verwarmen M³.


Best wel een hoge aanschafprijs maar jarenlang redelijk goedkoop stoken. Je kan ook gaan voor een goedkopere versie van een ander merk, maar die zijn niet alleen in prijs minder, ook in stookkosten en kwaliteit. Neem in ieder geval niet een met olie gevulde electro- radiator of een electrischeverwarming met ventilator, je betaald je blauw.

te
door techneut_1 - Oct 23, 2005 om 12:50
83 Antwoorden / 15 Vragen
0

Beste heer,


let erop dat u met een dergelijke kachel heel goed moet ventileren, anders legt u het loodje , ze maken de zuurstof op en u krijgt er giftige stoffen (o.a. koolmoonoxide) voor terug. Dus heel goed ventileren is belangrijk. Wanneer uw woning van cv is voorzien zou ik er eerder voor kiezen om een radiator te (laten) plaatsen. Het is eerst even iets meer werk, maar u bent wel in één keer klaar. Ik zou dat verkiezen boven die andere levengevaarlijke kacheltjes die overigens ook nog behoorlijk kunnen stinken. Om het toestel goed te laten werken is men eigenlijk speciale brandstof nodig, en ook die is niet echt goedkoop. Wanneer u andere brandstof toepast (bijv petroleum) gaan ze nog veel harder stinken.

mi
door miraltje - Oct 23, 2005 om 14:24
462 Antwoorden / 0 Vragen
0

ik ga er vanuit dat u centrale verwarming hebt.


in dat geval is het het goedskoopste en veiligste om een radiator op de zolder bij te plaatsen en deze aan te sluiten op de bestaande cv leidingen in de ruimte er onder.


staat u u cv ketel op zolder dan zou u hier de leidingen op kunnen aansluiten.


de olie kachel die hier al aangeraden is zou ik in geen geval doen, dit soort kachels is meer voor een tijdelijke oplossing.


er word brandstof verbrand en bij verbranding ben je zuurstof nodig.


ventileer je niet genoeg en/of is er geen voldoende aanvoer van verse lucht dan loop je een zeer groot gevaar op koolmonoxide vergiftiging.


dit speelt vooral als deze kachels een paar uur achterelkaar branden.


ook moet dit soort kachels voordurend in de gaten worden gehouden ivm een open vlam.


als je bijv.eten moet, zul je hem dus uitmoeten doen ivm brandgevaar.


met een radiator,gevelkachel of een olie radiator loop je dit risico niet.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

jane55
jane55 - Sep 23, 2024 om 12:04
Geldzaken & recht

Verkeerde Lounge bank geleverd

Op 12 september, na 3 maanden wachttijd werd mijn bank bezorgd, helaas de verkeerde.
Direct doorgegeven aan het bedrijf, het zou uitgezocht worden, daarna nog verschillende keren gebeld, tot nu toe, 11 dagen verder, nog geen resultaat.
Wel werd er gezegd dat als zij de bank opnieuw gaan bestellen ik er weer 3 maanden op moet wachten.
Mijn vraag is, kan ik de koop ontbinden, omdat ik ... Lees meer

El
Eline72 - Sep 27, 2024 om 10:37
Winkels & webshops

Webshop Salura

Hallo ik heb 6 september een spiegel besteld bij website Salura maar heb deze nooit ontvangen.  de site is nu ook niet meer bereikbaar. Ik had een track and tracé ontvangen en daar stond in dat de spiegel verzonden was vanuit China en in Nederland was aangekomen maar even later deed de track and trace het niet meer. Dit bedrijf zou in Amsterdam zitten en had alleen een website heb verschillende ... Lees meer

A.
A. Maas - Aug 30, 2024 om 14:44
Geldzaken & recht

Wie is ook opgelicht door scooterrijbewijs.nl? Bedrijf reageert niet...

Mijn zoon wilde binnen enkele weken zijn scooter rijbewijs halen. Deed navraag bij het bedrijf over de beloftes op de site. Na aanmelding bleek dat er maanden tussen theorie en praktijk examen gaan zitten. Hij zou moeten bijbetalen, maar dan nog lukt het niet binnen zijn planning. Hij vroeg hen alles te annuleren en zijn geld terug te storten. De servicedesk medewerker gaf echter geen antwoord op ... Lees meer