door jack van ommen 21 feb. 2021 om 10:31
Huishouden & energie
Eneco beweert dat ik mijn ketelcontract heb opgezegd maar dat heb ik niet gedaan.

Eneco beweert dat ik mijn ketelcontract heb opgezegd maar dat heb ik niet gedaan.

Eneco beweert dat ik mijn ketelcontract heb opgezegd maar dat is niet waar. ik heb mijn contract niet opgezegd.Wel heb ik een klacht ingediend omdat de servicemonteur niet was komen opdagen. Daar is mij info gegeven door een Enecomedewerker over andere contracten maar daar ben ik niet op ingegaan. Dir gesprek is opgenomen. Eneco wil geen bewijs tonen van die opzegging. Nu ben ik maanden  en vele mailtjes en telefoontje verder en wordt er dan weer beloofd de kwestie in orde te maken. Dat gebeurt niet. Wel krijg ik meerdere malen een ander contact aangeboden dat ik volgens de voorwaarden niet eens mag aanvaarden omdat ik al een contract bij Eneco heb lopen. Bevendien moet ik wanneer ik dat nieuwe (maar een ander soort ) contract accepteer moet ik op eigen kosten de monteur betalen die mijn ketel gaat controleren voordat het contract geldig wordt. Kan dat zomaar?

2113 4 Rapporteer
door heremietkreeft - 21 feb. 2021 om 10:41
13028 Antwoorden / 182 Vragen
6

Wie eist bewijst en dus moet men bij Eneco bewijzen dat u heeft opgezegd en zoals ik u begrijp kan men dat niet. 
Dan is het zinvol om te beginnen met het indienen van een klacht en zie daarvoor: https://www.consumentenbond.nl/energie-vergelijken/klacht-energieleverancier  en/of https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/energie-thuis/vraag-en-antwoord/hoe-kan-ik-een-klacht-indienen-over-mijn-energieleverancier  en hoewel het hier gaat omtrent een mogelijk andere dienstverlening dan energielevering kunt daar mogelijk wel gebruik van maken waarbij als achtergrond info mogelijk hier  iets aan heeft me.b.t in gebreke blijven m.b.t. de dienstverlening. (en deze voorbeeldbrief-ingebrekestelling/ )

Re: heeft u een rechtsbijstandsverzekering, vraag daar dan om hulp.

ma
door malty - 21 feb. 2021 om 13:27
845 Antwoorden / Vragen
0

Ik denk dat Nadin het over een nieuw contract heeft.
'...na aanvang van het voorgaande contract, waarna ik nu dit verzoek ook heb ingediend.'
Hoezo moet voorgaande contract aanvangen als u dat al hebt?
Er is niet te zien wat er allemaal gevraagd en geantwoord is maar u had even moeten vragen wat Nadin bedoelde met 'voorgaande contract'.
U vraagt ook nog eens of uw maandelijks bedrag hetzelfde blijft, waarom zou dat veranderen als u het oude contract houd?
Blijkbaar elkaar niet goed begrepen maar neem aan dat u nergens gezegd hebt dat u akkoord gaat met een nieuw contract.
Schriftelijk een klacht indienen en als het niet opgelost wordt naar de geschillencommissie.


door panter22 - 21 feb. 2021 om 18:03
4639 Antwoorden / Vragen
3

Je contract is opgezegd, En je hoeft geen maandelijkse kosten te betalen, noch een boete. maw je bent nu van Eneco af?
Neem een ander onderhoudsbedrijf. Dit wordt niets,

mo
door mof - 22 feb. 2021 om 13:32
2187 Antwoorden / 3 Vragen
1

Nee, u moet Eneco aan het contract houden. Wanneer ze geen diensten willen leveren, voor de rechter dagen. Dan moeten ze wel aantonen dat u het contract heeft opgezegd.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Ad
AdbTw - 5 mrt. 2021 om 13:35
Vakantie & reizen

Omboeken Center parcs

We hadden in december een cottage geboekt maar moesten dat toen helaas annuleren ivm Corona. We wilden ons geld terug maar aan de telefoon hebben ze ons toch zover gekregen dat we de boeking gingen wijzigen naar een andere, fictieve datum eind april. We zouden dit dat als een "tegoedbon" moeten beschouwen á €363,- en als we wisten wanneer we precies wilde komen zouden we de echte datum door ge ... Lees meer

An
Anoniem1974 - 19 jan. 2021 om 11:55
Winkels & webshops

Ervaringen webshop Remono ??

Wie heeft er ervaring met bestellen via Remono webshop?   ik ben huiverig omdat het de schijn van onbetrouwbaarheid heeft, maar het kan ook gewoon een splinternieuwe nieuwe webshop zijn. Remono is niet bekend in Trustpilot, is pas net opgericht, ik vind géén recenties of andersinds betrouwbaarheids info over Remono. 

Ik zie wel dat het valt onder Mivanti, kvk 75637197, gevestigd o ... Lees meer

yv
yvonnem69 - 5 mrt. 2021 om 12:29
Winkels & webshops

remono

Ik heb een broek besteld , betaald bij Remono.nl maar niet ontvangen , kan geen contact krijgen met de site. nu lees ik dat meer mensen zijn opgelicht. is er een manier om mijn geld terug te krijgen? Graag hoor ik van u. Lees meer