Em
door Em1988 12 aug. 2019 om 20:08
Huishouden & energie

Ervaringen Ikea zonnepanelen

Heeft iemand ervaringen met Ikea zonnepanelen? Was de uiteindelijke prijs in lijn met de offerte via de website? Was de installatie naar behoren en ben je tevreden over de opbrengst? Zou je ze nogmaals via hen aanschaffen en wat zijn de voor- en nadelen?

7838 13 Rapporteer
door heremietkreeft - 12 aug. 2019 om 20:20
10478 Antwoorden / 163 Vragen
1

Haelaas, ik niet maar ik weet wel dat IKEA normaliter geen ondeugdelijke spullen levert en qua garantie en naleving consumenten beschermongswetgeving geen problemen geeft. Dit is niet bedoeld als reclame.

ju
door justmeagain - 12 aug. 2019 om 23:30
44 Antwoorden / 2 Vragen
1

Zou je ze nogmaals via hen aanschaffen en wat zijn de voor- en nadelen?

Wat zou een mens met een dubbele set zonnepanelen moeten?

Em
door Em1988 12 aug. 2019 om 23:37
Antwoorden / 1 Vragen

Of zou je juist kiezen voor een andere leverancier als je het over zou doen?

jo
door jorisw 13 aug. 2019 om 15:21
4193 Antwoorden / 1 Vragen

Sommige mensen verhuizen wel eens... En dan is het niet zo raar dat je op je nieuwe adres wellicht ook zonnepanelen wilt.

door gerbera - 13 aug. 2019 om 08:38
5183 Antwoorden / 7 Vragen
1

U overweegt zonnepanelen aan te schaffen lees hier alles over Ikea zonnepanelen en hier over zonnepanelen algemeen.

door aurora1 13 aug. 2019 om 14:09
14026 Antwoorden / 6 Vragen

Maar dat wil TS allemaal niet lezen en niet weten toch?
Ts wil antwoorden op zijn vragen van iemand op het forum die die Ikea panelen heeft aangeschaft. Anderen hoeven niet te antwoorden stond in een reactie van de TS (die lijkt te zijn verwijderd).....

door gerbera 13 aug. 2019 om 15:07
5183 Antwoorden / 7 Vragen

Maar Ikea levert helemaal geen panelen zij bemiddelen slechts en besteden het uit aan een installatiebedrijf. Dus Ikea zal er ook wel wat aan verdienen.

jo
door jorisw 13 aug. 2019 om 15:22
4193 Antwoorden / 1 Vragen

@Gerbera: net zoals de meeste andere leveranciers dus....

door tijger1 - 13 aug. 2019 om 14:47
39183 Antwoorden / 21 Vragen
0

Ja ook mijn reactie is verdwenen.

door gerbera - 13 aug. 2019 om 15:10
5183 Antwoorden / 7 Vragen
0

IKEA gaat geen eigen zonnepanelen maken en verkopen. Hier werken ze voor samen met verschillende leveranciers en installateurs. 
Uit mijn link   bron
Dus Ikea bemiddeld slechts en zal er ook wel wat aan verdienen en is het maar net welke leverancier en installateur ze nemen. 



ma
door malty 13 aug. 2019 om 19:01
333 Antwoorden / Vragen

Wat ik heb begrepen is dat IKEA zonnepanelen laat maken in China en die door particuliere installateurs laat installeren.
Lijkt me meer winstgevend als één afnemer, in dit geval Ikea, de zonnepanelen bij dezelfde leverancier afneemt dan het overlaat aan de installateurs

door gerbera 13 aug. 2019 om 22:07
5183 Antwoorden / 7 Vragen

@malty, lees even de link die ik gegeven heb. Het Chinese bedrijf waar ze eerder de panelen vandaan haalde is falliet gegaan.

ma
door malty 14 aug. 2019 om 00:07
333 Antwoorden / Vragen

Dat speelde jaren geleden, denkt u niet dat er geen andere leveranciers zijn waar Ikea de zonnepanelen van kan betrekken? 
Alleen voor de bemiddeling kan Ikea 10 jaar garantie en 15% korting op de zonnepanelen geven denkt u?


Wi
door WillieS 16 aug. 2019 om 08:12
2 Antwoorden / Vragen

De link is 2 1/2 jaar oud!

er
door erikdo - 16 aug. 2019 om 07:59
7 Antwoorden / 1 Vragen
0

IKEA heeft voor op het dak van hun vestiging in Zwolle gekozen voor panelen van de concurrent. Ze gebruiken dus niet hun eigen panelen.
Lees dit artikel er over.

br
door breetje - 16 aug. 2019 om 10:14
1 Antwoorden / 0 Vragen
0

Ik heb nu een maand zonnepanelen van Ikea. Het bevalt uitstekend. De prijs klopte met de offerte en ze zijn correct geplaatst.
zien er mooi uit en alles werkt prima.
Voor of nadelen ken ik niet want ben niet in zee gegaan met andere leveranciers.

door rebek 21 aug. 2019 om 12:39
179 Antwoorden / 90 Vragen

Waren het enkel panelen of zat er nog meer bij en zo ja wat?(als omvormer oid)

Hj
door Hjk0046 - 16 aug. 2019 om 18:15
1 Antwoorden / Vragen
0

Heb kortgeleden een offerte gevraagd.
Kreeg een offerte voor de aankoop en aanleg van een zonnepanelen systeem.
Gezien het merk en de soortpanelen en omvormer niet echt een verschil met andere leveranciers van hoofdzakelijk producten van zuidoost-aziatische makelij.
Alleen de offerte was veel te hoog. Er werd volgens mij absoluut geen rekening gehouden met de door IKEA genoemde korting van 15%.Met andere woorden zeker geen concurerende offerte.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

la
langeco - 13 nov. 2019 om 14:08
Geldzaken & recht

Nieuw contract.

Ik sta op het punt om van baas te veranderen.
In het Concept voorstel staat in dat ik een contract aangeboden krijg voor 7 maanden met de intentie op verlenging en uitzicht op een vaste baan.
In het contract wat erbij zit staat dit niet.
Alleen dat ik een contract krijg voor 7 maanden.
Standaard denk ik.
Mijn vraag is.
Heeft dit consequenties voor als ik over 7 maande ... Lees meer

ja
jaycee1965 - 14 nov. 2019 om 23:06
Huishouden & energie

Klacht over wangedrag verhuurder Nederwoon

        −   JC2 minuten geleden Ik huur een flatje met achterstallig onderhoud via vastgoedbeheer Nederwoon. Toen ik hier kwam wonen heeft familie veel gedaan om de flat toonbaar te maken. Er waren allemaal stopcontacten zonder dozen. Mijn vader heeft nieuwe dozen bevestigd. Scheuren in muren en vensterbanken, radiator moest vetvangen wat e ... Lees meer

El
Ellenbel - 15 nov. 2019 om 09:24
Computers & telefonie

Klacht over cashback actie van Motorola

Begin september kocht ik een Motorola telefoon via Bol.com met een cashback actie van € 30,- rechtstreeks via Motorola.
De cashback werd binnen 1 dag al goedgekeurd en binnen 60 dagen kon ik het geld op mijn rekening verwachten.
Na deze 60 dagen was het geld nog niet bijgeschreven en ben ik gaan mailen. Het is fijn dat binnen een dag wordt gereageerd op mijn mail, mij is op 6 november ... Lees meer