door Wg bobbink 26 okt. 2020 om 09:08
Huishouden & energie

Glasvezel buitenaf

Hallo, ik heb een vraag over glasvezel buitenaf. Ik heb navraag gedaan  wat de criteria is voor glasvezel buitenaf. Nu blijkt dat je daarvoor buiten de bebouwde kom moet wonen, nu wonen wij daar binnen en moeten toch vastrecht betalen voor de aansluiting. De rest van de adressen binnen de bebouwde kom hoeft niks te betalen voor de aansluiting nml.Ik heb al gemailt net delta fiber maar ze geven  aan dat wij wel bij het buitengebied horen. Ik vind dit niet kloppen. Kunnen wij hier iets mee?

2985 5 Rapporteer
door heremietkreeft - 26 okt. 2020 om 09:24
12549 Antwoorden / 180 Vragen
1

Als men bij Deltafiber van mening is dat het voor hen wel buitengebied is zou u mogelijk wel deze vraag kunnen voorleggen bij de ACM. www.consuwijzer.nl en u zou ook eventueel navraag kunnen doen bij uw gemeente wat men daar vindt van die opstelling.

Aanvullend, zie deze info: https://www.consuwijzer.nl/doe-uw-melding-bij-acm-consuwijzer

door gerbera - 26 okt. 2020 om 10:25
6059 Antwoorden / 10 Vragen
2

U kunt bij uw gemeente informeren welk gebied in het APV als bebouwd kom is aangemerkt. Lees hier  ff naar onder scrollen. Echter de bebouwde kom is erg rekbaar en wordt er verkeerstechnisch vanuit gegaan dat de bebouwde kom begint vanaf de plaats waar het plaatsnaambord staat.  Veelal staat dat bord op doorgaande wegen bij het begin van een woonplaats maar kan er door de gemeente in het APV ook andere (buiten)gebieden als bebouwde kom worden aangemerkt.

mo
door mof - 26 okt. 2020 om 14:23
2041 Antwoorden / 3 Vragen
0

Het buitengebied is iets dat fiber zelf mag definieren en betekent niet “buiten de bebouwde kom” maar buiten een gebied waarbinnen je het vastrecht niet hoeft te betalen. Doet de pizzabezorger ook, bepaalde wijken betaal je bezorgkosten, andere niet.

il
door iljaha - 26 okt. 2020 om 17:48
136 Antwoorden / 3 Vragen
0

Binnen de bebouwde kom is binnen de blauwe plaatsnaamborden, maar zoals al eerder gezegd, hoeft dat niet te betekenen dat dit geen buitengebied is. Misschien is het een idee om de kaart op te vragen waarop het buitengebied staat afgekaderd.

door 1paul - 27 okt. 2020 om 08:59
1496 Antwoorden / 0 Vragen
0

delta definieert zelf waar het buitengebied begint en gaat daarbij niet uit van de plaatsnaamborden....

daar zit het verschil denk ik zo....

wat ik verder lees in de algemene voorwaarden is dat men dit rekent voor iedere aansluiting en dat u de keus heeft om per maand te betalen of in 1x afkopen....

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Na
Namarenie - 30 nov. 2020 om 10:53
Winkels & webshops

Showroommodel

Onlangs hebben wij een kast gekocht die in de showroom van de winkel stond. Wij hebben de kast bekeken en deze zag er prima uit en functioneerde naar behoren. Er werd ons bij aankoop verteld dat er we geen garantie op de kast krijgen omdat het een showroommodel betreft en er uiteraard een korting op zit. Omdat de kast in prima staat leek zijn wij hiermee akkoord gegaan. 

Op de kast za ... Lees meer

T.
T. Tijsma - 30 nov. 2020 om 19:18
Vakantie & reizen
Geld terug van Otel.com

Geld terug van Otel.com

Begin dit jaar hebben wij een reis naar Rhodos geboekt bij Otel.com. Deze reis kon vóór 29 april 2020 kosteloos geannuleerd worden. Door de onzekere tijd en omdat Griekenland code oranje bleef hebben wij deze reis geannuleerd. Toen kregen wij een voucher aangeboden, maar deze hebben wij geweigerd. Wij wilden ons geld terug. Daarna kregen wij opnieuw een voucher aangeboden, nu met 15% extra. Ook ... Lees meer

Sa
SaskiaM21 - 30 nov. 2020 om 22:11
Vakantie & reizen

Mag Gate1 66% administratiekosten rekenen bij terugbetalen tickets nav Corona?

Vrienden hebben een mail gekregen van Gate1 dat zij geld retour krijgen voor gecancelde vluchten ivm Corona. Totaalbedrag tickets was 2100 euro. Gate1 rekent nu 1400 euro administratiekosten en betalen maar 700 euro terug. Dit lijkt me niet reeel. Wat te doen? Gate1 is onbereikbaar dus bellen is geen optie.  

Lees meer