jo
door johanenco May 13, 2007 om 15:47
Huishouden & energie

Grenen vloer?

Is het aan te raden om ipv een houten vloer een grenen vloer te kopen? die zijn een stuk goedkoper, maar wat zijn de nadelen eigenlijk? wie heeft hier ervaring mee?


In onze slaapkamer ligt al zo'n grenen vloer en nu willen wij in de woonkamer/keuken ook zo'n vloer, ipv een dure houten vloer.
Ook met het oog op een eventuele uitbouw vd woonkamer over een paar jaar, dan hoeft niet die hele dure  vloer eruit.


Wie heeft tips? Tuurlijk kijken we ook naar laminaat, maar je valt op een houten vloer of niet.

20499 5 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ve
door verwijderd - May 13, 2007 om 22:37
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

de kwaliteit van het hout? Ik wil geen splinters in mijn poten, en welke lak gebruik je?


Echt hout wil wel eens veel werken, vooral als je over voordelig praat, vers gezaagde bomen dus, geef water en ze groeien verder...


Beter is vaak om tijdelijk het klik laminaat van minder dan E5,- per meter tijdelijk te leggen, later verkoopbaar voor slaapkamers...


Verkrijgbaar bij Kwantum en Hornbach, dus voor minder dan E5,- en dat hout is duurder, en dan die lak nog?


 

ve
door verwijderd - May 13, 2007 om 23:08
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Hé Maxima! Of moet ik D1RK/Gozik of Anastasia zeggen? Val je weer door de mand: zelfde onzin, zelfde taalgebruik, zelfde zinsopbouw, zelfde manier "van de hak op de tak springen"!


Kortom: redactie, wanneer wordt er tegen het gebruik van meerdere aliassen opgetreden?

ve
door verwijderd - May 14, 2007 om 00:18
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Geachte heer, mevrouw,


een grenen vloer in keuken en/of woonkamer wil u ten zeerste afraden. Grenen hout is zacht en zodra er iets opvalt (Bestek, sleutels, gereedschap, metalen kinderspeelgoed) heeft u al snel een deuk in de vloer, dit geeft kans op afebroeken houtsplinters, snellere vuilaanhechting, etc. Voor keuken en veel belopen ruimtes (woonkamers) is het hout veelst te zacht, voor een slaapkamer behoeft dit geen probleem te zijn. Alleen als u bv. een zeer oud huis heeft is een rustieke grenen vloer (optisch) wel aanvaardbaar, maar vergt toch meer onderhoud.


Bij nieuw grenen moet u zeker weten dat dit al kurkdroog is aangeleverd anders zullen na circa 3 weken tot 5 maanden aanzienlijke naden gaan ontstaan t.g.v. het krimpen van het hout. Iets waaraan u op dat moment niet veel meer kan doen. Behalve naden ontstaan er ook grote vezelspanningen in het hout met als gevolg plaatselijk piepen en kraken van de vloer.


Als u eventueel de grenenvloer wilt lakken met een blanke lak moet u een lak kiezen die voor zachte houtsoorten is geschikt. Bv. Traelux van Bichemie. Wanneer er een scherp voorwerp valt op de gelakte vloer zult u met een gewone parketlak bv een wit schilfertje gaan zien (de lak is sterker dan de grenen ondergrond en door het deukje zal de parketlak plaatselijk barsten.) 


Alle waar naar zijn geld, daarom adviseer ik u toch een parket van hardhout of kunststof te nemen. Kunststofparket (kunstoftoplaag en houten kern) heeft tegenwoordig zeer goede eigenschappen en doet niet meer onder van hardhout. Beter nu een betere (duurdere) kwaliteit gekocht weegt niet op tegen de jarenlange ergernis en herstelreparaties van goedkoop parket.

ve
door verwijderd - May 14, 2007 om 11:38
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Begin er niet aan!!


Het lijkt allemaal heel leuk en mooi, maar..... of je wordt de slaaf van je vloer of je accepteerd dat binnen een paar maanden de vloer er echt niet meer uitziet. (vooral als het een parterre vloer is)


Vooral in de keuken is het een ramp, absoluut niets morsen (je krijgt het niet meer schoon en op de plaats waar je het meest staat (dat heb je in een keuken) krijg je afschuwelijke vieze plekken. (ervaring) Dit alles wordt veroorzaakt door het zachte hout en het krimpen en uitzetten ervan.


Neem lekker plavuizen, maar dan wel een soort waar de glazuur niet vanaf springt als je iets (hards) laat vallen. Is het tijdelijk i.v.m. uitbreiding kan laminaat een oplossing zijn, makkelijk te verwijderen als er een hoogteverschil in de vloeren weggewerkt moet worden.


Veel wijheid en sterkte, Harrie


 

ve
door verwijderd - May 14, 2007 om 11:39
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

heel erg bedankt allen,


wij zijn er erg mee geholpen, we gaan nu kijken naar laminaat en houden aanbiedingen in houten vloeren in de gaten!

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Ja
Jan Post - Aug 6, 2022 om 19:32
Voeding & gezondheid

ZOUT

In deze tijd waar gepromoot  wordt om minder zout te gebruiken.Gaat AH gehakt verkopen met zout erin.Dit  vindt ik volkomen kansloos. Wie verzint zoiets Lees meer

He
Heieind - Aug 7, 2022 om 07:34
Huishouden & energie

Ik ben het niet eens met de garantie van een composiet wasbak

Ik heb een nieuwe keuken gekocht en de leverancier heeft mij niet bij de aankoop gewezen op de risicos van een composiet wasbak. De zogenoemde thermochoc die kan plaatsvinden. Een wasbak van 1,5 jaar oud met een haarscheurtje, hierdoor lekt de bak. Er is een nieuwe bak geplaatst en daar moeten we 800 euro voor betalen! Nu beweren ze zelfs dat er een A4 bij heeft gezeten, dat je altijd de koude kra ... Lees meer

Ni
Nico Bergshoeff - May 2, 2022 om 18:50
Vakantie & reizen

Wie heeft er ervaring met Prettig Reizen ?

Wij willen  een reis boeken naar Turkije en kwamen ook op de site van Prettig Reizen terecht maar die zijn niet aangesloten bij d ANVR of SGR.
Wel bij een voor mij onbekende club , tw. GCTS ( Garantiefonds Consumenten voor de Toeristische Sector ).
Is er iemand bekend met Prettig Reizen en/of de GCTS ?


Lees meer